Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GGerg

293 bejegyzést írt és 550 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor gondolkodtam már, hogy vajon én vagyok-e a tökéletes férj-alapanyag, vagy csupán, nemes egyszerűséggel viselkedésemben úgy vagyok píszí, hogy közben gyűlölöm a képmutató, félrevezető, a dolgok lényegét és valós tartalmát átíró politikailag korrekt hazugságokat, hülyeségeket?  Mosok, főzök,…..
GGerg 2020.04.27 10:43:42
@Advanced Flight: Pedig millió példa van erre, amit írt.
GGerg 2020.04.27 12:13:05
@Mohácsi Zoltán: A feminista picsák semmivel sem jobbak, mint akiket ők fikáznak.
Gretta A világ 50 legszebb szigete 2019.10.16 18:50:15
Pálmafák, mesés tengerpartok és elképesztő panorámák - bemutatom nektek a Föld leggyönyörűbb szigeteit, melyekre pillantva legszívesebben azonnal egy nagy világkörüli út indulnánk ... Te melyik szigettel kezdenéd? A tavaly publikált "A világ 10 legszebb magánszigete" című írásom rendkívül nagy…..
GGerg 2019.10.17 17:35:00
ApexNews Az első bekapcsolás 2018.09.25 13:21:08
Az autó végre közel került ahhoz, hogy lekerüljön saját lábára, de előtte még a biztonság kedvéért felbakolva is leteszteltük a működést. Csak néhány végső teszt van hátra, mielőtt Andy megtenné első elektromos métereit, legalábbis ebben reménykedtünk.....
GGerg 2018.09.25 17:52:56
Négy hónapja kezdtünk írni Andy, a fehér MX-5 átalakításáról, és valószínűleg már látjátok, de várjátok is, hogy mi fog belőle kisülni. Izgalmas és megpróbáltató feladat a projektet nemcsak műszakilag dokumentálni, hanem megpróbálni közérthetően, mégis szakszerűen a köz elé tárni. Örömmel látjuk,…..
/Szerk.: főként Ádám foglalkozott az autó CAN-jének megismerésével, ezért megkértem, hogy ő ossza meg a tapasztalatait./   Az átalakítás során számtalan előnnyel jár, hogy egy új vagány sportautót választottunk szívátültetésünk pácienséül, hiszen nem fog a kezünkben maradni egy rozsdás takaróelem…..
GGerg 2018.05.28 21:34:41
Van hogy hónapokig nincs megörökíthető esemény a Gyurmával kapcsolatban, most viszont van történés folyamatosan. Most épp a belső van soron. Nem kezdem előlről, írtam már arról, hogy hogyan lett a fekete bőrből bézs. Aztán hogyan terjedt tovább az utastérben a szín. Ekkor még csak ott tartottam,…..
Éppen 90 évvel ezelőtt, 1927. április 14-én gördült ki a hisingeni gyárkapun az első Volvo, a legendás ÖV4 modell. A következő 90 évben sokszor és nagyot fordult a kocka a Volvo AB történetében, de egyetlen dolog változatlan maradt: a Volvo a világ legbiztonságosabb autóit gyártja a mai napig. E…..
Hello! Egyelore nincs ekezet a gepemen, ha lesz idom, atallitom. A lenyeg, hogy uj poszt fog keszulni, eleg sok a (jo) hir az utobbi ket es fel evben. Meg nem tudom, hogy mikor lesz idom ra, de megprobalom elkezdeni hetvegen. Ket het mulva megyek nyaralni (iden harmadszorra es egy ujabb alom valik…..
GGerg 2017.03.07 13:25:51
@ga.ag: Szia! Majd, ha lesz időm, akkor írni fogok. Jövő héten megyek Floridába :)
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
GGerg 2014.08.17 17:43:04
@Kiflitzsömlével: Köszönjük, Emese.. Útba esik, nem?
GGerg 2014.08.18 01:16:55
@takarék-láng: Te is megfogtad a lényeget. Azt hiszem, Zsoltnak írtam a hozzászólást..
Ezt az írást eredetileg a Határátkelőknek akartam írni, de túl hosszúra sikeredet a magyar oktatással és munkahelyekkel kapcsolatos tapasztalatok, a külföldi kolbász meg túl rövidre. Így nektek küldöm, kedves munkahelyi terror, mint hű olvasótok. Bár nem voltam soha tagja a…..
Belsőség London, jövünk! 2014.06.15 18:16:23
Majd' két héten át Londonban és környékén portyázunk, gyűjtjük az anyagot, tapasztalatot, interjúkat csinálunk. Bende Tibbyvel tíz napon át együtt szívjuk szűk szállodai szobák, a bérautó és lepukkant útszéli etetők levegőjét. És egymás idegeire megyünk, kihullik a…..
A Porsche remekül beplántálta a vevői fejébe, hogy az autói elpusztíthatatlanok. Meg is van erre minden alapjuk, hiszen kevés más gyártó tud ennyi versenykilométert felmutatni, útfelülettől és versenytávtól függetlenül. Nézzék meg például a 911-est: ötven évnyi evolúció…..
Szívesen locsolna fél liter vizet az autóban? Nagyjából ennyi párát gyűjtöttünk össze két hét alatt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. ..
Ez a poszt nagyjából ennyi. Megvolt az eredetigazolás (nem összetévesztendő az eredetiségvizsgával), a veteránvizsga, a biztosítás, a műszaki vizsga – csak a két fehér plakett maradt hátra és a forgalmi. Most már azok is a mieink. Mind. Kicsit újraélhettem a harnosändi…..
GGerg 2013.11.10 11:31:46
@novothauto: Tibor, lenne egy kérdésem.

