Regisztráció Blogot indítok
Adatok
desmentir

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekel a fikakultúra. Tegnapi bejegyzésem például épp most könyvelhette el a 10484. letöltést és a 71. kommentet. S bár a hozzászólók közül néhányan többször is melegebb éghajlatra küldték el egymást, mégiscsak elenyésző számukból aligha lehet általánosítani az…..
desmentir 2014.07.06 00:05:38
@Istóczy úr: ez te talalgatod. A valós helyzet, hogy Németországban egy zsido hitközség fogadott be egy szudáni muszlim bevándorlót, csak, hogy ne kelljen Magyarországra visszatoloncolni.
desmentir 2014.07.06 01:11:12
@conchita wurst: egy ilyen súlyú kérdést egy szleng kifejezés alapján megítélni, kb olyan megalapozott, mint hogy nem kell neked könyv szagú tudomány, vagy, hogy '45 óta nyugaton nem volt válság. Éltél te pl a '70-és évek elején?
Fotók: Város szíve blog Ha epés lennék, azt mondanám, na végre megállítottuk a Kék Veszedelmet! Ennél beljebb már tuti nem hatolnak Belvárosba a diszkontláncok. Persze hogy nem, mert ennél beljebb már nem is lehet. Twitteren jeleztétek tegnap, ami aztán később a Város szíve…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
GFG Blog Újsághírben a Végtelen 2013.02.13 15:28:30
„Valami rémület kell ide / - bomba! karambol! – hogy beszéljék / ...így még kigyúl / a sárban valami izgalom / s mint távoli, megkésett, kopott / film, végigdübörög egy lopott / újsághírben a Végtelen / Törökszentmiklóson és Fegyverneken.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben…..
desmentir 2013.02.13 19:56:54
Kedves GFG!
Ezek a gyerekek (húszan, negyvenen, vagy párszázan, ahányan vannak)lesajnáló véleményeddel ellentétben igenis tiszteletet érdemelnek. Mert a maguk balhés, hangos, egyszerű, nem politikailag kifinomult módján végre tesznek valami az ellen, amit a Te és a kedvenc SZÁZADVÉG-ed által annyira támogatott kormányzat FIDESZ-es miniszterrel, KDNP-s államtitkárokkal az utóbbi években elkövet. Elkövetnek ők mindannyiunk, (korosztálytól függően) unokáink, gyerekeink, vagy mi magunk, esetleg bátyáink - nővéreink ellen. A bűnöd dupla: neked nemcsak hogy nem támadnod kellene őket, nem (mint tudjuk, elég jól) fizetett kormánytanácsadóként a gyerekek eljelentéktelenítésével próbálkozni, hanem neked, mint értelmiséginek kellene felemelned a szavad: ilyet nem szabad tenni, amit ez a kormányzat tett. Nem szabad, hogy néhány héttel a jelentkezések előtt már második éve minden szabályt megváltoztatnak és felrúgnak, ilyet nem szabad tenni, hogy a gyerekeket és a hozzátartozókat ennyire elbizonytalanítják, ilyet nem szabad tenni, hogy nem csak a távoli, hanem a közeli jövőt is bizonytalanná teszik. Rengeteg gyereknek egy életre szóló döntést kell meghozni: hol, hogyan tanul tovább. Erre évekig kell készülnie. Nem jöhet Hoffmann Rózsa, sem az őt felügyelő miniszter, sem az őket felügyelő miniszterelnök azzal: hiába készültél évekig a neked kedves szakokra, az azokhoz szükséges, és általad tudott tantárgyakból, jelentkezz valami egész más egyetemre, egész más tudományágra. Aztán persze majd azoktól az egyetemektől is elvonjuk a pénzt, győzd fizetni a tandíjat. Tudod Te mennyi ez a tandíj? Tudod Te, hányszorosa ez annak, amit Bokros vagy Gyurcsány bevezetett volna, és ami ellen népszavazást rendeztetek? Tudod Te, hogy a diákhitelt hány évig fogja később a gyerek törleszteni?
