Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szenszej

0 bejegyzést írt és 497 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képtelen vagyok megérteni, hogy Fábry Sándor miért nem azt csinálja, amihez mindenkinél jobban ért. A kilencvenes évek elején a Jácint majd a Piaf nevű bárban ismertem meg Fábry Sándort. Mind a kettő Mózes Marika, Paudits Béla exfeleségének a helye volt, és főleg…..
Red Hot Chili Peppers - I'm With You (Warner/mTon) A Red Hot Chili Peppers az a zenekar, amelyik soha nem jön el a Szigetre, és lassan ott tartunk, hogy Budapestre sem (azt a Dave Navarro gitárossal való egyszeri erre tévedést leszámítva). Úgy tűnik a magyar embereknek megfizethetetlen egy…..
Szenszej 2011.08.31 14:53:57
@TIBI567: "a korai Chili nem azért volt k.jó, mert olyan zseniális dalokat írtak, hanem azért mert megvolt az a mágikus kölcsönhatás, amitől az egész tök ütős volt, de ezt nem lehet 10 lemezen át csinálni, előbb utóbb muszáj dalszerzőként fejlődni, mert ha nem, akkor az egész megfáradt, unalmas paródia lesz." Ez szó szerint így van, ennél jobban nem is lehet megfogalmazni és pont emiatt a "mágikus kölcsönhatás" miatt lesznek ezek x év múlva is zseniális albumok. Nincs azzal sem bajom, hogy ez a zene sokkal szélesebb körben lesz népszerűbb, nagyobb réteghez jut el és nem frusztrál, hogy rengetegen olyanok is a RHCP-t kedvelik, akikkel a zenei ízlésünkben maximum ez a zenekarnév a közös... A legjobban egyébként ezek a videók rémisztenek meg (a fenti pl.), ahol úgy néznek már ki, mint az ilyen gitározós tinibandák pár éve, ahogy ugráltak a basszus nélküli jellegtelen, jelentéktelen gitárhangzásra kőkemény mozdulatokkal... :)
Szenszej 2011.08.31 16:01:31
@savrola: Nem magára a dalra, hanem azokra a gitározós manírokra és beállásokra, melyek a videóban láthatóak, szerintem a dal tempójától és stílusától kissé idegenül, túlzóan. Ha hang nélkül nézném meg, biztos sokkal súlyosabb témákra gondolnék... :) Ezek emlékeztetnek - kis túlzással - azokra a pár évvel ezelőtt játszott videókra, amikor "vad", "lázadó" tinédzserek, gitárral a nyakukban - szerencsétlenkedtek - vadul ugráltak és pózoltak, miközben gitár igazából alig volt hallható, basszus pedig végképp nem a jellegtelen tinipop zenében.
Szenszej 2011.08.31 16:19:52
@savrola: Szóval azt mondod, hogy valószínűleg mondjuk a Suck My Kiss-t, vagy a Give It Away-t stb. nyomják és összevágták az új nótára, mert ennek előadása közben Flea igazából zokogott?! Ezekkel kipróbáltam és igazad van, lehet benne valami! :)
A bajnok otthonában javított a New Jersey, pedig Martin Brodeur is megsérült. Oroszok verték a Torontót, Ovecskin és Szjomin döntötte el a meccset. Chris Mason az Atlanta kapujában 52 lövést fogott meg, mégis Jonas Gustavssoné a szezon eddigi legnagyobb mentése. Steven Stamkos 2009.…..
Szenszej 2010.11.04 19:49:51
@Ryan O'Brien: Ha Simon Gagne is egészséges lesz és végre elkezdi a pontgyártást is, illetve Lecavalier rátesz még lapáttal, akkor könnyen esélyessé léphetnek elő... Bár kapusposzton szerintem messze nem olyan jók, mint az a 2003-as Khabibulin - Grahame duó volt!

Selanne hihetetlen még mindig...
Szenszej 2010.11.04 23:54:42
@Ryan O'Brien: Kapuskérdésben nálam (ebben a pillanatban) Vokoun, Price, Cam Ward és Bryzgalov a legjobbak. Persze, ha élet-halál kérdés lenne én is Thomasra szavaznék, de mivel csak játék, így szerencsére a tárgyilagosság és elfogulatlanság nem követelmény!

Brodeur még néha megcsillantja miért tartható zseninek, de hol van már Daneyko, Stevens, Niedermayer, Rafalski stb., akikkel nagyon sokat köszönhetnek egymásnak!

