Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cultvisit

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 8-ig látogatható a bécsi Albertina múzeum különleges tárlata, ahol Gregory Crewdson, amerikai fotóművész kiemelkedő művei mutatkoznak be. Crewdson neve ismerősen csenghet azok számára, akik a kortárs művészet iránt érdeklődnek, hiszen képeinek sajátos, filmszerű világa különleges helyet…..
Cultvisit Terápiás művészet 2024.08.27 15:10:11
Holnap, azaz augusztus 28-án különleges kiállítás nyílik a Kastner Kommunity és a Youngart Online Galéria közös projektjeként: Szub-stációk néven Dóra Emese és Bodrogi Judit páros kiállítása mutatkozik be az érdeklődők előtt. A tárlat fókuszában a lelki traumákkal való szembenézés és azok egyéni…..
Az MNB Arts & Culture átfogó tárlattal készül a művészetkedvelőknek: a Képgyakorlatok című kiállítás egy hónapon át várja az érdeklődőket a budapesti Q Contemporary galériában, ahol a Magyar Nemzeti Bank művészeti gyűjteménye kerül reflektorfénybe, és annak eddigi legnagyobb merítését mutatja…..
Még bő egy hónapig, azaz szeptember 8-ig tekinthető meg a Maleficae – A máglyától az online varázslásig című kiállítás az óbudai Budapest Galériában, ahol a misztikus világ rajongóinak legnagyobb örömére kortárs művészek boszorkányok és üldözésük ihlette művei között kalandozhatunk. A június 21-én…..
Új formabontó kiállítás mutatkozott be a fővárosi Műcsarnokban: július 19. és október 6. között Géczi János dekollázsait tekinthetjük meg az épület Kamaratermében. A kiállított művek erősen kapcsolódnak a nagyvárosi környezethez és a fogyasztói kultúrához, az alkotó a kiállítóterem falaira és a…..
Az elmúlt években egyre többször találkozhattunk hírekkel arról, hogy különféle aktivisták támadást indítottak művészeti múzeumok és galériák ellen, megrongálva az ott kiállított értékes műalkotásokat. Ezek az akciók rendszerint valamilyen politikai vagy társadalmi üzenetet hordoznak, az aktivisták…..
Július 26-28. között a Balaton “fővárosában” nyílik meg először a Füred Art Week, egy klasszikus és kortárs műveket felvonultató szemle az Art and Antique és a Budapest Contemporary szervezésében. A rendezvény fő célja, hogy közelebb hozza a művészetet a nyaralók és a helyiek széles rétegéhez, és…..
Cultvisit Munkácsy, a festőzseni 2024.07.02 11:29:45
Munkácsy Mihály, magyar festőzseni több mint 80 műalkotásából nyílt nagyszabású kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A festmények között olyan ikonikus és jól ismert alkotások is találhatók, mint az Ásító inas vagy a Felszolgálólány. A tárlat június 21-től november 17-ig várja az érdeklődőket…..
Június 14-én egy különleges kiállítás nyílt meg Debrecenben, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban: a 100 év természet. Tájképek és csendéletek az MBH Bank gyűjteményéből című tárlat az MBH Bank műremekekből álló gyűjteményét mutatja be a nagyközönség számára, társadalmi felelősségvállalási…..
Június 22-én rendezik az idei Múzeumok Éjszakáját, az ország egyik legizgalmasabb és legjobban várt kulturális eseményét. A rendezvény célja, hogy a múzeumok kapuit kitárva közelebb hozza a művészetet és felkeltse azok érdeklődését is, akik csak alkalmi látogatói a kiállítóhelyeknek. Az egész…..
2024-ben ünnepeljük a szürrealizmus mozgalmának 100. évfordulóját, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy újra felfedezzük és megértsük az irányzat jelentőségét, hatását és örökségét. Az évforduló és a mondhatni évszázados fennállás arra emlékeztet bennünket, hogy a szürrealizmus, bár egykoron…..
Cultvisit A fény hete 2024.06.07 11:20:43
Június 4-én vette kezdetét a Szecesszió Fesztiválja a budapesti Ráth-villában, amely a héten egészen szombatig várja az érdeklődőket, hogy közelebbről megismerkedhessenek a 19. és 20 század fordulóján fénykorát élő szecesszió irányzatával. Az Iparművészeti Múzeum szervezésében megvalósuló…..
