Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszfalt_betyar

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi posztban már írtam a felsőoktatással kapcsolatban felmerülő egyik problémáról, a tandíjról, ahol a hallgatóknak adtam igazat. Most a másik, kényesebb téma következik: a felsőoktatás minőségi és mennyiségi értékelése. A hallgatói követelések jól kivehető…..
aszfalt_betyar 2013.01.21 00:05:14
@eax_:

Fél világot bejártam, számtalan külföldi kollégával dolgoztam együtt úgy (feleségem szintúgy), hogy végig magyar cégeknél dolgoztam(tunk). Itt a tapasztalat. Ezzel szemben volt évfolyamtársaim Angliában, Németországban, Szaudban, Amerikában stb... NEM fognak hazajönni, ott építettek maguknak egzisztenciát, nem fogják aprópénzre váltani. Ott a 23-24-25 éves korig finanszírozott oktatás költsége. Megengedheti magának az ország, nemde? Gazdag ország vagyunk...

Nem az oktatási rendszernek kell kompatibilisnek lenni, hanem a megszerzett tudásnak piacképesnek. Nagy difi... Kitörölhetem a seggem egy oktatási rendszerrel ha az a szarral kompatibilis. Pontosabban még ki se törölhetem, mert még szarosabb lesz...
aszfalt_betyar 2013.01.21 09:46:22
@eax_: " Mennyivel lennenk beljebb, ha mar egyetem elott kimennek, vagy utana visszafizetik a tandijat? Semennyivel."
Látszik, hogy még életedben nem raktál össze semmilyen költségvetést, mit számít évente az a néhány tíz milliárd HUF, nemigaz :) ?

"Europa osszes top egyeteme eszerint mukodik. Szeretnenk mi csak fele annyira szarok lenni." : a túlhájpolt Oxford és Cambridge pölö ontja az olyan építőmérnököket Mászterofszájensz szinten, akik nemhogy integrálni nem tudnak, de fejben sem képesek egy nagyságrendi becslést összehozni. Kedbebepötyögni, na ahhoz értenek...
Pézsma A nyomorultak 2013.01.15 19:35:12
A Bayer-ügy utóélete pontosan megmutatja, milyen rugóra jár az elmúlt évtizedben tragikusan lezüllött politikai kultúra óraműve. És azt is, miért borzalmas és folytathatatlan ez a gyakorlat. Ismét elveszni látszik egy esély arra, hogy a társadalomban meginduljon a problémák és…..
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
aszfalt_betyar 2012.12.19 13:21:23
@rekszem: Én szívesen elkerülném Budapestet, csak hát nem tudom. És a város az egy olyan dolog, ahol nagy a forgalom. Ha zavarja a városlakót, akkor nem való oda. Tessék kiköltözni tanyára, ott nem lesz forgalom. És biza a cégközpont BP-en van. És biza minden nap máshol dolgozunk magyarországszerte (énésmégsokanmások). Meg lehet minket, dógozó embereket szüntetni, csakhát akkor nem lesz adónk, osztán akkor meg nem lehet miből dotálni a békávét.
A munkaköröm munkaeszköze az autó. Nem lehet lecserélni/megkerülni. Ha nem tudom elvégezni a munkám (ésmégsokanmásokországútiharcostársaim) a gyárak nem tudnak vidéken az elvárt hatásfokkal működni, odébbálnak, ahol adottak a feltételek.
aszfalt_betyar 2012.12.19 14:09:17
@rekszem: Nem, nem kell elköltöznöd. A "probléma" a következőképpen néz ki:

-Adott egy kelet-nyugati autópálya a belvárosban
-Hungária túlterhelt
-Nagykörutat szétszekszualizálták, autóval járhatatlan
-Bartókbéla/Szabi járhatalan a szintén szétszekszualizálás óta
-Lánchíd túlterhelt/megközelíthetetlen

és át KELL jutnom Budapesten az mindegy, hogy munka miatt vagy mert nyaralni megyek.

Hogyan tegyem? Talán először alternatívát kellene kínálni, aztán átépíteni. Nagyon szép és jó a ződ belváros, csak nem más kárára kellene tenni már megint a dolgokat, illetve kényszeríteni az embert.

