Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rezső Frigyes

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is elnézést a hosszú kimaradásért, igyekszem majd ezután sűrűbben irogatni. Egy nagyon jó kis otthonvédelmi fegyver beharangozóját van szerencsém megosztani olvasó közönségemmel. Az új eszköz, mely remélhetlőeg majd tavasszal jelenik meg a kereskedelembe, a Keserű…..
Rezső Frigyes 2010.01.24 15:42:34
Ejha, ez ám a puska a javából =)

Végre egy brutál kinézetű gumis, ami nem két lövetű! Keserű úr nagyon derék legény, hogy ezt kitalálta / összeeszkábálta :-)

Arh, egy linket tudok ajánlani:

www.kalasnyikov.hu/index.php?page=galeria&album=48&pg=6

A galériában találsz gumilövedékes tesztet, ahol pár oldal szalonnára lövöldöztek =] Nagyjából hasonló sebet ejthet egy emberi testen is, lévén szerkezetileg hasonlók vala.
Talán a tavalyi volt az első Sziget, amikor az inkalosok nem verekedtek a fesztiválozókkal. Idén helyettük a jegyellenőrök vertek meg egy lányt, aki reggel 9-kor még nem hagyta el a terepet egy órája lejárt jegyével. A részletek az Indexen olvashatók...
Rezső Frigyes 2008.08.30 00:08:18
Egyszerű.
Rendezvényterületre belépve a szekus átvizsgálhatja a rudádat, táskádat, ha megtagadod mondhatja hogy márpedig akkor nem mész be. Elvileg.
Boltból kifele jövet ha besípolt a vagyonvédelmi kapu, felszólíthat, hogy mutasd meg a táskád, amit nem vagy köteles, felszólíthat hogy mutasd meg avagy ne hagyd el a helyszínt, amit nem vagy köteles betartani, valamint hívhat rendőrt, amit nem vagy köteles megvárni(20ezer ft kár alatt a lopás csak szabálysértés, a zsaruk meg kiröhögnék). Visszatartani meg egyáltalán nincs joga, mert sérti a szabadságjogaidat. Akkor állíthatna meg egyedül, ha vészhelyzetet háríthat el vele (pl elkezdesz egy machetével mindenkit cikk-cakkban vagdosni és éppen iszkolnál kifelé) de ehhez minden állampolgárnak joga van. Persze ha rendezvényterületen egy sötét helyen odajön 3 szekrény, akkor átvizsgál akkor is, ha nem akarod =) aztán keríts több szemtanút hogy nem is úgy volt.
Amúgy meg pár éve én is voltam jegyellenőr szigeten(nem in-kal) és napi ötven ilyen idióta után az ember elveszti a türelmét, és olyankor is tud taplón szólni amikor amúgy nem tenné. Pl mikor az ilyen ittas leánykák jogi doktorrá iszik magukat meg akkora egójuk lesz hogy két számmal nagyobb pólóba férnek csak bele, cifra dolgokra képesek. Pl volt hogy reggel 11-ig sunnyogott a sátorban, leültek inni egy asztalhoz, kolléga kérte felmutatni az érvényes karszalagot. Erre aztán az entellektüel köpködni kezd a meg rugdosással fenyeget, ismerem az ilyet. Aztán példamutató magatartása után csodálkozik hogy odahívják a "bulibuszt" (ez a neve a szakzsargonban) hogy vigye ki, és még neki áll feljebb, üvöltözik, csapkod, megesküszik hogy úgyis épp kifele indult (ez elég gyakori válasz) stb... Ezek után sértetten beülnek a buszba, titkon remélve hogy balsors és örök kárhozat jut majd osztályrészül az összes rohadék szekusnak.

Amúgy ha valaki nagyon tudni akarja egy személy- és vagyonőr jogait, olvassa el a vagyonvédelmi törvényt:

www.szvmszk.hu/node/115
Rezső Frigyes 2008.08.30 01:48:57
Nem akarok a szekusok ellen beszélni, elvégre én is melóztam ezt egy ideig, de hát tény, hogy nem a kedvességükről híresek(hírhedtek).
-Az a baj, hogy ennyi pénzért amennyit keresni lehet ezzel a melóval (nem vagyok up-to-date, de kb 500-700Ft/óra) nem várhatjuk el, hogy a walesi herceg ellenőrizze a jegyeket a fél udvartartásával egyetemben
-A vagyonőri igazolványhoz kell 8 általános, bűntetlen előélet, fizikai alkalmasság, meg egy rövidke tanfolyam, ennyi. Szóval bárki elmehet gyakorlatilag, a szántóvető Józsi bácsi is, a nagy számok miatt pedig több ostoba van aki rontja a szakma hírnevét
-Mindenhol lehetnek olyan emberek, akik
visszaélnek munkakörük által biztosított jogaikkal, lásd pl. akácfa utca bkv pénztár, bútorbolt, stb, és ez alól a szekus meló abszolút nem kivétel, mivel általában többen vannak és erősebbek is (tény, hogy egy határozott fellépéssel sok energiát meg lehet spórolni, ezért jön általában több őr egyszerre oda azt mondani, hogy legyenszives kimenni a rendezvényterületről(rosszabb helyeken mást mondanak), hogy meg se forduljon a fejedben, hogy van értelme ellenállni, ez általában be is jön)
-Sztem nem kell 100kg tömegűnek lenni ahoz, hogy kárt tegyél valakiben, egy ittas fiatal hölgy is belekarmolhat a nagy hevületben a úgy a szemedbe, hogy pórul járj
-Volt itt szó emberrablásról is, pedig pofonegyszerű: bemehetsz a játszótérre, ha betartod a játékszabályokat. Ha nem tartod be, szólnak, ha nem érted meg akkor aztán kiraknak, mert rendezvényterület, ennyi. Az őr itt a munkáltatóját képviseli, azzal hogy te jogosulatlanul vagy bent és nem fizetted ki az aznapi jegyet, bevételkiesést okozol a megbízójának, tehát nincs ott helyed. Ez a biznisz, ezért kapja a pénzt. Ha nem így lenne minden jöttment bent ólálkodhatna kedvére ingyen.

Szóval mindenkinek ajánlom ezt a pár jótanácsot:
-Ha bemész egy akármilyen (szórakozó)helyre, köszönsz(már az oviban is így tanították), megveszed a jegyet, békésen mulatozol. Ha meg ittas vagy, neadj'ég hánytál vagy épp akarsz és nem találnak szalonképesnek a biztonságiak, nem kezded el felsorolni hogy hol végzed a tanulmányaidat, nem érezteted vele, hogy esetleg ebben jelentős előnyöd van, (hacsak nem azt akarod elérni, hogy ő viszont a fizikai fölényére rávilágítson) valamint nem kezded el a jogaidat szajkózni, mert ez olyan hatást érhet el, mint a vörös posztó rángatása a bika előtt. Ja én ne mondj trágárságokat, arra allergiásak ők is, mint minden ember(ifjabb koromban bohóságomban egyszer én is megjártam emiatt, kaptam is egy tanító jellegű fülest, reggel kijózanodva beláttam hogy a "rendben van, hazamegyek, jó éjszakát" mondatot kellett volna)
Ha ezeket betartod, jelentősen lecsökken ám a kitessékelés illetve a pofon esélye(jobb helyeken).

u.i.: Mellesleg megjegyzem, hogy anno az esetek jelentős hányadában az emberek még örültek is, hogy bulibuszt hívtunkés kivitetjük őket, hiszen így megspórolnak egy jó félórás másnapos kutyagolást a porban (Habár ez pár éve volt)