Egy földalatti külön terembe költözhet Leonardo da Vinci világhírű festménye, a Mona Lisa. A párizsi Louvre leghíresebb alkotása jelenleg a múzeum legnagyobb, Salle des états nevű termében van kiállítva, és naponta kb. húszezer ember igyekszik azt szemügyre venni. Az alkotást körülvevő turistatömeg…..
A műtárgy.com idén május 23-25. között nyolcadik alkalommal rendezi meg nagyszabású művészeti programsorozatát, a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivált, amely 70 fővárosi helyszínen, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket. A kiállítások, tárlatvezetések és szakmai előadások mellett…..
A nagybányai festőiskola és művésztelep művészettörténeti jelentősége a mai napig megkérdőjelezhetetlen, hiszen a nagybányai művészek generációkon át formálták a magyar festészet fejezeteit. A Közép-Európai Örökség Program keretein belül már két nagy sikerű tárlatot is megnyitottak a műkedvelők…..
Az egykori nagybányai művésztelep egy egész korszakot jelképezett a magyar művészettörténetben. A 19. század végén alakult festőközösség meghatározó volt a korabeli és napjaink magyar festészetének szempontjából, az ott alkotók közül többeket is a mai napig a legnagyobb nevekként emlegetünk. Nézzük…..
Az árverések a művészeti világ csúcseseményei közé tartoznak, ahol a műtárgyak nemcsak a múlt szépségét, hanem a jelen gazdagságát is képviselik. Jelentőségük még inkább felértékelődik, ha olyan világhírű alkotók kerülnek előtérbe, mint a Sotheby's május 15-i aukcióján, amelynek fénypontja Claude…..
Victor Vasarely-t, az op-art (optikai festészet) kiemelkedő képviselőjét, magyar-francia festőt és szobrászt, valamint az egy generációval később tevékenykedő Fajó Jánost, Kossuth-díjas, a geometrikus absztrakció iránt elkötelezett magyar festőművészt mindenképp a képzőművészet jeles alkotói között…..
A művészet mindig is tükre volt társadalmunknak. Kétségtelen, hogy a mai kor egyik legfontosabb és legégetőbb kérdése a fenntarthatóság, nem csoda, hogy a művészet is szólni kíván a bolygónk kizsákmányolása ellen folytatott küzdelem oldalán. De valóban hatással tud lenni a figyelmünkre, és…..
Marilyn Monroe, Frida Kahlo, Ingrid Bergman – néhány név a 20. század meghatározó női karakterei közül, akiket mind magyar fotográfusok kaptak lencsevégre. A Szépművészeti Múzeum Kertész, Moholy-Nagy, Capa... Magyar fotóművészek Amerikában (1914-1989) c. tárlata tökéletes lenyomata ezen évszázadnak,…..
Mindig megdöbbentő olyan ifjú alkotókat látni a művészeti szférában, akik fiatal koruk ellenére meggyőző magabiztosággal és önálló, a tömegből kitűnő alkotói hanggal lépnek a nagyközönség elé. Mindez Sávolt Karolina esetében hatványozottan igaz, hiszen a mindössze 13 éves festőművész alkotásai –…..
Csabay Domonkos és Hartmann Domonkos 2020-ban találkozott először egymással a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjnak köszönhetően, hogy nyertesekként a támogatás kiírásának megfelelően közös koncertet szervezzenek. A fellépés a Covid miatt végül nem valósult meg, együttműködésük azonban…..
Nem túlzás azt állítani, hogy a művészet és a digitalizáció közötti kapcsolat egy merőben új paradigmát teremt.  Alapjaiban formálja át a kreatív önkifejezés módját és teszi lehetővé az alkotók számára határaik feszegetését, sokszor egészen hajmeresztő formában. Virtuális vászon, 3D-s modellek,…..
A 2024. április 5–14. között tartó Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozat a hazai és nemzetközi művészeti élet kiemelkedő alkotásain keresztül nyújt bepillantást Bartók lenyűgöző életművébe. Ennek keretein belül – a rendezvény összművészeti szemléletének köszönhetően – kiállítások…..
Csizik Balázs a népművész nagyapja által már korán megismerkedett a fafaragással, a művészi eszközhasználattal, és habár mára saját eszköztára is több médium irányába bővült, az évek alatt felgyűlt érzéseket és gondolatokat leginkább mégis a fotográfia segítségével tudja kifejezésre juttatni.…..