Szerintem a Blackhawks bajnokesélyes Turcóval is, sőt... Ha egy Niemit bajnokká tudtak tenni a többiek, akkor Turcóval szinte páholyban vannak! :)
Szenszej 2010.11.05 00:20:45
@Ryan O'Brien: A Detroit 20 éve stabilan bajnokesélyes, szerintem most is, ők mindig! Egy Lidstromnek, Holmstromnek, Mondanónak - a'la Chelios, Larionov, vagy Howe - még lehet 4-5 jó éve is! :) Ha meg baj lesz, szereznek pár klasszist a draft 6-10. köréből, mint mindig...
"Az az álmom, hogy a magyar válogatottban szerepeljek 2011 tavaszán a budapesti világbajnokságon, és minden ellenfelünket legyőzve feljussunk az A csoportba" – mondta blogunknak Ladislav Sikorcin, a HSC Csíkszereda csatára. A 25 éves jégkorongozó meghatározó szerepet…..
Szenszej 2010.11.01 22:58:16
@bdan: Mint név, szerintem a - másik két említettel ellentétben - Holéczy magyar vezetéknév, amivel relatíve sokan élnek az országban...

Kicsit vegyes érzéseim vannak azzal kapcsolatban, amikor egy sportágban, az azt magasabb szinten művelő nemzet játékosa, aki nem fér be ott a válogatottba, egy - ebben a sportágban - alacsonyabban jegyzett ország nemzeti csapatába "igazol", mert ott válogatott lehet... Oldalakon át lehetne elemezni, hogy miért igen, vagy miért nem, de mivel nem fekete-fehér kérdés ez sem, én azért örülök, hogy Sikorcin magyar válogatott szeretne lenni és remélem sikeres is lesz.
Szenszej 2010.11.02 12:19:48
@bdan: Azt hiszem "beleláttál" a hozzászólásomba valami olyan rosszindulatot, amit nem tartalmazott, sőt kiemeltem, hogy egyáltalán nem csak a jégkorongra és főleg nem Sikorcin esetére értettem azt, amít írtam. Örülök, hogy egy olyan jó jéghokis, mint Sikorcin magyar válogatott szeretne lenni, pláne szép, hogy még magyar rokonai is vannak. De ugyanígy reagálnék, ha holnap azt mondaná, mondjuk Sidney Crosby, vagy Patrick Kane hogy ő bizony mindent megtenne, hogy magyar válogatott lehessen... :)

Nálam pl:, a 4 nagyszülőmből 3-nak nem magyar anyanyelvűek voltak a szülei, szóval egyáltalán nem ilyen szempontból érdekel a kérdés, hogy ki magyar, meg ki nem, meg ki magyarabb és kevésbé magyarabb, Nagy-Magyarország kérdése sem volt sosem aktuális nálam... Vagy, hogy az jobban lehet-e magyar válogatott, aki levezeti az őseit Szent Istvánig, mint az, akinek mondjuk a szülei egyébként marslakók voltak és tegnap költöztek Magyarországra... Nem ez érdekes nekem.

Azért is írtam, hogy nagyon hosszan lehetne sorolni az érveket pro és kontra. Amit Szekig is megfogalmazott az is érdekes aspektusa a kérdésnek. Ha Sikorcin van olyan jó/szerencsés hokis, hogy stabil Extraliga játékos és stabil szlovák válogatott lenne, eszébe jutott volna valaha is, hogy magyar válogatott legyen?! Ahogy Joe Sakic Kanadával nyert olimpiát, valószínűleg sosem jutott eszébe, hogy horvát válogatott legyen, míg lehet (persze, nem tudom) John Hecimovic (a realitások ismeretében) örömmel lenne horvát válogatott hokis. A világ rendje ez és kész egyébként...