Neked, mint értelmiséginek, mint demokratának fel kellene emelned a szavad az ellen is, hogy az akárhány tiltakozó fiatalhoz kigyúrt, erőszakos foci szurkolókat szervezzenek, hogy fizikailag rájuk ijesszenek. Mert akkor majd tiltakozni sem mernek már, és minden mehet ellenkezés nélkül arra, amerre a kormányzat kigondolja. Mert ez már nyílt terror.
Én mindeképp a fiatalokkal vagyok, mert ők a gyengébbek, ők a kiszolgáltatottabbak, ők a védtelenek. Hoffmann R már kicsit meghátrált. Most már rajtatok, többieken a sor. És a hibás, igazságtalan intézkedéseitek kijavításáról se feledkezzetek meg!
desmentir 2013.02.13 21:11:09
@ob.szerver: Azt nem tudom, az első mondatod is szarkazmus volt-e, vagy csak a többi.Remélem nem.
Ilyen eredményt persze nem várok,főleg nem annak hatására, hogy ezt leírtam. Gondolom, mások is, korábban is szembesítették őket ezekkel a tényekkel, de a szekértábort nem hagyták el. De én még emlékszem Dávid Ibolyára, aki szégyellte később, hogy valamikor Orbán minisztereként "nem értett a focihoz". Egyszer nyilván a jelenlegi kormány is megbukik, akkor majd talán megjön néhányuk lelkiismerete.Igaz, addig tönkreteszik jó néhány gyerek sorsát, még többet külföldre "ösztönöznek", az ország rossz irányba megy, de ők azért szépen gazdagodnak.
Elég elkeserítő a kép.
desmentir 2013.02.13 21:33:51
@pocaklakó minimanó: bocs, de ezzel most mit akartál mondani? Hogy a talán nem is kis számú rossz példa miatt ezentúl a kormány ossza be, hogy ki hol tanul tovább? Vagy esetleg azt is, hogy ki tanul tovább, ki nem tanulhat? De legalább a jelentkezési határidő előtt 1 héttel meg lehet majd tudni, hogy hová lehet jelentkezni, vagy csak később mondják meg? Mert Hoffmann R. és még néhány bürokrata az éppen illetékes minisztériumban olyan okos, hogy mindezt jobban tudja, mint az, akit érint.
És akinek ez nem tetszik, ahhoz ellátogatnak a fociszurkolók Debrecenből és majd meggyőzik. A román bányászok is nagyon hatékony érveket alkalmaztak annak idején.
Szamárpad Fogadott pro(vo)kátorok 2013.01.29 11:56:03
Független. Civil. Ez ma annyit tesz: radikális baloldal által irányított. A Hallgatói Hálózat, ismertebb nevén a HaHa csak ironizál azon, amit a Magyar Nemzet tegnapi számában felderített: radikális baloldali szervezetektől kaptak segítséget ahhoz, hogy itthon tüntessenek, hatpontos követeléseket…..
Képek: Krúdy a Mókus utcában (Puffancs) és a Kazinczy utca (Két Cica Konyhája) Hölgyeim és uraim, ez itt kérem a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának újabb nyolcaddöntője. A cél még mindig ugyanaz: megtalálni főváros legszerethetőbb…..
Indul az utazási szezon (vagy talán már el is kezdődött?) - aki utazik, az ma már fényképez is. Van aki csak telefonnal, van aki kis kompakt géppel, és van aki hatalmas táskányi felszerelést hordoz magával. Az utazás dokumentálása azonban nem feltétlenül a felszerelés…..
desmentir 2012.05.22 08:58:53
@LAPE: Hogy mióta, azt nem tudom, de két éve nyomatékkal felszólítottak mindenkit, hogy a gépeket, videókat, stb hagyjuk a buszban, nehogy útközben, a szándékunktól függetlenül "véletlenül" mégis valaki elővegye és használja.
