Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fitten Okosan

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az optimális fogyás mértéke általában heti 0,5–1 kg. Ez egy fenntartható és egészséges ütem, amely minimalizálja az izomvesztést és a visszahízás esélyét​ Ennél gyorsabb fogyás esetén nagyobb az esélye annak, hogy a szervezet izomtömeget is veszít, illetve hogy az anyagcsere lelassul, ami…..
Ha gyorsan szeretnél fogyni például egy esküvő előtt, fontos, hogy az egészséges és fenntartható módszereket válaszd, még akkor is, ha kevés idő áll rendelkezésre. Íme néhány hatékony szakmai javaslat: 1. Csökkentsd a kalóriabevitelt Ahhoz, hogy gyorsan fogyj, kalóriadeficitet kell…..
Ha nem szereted, ha idegenek hozzád érnek, de szükséged van masszőrre, van néhány mód arra, hogy jobban érezd magad a helyzetben: 1. GONDOSAN VÁLASZD KI A MASSZŐRÖDET! Fontos, hogy olyan masszőrt válassz, akiben megbízol, és akivel kényelmesen érzed magad. Ha lehetőséged van rá, kérdezd meg…..
Ha valaki lusta és nehezen találja meg az örömöt a mozgásban, a kulcs az, hogy apró lépésekkel és a megfelelő hozzáállással kezdjen hozzá. Íme néhány módszer, ami segíthet abban, hogy motivációt találj a sportoláshoz, még akkor is, ha lusta vagy: 1. Keress örömet a mozgásban Nem minden…..
A nagyobb izomtömeg eléréséhez több tényezőt kell összehangolni. Íme néhány alapvető lépés, amelyeket figyelembe kell venned, ha izomtömeget szeretnél növelni: Mi kell az izomtömeg növekedéséhez? 1. Rendszeres és célzott edzés Ellenállásos edzés: Az izomtömeg növeléséhez súlyzós edzésekre vagy…..
Mi is az a fascia? A fascia egy vékony, kötőszöveti hálózat, amely az egész testet átszövi. Funkcionálisan összeköti és alátámasztja az izmokat, csontokat, idegeket és szerveket. Három rétege van: - a felszíni fascia, amely a bőr alatt helyezkedik el; - a mély fascia, amely körbeveszi az izmokat…..
Az egészség megőrzésére vonatkozó legújabb tudományos kutatások alapján az étrendi ajánlások hangsúlyozzák a teljes értékű, tápanyagban gazdag élelmiszerek fogyasztását, a megfelelő makro- és mikrotápanyagok bevitelét, valamint az étkezési szokások fenntarthatóságát. Az alábbiakban összegzem a…..
A cellulit, vagy narancsbőr, a bőr alatti kötőszövetben lerakódott zsírsejtek és a körülöttük lévő kötőszövetek átalakulása miatt alakul ki. Leggyakrabban a combon, a fenéken és a hason jelenik meg, és a nők nagy többségét érinti. A cellulit eltüntetésére számos módszert kínálnak, de közülük csak…..
A melegítés és a hideg kezelés különböző típusú sérüléseknél más-más előnyökkel jár. Íme a főbb irányelvek: Hideg kezelés (krioterápia): A hideg kezelés általában a friss sérülések, gyulladások vagy hirtelen fellépő fájdalmak esetén hatékony, különösen az első 24-48 órában. A hideg csökkenti a…..
A triggerpont egy izomban található fájdalmas csomó, amely az izomrostok feszessége miatt alakul ki. Ezek az apró, tapintható csomók helyi izomfeszülést vagy görcsöt okoznak, és gyakran kisugárzó fájdalomhoz is vezetnek. A triggerpontok akkor alakulnak ki, amikor az izomrostok túlterheltek,…..
A cirkadián ritmus az emberi és más élő szervezetek belső, 24 órás ciklusa, amely segít szabályozni a napi biológiai folyamatokat, mint például az alvás-ébrenlét ciklust, a hormontermelést, a testhőmérsékletet és az anyagcserét. Ezt a ritmust leginkább a fény és a sötétség váltakozása befolyásolja,…..
Az izomtömeg növelésével kapcsolatban számos mítosz és félreértés kering, amelyek félrevezethetik az embereket és akadályozhatják a fejlődést. Íme 10 gyakori mítosz az izomtömeg növelésről: 1. „Minél több súlyt emelsz, annál nagyobb leszel” Mítosz: Sokan hiszik, hogy csak a nagy súlyok emelése…..