A mai multikulturális világban, ahol - pláne ezen a vidéken - nagy ritkaság, hogy egy ember ne lehetne - nem túl távoli rokonai révén - kapásból legalább 3-4 országban is válogatott... Ahogy minden angol focista, aki nem elég jó az angol válogatotthoz, de van ambíciója a nemzetek közötti futballra, talál egy ír rokont... :)
A Gibson.com szedett össze tíz legendás mellényúlást, hibát, bakit a rakenroll több évtizedes történelméből, melyek a véletlen, esetleg egy jókedvű hangmérnök jóvoltából benne maradtak a végleges felvételekben. A legnagyobbak is tudnak ám hülyeséget csinálni, sőt. 1.…..
Jégkorong Linz–Fehérvár 3-4 2010.09.26 21:01:00
Tavaly az egész EBEL-alapszakaszban egyszer sem nyert Ausztriában a Sapa Fehérvár AV19, az idén viszont máris megvan az a nagyon fontos két pont. A pénteki borzalmas vég után a csorba kiköszörülése volt napirenden Linzben, de nem úgy indult a meccs, mintha ez sikerülhetne, már a 2.…..
Szenszej 2010.09.27 00:04:55
@horivan: Tömören kb. annyit, hogy elégedetlen a teljesítménnyel, de ez nem az edző felelőssége elsősorban, ha tartósan rossz eredmények lesznek, el kell gondolkodnia és 3 játékossal személyesen is elbeszélgetett (Ackeström, Palkovics, Mihály). A svéd elmondta, hogy tudja, hogy adós a jó teljesítménnyel, majd próbálkozik, Palkovics egy fehérvári legenda, de neki is problémái vannak (állandó center stb.), Mihályt meg a sportszerűtlen életmódja miatt szíve szerint elküldte volna, de a tavalyi eredményes szereplése és a szűkös lehetőségek miatt kap még lehetőséget (a többi szélső összesen nem szerezne 60 pontot). A magas átlagéletkort is aggályosnak tartotta, jobb teljesítményt vár a csapattól stb. Szimpatikus volt egyébként!
Akik nem szoktak hozzá a Sapa Fehérvár AV19 feltámadásaihoz, már az első harmadban úgy gondolhatták, eldőlt a Vienna Capitals elleni meccs. A hazai csapat álmosan, az ellenfél agilisan kezdett, már a 3. percben hátrányban voltunk. Megijedni sem volt időnk, megkaptuk a másodikat,…..
Indokolatlanul rég írtunk az NHL-ről, ennek oka nem más, mint hogy NHL-specialistánk ki sem látszik a munkából. Ezúttal egy érdekes összeállítást ajánlunk nyájas olvasóink figyelmébe. Az NHL honalpján három részben összeszedték, 00-tól 99-ig, hogy a különböző mezszámokat…..
A német szövetség és a DEL döntőbírósága is döntött. Az EHC München körüli bohózat tovább folytatódik, de a három helyett csak két kimenetele lehetséges a történetnek. A német szövetség az Eishockeynews hírportál szerint nem járult hozzá a müncheniek…..
Szenszej 2010.06.14 23:20:44
@klorinc: Mert a Bundesliga 2 meccsekre nem engedtek be nézőket? :)
Olyan játékosok kerülhetnek a nyári átigazolási időszak alatt más klubhoz, mint Ilja Kovalcsuk, Patrick Marleau, Anton Volcsenkov, Tomas Plekanec, Ray Whitney, Szergej Goncsar, Jevgenyij Nabokov. Óriási nevek a Bleacher Report top 50-es listáján. Ilja Kovalcsuk, az egyik legjobbb orosz…..
A következő idényben az OHL-ben játszhat Hári János. A magyar junior- és ifjúsági válogatott csatár egy svéd lapnak nyilatkozott erről. Jégkorongozóink közül eddig csak Szuper Levente szerepelt a legmagasabb kanadai juniorligában. A svéd U18-as bajnokság pontkirálya lehet…..
Szenszej 2010.05.11 18:41:18
@Surdilovics: "Nem lesz nagyon nehéz, ha folytatom a fejlődésemet"

Tulajdonképpen igaza van...
A 26 éves válogatott csatár az Allsvenskan újoncánál, a Tingsrydben folytatja pályafutását. A helyi sportigazgató szerint Vas János választásában komoly szerepet játszhatott, hogy edzője az a Mikael Tisell lesz, akivel a 2004/05-ös szezonban a szintén svéd másodosztályú…..
Szenszej 2010.05.06 14:06:49
@[Roller]: Hetényi a Pelicansban? Még, ha csak pletyka is, szerintem már nagy dolog, hogy felmerült a neve egy finn csapatnál...
A Vancouver Canucks amerikai játékosa némi meglepetésre kerül a borítóra. Korábban csupa világsztár, többek között Ovecskin, Nash, Spezza, Thornton, Shanahan reklámjával jelent meg a népszerű játék, és még bőven akadt volna marketingszempontból nagyobb név. Mindenesetre a…..
Szenszej 2010.03.10 18:16:20
@.Anakin.: Ryan Kesler az NHL 2K sorozat arca lesz, ahogy a bejegyzésben említett játékosok is!

