Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parallaxis Retroverzum

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paul Hanlon, a Los Angeles Rockets futballcsapat menedzsere egy valóságos sportbirodalomról álmodik, ám Eric Wagner, aki megörökölte a csapatot, egyáltalán nem osztozik ezen ambíciókban. Hanlon fagylaltosnak álcázva magát kisurran a stadionból, Wagner villájához hajt, egy jégtömbbel megöli őt, és…..
Öngyilkossági kisérlet, Mágen nyomoz. Színre lép a kórus, Lenke 20 forintért caklat a sötétben, Almának pedig nem kell a Lacikukac. A gazdagréti MacGyver okosotthont kreál, Bőhm pedig ezt kihasználva világítást javíttatna vele. Julcsi táborba készül, szülőkre nem lesz szükség. Sümeghy beszól…..
Kik voltak a kilencvenes évek sztárjai, példaképei, kikért őrült meg az akkori fiatalság? Kik voltak a követendőek, a trendcsinálók? Időutazunk az analóg influenszerek világába, ki mire emlékszik, kire ki vagy kik voltak hatással? A Retrozabálók hetedik részében ezeket a kérdéseket vesézzük ki...
Aktuális adásunkban felelevenítjük a fiatalkori gyűjtögetéshez kapcsolódó emlékeinket. A kilencvenes évek aktuális őrületei a Turbo rágótól a Kinder tojáson, a Pokémon-tazókon és a Lutra album át a filatéliáig. Visszatérünk abba a világba, amikor levélpapírokkal és szalvétákkal lehetett csajozni és…..
Mai áldozatunk kétségbeesetten próbálja visszaszerezni hűtlen feleségét. A nő szívéhez a pénzen át vezet az út. A férfi nagybátyja meggyőzi őt, ezért az elkeseredett férj beleegyezik a saját elrablásába, ám végül az életével fizet... Műsorunkban ezúttal a Melegházi Dzsungel (1972) című soron…..
Elmerengtünk azon, hogy a milleniumi avagy az alfa generáció gyermekkora kívánatosabb-e számunkra, ám a beszélgetés gyorsan az iskolai életre és elményekre, illetve az oktatás mai és akkori minőségére terelődött. De mit csináltunk mi, amikor még nem nyomasztottak minket a felnőtt dolgok, és nem…..
Beindul a becsületkasszás telefonálás, Laci és Alma összezördülnek, Lenke folyton bezár, Julcsi szállóigét kiállt, Vadászéknál balhé van. Takiék Ózdra mennek rokonnézőbe, Alma marad. Jutka raportra megy Terike és a Szózat miatt, Julcsi és Juli vásárolnak. Deziré bepróbálkozna egy kis Almaharapásba,…..
A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedictet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben a férfit, hogy nyilvánosságra hozza kapcsolatukat. Mivel Alex erőskezű anyósa a szimfonikus zenekar igazgatóságának elnöke, a karmester nem meri…..
Ádám Moszkvában küzd az atomfegyverek ellen, Laci pedig Esztergomban a Győr nevű hajón leskelődik Alma és Desiré után. Indokalatlan tudosítók lepik el a várost, Lenke és Taki pedig mindenre jó varázsitalt kap. A rádiót becsukják, a telefon megnyílik, Julcsi Kozma Jocóval beszél és szörprájz, Juli…..
A millenniumi generáció szabadidős tevékenyégei merőben ertértek a kilencvenes években. A zsebinternet előtti világban ha szerencsénk volt, együtt játszhattunk társainkkal, ám sokszor egyedül kellett feltalálnunk magunkat. Nem számíthattunkmásra, csak a fantáziánkra, nem állt rendelkezésünkre a…..
A most 53 éves Barabás Kiss Zoltán 2005-ben, 34 évesen volt vendégünk a Parallaxis beszélgetős műsorában. A felvételt most hosszú idő után újra megosztjuk, amelyen a színművész a színházi, tévés és szinkronos munkáitól kezdve életéről, illetve a lovak iránt érzett szeretetén és a vidéki élet örömein…..
Folytatódott a teleregény. A cselekménymentes bevezető rész után bekötik a telefont, de rossz a színe, a dohányzás káros, a népnevelés pedig jó. Miközben a kislány nem eszik, szilvát tölt, Jutka pedig aggódik. Feri is, a nyomdipar technológiai lemaradása okán, a kisnyugdíjas pedig a plusz két deka…..