Népszerű az az egyszerű álláspont, hogy döggöjjönmegaköccsögbüdös autós, de tudtommal az autózás magas adóterheiből finanszírozódik a pabliktranszportésün és útépítés a pabliktranszportésünnek és nem fordítva.

És el kell jutnom nyugatról keletre
aszfalt_betyar 2012.12.19 14:20:31
@min: Majd megnézném amikor a biciklismentős hátizsákjába nem férne be a defi, aztán meg édesapád ott mihálylana meg a konyhakövön.

Vagy pölö belefulladnál a feletted lakók szarjába, mert eldugult a strang, és nálad gejzírként működne a klotyó, a rolleres vízvezetékszerelőnek meg már nem fért fel a hilti/csőgörénykombó a kormányára.

Vagy a sarki zőccséges a kapucnijában cipeli majd a krumplit.

A rokonok meg értem én, hogy helikofferrel járnak Gávavencsellőről Babosdöbrétére, de hát nem lehet mindenkinek hábetűs leszálló a háztetején...
Szinte nincs is olyan társasház, ahol ne lenne egy alkesz, aki ellehetetleníti a javítási/felújítási munkálatokat. Benedekéknél például 5 hónapja nem tudnak bejutni egy lakásba, hogy megállítsák a csőtörést, ami miatt az egész bejárat úszik: A Tisztelt Olvasók…..
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
aszfalt_betyar 2012.10.26 15:21:00
@genyamagyar: ezek a cuccok a könnyebb út. De sajnos általában zsákutca.
aszfalt_betyar 2012.10.26 15:24:56
@genyamagyar: Kikkel szoktál volt vadászgatni? Biszku elvtárssal, vagy Urbán elvtárssal? Tood, az előbbi visszaadta már az engedélyét, az utóbbi meg (részvétem) sajnos vadászbaleset áldozata lett. Vigyázni kell ám azzal a villámló bottal :)
aszfalt_betyar 2012.10.26 15:27:41
@Atrox: A választás már sajnos csak ilyen. Ma ebédre pl választani kellett a zöldborsófőzelék és a paradicsomoskáposzta között. Egyiket sem szeretem, mégis szükség van az energiára. Ha megremeg a szike, az mindenkinek fáj :)
A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről. Ráadásul mindkét szereplő hangsúlyozta, hogy csak a programalapú együttműködésben hisz. Nos, eddig csak az…..
TComment Kell-e neked 4x4? 2012.09.13 10:59:05
Fent a város szélén, a hegyen lakom, és télen csúszik az út. A Nissan Navara milyen jó lesz nekem. Vagy nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Egy a ház Karabahi székelyek? 2012.09.03 18:33:20
Az elmúlt napok gumicsontja kétségkívül a baltás azeri katonatiszt kiadatása és felmentése volt. Politikai szekértáborok feszülnek egymásnak, pro és kontra ontják a blogok az érveket (megjegyzem az Index címlapon kizárólag örménypárti és Orbán ellenes posztok jelennek meg).…..
aszfalt_betyar 2012.09.04 01:28:29
