Regisztráció Blogot indítok
Adatok
☉ ☾

0 bejegyzést írt és 1659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát sziasztok... Nem tudom, mi lesz ebből a blogból... Nem tudom, hogy végig csinálom e, vagy csak pár poszt születik, de sajnos nem tudom megbeszélni senkivel, ezért elmondom mindenkinek. Kibeszélem magamból a mindennapok nyomorúságát, a harcokat, amiket vívok minden nap a feleségemmel.. Akkor…..
"Az első világháború után az egyház szerepe értelemszerűen meggyengült és a státusza megmentése érdekében az egyház az »internacionalistából« nacionalista lett. Mint katolikus pap, későbbi püspök Prohászka keményen dolgozott az egyház új orientációjának sikeres magyar »honosításán«. Dr. Hrotkó…..
☉ ☾ 2019.01.18 10:59:00
@Wrex: Fel sem fogtad az elpzményekkel együtt, folytonosságában, miért idézed?
☉ ☾ 2019.01.18 11:13:45
@Wrex: Tudod, ez egy stabil szövegfolyam - beszélgetésnek nem hívnám -, de ahhoz hasonló, és van, hogy a bejegyzések két-három bekezdést is csúsznak egymáshoz képest. Tehát. Elhangzott macisajt részéről, hogy "Ha elnézem az obligát hiszterolibek magukat a földhöz verését ennek hallatán, már meg is van az egyik fő motiváció..." - erre válaszoltam ironikusan és logikusan, hogy azért lesz Prohászka szobor, mert a liberálisok ellenzik a zsidóüldözést.

Megértem, ha nem olvastad az előzményeket és csak bele akarsz tolni valami okosságot és személyeskedést, én is voltam ilyen, de elmúlt.
A világ a belesimulósokat szereti, aztán őket gyorsan el is felejti. Kiperegnek az idő rostáján, - mondják, csak azokra emlékezünk hosszan, akik valamilyenek. Hatást gyakorolnak, inspirálnak, anélkül, hogy erőszakosan akarnának hatást gyakorolni. Önmaguk maradnak és ezáltal erőt adnak mindenkinek,…..
Csevegés: bármiről, bármikor. Ami eszedbe jut, ami nem; amit hallgatsz vagy amit csak szeretnél - vagy hogy mi volt a vacsora. Mint egy fórum - ki lesz téve oldalra valahova állandó linknek, aztán meglátjuk meddig és hogyan él. Beszélj!..
November 18-án távozott el közülünk az AC/DC egyik alapítója és ritmusgitárosa, Malcolm Young. A legendát a mai napon helyezték örök nyugalomra Sydneyben, a szertartásról néhány felvétel is napvilágot látott. A temetésen a család, a barátok és természetesen a zeneipari kollégák mellett több száz…..
☉ ☾ 2017.11.29 09:14:24
Hesna volt a garancia arra, hogy nem egy ezredik érdektelen celebkönyvet fogok kapni, hanem egy érdekes, alapos, értelmes gondolatmenetet lesz szerencsém végigkövetni a félelem tárgyköréről.  Nem is csalatkoztam ezen elvárásaimban, pontosan azt kaptam, amit vártam, egy jól…..
fáymiklós Gouldtalanság 2017.10.08 07:38:24
Harmincöt éve, hogy levelet kaptam Zalaegerszegre, amelyben a sok mi újság odahaza téma mellett az is benne volt, csupa nagybetűvel: MEGHALT GLENN GOULD. Bólogattam tizennyolc évem minden bölcsességével, hogy ott van, a halhatatlanok között, meg teljes az életmű, amennyire ki tudtam venni, furcsa és…..
Fellaini egy zseni, de most őszintén. A belga hajmester egyike azon kevés játékosnak a modern futballban, akire több edzőváltás után is számít az aktuális menedzser. De miért van ez? Kell egy ’oszlop’ a csapatba? Ő a fejjáték origója? Azt hiszem, utóbbi tulajdonsága nem magyarázza meg, miért is…..
Én személy szerint azt hittem 2007-ben, hogy az Alien vs. Predator: Requiemnél mélyebbre már lehetetlen süllyedni. Szívesen írnám, hogy azért, mert az Alien vs. Predator: Requiemnél rosszabb filmet életemben nem láttam, de hazudnék: nem láttam azt a filmet, hasonlóan mindazokhoz, akik próbálták…..
FIGYELEM, SPOILER-VESZÉLY! Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy korábbi posztomban minden idők második legjobb Alien-filmjeként jellemeztem a Covenant-ot. A filmet támadó kritikák zöme a sztori negatívumait taglalta, következetlenséggel, logikátlansággal, az Alien univerzumhoz nem illő, azt…..
A köztévé tudósítója 12 év után döntött úgy, hogy otthagyja az MTVA-t. Aki ismer engem, vagy hallott már előadást tartani, esetleg követi a Facebook-oldalamat, az pontosan tudja, hogy mit gondolok például a menekültválság kezeléséről és számos más dologról, ami az országban zajlik. És hogy ez nem…..
☉ ☾ 2017.04.06 16:07:09
@cd1: Igazán nem akarok senkit sem megvédeni, de szerintem arról van szó, Valiotanischa szerint, hogy a fent említett hölgynek egészen addig tetszett a lakájmédia AMÍG ki nem tették a szűrét azzal, hogy megszüntették a műsorát. Tehát a gyűlöletet sugárzó médium munkatársaként csak akkor emelte fel a szavát, amikor már nem kapott tőlük pénzt.

