Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozisoft

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékpárosok szállnak le Nagymaroson a visegrádi oldalról érkező kompról A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 80,22 km (kerékpár computer)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 318/311 m (turista GPS)-…..
Rozisoft 2022.05.17 21:30:24
@Le a spammerekkel: Jó, jó, én se forgalomszámlálásra alapoztam. Csak arra a tapasztalatra, hogy a délelőtti vonatokon, amin volt szerencsém utazni a többség általában nem Vácon száll le. :)
Rozisoft 2022.05.17 21:50:20
@Le a spammerekkel: Jaja, vízszintes terepen , tényleg csak fenék/csukló/ kar kell hozzá. Tavaly megcsináltam a Balaton 24-et úgy hogy előtte egész évben mentem összesen vagy 400km-t. És azon max kívül korcsolyáztam néhány órát, szóval nem egy sportos alapozással vágtam neki. Egy hónapig zsibbadt a tenyerem a kormány nyomásától, de a lábamban még másnap se volt izomláz.
BP-Visegrád: Nyáron biatlonozok - Bp -Dunabogdány szabadstrand oda vissza plusz 2x45 perc úszás a Dunában. Persze egész napos programként, jó pihenőkkel. Na az után jót lehet aludni este. :)

ui: Egyiket se dicsekvésnek vegyétek, hanem programajánlónak!
Rozisoft 2022.05.18 08:23:22
@horvabe:
Maga a strand a büfével szembeni részen van, ahol az emlékkő, meg az öltözőpalánk van. Nyáron ki is van bólyázva a fürdési terület. Nagyon hangulatos, én azért is szeretem, mert sok árnyék van, nem vagyok egy napimádó fajta... :)

