Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jane_eyre

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis bohóság péntek délutánra ez a fantasztikus lelet 1965-ből. Macskaszemű mashed potatot meg ponyt járó modellek, hetyke sapkák, tobzodó op-art, neccestélyi, az elmúlt években fénykorát élő nyitott orrú vászoncsizma bátortalan őse, bónuszként pedig néhány elképesztő…..
jane_eyre 2011.07.08 20:34:25
Közkívánatra: Alföldi Géza, külföldre szakadt nyilas versei — az ideg-elme kategória sűrűje. Ígérem, jövő hétre most már tényleg vmi jó kis debiliset keresek... Ébredj, magyar!Országodon kufárok osztozódnak, rabtartóid leszármazottjai, s kik raboltak, öltek,…..
jane_eyre 2011.02.04 03:11:24
@ver@s kan-tár: "Van neki, és az első pár strófát ízlelgetve számomra is Faludy ugrott be, Isten bocsássa meg nekem..." Nekem is azonnal Faludy Villon-átköltései ugrottak be. Szomorú látni, mivé teszik az ordas eszmék az istenadta tehetséget. :-(
IDDQD Heti retro: Alone in the Dark 2010.10.21 17:27:00
Néha amikor a Heti retróra készülök, kipróbálom a játékot, amiről éppen írnom kell, hogy visszajöjjenek az emlékek. A két hete megszavazott Alone in the Dark esetében ez olyan jól sikerült, hogy hétvégén végig is toltam a játékot, és szinte mindenre emlékeztem: indián…..
 Kedves Modor Tibi! A fluffon már megjelent a modoros leszbikus, gondoltam elküldöm nektek is, ha már erről volt szó. megírtam a választ kurtzéknak.Köszi!Bettie PageA modoros leszbikus úgy gondolja, a leszbikus témában a heterók semmit nem tudnak, és úgy érzi, az ő…..
jane_eyre 2010.10.14 16:53:48
@afromagyar: az a helyzet, hogy ez nem így működik, a meleg és leszbikus kapcsolatok nagy részében nincs "férfi" meg "női" szerep, hanem inkább egyenlő szerepekre törekedünk a partnerkapcsolatokban. Persze vannak kivételek is, de ez a "fiú-lány szerep" nagyon régi tévhit a melegekkel kapcsolatban.
jane_eyre 2010.10.14 17:04:06
@Bettie Page: Nagyszerű a cikk, gratulálok! Örülök, hogy leszbikus írta, aki ilyen pontosan ismeri a közösség mindennapjait. Véletlen, hogy a cikk erősen emlékeztetett a facebookos "Milyen leszbikus lennél?" kvízre? Az Aktivistában kicsit magamra ismertem, csak nem a kinézet tekintetében...
jane_eyre 2010.10.14 20:24:58
@Bettie Page: rögtön gondoltam, nagyon ott van mind a kettő :-) még egyszer gratula, írjatok még!
Subba Újra akcióban a Femen 2010.10.02 12:00:00
Kedvenc feminista csoportunk, az ukrajnai Femen ismét hallatott magáról: ezúttal több pénzt követeltek a nőknek.  ..
jane_eyre 2010.10.03 03:33:39
@meg.mondo.ember: nálad a pont.
A napokban Budapesten történt kukás balesetet a a www.kisalfold.hu is közreadta. Most néztem csak meg a hírlevelüket, s a kommentek között ezt a gyöngyszemet találtam. Itt nincsen semmi gyűlölet, én nem érzek gyűlöletet, de nem tudom az ilyeneket sajnálni. Persze nem érdemelte…..
jane_eyre 2010.08.20 10:37:35
Három évig dolgoztam egy "jobbfajta" hajléktalan férfiotthonban, a VIII. kerület sűrűjében. A "jobbfajta" azt jelenti, hogy nem csak éjjel lehetett melegedni, hanem nappal is ott maradhattak; minden tiszta volt és rendes; lehetett zuhanyozni; meleg ételt és tiszta ruhát kaphattak a lakók; szociális munkások segítettek nekik talpraállni. Viszont szigorú szabályok is voltak: egyházi intézmény volt, s az alkoholizálást, a lopást és a verekedést nem tolerálták. Nem is kellett, mert rengetegen vártak a mintegy 100 férőhely egyikére. Az ott töltött három év alatt rengeteg hajléktalan emberrel találkoztam. A lakók közül többen is diplomával rendelkeztek, mások évek óta írtak gyönyörű verseket, novellákat. Több olyan lakónk is volt, aki azelőtt vezető állásban dolgozott vagy főiskolán tanított, a rendszerváltáskor elveszítette az állását, új állást nem talált, elkezdett inni, a felesége elhagyta, mély depresszióba süllyedt és az utcán találta magát. Az otthon egyik szabálya volt, hogy az ebédért és a ruháért mindenkinek kellett valamit fizetnie, ha csak 5 forintot is, mert az alamizsna elveszi az ember méltóságát. Görény Jenőnek teljes mértékben hiszek, s javaslom, írjon tovább, ha lehet, készítsen önálló blogot, hogy segítsen szétoszlatni a hajléktalan emberekről kialakult káros és téves sztereotípiákat. Ám azt is megértem, ha úgy érzi, inkább csak "normális" életet szeretne.
