Regisztráció Blogot indítok
Adatok
☉ ☾

0 bejegyzést írt és 1666 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát sziasztok... Nem tudom, mi lesz ebből a blogból... Nem tudom, hogy végig csinálom e, vagy csak pár poszt születik, de sajnos nem tudom megbeszélni senkivel, ezért elmondom mindenkinek. Kibeszélem magamból a mindennapok nyomorúságát, a harcokat, amiket vívok minden nap a feleségemmel.. Akkor…..
"Az első világháború után az egyház szerepe értelemszerűen meggyengült és a státusza megmentése érdekében az egyház az »internacionalistából« nacionalista lett. Mint katolikus pap, későbbi püspök Prohászka keményen dolgozott az egyház új orientációjának sikeres magyar »honosításán«. Dr. Hrotkó…..
☉ ☾ 2019.01.18 10:59:00
@Wrex: Fel sem fogtad az elpzményekkel együtt, folytonosságában, miért idézed?
☉ ☾ 2019.01.18 11:13:45
@Wrex: Tudod, ez egy stabil szövegfolyam - beszélgetésnek nem hívnám -, de ahhoz hasonló, és van, hogy a bejegyzések két-három bekezdést is csúsznak egymáshoz képest. Tehát. Elhangzott macisajt részéről, hogy "Ha elnézem az obligát hiszterolibek magukat a földhöz verését ennek hallatán, már meg is van az egyik fő motiváció..." - erre válaszoltam ironikusan és logikusan, hogy azért lesz Prohászka szobor, mert a liberálisok ellenzik a zsidóüldözést.

Megértem, ha nem olvastad az előzményeket és csak bele akarsz tolni valami okosságot és személyeskedést, én is voltam ilyen, de elmúlt.
A világ a belesimulósokat szereti, aztán őket gyorsan el is felejti. Kiperegnek az idő rostáján, - mondják, csak azokra emlékezünk hosszan, akik valamilyenek. Hatást gyakorolnak, inspirálnak, anélkül, hogy erőszakosan akarnának hatást gyakorolni. Önmaguk maradnak és ezáltal erőt adnak mindenkinek,…..
Csevegés: bármiről, bármikor. Ami eszedbe jut, ami nem; amit hallgatsz vagy amit csak szeretnél - vagy hogy mi volt a vacsora. Mint egy fórum - ki lesz téve oldalra valahova állandó linknek, aztán meglátjuk meddig és hogyan él. Beszélj!..
November 18-án távozott el közülünk az AC/DC egyik alapítója és ritmusgitárosa, Malcolm Young. A legendát a mai napon helyezték örök nyugalomra Sydneyben, a szertartásról néhány felvétel is napvilágot látott. A temetésen a család, a barátok és természetesen a zeneipari kollégák mellett több száz…..
☉ ☾ 2017.11.29 09:14:24
Hesna volt a garancia arra, hogy nem egy ezredik érdektelen celebkönyvet fogok kapni, hanem egy érdekes, alapos, értelmes gondolatmenetet lesz szerencsém végigkövetni a félelem tárgyköréről.  Nem is csalatkoztam ezen elvárásaimban, pontosan azt kaptam, amit vártam, egy jól…..
fáymiklós Gouldtalanság 2017.10.08 07:38:24
Harmincöt éve, hogy levelet kaptam Zalaegerszegre, amelyben a sok mi újság odahaza téma mellett az is benne volt, csupa nagybetűvel: MEGHALT GLENN GOULD. Bólogattam tizennyolc évem minden bölcsességével, hogy ott van, a halhatatlanok között, meg teljes az életmű, amennyire ki tudtam venni, furcsa és…..
Fellaini egy zseni, de most őszintén. A belga hajmester egyike azon kevés játékosnak a modern futballban, akire több edzőváltás után is számít az aktuális menedzser. De miért van ez? Kell egy ’oszlop’ a csapatba? Ő a fejjáték origója? Azt hiszem, utóbbi tulajdonsága nem magyarázza meg, miért is…..
Én személy szerint azt hittem 2007-ben, hogy az Alien vs. Predator: Requiemnél mélyebbre már lehetetlen süllyedni. Szívesen írnám, hogy azért, mert az Alien vs. Predator: Requiemnél rosszabb filmet életemben nem láttam, de hazudnék: nem láttam azt a filmet, hasonlóan mindazokhoz, akik próbálták…..
A köztévé tudósítója 12 év után döntött úgy, hogy otthagyja az MTVA-t. Aki ismer engem, vagy hallott már előadást tartani, esetleg követi a Facebook-oldalamat, az pontosan tudja, hogy mit gondolok például a menekültválság kezeléséről és számos más dologról, ami az országban zajlik. És hogy ez nem…..
☉ ☾ 2017.04.06 16:07:09
@cd1: Igazán nem akarok senkit sem megvédeni, de szerintem arról van szó, Valiotanischa szerint, hogy a fent említett hölgynek egészen addig tetszett a lakájmédia AMÍG ki nem tették a szűrét azzal, hogy megszüntették a műsorát. Tehát a gyűlöletet sugárzó médium munkatársaként csak akkor emelte fel a szavát, amikor már nem kapott tőlük pénzt.