Én nem nagyon szoktam a városban közlekedni kerékpárral, mert ideges vagyok az autóktól és túlságosan megnyomom a tempót, amit a térdem bemelegítés nélkül nem tolerál. Maradnak a hosszú távok kellemes környezetben. A cikk alapján ki fogom próbálni az utat Újpesttől Vácig is, mikor legközelebb Szobra tekerek.
Kétszer jártam a környéken - illetve a kápolnánál - 2020. nyarán, illetve 2021 tavaszán, az akkoriban készült képeimből válogattam néhányat ebbe a bejegyzésbe. A régi pusztatomaji Szent Móric kápolna kint áll a pusztában, Kunhegyes határában, mostanra már felújítva. Különleges és viszontagságos…..
  AlapítványAlapítvány és BirodalomMásodik Alapítvány Szóval igen, a bemutatás alatt levő Alapítvány-filmsorozat miatt vettem elő az e-book formában meglevő kötetet. Ez a nagy, Szukits-féle kiadás csak így van birtokon belül, bár az Alapítvány-sorozat kötetei gyakorlatilag hiánytalanul sorakoznak…..
Rozisoft 2021.11.25 17:11:45
@Szabó A. Imre:
Kicsit idegesítő, nem? :)
Mi ehhez képest az illuminátusok, vagy a gyíkemberek? :):)
Mindössze egy forrásból tudtam meríteni, ugyanis további leírásokat nem találtam a történtekről, pedig régebben még emléktábla is volt a helyen. Hónapokkal ezelőtt könyvben olvastam róla és mivel engem mindig megrendítenek az ilyen dolgok, a napokban elmentem és felkerestem az akkori események…..
Rozisoft 2021.11.19 10:21:38
@Millerdraft: Csatlakozom!
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
Rozisoft 2021.10.18 01:28:46
@kvp: A ló magasságát marmagasságban szokás megadni. Konyhanyelven ez kb a ló válla. A feje még bőven e fölött van. Az internet szerint a 198 cm ennél a lónál is marmagasságát jelzett. Mondjuk ezen a képen, ilyen nyaknál nem is látom, hogy hol a ló marja... :)
Múlt héten Istent néztük meg a filmeken, akkor most forduljunk 180 fokot és lessük meg az Ördögöt is! Vagyis, milyen vásznon Lucifer/Sátán? Adja magát, hogy van egy sorozat, aminek már a címe is Lucifer. Ördögünk eléggé ráunt a pokolbéli feladataira, és feljön Los Angelesbe a szárnyai lemetszését…..
Rozisoft 2021.08.18 21:52:19
A mobiltelefonok gyors fejlődése okán már nem tekinthető játékszernek a beléjük épített fényképezőgép. Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy össze kellene hasonlítani, vajon egy azonos árkategóriás fényképezőgéppel, vagy mobillal lehet-e szebb, jobb képeket készíteni egy túrán, de valahogy…..
A jeles alkalomra Péter és Anikó is szabaddá tette magát, így együtt vezetik a finálét, szép lezárást adva azok számára, akik szeretik elemezgetni a két műsorvezető közötti különbségeket, míg VV Puskás Bemindenezett Péter úgy döntött, hogy a mai adásba tényleg mindent belead, és dupla adag mindennel…..
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnktől az elmúlt években már olvashattatok egy-egy bejegyzést. A Techstory-ról és rendkívül részletes cikkeiről is ismert írónak saját oldala is van, ami nem más mint a Modernwartech. Ma a szovjet űrrepülőről láthattok sok remek fotót. A Szovjetunió úgy vélte, hogy…..
Rozisoft 2021.02.11 10:15:36
@Sequoyah: A fentebb hivatkozott logoutos cikksorozat alapján már csak azért is a rakétán voltak a főhajtóművek és nem a Buranon, mert a hozzá fejlesztett Enyergija esetlegesen holdrakétának is készült. Tehát koncepció volt, hogy legyen egy több mindenre használható rakéta, ami fel tudja vinni az űrrepülőgépet is.
Volt pár bejáratott hajtóművük, ha akarták volna lett volna mit beépíteni a a Buranba.
Rozisoft 2021.02.11 20:12:40
@Sequoyah: Azért az űrrepülőgépek nem csak az újrafelhasználhatóságról szóltak. Hanem arról is, hogy nem csak az űrbe képes terhet szállítani, hanem a visszafele is. Az oroszoknak a progresz terherűrhajó nem tér vissza, a szojuz néhány száz kilót tud hazahozni a legénységen kívül. Ezzel szemben az amerikai STS 15 tonna teherrel képes landolni. az oroszoké meg a tervek szerint 20 tonnával.
Erre a képességre lett volna igény, de nem volt elég nagy, hogy életben tartsa ezen koncepciókat. Az STS-eket használták az űrrállomáson keletkezett kutatási anyagok, megvizsgálandó alkatrészek visszahozására is.
Rozisoft 2021.02.12 10:17:52
@Sequoyah: Nem vitatkozom veled abban, hogy az újrafelhasználhatósággal, és annak olcsóságával adtál el az STS-t. Viszont több helyen is azt olvastam, hogy a hadsereg azon igénye, hogy ellenséges kémműholdakat visszahozzon a földre, növelte a méretét az eredeti tervekhez képest az űrsiklónak. Tehát az eredeti tervekben igenis szerepelt, hogy visszahoznak vele dolgokat az űrben. Aztán a technika ellépett ezen igény mellett.

Habár nem fogott be végül kémműholdat, azért azon tulajdonságát, hogy képes teherrel landolni, nem csak elvétve használták ki. A Spacelab modult fejezetten emiatt tervezték. 25 küldetést hajtottak végre vele, azért ez több mint elvétve.

Egyetértek veled abban, hogy a szovjetek nem a Buránra rakták a főhajtóművet, ezzel kiherélték az amerikai koncepció "újrafelhasználható ezért olcsó" lényegét. Jó lenne mondjuk látni egy összehasonlító elemzést, mennyivel drágább lett volna egy fellövése a Burannak mint az STS-nek. Az orosz program egyértelműen az amerikai STS-re adott válasz volt, Nem csak azért kukázták mert annyival drágább lett volna működtetése, mint az amerikainak, hanem azért mert szinte mindenre volt már olcsóbban működő megoldásuk. Akkoriban azért mér tudható volt, hogy nem jött be a húde olcsó STS koncepció az amerikaiaknak se. :)
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Rozisoft 2020.11.06 00:06:46
@CyberPunK: @hunyadi_janos_112: "a fekete háttér energiát spórol."