A 99-es Volvo C70 2.4T-met elvittem tegnap Volvo márkaszervizbe vezérműszíj-cserére, valamint, mivel van egy pici olajszivárgás, kértem főtengely szimering cserét is, esetleg olajpumpa tömítést, mivel átnézéskor nem tudták megmondani, melyik lehet. Tegnap szétbontották és mikor visszatették a tömítéseket, az autóból ömlött az olaj.

A kérdés: elképzelhető, hogy megsérült az olajpumpa a szerelés közben?

Az autóra csak idén ráköltöttem az árának dupláját (értékének inkább háromszorosát), hogy olyan hibátlan legyen, hogy a márkaszerviz sem talál már benne hibát egy éve, egy kicsit bántana, ha később kiderülne, hogy az évente két olajcserét kapó, gyári alkatrészekkel szervizelt autóm motorjában nem lenne megfelelő olajnyomás és esetleg az olajpumpa darabjai okoznának kárt benne.

Angliából kicsit nehéz megoldani a kocsi szervizelését nálad, de ezek után komolyan elgondolkodom egy évente egy vagy kettő látogatáson a műhelyedben és inkább mindent összegyűjtve ott elvégeztetni..
Lehet, hogy nevetséges, lehet, hogy drága, de az egyetlen értelmes hely a rendes zenének akkor is az autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ha már kétszer fizetem az átírást, igyekszem nehezen adni magamat. Igenis küzdjön meg az adóhatóság a pénzemért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nem tudom, melyik igazából a nagyobb dolog. A) végigvezetni egy bármit, mondjuk akár a fiam összecsukható rollerét Lord March kastélya előtt, bő 50 ezer lelkesen fotózó és videózó néző sorfala között (óvatos becslés, hiszen kb. 200 ezren voltak idén a Festival of Speeden,…..
GGerg 2013.08.13 11:14:16
@Luighi: Facebookra tettem fel kb. 40-et. De van csomó videóm is.
GGerg 2013.08.13 11:18:21
@GGerg: Nelson Piquet ment el közvetlenül mellettem, és láttam vezetni Stirling Mosst is. A régi Forma-1-es autókat mellettünk indították be sorban. Elképesztő élmény..
TComment Ebből nem lesz veterán 2013.08.12 08:06:47
Bivalyerős, keveset fogyaszt és idehaza fullosnak mondják. Mindent megkapott, amit kell, futott 160 ezret, kiszolgált egy cégtulajdonost, élt 10 évet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
GGerg 2013.08.12 09:08:19
@kepkontakt: Az én 99-es automata C70-emben is van kettős tömegű lendkerék..
Fránya dolog ez a nyár, ha az ember nem megy el szabadságra, az nagyjából azt jelenti, hogy utána már jó eséllyel bent ragad egy rakás napja év végén. Ha pedig bent ragad, akkor a következő évben jön hozzá még, majd még... Július második felében tehát elhúztam két hétre a…..
Bármennyire erőltetik az EU-nál a dilettánsok a fogyasztáscsökkentést, nem érnek el vele semmit. Csak megszívatnak jó pár embert. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A helyzet sajnos az, hogy nem csak karban nem tudjuk tartani a gépeket de sokszor fel sem fogjuk, hogy megvenni a legkönnyebb. Aztán a feketeleves. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Heti merítés 2013.05.12 09:49:02
Calibra DTM Edition A jó példányoknak megkérik az árát. A 200 ezer forintos kategóriát én messze elkerülném, mert azokkal biztos csak bosszúsága lesz az embernek. Persze ez nem azt jelenti, hogy amit sok pénzért hirdetnek, az garantáltan jó. Érdemes külföldön is szétnézni,…..
GGerg 2013.05.14 20:56:11
@nakitaka: Nem a C70-nel leszek, repülővel megyek haza. De épp Pesten leszek 8-án (jövő hónap), szívesen megnézném a kocsidat. Tiéd napfénytetős?
GGerg 2013.05.14 21:51:02
@nakitaka: én bőröztetném a helyedben. Én is azt fogom és fekete helyett világosszürkével;-) Pont nemrég adtam el egy fakormányt C70-hez, mert a fa mégsem olyan volt, mint az enyém, gyönyörű állapotban volt. Ehhez a 70-es sorozathoz valamiért drágák a kormányok, az összes többihez, pl. S60-hoz viszont fillérekért lehet kapni. Olcsóbb, ha lebőrözteted újra.
GGerg 2013.05.14 22:20:29
@nakitaka: nekem olyan van. Ha megcsináltatod bézsre, nem fog az lejönni olyan gyorsan.
Megtörtént, amire számítani lehetett jó ideje. Ági nincs nekem többé.. Most megírom hát e blog utolsó posztját. Bár e poszt írásakor is a könnyeimmel küszködöm, hasonló ambivalenciát érzek, mint amikor a papám meghalt: örülök is, meg szomorú is vagyok. Ági nagyon sok…..