Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SanTa

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozikban az Éjszakai ragadozók, ami két történetet mesél el egy mozijegy áráért. A főhősnő ex-férje új regényét olvasva érzi úgy, mintha a cselekmény momentumai megelevenednének előtte. Miután megnéztem a produkciót, elkezdett járni az agyam korábbi filmélményeimen, és arra jutottam, hogy jó néhány…..
Az MR-vizsgálat utáni éjszaka voltak gondjaim az alvással. Fel kellett dolgoznom az információkat, és el kellett kezdenem stratégiát építeni. Mindkettő korai egy olyan helyzetben, amikor az ember azt sem tudja, mivel áll szemben. Persze miután átmentem az ilyenkor szokásos vergődésen, már kissé…..
Brandi Cochran 2002 ás 2009 között a Price Is Right című amerikai tévévetélkedőben dolgozott, mint díszítőelem: az többszörös egykori szépségkirálynő dolga (Miss Idaho Teen USA, Miss Teen USA, Miss Idaho USA, Miss USA) a műsorban nagyjából annyi volt, hogy minél…..
SanTa 2012.11.23 13:26:32
A hírlapíró és a halál blog erősen rendpárti, így azt sem vette volna zokon, ha a Terrorelhárítási Központ markos legényei az elfogást követően mondjuk százszor leíratják a fürdőköpenyes hallgatóval, hogy „Nem rakunk fegyvert, az egyetemi előadó asztalára, akkor sem, ha az játékpisztoly.” Végre egy…..
SanTa 2012.09.14 12:59:25
@anaphylaxiás sokk: Te tényleg nem érted, igaz?
Ha hívom a TEK-et, vagy rendőröket, vagy bárki mást, azzal, hogy a szomszédom gyanús tevékenységet folytat, és kijönnek azonnal, az jó. Ha kiderül, hogy csak az alsóját mosta a keverőtárcsás mosógépben, akkor egyrészt van annyi a pofámon, hogy azt mondom, elnézést, nagyon hangos volt a mosógép, másrészt meg miután megbizonyosodtak arról, hogy az egy szaros mosógép, hagyják szegény szomszédomat békén.
Megint mondom: nem azzal volt a baj, hogy kimentek, vagy hogy elözönlötték az előadót. Hanem azzal, hogy miután kiderült, mi van, rájátszottak a kemény fiúra.
Az meg hatalmas csúsztatás, hogy ijesztgetni akart a "jópofizó nárcisztikus személyiségzavaros". Ha ezt mondod, fogalmad sincs a körülményekről. Minden suliban (igen, egyetemen is) van közösség, vannak közösségformáló dolgok. Én speciel örülök, hogy az volt a feladat, hogy forgassanak Csillagok háborúja-filmet, és nem mondjuk az, hogy ugorjanak a harmadik emeletről bungee-jumpingot.
De gondolom, a Te szemedben bárki, aki megzavarja megérdemelt nyugalmadat, valószínűleg pszicho- és szociopata, akit minimum elzárással kéne büntetni. Ezért erről nem is állok le Veled vitatkozni .
Tegnap óta így néz ki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyitó oldala. A végén még kiderül, hogy Áder rászolgál a megelőlegezett bizalomra, és valóban méltó a posztjához: Nagyításhoz kattints a képre..
Szóban forgó sorozatunk képlete változatlanul 3X1. E heti versenyzőink a Soul Asylum, az Edelweiss és a Big Mountain.Soul Asylum: Runaway TrainA szerzemény, mely egy két generációt is az őrületbe kergetett. Elég volt, ha a gyerek fél órával később ért haza a sulidiszkóból, a…..
Michael J Fox újrafogratta a Vissza a jövőbe trailerét, kockáról kockára. Az alkalom a Scream Awards, de amúgy is 25 éves maga a film, úgyhogy évfordulós jutalomnak is tekinthetjük. Fent az újraforgatott trailer, lent az eredeti.Via Io9..
SanTa 2010.10.14 12:40:14
Ezekben a válságos időkben mi, magyarok nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemaradjunk a nemzetközi élvonaltól. Úgy érezzük, a magunk részéről megtettük azt, amit meg kellett tenni. A filmet eFi barátommal együtt készítettük...
csox Nem csak Eros van 2009.07.29 12:36:00
Eddig nem tudtam, hogy a Ramazzotti egy olasz keserű likőr, amit egyebek köz szurokfűből, keserű narancsból, rebarbarából és mivel a recept titkos, ki tudja, még mikből főznek. Ausano Ramazzotti kotyvasztotta először 1815-ben, és semmi nyomát nem találtam annak, hogy Eros…..
Forrás: PC World (lehet kommentelni ott)   A folyamatos támadások ellenére a Szcientológiai Egyház nem adja fel internetes pozícióit. Miközben világszerte perek folynak a vitatott szervezet ellen, úgy tűnik a szcientológia megtalálta azt a weboldalt, amelyen a legtöbb…..
SanTa 2009.07.22 15:46:48
@walter77: Jól emlékeznék, az első 2-300 évben a kereszténység is hasonlóan ki volt utálva, mint most a szci?

Nem, nem akarom összemosni. Az egyik egy üzleti struktúra, a másik egy istenhit köré épített üzleti struktúra.
Mindenkinek szíve joga abban hinni, és annyit áldozni a hitére, amennyit akar. És ha van olyan hülye, aki a dianetikára akar áldozni, tegye. Ha van olyan marha, aki pénzt hajlandó áldozni arra, hogy a szci egyház hirdetéseit szponzorálja, tegye.
Le kéne már szokni arról, hogy egyesek megpróbálják bekorlátozni mások hitének szabadságát. Azért, mert történelmi egy egyház (értsd: régebb óta hisznek benne, mint más egyházakban), még ne legyenek előjogai.
Elképzelem, amint 2000 év múlva a szcientológia úgy fog megemlékezni a mai korról, ahol üldözték őt, ki akarták semmizni, a híveit kiközösítették, stb.