Szeszélyes évaszakok, Walt Disney bemutatja, Friderikusz Show, Szomszédok, Uborka, X-Akták, Vészhelyzet és a Dallas... műsorok és sorozatok, amiken a kilencvenes években szórakoztunk vagy éppen borzongtunk. Voltak tévébemondók, esti mese, és Égből pottyant mesék. Ekkor kívánhattunk Trabantot vezető…..
Vágásiéknak kiutalják a lakást, a lány apja nem örül. Nem csak lánya, a sok tévésorozat miatt is bosszankodik, miközben Kudlik Júlia épp a Szomszédokat konfolja. Takácsék is érkeznek – a Morzsa kutya nem. Nem való panelba. Mágenheimék annál is inkább: az apa mentő, az anya kozmetikus, a gyerek Ábel…..
Pillanatokban úszó ezüstszínű konfettik, harsány neonfények és a hangulatos díszletek között szálltunk meg a 90-es évek szilveszteri ünnepeinek varázslatos világában. Azok a napok már a múlté, de emlékeinkben tovább élnek, mint a régi évtizedek ragyogó tükröződése. Most egy kis nosztalgia útjára…..
A hadnagy ezúttal egy meglehetősen nehéz ügyben kénytelen nyomozni. Goldie, Bo Williamson korábbi felesége ugyanis arra gyanakszik, hogy volt férjét valaki eltette láb alól. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a férfi jelenlegi felesége, Jennifer, illetve az üzlettársa, Elliot Markham azt állítják,…..
Maximumra állítjuk a 90-es évek nosztalgiáját, visszasírjuk a régi szép időket, de persze csak játszásiból! Rakéta a játszótéren, vezetékes telefon, tévéhárom-télennyáron. A beszélgetőpartnerek Farkas Katalin Mila, Mogyorosi István, és Horváth Ádám Tamás!..
A film szerint fiatal, ámde valójában a negyvenes éveiben járó színész által alakított idétlen, de briliáns elméjű Roger Stanford öröklés útján részvényes a Stanford Chemical nagyvállalatnál. Nagybátyja azonban, aki a cég feje, ki akarja őt rúgni, hogy a vállalatot eladhassa. Megzsarolja Rogert, aki…..
Bryce Chadwick egy arrogáns és lehetetlen alak, aki mind a családját, mind pedig az alkalmazottjait rettegésben tartja. Leginkább azonban húga, Beth szenved tőle és attól, hogy a férfi folyton erőszakosan szól bele az életébe. Akkor telik be a pohár Beth-nél, amikor egy nap Bryce azzal áll elő, hogy…..
Dale Kingston művészetkritikus meggyilkolja a nagybátyját. A férfi ugyanis csak így tudja elérni, hogy ne változzon a nagybácsi végrendelete és ő legyen a férfi felbecsülhetetlen értékű festmény gyűjteményének tulajdonosa. Eközben Tracy, Dale felfedezettje segít neki az alibiben. Amikor azonban a…..
Helen Stewart szemtanúja egy gyilkosságnak, amit Martin Hollister, az Egyesült Államok hadseregének egyik hőse követ el. Bár Helen eleinte biztosan állítja mindazt, amit látott, amikor a nyugalmazott katona udvarolni kezd neki, hirtelen elkezd bizonytalanul fogalmazni az esettel kapcsolatban.…..
A befolyásos férj arra gyanakszik, hogy a felesége megcsalja őt, ezért megbíz egy nyomozóirodát. A magánnyomozó azonban aljas módon kettős játszmába kezd. Amikor ugyanis kiderül, hogy a nő valóban félre lépett, a detektív úgy dönt, hogy zsarolni kezdi. Ám a feleség elhatározza, hogy mindent bevall a…..
A Columbo címú filmsorozat következő részében egy írópáros tehetséges tagja bejelenti partnerének, hogy szólóban akarja folytatni, így az megöli, majd azt a látszatot kelti, hogy társa gengszterek után nyomozott, és ezért kellett meghalnia. Ám egy vegyesbolt tulajdonosa látta őket együtt a…..
Az 1971-ben készült "Váltságdíj egy halottért" című Columbo epizódban Leslie Williams ügyvédnő lelövi a férjét, ám közben azt a látszatot kelti, mintha elrabolták volna a férfit, és váltságdíjat követelnének érte. Ebben a második számú pilot epizódban a történéseket inkább látjuk a gyilkos, mint…..
Dr. Fleming egy sikeres pszichiáter meggyilkolja feleségét, és kifinomult taktikákat alkalmazva igyekszik elterelni a gyanút magáról, azonban Columbo aprólékosan összeállítja a látszólag hétköznapi nyomokból a gyilkosság mozaikdarabkáit. Végül a rendkívül megfigyelőképességű detektív rájön az…..