Amúgy Valiotanischa elég értelmesen normálisan megfogalmazva kifejtette ezt, veled ellentétben.
Himalája Nem, nem … nem az, amire gondolsz! Nem Mount Everest, nem K2, Nepál. Nem meredek, jeges sziklák. Nem jégcsákány, sem alaptábor, sem tömeg, sem divat. De 5247 méter…, valahol a tengerszint felett...
Bravó, mondhatnánk, ha komolyan gondolnánk, de nem gondoljuk, sőt. Elképesztő, hogy az a riporter, aki Juhász Pétert akarta lejáratni, de sikertelenül, Spéder Zoltánról olyan anyagot rakott össze, hogy az 5,7 millió forintjába került a tévének, hiszen a bíróság elmeszelte őket…..
Pangea India népesedéstörténete 2016.12.18 20:34:57
India népessége a becslések szerint 2014-2015-ben elérte az 1,25 milliárd főt, az éves átlagos növekedést figyelembe véve pedig nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a 2020-as években átveszi a világ legnépesebb országa címet Kínától. A csaknem minden hatodik földlakót lakójának mondható ország…..
☉ ☾ 2016.12.19 12:53:57
Tea és háztartási keksz, tartja a mondás, ha az embernek gyomor problémája van. Na de mi a helyzet azokkal, akiknél a háztartási keksz tiltólistán van, mert szimplán csak rosszabbul lennének a benne található gluténtól? Én nemrég estem át ezen a nyavalyán és már energiám sem volt beszólni…..
Egyre jobban megy az utazási irodáknak a hírek szerint. Árbevételük végre elérte a válság előtti szintet, kevesebb cég megy csődbe. Bár reálisan egyre kisebb az esélye, hogy bedől az irodánk, és itthon maradunk - vagy kinn ragadunk - összeszedtünk néhány indokot, hogy miért érdemes inkább másra…..
☉ ☾ 2016.10.31 18:58:18
@Sweetshark: Indiában éppen az is feltűnően jó, hogy helyben mindent le lehet szervezni a hazai árak nyolcadáért. Ráadásul, ha valaki utazási irodával utazik az ilyen helyekre, az akár otthon is maradhatna, és egy katalógusban megnézhetné a nevezetességeket, mert a valódi élményeket nem lehet dróton rángatva, időhöz kötve átélni.

Összességében Indiában mindig annál rosszabbul jársz, minél több embert bevonsz az utazásba - ez a poszt erről is szól.
☉ ☾ 2016.10.31 20:25:31
@Billy Pilgrim: Csak a változatosság kedvéért elolvashatnád a cikket...
Értelemszerűen nagyon nehéz évtizedeken át a csúcson maradni. A legtehetségesebb embereknek is vannak nehéz időszakaik, magánéleti problémáik, ötlethiányos periódusaik. Tim Burton sem hozza már az utóbbi években azt a színvonalat, amiért annak idején megszerették a rajongók (legalábbis, ha…..
Manapság többször kerül szóba a vegánság, mint ahányszor azt a szerencsétlen update gyökeret támadja be valaki mert hülyeséget beszél, na kábé pont úgy hullik le a mindkettőről a szénhidrátcsökkentett morzsa, ahogy a racionális érvek. Szögezzünk le valamit már a legelején. Nem vagyok a karnizmus…..
Körülbelül 2 hete láthattuk először a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet legújabb előzetesét, ám most újra örülhetünk győzelemittas ewokok módjára, hiszen már el is készült a trailer magyar szinkronos változata.  Az előzetes továbbra is kegyetlenül hangulatos, klasszikus Star Wars-mozit…..