Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CHAMPAGNEGIRL

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Pezsgő Ház Története:   1777: Az Első Találkozás Florens-Louis Heidsieck egy találkozás során ismerkedett meg Champagne régiójával és borainak csodáival. Agathe Perthois mosolya volt az, ami megihlette, hogy egyedi "mosolygós bort" készítsen. 1785: Marie Antoinette és a Királyi Méltóság…..
A Krug pezsgő és zene harmóniája   A Krug Champagne Ház nem csupán egy pezsgőkészítő cég; ez egy olyan életérzés, amely a művészet és az élvezet kifinomult összhangjában rejlik. A Krug új perspektívát nyit az érzékek és az élmények világában a zene és a pezsgő harmóniájának megteremtésével. A…..
Az Élvezet Nonkonformistái Az 1843-ban Reimsben alapított Krug Champagne Ház egy olyan történet, ami tele van szenvedéllyel, megalkuvást nem tűrő filozófiával és egy egyedülálló látással. Joseph Krug, a ház alapítója, nem csupán egy pezsgőkészítő mesterművész volt; ő egy nonkonformista látnok,…..
A Perrier-Jouët pezsgőház egy olyan legendás intézmény, amely nem csupán a kiváló minőségű pezsgőiről ismert, hanem arról is, hogy művészekkel együttműködve új élményeket és inspirációt hoz létre. A Maison Perrier-Jouët mindig is fontosnak tartotta a kreativitást és a művészetet, és rendszeresen…..
A Perrier-Jouët Champagne ház egyedülálló története   A Perrier Jouet: A Művészet és a Természet Egyesülése Pierre-Nicolas Perrier és Rose-Adélaïde Jouët egyesített szenvedélye a művészet és a természet iránt a Maison Perrier-Jouët megalapításához vezetett 1811-ben. Ez az elegáns pezsgőház…..
Természet és Művészet Találkozása   A Perrier-Jouët pezsgőházat Pierre-Nicolas Perrier és Rose-Adélaïde Jouët szenvedélyes szeretete teremtette meg a művészetek és a természet iránt. A Maison Perrier-Jouët alapítása 1811-ben történt, amikor ez a két lelkes lelkű ember úgy döntött, hogy…..
Champagne Club Celebrating Victory 2024.03.29 10:00:00
A Pezsgő Locsolás Művészete a Formula-1-ben A pezsgőlocsolás hagyománya mélyen gyökerezik a motorsportok világában, különösen a Formula-1-ben és más versenysorozatokban. De honnan is ered ez az ikonikus ünnepi mozzanat? Az első dokumentált pezsgőlocsolás esete az 1967-es Le Mans-i 24 órás…..
A Piper Heidsieck Elegáns Élménye a Whiskey Blue-ban   A világhírű designer, Jaime Hayon és a kultikus Piper Heidsieck pezsgő együttműködésének eredményeképpen megszületett egy lenyűgöző pezsgőbár installáció, amely mostantól elérhető az Egyesült Államokban is. A bár, amely eredetileg a…..
Cannes-i Pezsgővarázs: Jean Paul Gaultier és a Piper Champagne Can Can Premier A cannes-i vörös szőnyegen pompázatos esemény zajlott, ahol a Piper Heidsieck Champagne by Jean Paul Gaultier legújabb kiadását csillogtatták meg. Ez az esemény már önmagában is a színházi világba illő látványosság…..
Champagne Club A TÖKÉLETES POHÁR 2024.03.06 10:00:00
A TÖKÉLETES POHÁR   Az előző blogbejegyzésünkben részletesen áttekintettük, hogy milyen fontos jellemzőkre kell odafigyelni egy pezsgőspohár kiválasztásakor. Ha lemaradtál róla »» itt «« elolvashatod. Most pedig folytatva az előző témát, bemutatjuk, hogy melyek azok a neves 7  tökéletes…..
Champagne Club A TÖKÉLETES POHÁR 2024.02.27 09:00:00
A TÖKÉLETES POHÁR   Ah, a pezsgő, az ünneplés, a luxus és a jókedv szimbóluma! De vajon mire is van szüksége egy pezsgőnek ahhoz, hogy teljes pompájában ragyogjon? A válasz egyszerű: a tökéletes pohárra. De hol is kezdjük el a válogatást ebben a poharak tengerében? Nos, nekünk is volt egy-két…..
5+1 OK AMIÉRT ÉRDEMES CHAMPAGNE-T INNI   Különleges alkalmak ünneplése: A champagne tradicionálisan az ünnepek, különleges események és megemlékezések itala. Az emberek gyakran pezsgőt fognak megnyitni születésnapokon, esküvőkön, évfordulókon, sikerek ünneplésekor vagy más jelentős…..
