Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabel

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb kisegeres könyv a Muskétások után. Ezúttal az elsőkönyves Pásztohy András és a sokadik könyves Pásztohy Panka szerzőpárosa kalauzolt egy télre készülő erdőbe, ahol egy Kisegér majdnem hős lett...
Két héttel a választás előtt sajna illő búcsút kell vegyünk egy olyan párttól és arctól, akik hiányozni fognak a parlamentből, bármi legyen is az eredmény. És egy olyan párttól, amely nem fog hiányozni, de jó lenne, ha később feltámadnának, hogy újra érdemes legyen gondolkodni a támogatásukon. A…..
Miért foglalkozom ezzel visszatérően? Mert -- a szememben legalábbis -- közügy a Momentum sikere, és minden elszalasztott esély a nemzeti gyötrődés megfordítására mindenki vesztesége (ha a választók egy része nem is tud erről, vagy nem így látja még). Szóval, szerintem jó volt a népszabadságos geg,…..
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..
       Egy magát jobboldalinak valló értelmiségivel közölt interjút a Heti Válasz. A papírforma szerint, nekem most  arról kellene írnom, hogy micsoda sületlenségeket beszél ez az ember, milyen sötét, gerinctelen karrierista, milyen gusztustalanul szolgálja…..
kabel 2013.01.07 01:16:47
@poszt - Gyurgyák felkérést kapott Kövér Lacitól az orsz.gy. könyvtár felújítására
innen nem is érdemes tovább olvasni, gerinccel rendelkező ember, műveltségtől függetlenül, erre csípőből mond nemet

@maroz – ’fogalmam sincs, hogy kihez fordulhatnék magyarázatért’
Paul Krugman blogja nagyon jó, és az Economist vonatkozó része is rendben van. Magyarok közül: Lengyel semmiképp, az MTA Világgazdasági kutatóintézete, Szentes Tamás, Csaba László, de jobban belegondolva Paul Krugman :)

@montefiore - 'magunk véleményeinek végső megalapozatlanságáról és így lényegi ingatagságáról'
a szavazóurnánál a Nobel-díjas tudós és az alacsonyabb IQ-val rendelkező is egy-egy szavazatot ad le. De a társadalomban élő emberek véleménye nem egyenértékű, és nem is lehet az. Ha az lenne, eleve nem lennének véleményvezérek vagy mondjuk új atomreaktor építésénél nem az atomfizikust, hanem engem kérdeznének meg, mondván, hogy nekem is van véleményem róla.

@maroz – prófétára hülyülni
a legjobb elmenni egy párszáz/ezer fős hely kis kocsmájába, ott mindenki polihisztor :) egyszerűen nem lehet őket megfogni, Large Hadron Collider, USA evangelista szavazatmaximalizálás, Pareto elv, Bajnai előadás a Johns Hopkins-on, mindenről tudnak mindent. Persze ha ezeket az embereket kiveszed a mikrokörnyezetükből, azaz a kocsmából :) és mondjuk a Princeton-on ad elő Stiglitz akkor kiderül, hogy mit ér a tudásuk (sokan közülük nyelveket eleve nem is beszélnek).

@maroz – Kazdhan-T
ha a kormány holnaptól új cafeteria rendszert indít, amit Kazdhan-T Étkezési Jegynek hívnak mindenki szakértő lesz (diatetikus, matematikus és közgazdász egyben).
Honnan tudjuk, hogy egy dolog, amit nem ismerünk nemcsak, hogy érdekes lehet, hanem komoly hatással is lehet az életünkre? Tanulás és tudásalapú társadalom. A tudás eróziója országos szinten, a dilettáns káderek és hivatásos seggnyalók előtérbe helyezése 2020-ra Magyarországon nem ausztriai életszínvonalat fog hozni, hanem Moldováét.
kabel 2013.01.07 11:48:17
persze, és éljenek a proletárszentek :)
www.hirado.hu/Hirek/2012/05/26/13/Moldova_Gyorgy_proletarszentnek_nevezte_Kadar_Janost__fotok.aspx

egyébként nem voltam benne biztos ezért gyorsan megnéztem és Moldovát és Moldáviát is mondanak, quelle surprise
A HVG híre szerint listázza egy Balatonalmádi gimnázium igazgatója a diákok politikai véleményét, majd ezt a listát el kell küldenie a kormányhivatalnak! Az, ami a napokban kezdődött csak úgy tarthat ki, ha együtt vagyunk, és megvédjük egymást. Ezért a Kettős Mérce…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
13 év szünet után november végén végre megjelenik az új VHK-nagylemez Veled haraptat csillagot! címmel. Ez lesz az első stúdióalbum, amit a Vágtázó Életerő nevet is elhagyó zenekar pusztán VHK-ként ad majd ki. A lemez felvétele a SuperSize Recordings stúdióban zajlott a…..
Csurka István értett valamihez. Tehetsége volt hozzá, lehetősége is volt, hogy kibontakoztassa a képességeit, és élete jelentős részében nem fasiszta idióta volt, hanem profi drámaíró. Nem volt óriás, darabjait Magyarország határain túl nem lehet értelmezni, de színdarabjai…..
A kínai propagandakiállítást ismertető kritikánkkal alapjaiban értettük félre a témát és magát Kínát is, állítja Salát Gergely Kína-kutató a Mandineren megjelent írásában. A konzervatív blogon Kínai Kálmán és Trágár Tóniként publikáló szerző saját nevén jegyzett…..
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
A nyolc éve létező pszichedelikus trance/goa zenékkel foglalkozó Ozora fesztivál rövid időn belül az ország egyik sikertörténete lett, de 2012-ben nem az eddigi formájában működik tovább. Az eddigi szervezők a fesztivál hivatalos honlapján adtak ki egy angol nyelvű közleményt…..
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
kabel 2012.08.03 11:15:16
@Pistie: Az úszás nem politika? Czene Attila úszó/államtitkár a TV-ben? Az olimpia nem politika? A tények (politics.guardian.co.uk/politicspast/page/0,9067,892902,00.html) mást mutatnak.
kabel 2012.08.04 00:42:19
@kanálwarrior:

"A britek nagy reménysége, Rebecca Adlington a hazai pálya ellenére sem tudta megismételni pekingi bravúrját, ahol 400 és 800 méteres gyorsúszásban egyaránt aranyérmet nyert; utóbbi távon ráadásul világcsúcsot úszott. Londonban ugyanebben a két számban CSAK bronzra futotta a huszonhárom éves úszónőtől."

ebből is látszik, hogy nem pampalininek volt igaza, és tényleg létezik Magyarországon egy 'csak az arany érem' számít észak-koreai mentalitás
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..