Édesfaszom, az a CRT-s időszakban volt igaz.

Meg a plazmánál... és újra az olednél.
Tádám! körforgás... :)
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
Rozisoft 2020.07.30 19:08:27
@Örömhernyó: Anyukám elment a rokonokhoz, az egyik ő-zős vidékre 2 napra. Hazajötte után még vagy négy napig ő-zött teljes természetességgel. :) Ő is Szegeden tanult vagy 50 éve.
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
Rozisoft 2020.06.07 08:32:46
@OkoskaTo:rp: '97-ben még aktívan használtam. Hasznos kis jószág volt... :)
Rozisoft 2020.06.07 12:30:23
@steery: Az univerzális programnyelv, olyan mint a svájci bicska. Minél univerzálisabb, annál böhömebb és használhatatlanabb. / Ahogy univerzális autó is csak egy létezett: K.I.T.T. ... :) /
Ráadásul a programozó feje sem káptalan, specializálódni fog, így ráadásul hatékonyabb is, szóval maradhatnak a külön programnyelvek.
Rozisoft 2020.06.08 16:16:20
@wjozsi: Jaja, Lynx+Pine. Egykorúak :)
Németh Endre, a Karakter blog rendkívüli és meghatalmazott ősmagyar referense, áttekintést nyújt az elmúlt évek legfontosabb kutatási eredményeiről az őshaza és eleink kutatása területén. Mit tudunk az Árpádok eredetéről? Lépjünk egyet vissza, és kezdjük azzal, hogy miért fontosak az Árpádok a…..
Rozisoft 2020.06.07 12:51:42
@math0: Azért vizsgálják III. Bélát, mert itt szinte teljes bizonyossággal tudják hogy a maradványok III. Béláé. Nem sok éppen maradt, össze nem kutyult királysírunk van ugyanis...
Rozisoft 2020.06.07 13:12:17
Nagyon-nagyon régi adósságot törlesztek most. Évekkel ezelőtt, még bőven a pre-podcast érában kaptam egy lelkes levelet egy olvasótól, aki jelezte, hogy ő eléggé képben van a repülőgép-szimulátorokat illetően, és erről van egy elég terjedelmes anyaga, amit akár az IDDQD-ra is kitehetek. Örömmel…..
Rozisoft 2019.11.01 19:58:21
@theveryguest: Jaja, ott a pont!
Chuck Yeager's, Birds of Prey, Jane's ATF ...
Kora reggel 10 környékén Stricián ébreszti Zsófit és biztosítja arról, hogy továbbra is szereti, ezt a macho-nő egy tudommal nyugtáz. Ezután egyből Zsanér panaszáradatába csöppenünk, Izom már nem szereti annyira.. nem igazán értem mit mond, mert olyan mintha szájzára lenne, szerintetek tud ásítani?…..
Rozisoft 2019.09.27 14:01:55
@AkkorlegyenPtr:
bakker! Csak most esett le, hogy mi is az a "kisebb mint 3"... Eddig azt hittem lemaradtam valamiről. :)
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
Rozisoft 2019.05.14 18:35:34
@szalmakazal: Ezt azért nem hiszem el... :)
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Rozisoft 2019.03.05 17:13:00
@Kritikus..: Ha az lett volna a cikkben, hogy "Robert Zemeckis 1997-es filme", akkor meg sem szólalok. Régen láttam már a filmet és most úgy emlékszem, hogy elég hűen vitte vászonra a könyvet ahhoz, hogy azt mondjuk rá, hogy megfilmesítette a regényt. Ebben az esetben ez nem az ő sci-fije.
Most megyek elovasom újra a könyvet, megnézem megint a filmet, és eldöntöm jól emlékeztem-e... :)
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
Az ilyen hajánál fogva előrángatott megoldások egyrészt tetszenek, másrészt viszont olyan érzésem támad tőlük, mintha a Tokajit kólával innánk. Egyszer láttam ilyet. Borász ismerőseimhez, akiknek ezt elmeséltem, rendre mentőt kellet hívni. A ma bemutatott eszköz esetében egy…..