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nicked alapján próbálkozol ezzel a gondolkozás dologgal de nem nagyon megy... Ekkora fasssságot még életemben nem hallottam, h "A független státuszt nem "adják", hanem azt ki kell harcolni.", kisköcsög. Üjjé le, egyes. A függetlenségért nem inkább a(z) i(m)potens hatalmak mérföldhosszú (vagyakisebbkilóóóóméter) falloszának hegyéndíszelgő makkot kell fényesrecuppogni? Vagy sok zsétkellodatóni? Oszt'nemabajgatni nemzetközileg? Hónap majd megyek úgyis külpolitikailag a függetlensoxorcitált svájcba (detéllegomolyan), oszt' majd jól megkérdezem a Rorsachiaktól meg Appenzelleriektől, hogy mi a titkuk. Ha válaszolnak értelemeset, megírom Neked, te Bír-ka...
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
aszfalt_betyar 2012.07.13 14:57:33
@is: Tapasztalatom alapján a 6000 HUF / emberrel cégszerű működést feltételezve (bejelentve, adó befizetve, cégautóadó stb mind-mind befizetve) _folyamatos_ szerződés esetén pont hogy fedezni lehet egy embert (munkaként nem almahámozást feltételezve). Hasonló (nem szakmai szempontból) jellegű munkára véletlenszerű jelleggel igen is el kell kérnem a tisztelt partnertől azt a bizonyos 20 forintot óránként egy ember után, hogy év végére ki lehessen osztani az ajándékelemlámpát és villányit karácsonykor, továbbá a NAV se vigye a kecót.... De persze, meg lehet csinálni jobban, mindíg mindent meg lehet csinálni olcsóbban. Egyébként egy rendes túrázós társaságnál jobb helyen lett volna a pénz, csak hát ezt a 34 részt minimum két év lenne megcsinálni (nap se mindíg süt, a ködben ázó füzéri várat meg nehéz megkülönböztetni monyuk a ködben ázó M30-astól).
aszfalt_betyar 2012.07.13 15:17:56
@hacsaturján: Gyarmaton nincsen szükség filmesztétára, művészre, bölcsészre. Gyarmaton gépkezelőre van szükség (hasznos gőzmozdonyra), továbbá közepesen képzett mérnökre, aki értelmezni tudja a gazdája utasításait (műszaki rajzokat stb) és bele tudja verni a kedves gépkezelő fejébe. Esetleg néhány orvosra, aki összeférceli a kedves pógár fejét, ha azt szétveri a karhatalom mert nemteccik a rencer. Persze nem azért kell a fejét összevarrni, hogy neki jó legyen, hanem tudjon visszatakarodni gépetkezelni, ha elült a vonyítás.
aszfalt_betyar 2012.07.13 15:31:48
@hacsaturján: Akkor elnézést!
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
aszfalt_betyar 2011.10.04 19:34:01
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nem csak a hitelhez vagy hülye. Ha cégem így bánna az ügyfeleinkkel, mint ahogy most teszik a bankok, kb. egy hónap alatt tönkremennék. IGEN, profitorientált a cégem, az én célom is a profitmaximalizálás, de még a pénzügyi problémákkal küzdő partnereimet sem szopatom telibe, hanem megállapodom velük, és nem módosíthatom egyoldalúan a szerződéseinket, és nem emelhetem az egekbe és nem hárítom át ész nélkül a - _vélt_ vagy valós - költségeimet a kedves partneremre. Mert partnerként kezelem a partnert, és nem egységsugarú, pénzügyileg tudatlan fasszopóként, hogymilyenhülyehogyvelemdolgoztat, éshülyehogynemolgyamegmaga.