Nemrég kezdték el a McDonald's amerikai üzleteiben, pontosabban a McCafékban árusítani az új erdei gyümölcsös és eper-banánosturmixokat (és mindezt egy jópofa kis virtuális rajzolós játékkal is megfejelték), azok népszerűsége máris kiverte a biztosítékot a kifejezetten ezen…..
2010. június 19-én este fél tíztől Frida Kahlo hasonmásverseny a Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeumban (1014 Budapest, Szt. György tér 2. Budavári Palota "E" épület). Ha hasonlítasz Frida Kahlóra, esetleg Diego Riverát is személyesen ismered,…..
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
jane_eyre 2010.02.10 09:17:19
@Mária: teljes mértékben egyetértek veled és magam is tapasztaltam, amit mondasz. én is tanítottam általános iskolás korú cigány gyerekeket Pesten, a VII. kerületben (nem iskolában, egyházi program keretében). sajnos találkoztam olyan esettel, hogy egészséges cigány gyerekek kisegítő iskolába jártak, mert a "rendes" iskola nem fogadta be őket. volt egy szintén nyolcadikos, kitűnő tanuló tanítványom, aki postaforgalmi szakközépiskolába szeretett volna menni. nem vették fel. annyira szerettem volna, ha továbbtanul, de ez nem adatott meg neki.
hogyvolt Ments meg 5x17 - Leszbik 2010.01.21 16:00:00
Nagy az izgalom tűzoltóink háza táján, ma van a Dancing with the Star döntője, amit ugye itthon Szombat esti láz néven vittek sikerre Stóhl Buciék, ha jól tudom. Mindenesetre tűkön ülnek a srácok, mert persze fogadást kötöttek a kedvencekre, jól jönne az extra pénz mindenkinek.…..
Levi még gyorsan fényképezkedett egyet Ronalddal, Star Trekes gesztussal üdvözli a Földlakókat. Lehet, hogy a Borg része??? Valószínűleg nem, hiszen a következő képről már igazi forró emberi szeretet süt: A történet boldog véget ér, a két műsorvezető a jól végzett munka…..
Terhes tinikkel foglalkozó, dokumentumfilm stílusú valóságshow-t készített az MTV zenecsatorna. A Várandós tinik (az angol cím frappánsabb: 16 és terhes) arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak a fiatal anyáknak, akik szinte még…..
jane_eyre 2009.11.14 04:46:09
@siss: Teljesen igazad van. Itt senki más nem akarja látni a fiú vagy férfi részbeni felelősségét?
Ravenhill beküldése:Én is egy jó ideje olvasom a blogot és rengeteg dolgot tanultam belőle, így tovább!Úgy gondoltam, én is beküldök egy "nem fordítást" a Jetix egyik meséjéből, aminek a címét is sikerült érdekesen lefordítani (Wizards of Waverly Place - erről volt…..
Roberta az Index székháza mellett, a szakadó esőben találta Lédát, ezt az elkóborolt, csapzott blökit. "A dominánsan Husky márkájú kisállat a Flórián udvar környékén bóklászott, bőrig ázva, éhesen. A szerkesztőségünk egyik tagja felfigyelt a gazdátlannak tűnő…..
jane_eyre 2009.11.11 22:53:58
@mitudomén: Miért olyan felháborító az ivartalanítás gondolata? Legyen csak minél több kóbor kutya meg vízbefojtott kismacska? A menhelyeken nincs elég hely a rengeteg kóbor állatnak. Manapság egyébként már minden örökbefogadható menhelyi állatot ivartalanítanak. A menhelyi dolgozóknak is ilyen jókat kívánsz?
jane_eyre 2009.11.12 00:13:55
@boli: teljesen igazad van, kösz a linket.
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..
Tiltott szavak elveszi feleségül 2009.06.30 08:16:00
Nna, ez is itt maradt nekünk a 19. századból. Most aztán nem bírunk vele. Mindent eláraszt, minden lányt elvesznek. Azokban az időkben persze, amikor a feleségeket még hozományért lehetett megszerezni, és az eladó lányok sorából kellett elvenni még volt értelme ennek a…..
jane_eyre 2009.07.01 00:44:49
@phaszfej: milyen találó nick.

