Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xotifan

10 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No igen, mégis mit? Sokak szerint egész nap mereszti a seggét, néha felhív embereket akik egyáltalán nem akarnak vele beszélni, néha megmutat egy lakást amit egyébként a tulajdonos is meg tudna mutatni, aztán ha mindkét felet átverte, mehet a szerződésre ahol felmarkol annyi pénzt…..
Xotifan 2010.02.14 12:20:46
@Stiel: Én nem állítom hogy emberileg képtelenség ugyanazt megtenni, mint amit amit egy ingatlanos tesz. Csak azt mondom, hogy van vele munka, amit az ember elvégezhet saját maga, vagy rábízhatja egy értékesítőre, akinek talán tapasztalata is van a folyamatban. Az interneten mindenről fel lehet lelni információt, az pedig hogy nyakkendőkötést, ingatlanértékesítést vagy villanyszerelést vállal valaki do it yourself-módon, mindenkinek a saját hatásköre.
Xotifan 2010.02.19 10:07:25
@Stiel: Egy 10Mft-os ingatlannál ez 50.000 Ft., kicsit keveslem.
Itten e: urbanista.blog.hu, kommentek (és persze máshol is). Node miért? Nem mintha újdonság lenne. A különböző, ingatlanosokkal kapcsolatos fórumokon két féle hozzászólás van: az ingatlanosoké és azoké akik utálják az ingatlanosokat.A hozzászólások tartalmával…..
Xotifan 2010.02.13 08:41:12
Xotifan 2010.02.14 12:10:34
@Stiel: Stilisztikai felvetésedre annyit hogy ízlések és pofonok. És igen, egy közvetítőhálózatot fenntartani drága, de hatékonysága miatt (nagyobb vevői kört ér el) érdemes 5-6%-ot fizetni egy hálózatnak mint 3%-ot nem fizetni egy kis irodának (mivel jóval kisebb esélye van egy egyedülálló irodának).

Egy tulajdonos természetesen még ennél is kisebb vevői kört ér el, tehát még kisebb az esélye, többet kell vele dolgoznia, viszont forintálisan csak a hirdetésekre kell fizetnie.
Xotifan 2010.02.19 10:04:22
@ionsrác: 1, nyomtatott hirdetési újságokban (sokkal hatékonyabb mint az internet, ha hiszed, ha nem), más lakásra jelentkező érdeklődőknek is lehet ajánlani akik lehet hogy a hirdetést nem hívták volna fel, utcai felület (iroda kirakat), továbbá az irodába bejövő ügyfelek, ezek mind-mind olyan (teszem hozzá, az internetes felületeknél nagyobb számú érdeklődőt generáló) eszközök amiket a tulajdonosok nem tudnak/szoktak használni.
2, A tulajdonos hirdetésén keresztül, már ha megtalálod. Az hogy miért nem tudod megtalálni a tulajdonos hirdetését, nem az én felelősségem, az olyan tulajdonost, aki olyan hatékonyan hirdet (megfelelő helyen, megfelelő gyakorisággal), mint egy ingatlanos, megtalálod.
3, nem 1-2 óra munka. Aki annyit dolgozik egy eladáson, nem fog látni egy vasat sem. 1-2 óra alatt a megbízást lehet felvenni a tulajnál, napi 1-2 órát rá kell szánni a hirdetésekre, különben semmit sem ér az egész.
Igen, ez a legfontosabb kérdés. Csak a saját időnket pazaroljuk ha ennek eldöntése előtt kezdjük el hirdetni ingatlanunkat. Ha feladjuk a hirdetést horrorisztikusan magas áron még azelőtt hogy gondolatban véglegesen megszabadultunk volna az ingatlanunktól, szinte biztos hogy rosszul…..
Xotifan 2010.02.13 21:14:39
@Stiel: Nos, lehet hogy én írni nem tudok helyesen, de te meg olvasni. sszefoglalva: A cikk arról szól hogy miket kell végiggondolni ha megfogan fejünkben a gondolat hogy lakást szeretnénk cserélni. Olvasd el még egyszer, ha gondolod. A helyesírásba belekötni vita közben pedig személyeskedés, ami meg engem taszít;)
Xotifan 2010.02.14 19:36:37
@Stiel: Nos igen, szerintem amikor felmerül a gondolat hogy mostani lakásunk nem felel meg valamilyen szempontból, általában még nincs kinézve a megvásárlandó lakás.