Champagne és az évszakok   Ahogy beköszönt egy új évszak, úgy változik az időjárás, az életmódunk és az ételeink is. A pezsgők világában az évszakok szintén nagy szerepet játszanak, mivel az adott szezonhoz illő pezsgők kiválasztása és fogyasztása új dimenziót ad az élményhez. Tavaszi Pezsgők:…..
Külföldi megrendelés Összetört pezsgőspohárszett   Az online vásárlás ma már szinte mindennapi tevékenységünkké vált, és rengeteg különleges terméket találhatunk, amelyeket külföldről rendelhetünk meg. Azonban sokan találkoztunk már a csomagolási problémákkal, amelyek miatt az áhított termék…..
 ❤️    Sokan keresik azokat az egyedi és romantikus ötleteket, amelyekkel kifejezhetik szerelmüket és megajándékozhatják kedvesüket. A pezsgő tökéletes választás lehet, hogy különlegessé tegyük ezt az ünnepet, hiszen semmi sem dob fel egy romantikus estét úgy, mint egy finom pezsgő. Nézzük…..
Amikor még nagymarosi pezsgővel koccintottak!   Ludwig Willibald 1893-ben nyitott meg pezsgőgyárát 12 alkalmazottal, és a 8 legnagyobb magyar gyártó közé tartozott. Franciának igyuk campaniai borát [champagne-i pezsgőt], s minekelőtte galambganéjjal sat. magunk is hamisítgatnánk…..
EGYEDI DESIGN   A pezsgősüvegek díszítése ma már egy igazi művészeti kifejezés, ahol a hagyományos üvegek eltűnnek, és helyüket egyedi, lenyűgöző alkotások veszik át. A neten böngészve találhatunk számos lenyűgöző példát a pezsgősüvegek elképesztő díszítéseire, amelyek között megtalálhatók…..
HOGYAN HŰTSÜK LE A POHARAINKAT ? A kiváló koktélok elkészítésének során a megfelelő hőmérsékletű pohár használata kulcsfontosságú. A hideg poharak nemcsak megőrzik az ital frissességét, de esztétikai élményt is kölcsönöznek az élvezethez. Az otthoni bárban vagy konyhában könnyedén…..
Hogyan hűtsd le a Pezsgőspoharaidat? Egyszerű útmutató   A pezsgőpoharak lehűtésének ideális módjáról számos vélemény kering. Van, aki szerint az üvegeket körülbelül 30 másodpercig kell jéghideg vízzel megtölteni, majd az vizet kiöntve hozzáadni a pezsgőt. Mások szerint az üvegeket körülbelül 15…..
Tudományosan alátámasztott tipp a tökéletes élményért   Számos trükk és fortély létezik a pezsgő élvezetéhez, de most a francia tudósok egy újabb titokról osztják meg véleményüket: hogyan kell helyesen pezsgővel megtölteni a poharat. A Champagne régió kutatói szerint a megfelelő technika a pohár…..
Művészet és Champagne     Képzeljük csak el, milyen együttműködésekből születik valami egészen egyedi és különleges! Ma néhány olyan champagne márkát mutatunk be, amelyek művészek és dizájnerek segítségével emelik művészeti értéküket a kedvenc champagne-inknak Egy klasszikus Champagne márkával…..
A  Champagne nagyasszonya    Madame Barbe-Nicole Ponsardin, ismertebb nevén Madame Veuve Clicquot, olyan örökséget hagyott maga mögött, mely a mai napig meghatározza, hogy mit jelent a champagne szó.   Champagne borvidékének festői városaiban egymás mellett sorakoznak a szemkápráztató paloták,…..
 Champagne Princesse de Clèves Nemrég beszámoltam egy blogbejegyzésben  »» itt ««  arról, milyen új champagneházat véltem felfedezni párizsi utazásom alkalmával. Jó híreim vannak a pezsgő rajongók számárá, ugyanis elérhetőek ennek a csodálatos champagne háznak a pezsgői. A honlapon bővebben…..
Tíz dolog, amit tudnod kell, mielőtt flute-öt fogsz a kezedbe   A franciáknál champagne vagy crémant, az olaszoknál prosecco vagy franciacorta, a spanyoloknál cava, nálunk Széchenyi óta pezsgő – nem kérdés, a pezsgő a világon mindenkié. A történelem során volt idő, amikor óriási népszerűségnek…..
A CHAMPAGNE DUGÓ: TÖRTÉNETE, TERVEZÉSE ÉS HOGYAN HASZNÁLHATJUK ÚJRA   Az üveg és a benne rejlő drága pezsgő őre, a dugó nélkülözhetetlen szerepet játszik a pezsgő megőrzésében. Az évek során ez az áporodott, gombafej alakú dugó alkalmazkodott ehhez a nagyon különleges szerephez. A PEZSGŐ DUGÓ…..