NHL 2K Brendan Shanahan
NHL 2K7 Joe Thornton
NHL 2K8 Jason Spezza
NHL 2K9 Rick Nash
NHL 2K10 Alexander Ovechkin

Nash, Spezza, Thornton, Shanahan nem szerepeltek eddig az EA NHL sorozatának borítóin.
Négy kétesélyes mérkőzés következik a vancouveri olimpia negyeddöntőiben, a hazaiaknak egyszerűen muszáj legyőzniük az oroszokat, más kérdés, nem biztos, hogy sikerül nekik. Fogadni egy összecsapás végkimenetelére sem mernénk, az USA–Svájcot is beleértve.…..
Szenszej 2010.02.25 02:39:17
Szenszej 2010.02.25 03:55:25
@MacPhisto: "Minden focimeccs szünetében ebből kéne adni 5 percet és az az álsportág megszűnne létezni. 100* sebesség, 1.000.000* izgalom."

A kettőt együtt szeretni tilos?
Három mérkőzés jut szerdára is az olimpiai programban. A finn–fehérorosz magyar idő szerint este kilenckor kezdődik, a svéd–német és a cseh–szlovák csütörtök hajnalban. A tv-program itt található. Megírjuk négy csapat kezdő sorait is. Finnország kapuját…..
A tegnapelőtti Chicago Blackhawks–Dallas Starson Andrew Ladd, a hazaiak hokisa úgy kente fel a palánkra Jere Lehtinent, hogy kiszakadt a plexi. Egyenesen az alatta ülő kisfiú fejére. Az ifjú drukker több okból sem járt rosszul: egyrészt bár megijedt, nem sérült meg, –…..
Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés…..
Szenszej 2010.02.09 23:38:52
1. Szégyen, ha azért akarják megbüntetni, mert egy jégkorong mérkőzésen "túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést"! Egy blogot lehetne teleírni azzal miért kellene megbüntetni Léderer Ákost a kommentátori munkáját illetően, de ez most pont nem az helyzet!

2. Az Alba Volán EBEL mérkőzéseit közvetíteni valljuk be, hálátlan dolog nem lehet! Adott a magyar hoki "ékköve", a magyar válogatott gerincét adó csapat, mely sok külföldi csapattal játszik egy bajnokságban, értelemszerűen teljesen természetes - sőt, akár hazafias kötelesség - az elfogultság. A felkészültséget illetően, hatalmas könnyebbség, hogy a mérkőzéseken az egyik csapat mindig ugyanaz és az ellenfelek is sűrűn ismétlődnek... Maradjuk annyiban, hogy egy súlyosan retardált ember is ünnepelt kommentátor lenne (5 meccs után bárki belejönne), ha az Alba Volán meccseit kéne közvetítenie!

3. Léderer Ákos rengeteg sporteseményen követ el ámokfutást. A honi női kézilabda mérkőzéseken is, semleges nézőként is idegesítő a hihetetlen elfogultsága, szakmai dilettantizmusa, a közhelyes megállapításai, sekélyes felkészültsége. A labdarúgó mérkőzések, amiket közvetítenie kell, külön a magyar tévénézők ellen elkövetett bűntettnek számítanak. Amikor az általa közvetített válogatott meccseken, nem ismeri meg az adott ország vezetőit, és még hangot is ad annak, hogy fogalma sincsen kiket láthatunk... A játékosok neveivel hadilábon áll, hibás, felületes adatokat közöl, általában sokszor elismételve.

Egyik legendás esete: USA - Olaszország meccs volt! Adott egy fehér amerikai játékos Bobby Convey aki a pályán van és adott egy afro-amerikai játékos DaMarcus Beasley, aki a történetben szereplő eset után állt be a kispadról!

Léderer konzekvensen Beasleynek szólította a fehér Conveyt egész mérkőzésen. Azonban egy eset után megjegyezte, hogy szóltak neki, hogy eddig rosszul mondta, mert Bobby Conveyt mindig Beasleynek szólította, de milyen vicces eset ez, mert Beasley fekete, ráadásul a kispadon ül... 20 másodperc elteltével szabadrúgáshoz jutott az amerikai csapat Convey került akcióba, Léderer felüvölt: Beasley...

Remélem nem csal az emlékezetem... :)

4. A SporKlub kommentátorai között viszont, a még folyton Vitár Róberti magasságokba jutó Léderer az egyik legkarakteresebb hülye! Hortit kivéve, abban a minden kritikát alulmúló sótlan felhozatalban...

Egy szó, mint száz: A Volán meccsit kommentálni, ma Magyarország a legnagyobb ajándék egy riporternek!