"Eddig az apa vigyázott rá, nevelte, óvta, de jön a férj, aki elveszi az apjától a lányt, mert érdemes rá, hogy megkapja..."

Mert ugye a nő -- csakúgy, mint a kisgyerek és a lábasjószág -- nem képes saját életének vezetésére, saját sorsa feletti döntésre. Ezért is jelölte ki az Atyaúristen az életében jelenlevő bölcs férfiakat a nő életének vezetésére, döntéseinek meghozatalára.

Nagyon sikeres lehetett a feudális társadalom, ha annak értékeihez ennyire ragaszkodunk.
jane_eyre 2009.07.01 00:47:30
@DieHappy: Nem tudom pontosan a "feleség" szó etimológiáját. Én úgy gondoltam, onnan eredhet, hogy a házasságban a két (házas)fél egy egészet alkot. De ez csak az én elképzelésem, utána fogok nézni.
Tiltott szavak Kebelcsoda 2009.06.22 14:14:00
Az egyik leggyakoribb szexista fordulat a bulvár-, és így a közbeszédben. Persze nem arról beszélünk, hogy egy kebel nem lehet csodálatos. Azonban ha egyesek valakit kizárólagosan, vagy elsődlegesen ezzel a attribútummal illetnek, akkor bizonyosak lehetünk afelől, hogy erről nem csak…..
jane_eyre 2009.06.30 10:23:48
@Jedlik: amikor valaki az egyik nemet (általában a nőit) alacsonyabb rendűként jeleníti meg, pl. a médiában, viccekben, vagy akár a köznyelvben.
Kissé érthetetlen, hogy mi mindenből képesek botrányt faragni az USA-ban: legutóbb például abból, hogy egy szépségkirálynő-választás egyik esélyese elmondta a véleményét élő adásban. Mielőtt még bárki homofóbiával vádolna, ünnepélyesen kijelentem, hogy semmilyen szinten…..
jane_eyre 2009.04.22 15:57:52
@akira2: ja, ezenkívül szokás szerint nem csak a melegeket zárod ki az "igazi férfi/nő" nevű elit klubból, hanem mindenkit, akinek nem lehet vagy egyszerűen nem szerene gyereket, ezen kívül akinek valamilyen ok miatt nincs partnere... nem sok Igazi Férfi és Igazi Nő marad, ha mindenkit kihúzol a listáról, akit érdemtelennek találsz...

arról nem is beszélve, hogy az emberiséget nem a kihalás veszélye fenyegeti, hanem a túlnépesedés, mivel a föld természetes erőforrásai végesek, és egyszerűen nem képes a végtelenségig eltartani ennyi embert.
jane_eyre 2009.04.22 19:45:32
@akira2: OK, hogy szerinted gyereket ne neveljenek, az egy dolog. Mégsem értem, hogy a házasságot (vagy házassággal jogilag egyenlő intézményt) nem "találták ki" nekik. Én ismerek házas meleg és leszbikus párokat, valamint gyereket nevelő leszbikus párokat is. Boldog családokat látok, a gyerekek szeretik az anyukáikat, azt szokták mondani, hogy "sokkal jobb, mint amikor egyedül volt az anyu, mert most sokkal boldogabb és kevésbé ideges.

A házassággal kapcsolatban, amiből szerinted a társadalom 10%-át ki kell zárni, merthogy Nem Igazi Nők És Férfiak: El tudod képzelni, hogy két ember lehúz 20-30 évet egymás mellett, és nem tudnak venni egy közös ingatlant (csak az egyikük nevére), nem mehetnek be egymáshoz a kórházba életmentő műtét után, és ha egyikük meghalna, nem örökölhetnek egymás után? (Személyesen ismerek egy leszbikus párt, akire az első kettő kapásból igaz, 31 éve vanank együtt, nagymamakorúak.). Ha pedig az egyik szerencsétlenségére más ország állampolgára, akkor nem telepedhetnek le pl. az USA-ban, mert oda csak ellenkező nemű házastárs emigrálhat?