Szerintem két dolog miatt hajoltak meg a brüsszeli maoista technokraták Orbán Viktor előtt. Egyrészt azért, mert elkezdték kinyomtatni gyurcsány ferenc vádlott számára (a saját kérésére, nem az ügyészek ennyire hülyék, hanem a fletó, meg a törvény) a sukorói ügy negyvenezer…..
  Az elmúlt napokban több cikk és blogbejegyzés jelent meg a múlt csütörtöki, Magyarországgal kapcsolatos európai parlamenti határozat elfogadásának körülményeiről – és különösen a szavazatok megoszlásáról. Sajnos az írások közül több is vagy téves…..
Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal. Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult,…..
desmentir 2012.02.22 09:13:50
@Gábor a Jobbszélső:
Neked tényleg tetszik Bogár "a világ összefogott ellenünk, tudjuk kiknek a vezetésével, de már egyre többen ráébredünk" László, meg a többi hasonló?
Akkor már azon sem csodálkozom, hogy a Bolgár úrnak is lehetnek lelkes hívei.
desmentir 2012.02.22 09:31:07
@Gábor a Jobbszélső:
Lehet, de inkább arra voltam kíváncsi, hogy tényleg van olyan, aki ezeket a konspirációs elméleteket, homályos utalgatásokat komolyan veszik, elhiszik és akár képviselik is. Ezek szerint valóban hatásosan lehet bármiféle zavaros ideológiákat a médián keresztül terjeszteni.
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
Nem nehéz ma Magyarországon politikai ígéretté válni. Kis rosszindulattal azt is mondhatom, hogy elég két egymást követő napon feltűnni a tévében valamilyen kormánykritikus vagy kormányoldallal konfrontálódó szerepben, elmondani néhány jól megformált, kerek mondatot, és…..
Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem…..
Hosszabbítás után 15-14-re kikapott a vízilabda-válogatott a szerbektől a világbajnokság elődöntőjében. Kemény kapitány minden meccsünk után szóba hozta a bíráskodást. Most akkor ennyire utálnak minket a bírók vagy szimplán nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk? Hajtás…..
Mandiner blog Freedom a házban 2011.05.05 09:31:00
  Néhány napja hozta nyilvánosságra a Freedom House szokásos éves jelentésének főbb megállapításait a sajtószabadság globális helyzetéről 2011-ben. A teljes jelentés még nem érhető el, az eddig publikált részletek zanzásított következtetése az, hogy…..
desmentir 2011.05.05 14:34:57
@tesz-vesz:
Hát abban azért volt (van) valami, hogy a szélsőjobb erősödött, és hogy cigányokat öltek, csak azért, mert cigányok.
desmentir 2011.05.05 14:50:03
@tesz-vesz:
Ha a sajtószabadság korlátozása alatt azt érted, hogy a nem kormánypárti sajtó részben, vagy egészben nem jelenhet meg, akkor ott (még?) valóban nem tartunk. De az már nem is a kezdet lenne, hanem a vég.
De ha jól elolvassuk azt, amit én írtam, akkor most nem engem cáfolsz, hanem a FH-t.
De ha jól belegondolunk, azzal, hogy több ellenzéki médiának az anyagi bázisát (hirdetőinek elijesztésével) próbálják ellehetetleníteni, már egy jól irányzott lépést tettek az egyöntetű sajtó irányába.
desmentir 2011.05.05 14:55:58
@tesz-vesz:
Én itt nem olvasok olyat, hogy a "magyar falu rasszista lett".
Az pedig, hogy a "magyar nacionalisták erősödő radikalizálódása egyre rasszistább jelleget öltött" szintén kevéssé vitatható. A cigány-gyilkolások ténye sem kérdés. Az pedig, hogy a MG elleni fellépést és végül betiltását a FH pozitívan értékeli, nem biztos, hogy egyértelműen baloldali beállítottság - én legalábbis remélem, hogy vannak a jobboldalon is olyanok, akik így gondolkoznak.
