Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mobilrajongo.blog.hu

140 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az infravörös és éjjellátó kamerák már nem újdonság a mobilokban, ám általában az infravörös érzékelőt csak a csúcskategóriás készülékekben, az éjjellátó infravörös egységeket pedig a strapabíró, terepen használható mobilokban találhattuk eddig. Most viszont a kínai másodvonalbeli Umidigi egy…..
A Honor 200 Lite már elérhető Franciaországban, és legalább két további modellt várunk a 200-as sorozatban. Egy új modell biztosan megjelenik Európában a Lite mellett, azonban még nem tudjuk biztosan, hogy ez lesz-e a sima 200 vagy a 200 Pro. A Twitteren most megjelentek renderképek a…..
A Realme GT Neo6 SE csak egy hónapja lépett a színtérre, és számos előnyt kínál a felhasználóknak: erős hardverrel, vonzó megjelenéssel, valamint Snapdragon 7+ Gen3-as chip és 100 wattos gyorstöltési lehetőséggel. Ma a SE változat mellé megérkezett a nem-SE verzió is ugyanazzal a külsővel, de…..
Közeleg a hivatalos bemutató, és már láthattunk előzetes anyagokat is a Sony idei csúcsmobiljáról, az Xperia 1 VI-ról, valamint a középkategóriás Xperia 10 VI-ról is. Most két új fotóval és némi hardveres információval bővül a kép. A képeken láthatók a különböző színopciók, a fekete, fehér és…..
Mobil rajongó Samsung Galaxy A40 2024.05.13 18:28:24
Az okostelefonok dinamikus világában, ahol gyakran úgy tűnik, minél nagyobb, annál jobb, a Samsung az A40 Galaxyvel egyensúlyra törekedett. A híres Galaxy A sorozat részeként bemutatott A40 kompakt, mégis funkciókkal teli versenytársnak bizonyult, amely azoknak a felhasználóknak készült, akik…..
Mobil rajongó Huawei P40 lite 2024.05.13 18:27:24
A középkategóriás okostelefonok piaca folyamatosan bővül, és a Huawei P40 Lite ebben a kategóriában kimagasló teljesítményt nyújt. A Huawei P40 Lite nemcsak megfizethető áron kapható, hanem olyan funkciókkal és specifikációkkal rendelkezik, amelyek versenyképessé teszik a piacon. A P40 Lite…..
Mobil rajongó Samsung Galaxy S21 2024.05.12 13:25:31
Az okostelefonok világában a Samsung mindig is egy meghatározó szereplő volt, és legújabb készüléke, a Galaxy S21, minden bizonnyal tovább folytatja ezt a hagyományt.   Nem csupán egy újabb telefon a sorban; egy olyan eszköz, amely ötvözi a legújabb technológiai fejlesztéseket egy stílusos és…..
Mobil rajongó Samsung Galaxy S20 2024.05.09 14:35:13
Az okostelefonok piacának egyik vezető szereplője, a Samsung, újabb mérföldkövet ért el a Galaxy S sorozatban a Galaxy S20 bemutatásával. Ez a készülék nem csupán egy újabb telefon a sorban, hanem egy olyan eszköz, amely összehangolja a csúcstechnológiát és a felhasználók igényeit egyetlen…..
Néhány napon belül elindul a Google készülékkereső hálózata, ami segíti megtalálni az elveszett eszközünket más eszközök segítségével a közelben. Ez azonban csak hatékonyan működik, ha a felhasználók bekapcsolják a Bluetooth-ot a telefonjukon, ezért a vállalat állítólag fontos változtatást tervez…..
A Baseus új termékkel gazdagította választékát, ami a Spacemate Series 11-Port USB-C Dokkoló Állomás nevet viseli, és a távolról nézve akár egy tornyos kialakítású mini PC-re is emlékeztethet. A gyártó idei CES-en már bemutatott újdonságának elülső részén egy USB 3.2 Gen 2 Type-C és egy USB 3.2…..
Májusban fog debütálni a Nokia 3210 jubileumi kiadása, melyet a HMD Global által felvásárolt Nokia márkanév alatt dobnak piacra. Az új 3210 (2024) készülékkel kapcsolatban korábban már beszámoltunk, amikor kiszivárgott róla az első kép. Most viszont már részletes információink vannak a hardverről…..
Nokia 105 4G-vel kapcsolatban, amely nem csupán egy egyszerű telefon, hanem egyfajta visszatérés a nosztalgia és a megbízhatóság világába. Az első pillantásra talán nem tűnik fel, hogy mennyire átalakult ez a kis készülék. A kompakt és egyszerű dizájn még mindig hű maradt a Nokia hagyományaihoz,…..