Tudom, meg fogom kapni a magamét a "történelmi egyházak" követőitől. Lelkük rajta. Ők ebben hisznek. Mások meg másban. Tolerancia rulez ...
Legalábbis olvasónk szerint, aki a MÁV táblázatát és az Elvirát böngészve arra lett figyelmes, hogy egy 105 kilométer út ugyan annyiba kerül, mint a 120 kilométeres. Vajon miért?Szia MÁV-figyelő!Nemsokára a Balaton mellé kell utazzak, mérőgyakorlatra. Amikor megkerestem a…..
Színház.hu Beugró - Váltóláz 2009.05.18 12:34:00
Egyértelmű, hogy a legviccesebb szituációkat a váltóláz című szekció tudja a Beugróban. A lényeg: dialógus indul egy adott alaphelyzetben, amiben a színészeknek az időnként megjelenő hangulatcímkéknek megfelelően kell játszaniuk. Az elejére egy régebbi az eddigi all time best jelenet, még a tv2-s…..
SanTa 2009.05.18 15:14:29
@ettumifilii: Akkor háromszor, mert Oroszlán Szonja is volt :)
A nagy márkák gyárainak Kínába költözése után az ott készült cuccokkal párhuzamosan azok nagyipari méretekben gyártott hamisítványai is elárasztották a viágot. Milyen jó is volta annak idején az akkor még lengyel piacnak hívott zsibvásáron azzal szórakozni, hogy ki talál…..
A tegnapi szolgálatomban, és mindjárt rögtön az első vonatomon történt az eset. Dunaharasztin szálltam fel Ráckeve felé a vonatra, le is dolgoztam a három kocsit oda Gyártelepig, majd elindultam vissza. A pótkocsiban egy már leellenőrzött társasághoz csatlakozott még két sulis…..
Az olasz hegyek közt érte a halál március 26-án Shane McConkey freeski-bajnokot. A 39 éves kanadai világsztár nem csak versenyeredményeinek köszönhette hírnevét, hanem annak is. hogy számtalan extrémsí-filmben és -felvételen volt látható. Ő tette ismerté a síléccel végzett…..
SanTa 2009.03.30 11:51:07
addict Teszteld az IQ-dat most! 2009.03.10 14:13:00
Hány másodperc alatt jössz rá a megfejtésre? Ha 10 alatt, akkor zseni vagy, ha 5 alatt, akkor meg olyan okos, mint én. A játék kedvéért a megoldást rejtő honlapcímet latakartam, de a szabadagazdáknak a képre kattintva előjön...
SanTa 2009.03.10 19:45:01
Istenkém, de szép is lenne, ha mindenki ahhoz szólna hozzá, amihez ért.

Az említett szervezet nem a lexikális tudás alapján számolt IQ-t méri, mivel a teljeskörű IQ nemzetenként, nyelvenként különbözik, és valóban tartalmaz egyrészt logikai feladatokat, de tartalmaz nyelvi, értelmezésbeli feladatokat is. És EZ a fajta intelligencia nem, vagy csak nagyon kismértékben fejleszthető. Ez mondjuk logikus is, hiszen az IQ pontot még mindig a tesztet végző eredményét a vele egykorúakhoz viszonyítják, bár már nem olyan egyszerű sablonnal, mint amit általában tudunk. (hogy pontosan mivel, ne kérdezzétek, ezt nem tudom)
A fenti szervezet épp ezért nemzetközi, azaz nyelvfüggetlen feladatokkal kizárólag a probléma-megoldó készséget méri.
Valaki írta, hogy 130 pont fölött tarthatjátok igazán intelligensnek magatokat. Valaki más meg kikelt ez ellen, hogy aki ez alatt van, az buta? Hát, nem. Nem buta. De ahogy 50-nel még szabad menni lakott területen, 51-gyel már nem, így itt is határt húztak, mennyi az annyi. Szerencsétlen megfogalmazás, hogy 130 fölött vagy valaki, a félreérthetetlen megfogalmazás inkább az lett volna, hogy 130 fölött lehetsz tag.

Egyébként meg most, hogy a ténybeli pontatlanságokat korrigáltam, egyetértek: az IQ semmit nem jelent, ahogy az EQ sem. Semmilyen előjelzést nem lehet adni sem egyik, sem másik alapján egy ember adott helyzetben tanúsított magatartása felől. A kettő együtt is kevés még ehhez. Egy csomó minden más tényezőt is figyelembe kell venni.

Tulajdonképpen az IQ, meg az EQ az emberek, a társadalom törekvése arra, hogy valahova beskatulyázza az embereket. És mint minden ilyen törekvés, káros az egyén szabadságára nézve. Slussz.

Uff, én beszéltem
Egy ilyen levél landolt nálam a minap, gondolom csak egy facebook-os spambot küldte és senki nem az "arcélem" fűrészelése közben gyúlladt volna szerelemre. (saw your profile) És lírikus mélységek is feltárulnak, megtudhatjuk, hogy a messzeség vagy a színesség az nem…..
A Madagaszkárban a pingvinek mindig szórakoztató és vidám perceket szereztek a nézőknek, ők majd az animációs film harmadik részében is fel fognak tűnni és készült már velük egy pár perces karácsonyi kiadás is. Nem kell azonban éveket várni arra, hogy újból láthassuk a kis…..