Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hammasz

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Fuss el a Holdra! 2011.03.06 16:45:00
Kenyában a hosszútávfutás sokkal több mint sport: a nemzeti büszkeség és dicsőség forrása. A kelet-afrikai ország a hatvanas évek óta domináns erő a közép- és hosszútávfutó számokban, legendák sorát adták az atlétikának. De vajon hogyan lehetne mindezt felhasználni egy…..
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái. Amit…..
hammasz 2011.01.10 08:37:24
@Csokonai Vitéz Műhely:
Én speciel hindiül tanultam régen, abban kétféle módja van a magázódásnak. Az egyes szám második személyű igealakot szinte nem használják, illetve csak a nagyon kicsi gyerekek, vagy ha egy magas kasztba tartozó igen alacsony kasztban lévőhöz szól (vagy ha bárki anyázik).
A gyerekek az iskolában gyorsan megtanulják, hogy többes szám második személyű alakot használjanakha egymással beszélnek, ha még nagyobb státuszú személyhez (pl. tanár) szólnak, akkor a többes szám harmadik személyt használják, emellett általában udvarias megszólításként a "dzsi" szót is hozzáteszik a névhez (pl. Gandhidzsi, a róla szóló filmben is így volt.)
Subba Patkányfogók 2010.10.20 12:15:00
A Mozambikban található Madamba falu lakói számára a fő bevételi forrás a patkányfogás. A rágcsálókat megsütve, pálcára tűzve hatosával árulják az oszágút mellett, szuahéliül samaki nchanganak, azaz homoki halnak hívják a fogást. Ezzel a foglalatossággal akár napi három…..
  ..
hammasz 2010.05.21 10:02:54
"Dékánhelyettesként nem, hogy egy zsák pénzt nem kap, hanem az adjunktusi 218.000 forintos fizetése mellé 120.000 forint pótlék jár nettó 196.000. Ez hivatalos, nyilvános adat a közalkalmazotti bértábla alapján."

Na végre valaki ezt is leírta. Mítosz az "akadémikusok nagy fizetései." Egy PhD-s bölcsész tanársegéd vagy adjunktus és mondjuk -esetleg több projektben szakértő- mérnök akadémiai doktor pénzügyi helyzete között ég és föld a különbség. És mire valaki akadémiai doktorátust szerez, már nem fiatal egyáltalán (és ez közel sem jár akkora fizetéssel, mint amekkora energiákat és kitartást igényel.)
/Az persze más kérdés és eléggé nagy baj, hogy a nyomorúságos fizetések miatt mindenki úgy keres pénz, ahogyan tud, a fordítás-tolmácsolástól kezdve az autószerelésig. Ami nyilvánvalóan rontja az oktatás-kutatás minőségét és ami általában nem jellemző a nyugati egyetemi rendszerben./
A videóval kapcsolatban én egyet nem értek: láttam már néhány ilyen "gyertek hozzánk tanulni" típusú reklámfilmet, volt hogy CD-n mellékeli az egyetem a tanulmányi kiadványához, de ott fasza arab/perzsa/néger/finn/tetszés szerinti/ csajok, vagy helyes fiúk adják elő, mindenféle akcentussal csicseregve hogy miért jó az adott egyetem, mért jöttek oda tanulni. Szerintem nem szerencsés egy öltönyös, mereven viselkedő faszit szerepeltetni még akkor sem, ha BBC Englisht beszél. Nem igaz, hogy a Corvinusos diákok között ne lehetett volna találni megfelelőeket, mindennap ott jövök el előtte és mindenféle nyelveken dumáló diákok vannak dögivel.
Modorosblog Az Idétlen Nevű 2010.04.07 07:00:00
A három névvel rendelkezők nagy része önként és büszkén viseli három, vagy annál is több nevét. Házasságkötés esetén Modor-Nyelvész, esetleg Nyelvészné Modor, Modor Tiborné Nyelvész - ezt lehet természetesen a nemesi előnevekkel ill. doktori címekkel is cziffrázni,…..
Azt mondja egy mosdatlan szájú utolsó náci, nagyon örvendene, ha a magukat büszke magyar zsidóknak titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az ő gyalázása helyett. Ez így önmagában mehetne a Kommentár nélkül rovatba is, de nem megy, mert felvet…..
hammasz 2009.06.05 10:01:42
comment:com Ég veled, Budapest Tv! 2009.04.23 23:51:00
Hány unalmas filozofálgatásba fordult bulit mentett meg annak idején az ötlet, hogy akkor inkább hívjuk fel Anettkát? Hány részeg, fáradt estén jött jól, hogy a kanapéra heveredve gombnyomásra pofán csapott minket a groteszk? És hányszor, de hányszor éreztük azt végtelen büszkeséggel, hogy innen már…..
A Britain's Got Talent című szigetországi tehetségkutatóban feltünt skót szűzlány, Susan Boyle olyan médiahisztériát indított el, amire az elmúlt években nem nagyon volt példa. A múlt hét szombaton bemutatkozott 47 éves tehetség hangja valóban kiváló, és meglepően…..
hammasz 2009.04.21 13:08:01
@xstranger: "lehet latni ahogy halgatja a dollarok csilingeleset."

Na itt a pont!
Tényleg vicces a pofa:)
hammasz 2009.04.21 13:56:42
@pimpinella: Szerintem nem lejárt dolog. Itt most újra elmondták a legkisebb fiú történetét, egy archetipikus sztorit arról, hogy az akit gyengének gondoltak mégis hogy kivágta a rezet. Az egész élet ilyen sablonos gondolkodásra épül, ezen fölösleges kiakadni. A legtöbb ember szívesen azonosul ezzel az esendő figurával. Ez a nő lehet hogy csúnya, lehet hogy ettől még nagyon jó a hangja, valószínűleg közel sem annyira hülye, hogy ne tudja, hogy mit miért csinált, de ilyenek mindig is voltak és mindig is lesznek. Tíz év múlva is lesznek ilyen sztorik és száz év múlva is... és ez nem baj egyáltalán.
hammasz 2009.04.21 14:11:19
@pimpinella: Szerintem túldimenzionálod egy kicsit az egészet (még ha egyébként nagyjából egyet is értek veled). Nem gondolom, hogy a műsor készítői ennyire látták volna előre, hogy ebből ekkora ügy lesz. A sztereotípia-halmazok meg nem csak azért vannak, mert valakik csinálják őket, hanem mert ilyen az emberi természet. Kell neki és ez így természetes.
Meg persze van aki ebből remekül meg is él, ez tény.
Subba Subba iWiW: Na rendes voltam? 2007.12.21 08:58:00
Tegyétek le a kényszerzubbonyt, van válogatás. Voltak dobásaim az életben!19évesen lefeküdtem az 54éves tanárommal!Mindig az időseb pasik vonzottak!Eddig sajnos mindenkit meg csaltam!De hát ez vagyok én!Azt mondják sunyi és megbizhatatlan, hazug vagyok, de meg probálok meg…..
(Sorozatunk a közepesen híres magyar köcsögök mélyére ás. Ő ki? Akar mit? Jó mire? Kérdések, válaszok, fondorlat!)Ahogy egy nemzet celebkultúrája fokozatosan fejlődik, úgy jelennek meg az újabb és újabb, egyre szofisztikáltabb igényeknek megfelelő közepesen híres…..