Az utolsó példám pedig sajnos tapasztalaton alapul, rengeteg ember van aki nem gondolja át hogy mik a lehetőségei, továbbá hurráoptimista a hozzáállása, feltételezi hogy biztos áron felül adja el a lakását rövid időn belül, és hogy talál valami penge cuccot bőven áron alul.
Visszatérő elem a közvetítőellenes  kommentelők érvei között (nem csak nálam, máshol is) hogy az internet korában egy értelmes tulajdonos számára gyakorlatilag felesleges közvetítőt megbízni az eladással, hisz szerintük ugyanazt a tulajdonos is képes megtenni amit az…..
Xotifan 2010.02.14 12:16:25
@Winston Smith: Tévedés van, nem a munkaerőt kell meghirdetni hanem az állást. A megbízó az állás meghirdetője, ingatlannál pedig az eladó. Innen tekintve az ingatlanos (elvileg) ugyanazt csinálja, mint a munkaerőközvetítő. Megszűri az érdeklődőket, pl.

A használtautó-kereskedőről annyit hogy vagy bizományba veszi az autót, amiért pénzt kér (havi díjat), vagy nyomott áron veszi meg (olyan áron hogy rövid időn belül nagy haszonnal túladhasson rajta).
Xotifan 2010.02.14 12:17:06
@Stiel: Egyértelműen van különbség a kettő között, de párhuzamba állítható a folyamat, szemléltetésképp.
Folytatjuk rejtélyes ingatlanosunk héten elkezdett sorozatát. Második levelében a vevőkről rántja le a leplet. Vajon hogyan látnak minket, vásárlókat-eladókat a szakmabeliek? felesleges mellébeszélés helyett átadom a szót a "titkos ügynöknek":     Kedves…..
Xotifan 2010.02.12 23:13:29
@promontor: A J és a K kb. ugyanaz, vannak emberek akik nem tudják hogy mit akarnak, esetleg elkövetik azt a hibát hogy lakást akarnak cserélni de előbb vásárolni akarnak, mondván csak akkor költöznek ha megtalálták a tökéletest. És akkor azt lefoglalózzák és elkezdik hirdetni a sajátjukat. A probléma azzal indul hogy nincs tökéletes lakás, tehát vélhetően sosem találják meg. De a nagyobb gond (nekik, legalábbis) ha megtalálják és még le is foglalózzák. Aztán csodálkoznak hogy az ő lakásuk nem megy el annyi idő alatt / annyi pénzért.
Xotifan 2010.02.12 23:18:32
@Stiel: Egyrészt az emberekben az a képzet és hogy ingatlant bárhogy, csak ingatlanoson keresztül ne. Pontosabban: érdeklődni, keresni ingatlanoson keresztül szeretnek (mégiscsak ismerik a piacot, környéket, stb.), vásárolni nem.

Ugyanakkor az ingatlanosok nagy része anyagilag pengeélen táncol és még ha nem is inkorrekt alapból, egy vételi ajánlatnál már befolyásolja az éleslátását a szeme előtt lebegő dollárjel.
Xotifan 2010.02.12 23:25:40
@Szárnyati Gézа: További jó munkát! Ha ennyit dolgozol vele, megérdemled hogy le tudd alkudni a jutalékot.
"Egy olvasónk érdeklődött afelől – amit bizonyára sokan észrevettek –, hogy valóban eltűntek-e a galambok Győr belvárosából. A válaszunk határozottan: igen." - ilyen mókás stílusú mondatokkal van tele a Kisalföld egész cikke, melynek azonban a tartalma…..
Xotifan 2009.08.06 21:30:55
@hirfoto: Fogadjunk hogy magyar vagy...
