Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ráktapasz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
Ráktapasz 2011.12.06 15:20:13
@igazságos: Hasonlóan gondolkodom. Bár én helyi felnőtt lakosonként maximum egy autóra adnék parkolási engedélyt, azt is jelentős fizetés ellenében. Ez ösztönözné, hogy csak annak álljon a közterületen az autója, akinek tényleg szüksége van erre.

Sajnos Magyarországon még mindig erős a szocializmus a gondolkodásban. Ez igaz a politikára is, ahol ezt jól ki is használják. Bár ez egy másik fórum témája.
Ráktapasz 2011.12.06 15:26:24
@ZBR: Igen, de a bejelentett lakosok még mindig nem kapnának ingyen parkolójegyet. Ha végigolvastad volna a kommentet, ők is fizetnének egy vaskosabb évi összeget.

Ezért nem érné meg átjelentkezni.

Egyébként lehetne kvóta rendszert is bevezetni - maximálni az várakozási engedélyek számát, aztán aukción licitálni.
Ráktapasz 2011.12.06 15:43:20
@ZBR: Mindenkinek adnék egy jogot, hogy kaphasson parkolási engedélyt, aki felnőtt és be van jelentve állandó lakosként arra a címre, ahova ez szól. Az engedélyért magáért azonban fizetni kéne - ez lehetne aukción vagy jól meghatározott fix árért.

Lehetne egyébként a bérlőknek is ilyen módon adni. A cégek már egy kicsit más tészta, de itt is lehetne értelmes szabályozást. A lényeg, hogy kevesebb autó legyen az utcán, ha pedig nagy a kereslet, a magas ár miatt érdemes legyen parkolóházakat nyitni.

Maradjon meg az utca a közlekedésre meg a gyalogosnak elsősorban, kevésbé az autósoknak. Na nekem ez tetszene.