Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morpheus_

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George Miller 2015-ben az egész világot meghökkentette a Harag útja leforgatásával, mely minden disztópikus akciófilmet beelőzött a műfaj hardcore rajongóinak többségénél. Akkoriban úgy tűnt, hogy a franchise feltámadt és siker-széria lesz minden későbbi epizódjából. Aztán jött a meglepetés:…..
Alig 235 méteres tengerszint feletti magasságával ugyan nem tekinthető földrajzi értelemben vett hegynek, mégis jelképként, természetvédelmi területként és történelmi vonatkozásai miatt így nevezzük fővárosunk egyik legszebb látványosságát, mely gyönyörű látképet ad Budapest számára. Névadója: Szent…..
Szokásomhoz híven idén is megjelentetem a középszintű történelem érettségi feladatait saját blogomon, némi személyes véleménnyel kiegészítve. Bár magántanítványaim nagy részét emelt-szintű érettségi vizsgára készítettem fel, bőven volt kiért szurkolnom a középszintű feladatsort illetően is.…..
A hitleri Németország kb ugyanabban az évben kezdte meg harckocsijai komolyabb fejlesztését mint a Szovjetunió, vagyis 1934-ben: ekkor indult meg ugyanis mind a Panzer I, mind pedig a legendás T-34 konstruktörizálása (bár az utóbbi esetében 1936-ra tolódott a konkrét tervezési munkálatok megkezdése…..
Morpheus_ 2024.04.07 11:18:13
@Ződ2000: A francia tank-állomány német kézre kerülése nem volt semmilyen hatással a német páncélos-programra. Teljesen külön innovációs "nyomvonalon" haladtak a Panzer IV - V - VI fejlesztésekor, 1940-től.
Ami a Wehrmachtot és a Vörös hadsereget illeti: nem volt semmiféle "sokk" a németeknél mert a legkevésbé sem gyarapodtak nyugati tankokkal az oroszok. A Lend-Lease keretében közel félmillió teherautót kértek és kaptak a szovjetek az USA -tól, meg egyéb felszerelést, de harckocsit nem. Amikor megkérdezték Sztálint mire lenne szüksége, ő teherautókat kért. Ez meg is lepte az amerikai kongresszust.
King Kong alakja meglehetősen régóta része a filmtörténelemnek, már 1933-ban készült alakjáról feldolgozás, de a legjobbak közé inkább az 1976-os változat került, melyben Jessica Lang és Jeff Bridges a főszereplők. Népszerű lett a 2005-ös látvány-verzió is Naomi Watts és Adrien Brody játékával,…..
A Netflixen jelenleg nagyon népszerű sorozat A 3-test probléma alapját Liu Ce-hszin (Cixin Liu) regény-trilógiája alkotja, mely 2000-ben íródott és 2006 után lett világsiker a különböző könyvpiacokon (Amerikától Ázsián át egészen Európáig). Nálunk, magyarországon is kapható már az Európa Könyvkiadó…..
A 3 test probléma egy létező fizikai jelenség (és talány) a világűrben: amikor egy három csillagból álló rendszer felbomlik és az egyik csillag kilökődik a mély-űrbe. A folyamat minden esetben megtörténik, gyakran három olyan égitest konstellációja esetében is mely nem csillag (hanem bolygó). A…..
Aki filmekkel foglalkozik tudja: igazából nincs olyan hogy "legjobb film", mert mindenki mást tekint annak. Vannak legtöbb Oscart nyert filmek, vannak legtöbb bevételt hozó filmek és léteznek legnagyobb nézettségű filmek illetve van az a kategória is, amikor egy film a legtöbb szavazatot kapja egy…..
Arte Peritus A lápkirály lánya 2023.11.05 15:21:27
A lápkirály lánya című amerikai thriller november elején került a hazai mozikba és egyelőre nagy érdeklődéssel fut mindenhol. A mozirajongók kíváncsiságát részben a rendező és a főszereplő személye okozza, hiszen mindketten nagy sikerfilmek kapcsán váltak korábban ismertté. Neil Burger 2011-ben a…..
Alexandre Dumas 1844-ben írta meg a XVII. században játszódó Három testőr (Les Trois Mousquetaires) című történelmi regényét. Az alaptörténet XIII. Lajos (1610-1643) korában játszódik, amikor Franciaország vezetése csak részben van az uralkodó kezében. A valódi hatalmat sokkal inkább a mindenható…..
Szerző: Harmat Árpád A világ legütőképesebb és legmodernebb hadseregeiben számtalan harckocsitípus szolgál, melyek közt hatékonyságban csak kis különbségek fedezhetőek fel: az orosz T-90, a francia Leclerc, a Dél-koreai Black Panther, a német Leopard 2A7, az amerikai M1A2 Abrams, a brit Challenger…..
Morpheus_ 2023.10.27 21:00:47
Morpheus_ 2023.10.27 22:00:47
@gigabursch: Az biztos, hogy a hamarosan meginduló (vagy már meg is kezdődött) gázai bevonulás nagy próbatétel lesz a Markavák számára. Az ennyire sűrűn lakott területek plusz alagutak a harckocsi fegyvernem halála. Ha itt bírják, akkor bárhol, bármikor. De meggyőződésem, hogy a világ egyetlen harckocsi típusa sem teljesítene jól olyan körülmények között, ami Gázában vár az IDF -ra. Ez most most nagyon más lesz mint a 2014 július 17-i izraeli bevonulás Gázába
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..