Se szeri se száma az eladó félkész házaknak. Na de hogy kiadjanak egy ilyet? Ráadásul a még ma is menőn csengő nevű Rózsadombon? Mzs mindenesetre fényképezett egyet a Cimbalom utcában, egy ugrásra a Vérhalom tértől és elküldte az Urbanistának. Kösz!…..
comment:com Az álom tudománya 2009.06.03 16:30:00
Ez az első House-mentes szerdánk, de a kínálatot elnézve, talán túléljük valahogy. Elsőként a film+2-re érdemes kapcsolnia annak, aki Hayden Christensen-rajongó vagy még nem látta a média diszkrét bájáról szóló A hazugsággyárost (19:35). Őszintén bevallom, hogy még sosem…..
Áron alul eladó! Válság 2008.10.18 21:33:00
Baj van, ugye, azt mondják. Talán jár erre pár ingatlantulajdonos, költöznének, miegymás. Lássuk, milyen hatásai lehetnek lakás adás-vételkor a folyamatok az átlagemberre. Induljunk ki abból hogy van egy piac. Kereslet, kínálat. Volt már róla szó hogy eddig hogyan alakultak a…..
Xotifan 2009.05.06 19:52:58
Ha tudom előre, hogy fogunk játszani Albániában, lobogó gyeplővel vágtázok a legközelebbi fogadóirodába, és házat, kocsit teszek fel a négygólos albán győzelemre. Élénken élt bennem a budapesti meccs emléke, amikor teljesen egyenrangú felek küzdöttek, a második félidőben…..
Lassan vége ennek az évnek is, mindenki magába néz ilyenkor, és összegez, vannak dolgok, amik nem jöttek össze (még mindig dohányzunk), vannak kisebb részsikerek (leadtunk 4 kilót, a karácsonyi zaba nem számít), és olyan dolgok is, amikre büszkék lehetünk (a macskánk már nem…..
Bár csak viccnek szántuk, egy teljesen építő jellegű javaslat is érkezett arra a posztunkra, amelyik a politikai napilapok szerkesztőségének 1-es villamos mellé rendeződéséről szólt.  Hát én nő létemre csak az Üllői úti hobbiboltok sokasodását követem nyomon a Kálvin…..
Törzskommentelő kollégánk, restissilence küldte:Tudom, többnyire angolról (néha egyég idegen nyelvről) magyarra ferdítésekkel foglalkozik a blog, de azért előfordult már más irányú is. Belgiumban a bennszülöttek erősen törik az angolt (főleg a vallonok), de azért…..
Mindig is izgatott, milyen lehet egy luxuspanel. Pezsgőfürdő a babakocsi-tárolóban?  Bungee jumping a szemétledobóban? Az ajtó elé kitett cipőket kipucolja a közös képviselő? Vagy esetleg ő a liftes fiú? Aztán két-három éve láttam egyet. Az így hirdetett lakás egy…..
Nem csak mi éreztük úgy, hogy a Joshi Bharat csúnyán szerepelt, a számok is ezt mutatják. A tegnapi nézettségi adatok szerint az indiai tenyérjós "sorselemző" műsora 15,4 %-os közönségaránnyal igencsak alulmaradt, nem a Mónikával, hanem a Kaméleonnal szemben…..
Xotifan 2008.09.24 13:36:52
Végre valami értelmes is történik a világban. A portfolio.hu elemzését közölte le az index, egy olyan elemzést ami jóval informatívabb és tárgyilagosabb mint az előző volt. Boldog vagyok. A cikk alapállítása hogy robbanhatnak a lakásárak (ami igaz) de nem fognak (szintén igaz).…..
Lassanként közhellyé vált a krimihétfő fogalma a hét első napjára időzített bűnügyi sorozatoknak köszönhetően, de azért találhatunk más néznivalót is a mai kínálatban, ha nem is könnyen. Kezdhetünk például az utóbbi időkben nagyon felkapott Afrika-tematikájú hollywoodi…..
Xotifan 2008.09.22 19:28:37
Rövid leszek, néhany dolog:Az egyik első kommentben meg lett mondva mások által hogy én ezt azért csinálom hogy ügyfeleket toborozzak. Ekkor jöttem rá hogy tényleg megeshet ilyesmi. Hogy valaki megkeres. És mivel akkor épp be akartam fejezni az értékesítést, ki is találtam hogy…..