Amúgy Valiotanischa elég értelmesen normálisan megfogalmazva kifejtette ezt, veled ellentétben.
Himalája Nem, nem … nem az, amire gondolsz! Nem Mount Everest, nem K2, Nepál. Nem meredek, jeges sziklák. Nem jégcsákány, sem alaptábor, sem tömeg, sem divat. De 5247 méter…, valahol a tengerszint felett...
Bravó, mondhatnánk, ha komolyan gondolnánk, de nem gondoljuk, sőt. Elképesztő, hogy az a riporter, aki Juhász Pétert akarta lejáratni, de sikertelenül, Spéder Zoltánról olyan anyagot rakott össze, hogy az 5,7 millió forintjába került a tévének, hiszen a bíróság elmeszelte őket…..
Pangea India népesedéstörténete 2016.12.18 20:34:57
India népessége a becslések szerint 2014-2015-ben elérte az 1,25 milliárd főt, az éves átlagos növekedést figyelembe véve pedig nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a 2020-as években átveszi a világ legnépesebb országa címet Kínától. A csaknem minden hatodik földlakót lakójának mondható ország…..
☉ ☾ 2016.12.19 12:53:57
Tea és háztartási keksz, tartja a mondás, ha az embernek gyomor problémája van. Na de mi a helyzet azokkal, akiknél a háztartási keksz tiltólistán van, mert szimplán csak rosszabbul lennének a benne található gluténtól? Én nemrég estem át ezen a nyavalyán és már energiám sem volt beszólni…..
Egyre jobban megy az utazási irodáknak a hírek szerint. Árbevételük végre elérte a válság előtti szintet, kevesebb cég megy csődbe. Bár reálisan egyre kisebb az esélye, hogy bedől az irodánk, és itthon maradunk - vagy kinn ragadunk - összeszedtünk néhány indokot, hogy miért érdemes inkább másra…..
☉ ☾ 2016.10.31 18:58:18
@Sweetshark: Indiában éppen az is feltűnően jó, hogy helyben mindent le lehet szervezni a hazai árak nyolcadáért. Ráadásul, ha valaki utazási irodával utazik az ilyen helyekre, az akár otthon is maradhatna, és egy katalógusban megnézhetné a nevezetességeket, mert a valódi élményeket nem lehet dróton rángatva, időhöz kötve átélni.

Összességében Indiában mindig annál rosszabbul jársz, minél több embert bevonsz az utazásba - ez a poszt erről is szól.
☉ ☾ 2016.10.31 20:25:31
@Billy Pilgrim: Csak a változatosság kedvéért elolvashatnád a cikket...
Értelemszerűen nagyon nehéz évtizedeken át a csúcson maradni. A legtehetségesebb embereknek is vannak nehéz időszakaik, magánéleti problémáik, ötlethiányos periódusaik. Tim Burton sem hozza már az utóbbi években azt a színvonalat, amiért annak idején megszerették a rajongók (legalábbis, ha…..
Manapság többször kerül szóba a vegánság, mint ahányszor azt a szerencsétlen update gyökeret támadja be valaki mert hülyeséget beszél, na kábé pont úgy hullik le a mindkettőről a szénhidrátcsökkentett morzsa, ahogy a racionális érvek. Szögezzünk le valamit már a legelején. Nem vagyok a karnizmus…..
Körülbelül 2 hete láthattuk először a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet legújabb előzetesét, ám most újra örülhetünk győzelemittas ewokok módjára, hiszen már el is készült a trailer magyar szinkronos változata.  Az előzetes továbbra is kegyetlenül hangulatos, klasszikus Star Wars-mozit…..
Az Európai Unió több 1000 milliárddal járul hozzá Magyarország fejlődéséhez. Az alábbi térkép viszont azt mutatja, hogy nemcsak több 1000 milliárdot, hanem több tízezer milliárdot kaptunk Brüsszeltől 2010 és 2014 között (nettó értéken). Ezzel egyébként a harmadik legnagyobb mértékű támogatást hívtuk…..