Véleményvezér A Demszky-titok 2010.08.27 08:08:00
Demszky Gábor titka a gyakorlatilag megfoghatatlan és mérhetetlen teljesítményű főpolgármesteri tisztségben rejlik. (Fotó: Huszti István/Index) Demszky Gábor húsz éves főpolgármestersége most, hogy véget ér, egészen hihetetlennek tűnik. Úgy távozik, hogy még most sem tudni…..
A sors ritkán annyira igazságos, hogy a gazdasági köntösbe bújtatott pártpropagandát 24 órán belül leleplezze, de tegnap ez történt. Járai Zsigmond persze nagyon házhoz ment a pofonért.A Kárpátok Bankárgéniuszának a jelenlegi kormány eredményességéről két lényeges…..
desmentir 2010.03.11 12:11:04
@desmentir: károkás= károkozás. Bocs
desmentir 2010.03.11 13:13:26
@dezsőke: na jó, akkor részletesebben, hogy még te is megértsd: amit kérdeztem, arra vonatkozott, hogy nem tudhatod, én melyik oldalon (bal, jobb, liberális, konzervatív, radikális, centristra, vagy valami egészen más) állok. Önmagában, hogy Járairól és leginkább az MNB elnöki tevékenységéről szakmai alapon nincs jó véleményem (ami egyébként nálamnál hozzáértőbb körökben igen gyakori) nem determinálja a politikai hovatartozásomat. Egyébként a sokat emlegetett 2006-os díjának okát pénzügyes körökben valóban sokan nem értik.
Feltételezve, hogy egy ilyen témájú blogg kommentelésében nem csak jobbikos internet-kommandósként veszel részt, hanem van közgazdasági hozzáértésed is, csak azt gondold végig, forintosítva milyen hatása és eredménye volt a jegybanki alapkamat szándékos túlmagasan tartásának, vagy az általában szándékosan időzített, az országot, a gazdaság helyzetét és a gazdaságpolitikát érintő (időnként megalapozott, időnként megalapozatlan, de egy jegybankelnöktől mindenképpen szokatlan és elfogadhatatlan) nyilatkozatainak.
desmentir 2010.03.11 14:19:36
@dezsőke:
Az, hogy nem jól értetted, amit írtam, tény. Tehát részletesen megmagyaráztam, ez is tény. Nem biztos, hogy eredményes voltam, de most már úgy látom, hogy ez a fogadó oldal hibája.
Az, hogy kettőnk közül egyedül én írtam le tényeket, vagy érveket, tény. Te csak elvtársozol és fikázni próbálsz engem, ez is tény. Még ebben is elég gyenge vagy, de még fejlődhetsz.
Én alapvetően Járai MNB elnöki működését kritizáltam, utóbb érvekkel alátámasztva. Nem a tények ismerete nélkül. Ez tény. Te nem írod meg, hogy miért nincs igazam, vagy miért kiváló ember Járai, ez is tény. Úgy látom, végig nem is törekedtél ilyesmire, csak belekötsz másokba, akik Járait bírálni merik és ebből úgy véled, hogy más politikai oldalon állnak.
Az én sítlusom azután vált érdesebbé, hogy többször politikailag minősítgetsz, kocsmai színvonalúnak titulálsz, még egyszer mondom, anélkül, hogy fogalmad lehetne arról, ténylegesen mit tudhatok és hová is tartozom. És ezt még most is folytattad, mindeféle alátámasztást nélkülöző minősítgetésekkel.. Úgyhogy nem tudom, milyen alapon vársz te másoktól a sajátodnál jobb stílust.
Viszont egy dolgot hajlandó vagyok visszavonni. Nem gondolom többé, hogy szakmai érdeklődés és hozzáértés vonzott volna ehhez a blogghoz, inkább kihasználod az internetes ismeretlenség által biztosított politikai kampányolási és bárdolatlan viselkedési lehetőséget.