Félrefordítások Teáskanál 2008.09.15 12:00:00
Apró hibának tűnhet, amire /z figyelt fel, de nem az (gondolj bele!):Update: milyen pontosan írtam fent! Hibának tűnhet, de nem az! :) Olvasd el a hozzászólásokat is! Viszont a "teaspoonful" fordítása "kávéskanálnyi"; ha tehát ebben az értelemben írta a…..
Tarararam, újabb világpremier, íme a blog első mellvicce, boldogabbak vagyunk, mint Sváby András a táskagyárban, ugyanis, ha a szemünk nem csal, akkor tényleg az történt, hogy olvasónk fogott egy golyóstollat és egy irtózatos, agyrohasztó, ráadásul bicegős képvicc kedvéért…..
Íme a tudás, olvassátok:Az index Túlárazzák a használt lakásokat című, csodálatosan mély elemzésében (tulajdonképp nem is az övék, DH-anyag alapján írták) megtudhatunk mindent a budapesti lakáspiacról. Mindent, amit már eddig is tudtunk. Mert ugyanezt a cikket leközölhették…..
Terjed a blogokon, sőt már néhány külföldi hírportálon is egy fotósorozat, ami azt próbálja bebizonyítani, hogy a Reuters manipulálta a grúziai hadszíntéren készített képeit. Az, hogy mi az igazság, egyelőre nem derült ki, de a hír terjedése és torzulása azért jól…..
Xotifan 2008.09.13 10:06:56
Less_naiv, Tuvalu: Azért írtam amit írtam mert nekem komolyan fáj hogy az iskolai történelemoktatás is kegyetlen szubjektív, azt tanítják nekünk kis korunk óta hogy mi vagyunk a májerek, itt vagyunk ezer éve, közben a környéken népek jönnek-mennek, néha megtámadnak minket a gecik, szóvel predesztinálják hogy úgy érjük el a felnőttkort hogy utáljuk a sehonnai szlovákokat, románokat, stb, a franciák mindig kibasztak velünk, a lengyelek jó fejek, ésígytovább. Namost ez a másik oldalnál is így történik, gondolom, erre hoztam fel a szlovákok sem '93-mal kezdik a történelemoktatást-példát. Erősen támogatom az egységes káeurópai történelemkönyv bevezetését. Mindenkinek jobb lenne.
A monarchia szerintem messze nem volt akkora diadalmenet mint azt nekünk lefestik, tudom, TótaW szerint a kiegyezés a legcsodásabb dolog ami történhetett, hát szerintem a kiegyezés max. a szabadságharcot lezáró békeszerződés volt, kaptunk némi önállóságot, de az nem a mi országunk volt, sok beleszólásunk a dolgokba nem volt. Az hogy a századfordulón elkapott minket is (ahogy a környéken mindenkit) az ipari forradalom második hulláma, hát, kiegyezés nélkül is megtörtént volna.
Andrássy volt a külügyminiszter? És? Én nem tartom ezt akkora eredménynek. Ettől függetlenül lehet hogy nektek van igazatok, de feltételezem hogy (gondolom tehetséges volt, de mégis) kormánytagként nem ő volt a külpolitika irányának megszabója, csak a kormány utasításaira tette azt amit tett (remélem). Rövid idézet: "Külügyminiszterségének legnagyobb eredménye az 1878-ban megtartott Berlini Kongresszus. A Balkán helyzetét rendező konferencia során kapott lehetőséget az Osztrák–Magyar Monarchia Bosznia-Hercegovina megszállására."
Igen, ez miatt (részben, casus belli legalábbis) tört ki a világháború. Jó, mi? Nagy eredmény... A balkánt helyzetét is milyen frankón rendezték.
Mindenesetre jó móka hogy egy lehetséges képhamisítás miatt a comment:comon egy ingatlanos és pár másik ember történelemről beszélget:)
városjáró blog szerbusz fidibusz 2008.08.28 02:15:00
Városzerte egymást érik a tiltakozó megmozdulások, aláírásgyűjtések a BKV most bevezetésre kerülő új paraméterkönyvének kapcsán. Pontosabban az abban szereplő új buszjáratok vonalvezetése okán.Budafoktól Zugligeten át a Rózsadombig vágja ki a biztosítékot sorra a…..