Nembaj, moonyad megjól, agyhalottbarátom.
aszfalt_betyar 2011.10.04 19:48:24
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"Pitizek" ? Szerződést kötöttem, amit a kedves (volt) bankom egyoldalúan kvázi felrúgott, és most nem az árfolyam elszállásáról beszélek, mert arra kalkuláltam. Milyen tények és számok nem igazolnak engem, agyhalott barátom?

Nem az árfolyam fáj a kedves emberek tömegeinek, hanem a költségek égbe emelése.

Majd jönnek a bankok "pitizni" az emberekhez, hogy "tegyedbebetétbe a pézed". Na az, pitizés lesz, mert sokmillióan megtanulták most, hogy banknak soha nevörevör nem hiszünk, mert akkor is hazudnak, ha kérdeznek. Jóccakát.
 Érdemtelen elkezdeni a prémium-nem prémium vitát, pontosan definiálni úgysem tudja senki, de az vitán felüli, hogy a DS4 minőségben, kidolgozásban és kifinomultságban messze túlmutat a Golf–C4–Astrán és bátran vállalható egy…..
Tisztelt Mt!  Több dolgot is érintő történetemet küldeném önöknek, ha gondolják, nyugodtan tegyék ki az oldalra. Állást keresek már lassan egy éve, sajnos eddig semmit nem sikerült találnom, pedig legalább 300 önéletrajzot elküldtem már az elmúlt közel egy év alatt. A…..
aszfalt_betyar 2011.05.18 16:11:44
@_krix_: Mérnökember vagyok. Több alternatíva mellett észérvek alapján döntöttem emellett a pálya mellett, és rengeteget tanultam, dolgoztam a diplomámért hasznosnak tűnő, praktikus, ámde az élet más területein is hasznosítható dolgokat. Jelenleg a kereskedelemben dolgozom, el tudnék képzelni magamnak jobbat is, de hát a szükség nagy úr... Anno pályaválasztás előtt kinyitottam a HVG-t, hogy kitmit keresnek. Döntöttem. Mákom lett, de hát az élethez elsősorban szerencse kell. Javaslom a nyelvtanulást, és tudás megszerzését - legyen az cukrász vagy agysebész - tökmindegy, csak ne könyvtár-jogász-kommunikációs szagemberesedés. Ja, és amikor felvételiztetek, húsz emberből 19-nek még csak motivációja sincs. Csak lóg bele a világba, mint a kutya kókadt f@sza.. Az a bagós dolog meg mondom, hogy egy leküzdendő feladat volt az interjún. Nem tudott a szituval mit kezdeni. Anno egy állásinterjún rögtön nekem szegezték: "-Tulajdonképpen nem ilyen embert keresünk, mint maga, nem is értem, mit keres itt?" Levert a víz, finoman elküldtem a halálba az interjúztatót, majd megmagyaráztam, hogy miért én kellek neki. Enyém lett az állás sok száz jelentkezőből.
aszfalt_betyar 2011.05.18 16:32:13
@_krix_: "amit leszarok nagy ívben" : Na ezért nem vesznek fel. Hiányzik belőled az alázat. Én ezt távol-keleti cégnél tanultam meg. Mérnökként a kereskedelemben dolgozni, hát tudod, az embernek nem a munkahelyén kell önmegvalósítani, hanem odahaza. Ezt KELL csinálnom, mellesleg nem rossz! Ha meg jó képességekkel rendelkezel, és még sincs munkád, akkor az pölö jelentheti azt, hogy nem tudsz alkalmazkodni. Máááápedig a főnök-beosztott viszony _elsősorban_ ezt igényli, és amíg a főnök fizet, jól van így...
aszfalt_betyar 2011.05.18 16:47:46
@_krix_: elnézést: én a pozitív értelemben vett, odaadó alázatról és nem a megalázásra gondoltam. Ha meg mertek volna alázni, hasbaszúrtam volna a főnökeimet. Ha meg nem vesznek fel dohányost, szívük joga, ők fizetnek. Nem olyan ember kell nekik. Na elég a sok munkából, megyek haza kapálni, mert felveri a kertet a gaz! :)
„Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról.Homály,indulat.Mélyéről párolog a bögre.Nagyon." Ez volt Deutsch Tamás EP-képviselő úr átfogó, twitterén közzétett álláspontja: Részünkről megtiszteltetés,…..
A mostanában már amúgy is alig vegetáló artmoziknak a Fidesz-érában valószínűleg vége lesz. Kárörvendjünk vagy rinyáljunk? Két dolog.   Egy: verseny   Az artmozik bezárása melletti piaci érvet felejtsük el. Nem az a feladat, hogy a szórakoztatóipar globális…..
aszfalt_betyar 2011.01.21 10:15:19
@Atomot az indexre!: Troll barátom, _szeretem_ a jó, koprodukciós, GONDOLATOKKAL teli filmeket, amiket esetenként el lehet csípni küffődi adókon eredeti német nyelven meg a sokat anyázott Duna tévén éjszakánként. A magukat értelmiséginek képzelő, 40 darab beszűkült bölcsész-szakbarbár szórakoztatására felesleges közpénzből feltartani ezeket az intézményeket. A kultúrát támogatni _kell_, ez nem vitás. Csak kultúra és kuttúra között van némi különbség sztem.
aszfalt_betyar 2011.01.21 10:24:32
@puffatag: Ha a Jancsó-filmek az emberi kultúra fontos részei, akkor tényleg megérett a civilizációnk a pusztulásra...
Re: Itt az idő, szétesni! Szerintem egy 20%-os pártot, ami egyéniben több mint egymillió szavazatot kap nem kell temetni. Valóban ez a magyar szociáldemokrácia ügyének egy komoly visszalépés. És valóban a párt előtt komoly kihívások vannak. Az MSZP volt már bűnbak. Akkor is…..