Az edzés formája és intenzitása életkoronként változhat, mivel az életkor előrehaladtával a szervezet igényei és képességei is változnak. Az alábbiakban összefoglalom, hogy milyen típusú edzések ajánlottak 20, 30, 40 és 50 éves kor felett, hogy az egészségedet a legjobban támogassák: 20-as…..
A fogyás 40 éves kor felett különbözhet a fiatalabb korban alkalmazott módszerektől, mivel a szervezet működése és az anyagcsere az életkor előrehaladtával változik. Íme néhány kulcsfontosságú tényező, amelyekre különös figyelmet kell fordítani 40 éves kor felett: 1. Anyagcsere lassulása Hogyan…..
A fogyás körül rengeteg mítosz és tévhit kering, amelyek félrevezethetik az embereket a hatékony fogyásban. Íme 10 gyakori fogyással kapcsolatos mítosz és azok megcáfolása: 1. „Az éhezés a leggyorsabb módja a fogyásnak” Mítosz: Az emberek gyakran azt gondolják, hogy az éhezés vagy a nagyon…..
Kezdő edzőként 10 évvel ezelőtt én is sokszor estem abba a hibába, hogy egyrészt sablonokat osztottam, (egyébként ezzel talán nagy kárt nem is tettem, de nem is járultam hozzá nagyon a fejlődéshez), másrészt szívből osztogattam a számomra bevált gyakorlatokkal kapcsolatos meggyőződéseimet. Ma már…..
40 éves kor felett az egészség megőrzése érdekében az életmód, az étrend, és az edzésprogram néhány szempontját érdemes különösen figyelembe venni. Az alábbiakban összefoglalom, hogy mire kell odafigyelni: 1. Izomtömeg és erő fenntartása Miért fontos?: Az izomtömeg természetes csökkenése…..
A legoptimálisabb edzésforma az egészség fenntartásához olyan program, amely kombinálja a különböző típusú mozgásformákat. Ez a kombináció biztosítja, hogy az edzés a szív- és érrendszert, az izmokat, az ízületeket és az általános mobilitást is támogassa. Az alábbi négy mozgásforma különösen fontos…..
Mind a diéta, mind az edzés fontos szerepet játszik a fogyásban, de a kérdésre adott válasz az egyéni céloktól és preferenciáktól függ. Általában azonban a diéta nagyobb szerepet játszik a fogyásban, mint az edzés. A legtöbb szakértő szerint a fogyás kb. 70-80%-a diétából és 20-30%-a edzésből…..
Az édesítőszerek szerepe a fogyásban vitatott kérdés, és mindkét oldalon vannak érvek. Édesítőszerek mellett szóló érvek Kalóriamentes alternatíva: Az édesítőszerek, mint például az aszpartám, a sztevia és a szukralóz, kevés vagy semmilyen kalóriát nem tartalmaznak, így alternatívát kínálnak…..
A dohányzás számos negatív hatással van a gerinc egészségére, amelyeket az alábbiakban részletesen ismertetek: 1. Csökkent vérellátás Leírás: A dohányzás csökkenti a véráramlást a gerinc felé, mivel a nikotin összehúzza az ereket és csökkenti a vérkeringést. Ez megakadályozza a gerinc megfelelő…..
Fitten Okosan 2024 fitness trendjei 2024.07.16 11:33:11
Az edzés és fitnesz világában a 2024-es év számos izgalmas új trendet hoz, amelyek közül néhány az elmúlt évek fejleményeire és a modern technológiákra épít. Az emberek egyre inkább felismerik az edzés belső egészségügyi előnyeit, nem csak az esztétikai előnyeit. Az immunrendszer erősítése és az…..
A konditermi edzés során számos meglepő és hihetetlen tény fedezhető fel, amelyek talán még a legelkötelezettebb edzőtermi látogatókat is meglephetik. Íme néhány érdekesség, amelyet érdemes tudni: 1. Az izomerő gyorsan növelhető kezdők számára Kezdők esetében az izomerő növekedése az első néhány…..
Ha röviden össze kellene foglalnom az érzéseim alakulását a nap folyamán, akkor a rettegés és félelem érzésétől a frenetikus katarzis, felszabadultság érzéséig jutottam el, ami azt hiszem nem egy rossz teljesítmény és igen, egy elég jó flow érzés sült ki ebből az egészből, amit még napokig…..
A pulzus az egy perc alatt bekövetkező szívdobbanások száma, vagyis ütés/perc (beats per minute =bpm).  A célpulzus, amin az edzések során dolgozni szeretnénk. Ez a pulzusszám függ a kortól és a fittségi szinttől. De hat rá a hő, a páratartalom, a stressz szint is. Nézzük meg részletesebben! Aerob…..