Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8Lifeisamovie8

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1943. Az amerikai haditengerészet USS Robalo nevű tengeralattjárójának látványos vízre bocsátása a Manitowoc Shipbuilding Company dokkjában. Manitowoc, Wisconsin, Egyesült Államok..
1895. San Franciscó-i rendőralakulat. Kifejezetten a szerencsejáték-termekre, ópiumbarlangokra specializálódtak a kínai negyedben. Módszerük egyszerű volt: szétvertek mindent. Akkoriban a berendezés pótlása, vagy az üvegezés is sokba került és sokáig tartott, mire a tulajdonos visszatérhetett az…..
1899. Az első, Albert Marshall amerikai feltaláló által szabadalmaztatott elektromos hűtőszekrény..
1912. Távirda (telegráfiroda) a Vatikánban 1921. Főiskolai csapatok kosárlabda-mérkőzése Atlantában. A büntetődobás technikája még teljesen más volt 1935. Korai légiparádé. Cleveland, Ohio 1940-es évek. Inuit család földbe ásott otthonában. A nagyobbik lányuk a közeli városban él már.…..
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
 1860-as évek. Igen. Ő pontosan azt árulja amire gondolsz. Tényleg...
1909 körül. Nemzetközi Ló-Show, Olympia-kiállítócsarnok, London..
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
Boldog Karácsonyt és Áldott Ünnepeket kívánok minden Kedves Olvasónak! A támogatóknak pedig ezúton, külön szeretném megköszönni adományaikat!  1962. Karácsonyi forgalom Oslo belvárosában, Norvégia..
8Lifeisamovie8 2024.01.20 00:08:21
@Fogash: Elvileg pont a tornádók miatt nem feszítik magukat téglával és betonnal.
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
8Lifeisamovie8 2023.11.30 12:04:19
@JTom: Isten éltessen sokáig! :)
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
1895. A híres baleset a párizsi Montparnasse állomáson, egy ritkán látható szögből fotózva..
8Lifeisamovie8 2023.11.12 23:21:52
@Tutiasztalos: Szindikének van naked sorozata is, ahhoz képest ez a kép szinte már prűd :D (Egyébként csoda, hogy nem állították sarokba, mert összeértek a combjai....valószínűleg ő a szerencsésebb modellek közé tartozik, se bulimia, se anorexia)
Clinton bá és a hírhedté vált oRális iroda :D

‎- Miért olyan puffadt Monica Lewinsky arca?
- Mert visszatartja a bizonyítékot. XD
1905. Több ezer fős öregdiák-bankett a Yale egyetemen 1916. Francia katonai teherautó vontat egy szerencsétlenül járt másikat a macedón fronton, az első világháborúban 1920. Baseballmérkőzés egy amerikai fegyintézetben 1939. A német Admiral Graf Spee lángokban, az elsüllyedése előtti…..
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
8Lifeisamovie8 2023.10.28 23:57:17
@bratya: Nekem meg pont az ugrott be, hogy talán pont azt a bizonyos 'fraternal kiss-t' sikerült megörökíteni...Putyin biztos örül, hogy ő ebből a férfi smárolós hagyományból már kimaradhatott :D
Az 1920-as években még mások voltak az elképzelések a biztonságról... Az alábbi fotók egy kaliforniai aligátorfarmon készültek. De inkább nem mondok semmit - ahogy nálunk általában, így most is - beszéljenek a képek helyettem...
1924. Calvin Coolidge amerikai elnök (világoskék öltönyben) egy csoport észak-amerikai őslakossal a Fehér Ház gyepén. A történelmi találkozó során iktaták törvénybe az indiánok teljes jogú amerikai állampolgárrá válását. Utólag színezett felvétel..
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
8Lifeisamovie8 2023.10.15 16:20:45
@gigabursch: Erről nekem most a frissen megnézett Uncle János 90-es évekbeli retro videója ugrott be, ahol Floridában pont rendszámot frissítenek, konkrétan csak az évszámot (ami a forgalmi engedély) kell évente átcímkéznie, s említette, hogy a rendszám az saját tulajdon, tehát ha eladja, akkor le kell szerelnie, majd menet rá az új autójára...Itt ezt nyilván hülyeség lenne bevezetni, mert itt vannak akik még 20-30 éves autókat hajtanak, általában nem ragaszkodásból, hanem azért, mert nem telik újra...
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
Többen is nehezményeztétek az utóbbi időben, hogy túl sok a háborús fotó a válogatásokban. Nos a mai képsorban egyetlenegy sincsen, bár a vége kissé szomorúra sikerült, de ilyen az élet is. Júliusban és augusztusban most nem lesz Napi érdekes, nekem ez a nyári szünet (fotókat is kell gyűjtenem), de…..
8Lifeisamovie8 2023.10.15 14:34:26
@bioLarzen: Jó nagy 'csomagja' lehetett... :P XD
Kizárólag egy bestiális gyerekgyilkosnak köszönhetjük, hogy nem járkált közöttünk évtizedekig büntetlenül és gyilkolásra készen egy másik bestiális gyerekgyilkos. A kétbalkezes nyomozóktól ugyanis járhatott volna. ..
8Lifeisamovie8 2023.10.14 21:39:44
@acycloren: Ha a pedofília természetes, akkor az is természetes, ha a gyerek apja utána acélbetétessel szétrúgja a fejedet ugye? Ez egy önző megállapítás, a pedofiloknak általában nem partnerei vannak, hanem áldozatai.