Szerinted igazságos így? Vagy ezek a kretének egyszerűen meg sem érdemlik a fenti "luxus"-kedvezményeket? És mi van a rengeteg hirtelen felindulásból köttetett, elbaszott, elhanyagolt heteró házasságokból? Az Amerika legkonzervatívabb, legvallásosabb részében, a Bible Beltben (én is itt élek) köttetett "szent" házasságok 50%-a felbomlik. Akkor mégse szent, csak olyan, mint egy exklúzív klub, ahová csak a kiválasztott szerencsések léphetnek be.
jane_eyre 2009.04.23 01:05:17
@akira2: Tizenötödször is félreértelmezed, amit írok: már réges-rég nem a gyereknevelésről beszélek. Elnézésedet kérem, amiért egy boldog buzicsalád leírásával hányingert keltettem benned. Legközelebb inkább valami pedofilos rémtörténettel szórakoztatlak, annak biztos jobban fogsz örülni.

Nem akarnak házasodni, csak letelepedni meg ingatlant vásárolni? Te nem vagy normális! Mégis, mi a faszomat akarna két ember, akik lehúztak egymás mellett 30 évet? Oké, az rendben van, hogy te személy szerint nem engedélyeznéd a házasságot. De az, hogy a házassági SZÁNDÉKUKAT megkérdőjelezed, merthogy szakértői véleményed szerint "nem nekik való"... Ki vagy te, csak nem maga a jóisten, aki ismeri bűnös lelkük minden gondolatát?

Imádom azt a kedves szokásodat is, hogy a szövegkörnyezetből kitéped néhány szavamat, és összemontírozod a neked tetsző sorrendben. Az elbaszott házasságokat ugyanis gyerekkel együtt nem említettem, mindössze azért, hogy rámutassak: a hetero házasságok se olyan szentek, mint ahogy beállítod őket.

Ha már itt tartunk: az egyház által "megáldott" házasság kb. a XX. század közepéig miről szólt? Nem véletlenül ingyenes házicselédet, ágyast és gyerekgyárat biztosított a jól és kevésbé jól szituált uraknak? Vagy gondoljunk a királyi házak kizárólag államérdekből köttetett házasságaira. Minden szent, amíg a résztvevők Igazi Férfiak és Igazi Nők, ugye?

Szóval szerinted a melegek elfogadása és a melegházasság ötlete amerikai import? Ha egy kicsit utánaolvastál volna, megtudtad volna, hogy a melegházasságot először Európában (Hollandiában) legalizálták, Amerikában meg, mint tudjuk, máig is parázs erkölcsi, vallási és jogi vita tárgya.

Csak felvilágosításul: ma Európa 5 országában legális a melegek házassága (Hollandia, Belgium, Svédország, Norvégia és Spanyolország), további 12 államban pedig a házassággal nagyjában azonos jogokat biztosító regisztrált élettársi kapcsolat. Ilyen erkölcsi fertő a te imádott Európád: tele van ratyikkal, akik nem akarnak házasodni :-D Nem akarsz véletlenül mégis elköltözni Alabamába vagy Mississippibe?

Nézd, akira2, én azért ragaszkodom a mondandómhoz, mert eléggé el nem ítélhető módon hiszek abban a mocskos liberálbolsevik propagandában, miszerint emberi lény és emberi lény között különbséget tenni erkölcstelenség. Tudom, biztos a pokol mélyén fogok égni örökkön-örökké. Én most már tényleg befejezem a veled való társalgást mert hív a feleségem vacsorázni.
Bár a Cukiság olvasói a labrapudlira szavaztak, az Obama-házaspár végül portugál vízikutyát ajándékozott lányainak. A hat hónapos Bo nevű kutya kedden érkezett a Fehér Házba. Az Obama család eredetileg menhelyi kutyát szeretett volna, de végülis elfogadták Bót, a család…..
jane_eyre 2009.04.16 08:16:37
@lamb79: nem volt szándékomban megbántani téged, ezért elnézésedet kérem, szégyellni azonban nem szégyellem magam a véleménynyilvánításért. kösz, de meg szoktam gondolni, amit írok.

szerintem az a fajta tudálékosság és ítélkezés "hihetetlenül bántó", ami szerint "SZÓ SEM LEHETETT" menhelyi kutyáról, hiszen az "mese habbal". bocsáss meg, a Secret Service-nél dolgozol, hogy a legapróbb részleteket is tudni véled az elnök és családja mindennapos döntéseinek indítékairól?

a menhelyi kutyákról mit írtam, amin így megsértődtél? mert én azt mondtam, jobb lett volna menhelyi kutyát befogadniuk, hiszen az példaértékű lett volna... ez volt olyan borzalmas? nem értem...