A magam részéről legjobban annak örülnék, ha lenne olyan opció, hogy a helyszíni zajokat meghagynák a Volán meccseire és nem lenne kommentár...
Szenszej 2010.02.09 23:58:08
@Buffalo boy: Nagy szavak: külföldön már feltalálták stb. :) használata nélkül is, például a Bwinen a legjobb opció a meccsnézésnél, hogy kommentár nélkül, a helyszíni zajokkal lehet nézni egy mérkőzést...

ui: italos emberként mondom, hogy otthon, alkoholt fogyasztani a sportközvetítések alatt, na az nagyon bizarr...
Végrehajtották az év cseréjét az NHL-ben. Az Atlanta Thrashers hiába akarta maradásra bírni orosz kapitányát, Ilja Kovalcsuk nem fogadta el az ajánlatot, a New Jerseyhez került. Heten is vitték volna a kétszeres világbajnokot. Kovalcsuk ma játszhat is új csapatában. Ilja Kovalcsuk…..
Szenszej 2010.02.05 14:17:12
@derfed: Egyetértek! Vannak csapatok az NHL-ben, melyeket kedvelek, vannak csapatok melyeket nem és vannak semlegesek is, de az Atlanta egy külön kategóriát jelentett megjelenése óta. Szerencsétlen csillagzat alatt születhetett az egész terv... Az első drafton 1/1-nek választották a hírhedt Patrik Štefant, a másik draftolt (Sellars) 1 mérkőzésig jutott... A Heatley-Snyder ügy... lehetne még sorolni! Ha jót akarnak, Don Waddell elmegy valami táltoshoz, ami leveszi a rontást! :D
A jelenkor egyik legnagyobb orosz hokisának mutatványaiért sokszor lelkesedtünk már,  legutóbbi büntetőjét és ezt a gólpasszát felidézzük hirtelen. Tegnap este megint csinált valamit, nem nagyon bírjuk nevetés nélkül. Hirtelen irányváltását két San Jose-hokis bánta…..
Sorozatban nyolcadik meccsét nyerte a Senators, ezúttal Pittsburghben győzött. Nagyon nem megy a két albertayi együttesnek. Az Edmonton a tizenkettedik, a Calgary a kilencedik vereségét szenvedte el. A Chicago nyerte Nyugat két legjobbjának rangadóját, Anze Kopitar belőtte 100.…..
Szenszej 2010.01.29 14:31:29
@csatoimi: " Nem volt o rossz sehol, de mikor igazan kellett volna, nem tudta segiteni a csapatat. Sot, ahonnan elment, az egybol bajnok is lett."

Azért ez erősen sántít... Penguinsben mindössze 12 alkalommal lépett pályára az alapszakaszban és 20 rájátszás mérkőzésen. Még meg sem melegedhetett ott... Ha megfordítjuk, döntőbe vitt két csapatot zsinórban! Ráadásul a Red Wingsnek nélküle már a rájátszás is akkora siker lenne, mint a tavalyi döntő...
Szenszej 2010.01.29 15:14:18
@durex26: Én az idézett példa ironikus megfordításaként írtam, (nem a véleményem) amin te most problémázol... "Ha megfordítjuk..." Elnézést, ha félreérthető volt! :)
Minden csapat közzétette előzetes keretét a 40 nap múlva kezdődő 2010-es téli olimpiai játékokra. Cserék még lehetségesek, de csak szigorú szabályok szerint. Tovább után elmondjuk, melyek ezek, csemegézünk a névsorok érdekességei között, ismertetjük az olimpiai…..
Szenszej 2010.01.04 16:06:28
A csütörtöki szünnap után 11 mérkőzést rendeztek a KHL-ben. A két nem játszó csapat a Spengler Kupa-résztvevő Dinamo Minszk és a Vityaz volt. Az Atlant négy góllal vezetett Asztanában, Glasst Kuznyecov váltotta a kapuban, kiegyenlített a Barisz. A Szeversztal Tyihonov…..
Szenszej 2009.12.26 15:39:31
@kovacsistvan: Az Atlant vendéget én is játszottam... 0:4-nél, nem gondoltam volna, hogy másnap nem mehetek felvenni a nyereményt... Szerencsére a SKA-n nyertem, de aztán este a Magnyitogorszk mínuszba "taszított"... :D
Szenszej 2009.12.26 15:56:43
@kovacsistvan: Ott jól áll a buli!
Martin Brodeur, a New Jersey kapusa 1029. alapszakasz-mérkőzését játszotta, ezzel beállította Patrick Roy rekordját. Az Islanders nyerte a New York-i rangadót, a Rangersnek nagyon nem megy mostanában. Tuomo Ruutu karrierje első mesterhármasát lőtte. A New Jersey a Montrealt győzte…..