A mobiltelefon könnyen szétszerelhető, ha eltávolítjuk a hátlapot – csak Philips csavarok rögzítik. Az akkumulátoron egy húzófül található, ami jelentősen megkönnyíti az eltávolítást. Általánosságban elmondható, hogy a Galaxy A55 kiváló, 8,5/10 pontszámot kap a javíthatóság terén. A telefon…..
Az út a modern okostelefonokhoz a mobiltelefonok feltalálásával kezdődött. Az okostelefonok megjelenése előtt már ott voltak a mobiltelefonok, melyek hasonlóan más új technológiákhoz évtizedek alatt jelentős fejlődésen mentek keresztül. A mobil kommunikációs eszköz ötlete a második világháború…..
A Lenovo táblagépét még ebben a hónapban elkezdik árusítani világszerte. A nemzetközi verzió ugyanolyan lesz specifikációk tekintetében, mint a kínai verzió. A tablet továbbra is 144 Hz-es, 8,8 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kap, amelyen 2560 x 1600 pixel van, és a panel Dolby Vision és HDR10…..
Mobil rajongó Ulefone Armor 23 2024.04.24 21:00:00
A közeljövő egyik fontos újítása lehet a műholdas kommunikáció integrációja a telefonokba, ami az Android 15 rendszerében már alapértelmezetten elérhető lesz. Természetesen a gyártók önállóan is megvalósíthatják ezt, például a Ulefone Armor 23 Ultra esetében, amely már alapból műholdas…..
Ha szeretnénk mindig biztosítani az áramellátást különböző helyszíneken, függetlenül a tartózkodási helyünktől, akkor valószínűleg találkoztunk már a Power Station - hordozható töltőállomás - fogalmával. Ezek a töltőállomások 2022 után rendkívül népszerűvé váltak, mivel valós alternatívát…..
A cikk nem célja, hogy egy lexikon vagy adatbázis legyen; inkább arra törekszik, hogy új információkat nyújtson az olvasóknak az okostelefonok előzményeiről. A fő szándék az, hogy összefoglaljam néhány korszak fontos okostelefonját, kiemelve azokat a hardveres és funkcionális jellemzőiket,…..
Annak ellenére, hogy az okostelefonok napjainkban technikai sikerek és hatalmas népszerűség kísérik, nincs egyértelmű definíciója annak, hogy pontosan mit is jelentenek. A legtöbbet eláruló megfogalmazást Rick Roesler, a HP kézi eszközök részlegének alelnöke tette. Az okostelefonok tulajdonképpen…..
Megjött a legújabb Razer laptop, a Blade 18, ami közöttük először büszkélkedhet egy 18 hüvelykes, 4K felbontású és 200 Hz-es képfrissítésű képernyővel. A gépben Intel Core i9-13950HX vagy i9-14900HX processzor található, és választhatunk 16, 32 vagy akár 64 GB DDR5 memóriát, ami 5600 MHz-en…..
A Galaxy S24 sorozat januárban mutatta be a One UI 6.1-et. A Samsung, amikor piacra dobta a Galaxy S24-t, bejelentette, hogy még az év első felében frissítést kapnak a régebbi, támogatott modellek. Most a Samsung megerősítette, hogy ennek a hónapnak a végén elkezdi a One UI 6.1 frissítését néhány…..
A Minisforum, melyet főként kedvelnek a kompakt gépei miatt, most egy új hordozható monitorral bővítette kínálatát, amit MSS-A156 néven ismerhetünk. Ez a monitor 15,6 hüvelykes képátlót kínál 2560x1440 pixeles felbontással és 144 Hz-es frissítési rátával. Az IPS érintőpanel tízpontos, HDR…..
Mobil rajongó Nokia 2660 Flip 2024.04.16 11:59:54
Manapság úgy érezhetjük, hogy a technológia folyamatosan repül előre, mindig valami új és high-tech megoldásokat kínálva. De néha jól esik egy kis nosztalgiázás, visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor a telefonok még csak telefonok voltak, és az egyik legmegbízhatóbb márka a Nokia volt. Nos, ha te…..
Az a hír szivárgott ki, hogy a Nothing bejelentette, hogy április 18-án bemutatja a fülhallgatóit, a Nothing Ear-t. A Nothing vállalatot 2020 végén alapította Carl Pei, aki korábban a OnePlus mobiltelefon gyártó cég egyik alapítója volt. A OnePlus 2013-ban kezdte tevékenységét, és azóta ismert a…..
Az idei MWC-n bemutatott Nokia G22 mindenképpen érdekes megoldásnak tűnik a HMD Global és az iFixit közös projektjének köszönhetően. Ennek lényege, hogy bárki könnyen rendelhet kijelzőt, hátlapot, akkumulátort vagy töltőcsatlakozót a készülékhez a meghibásodott alkatrészek cseréjéhez. Ezen…..