Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RaSHaWeRaKH

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a…..
RaSHaWeRaKH 2012.07.06 15:42:27
@Peterpapo: Így kibontva, sok meglátásoddal egyet tudok érteni. (Fegyelmezett, másokat tiszteletben tartó dohányzás, bringa vs. szmog.)
Sajnos Magyarország arról szól, hogy a csekély mennyiségű értelmes MINDIG szív a túlnyomó többségben lévő kulturálatlan barom, vagy folyamatosan ügyeskedő, etikus viselkedés helyett jogászkodva kiskapukereső tróger miatt.

A gond az az, hogy - bár itt Magyarországon ez egyelőre még nem része a közgondolkodásnak - de a másik ember élete és életminősége az egész társadalomnak fontos. (...kellene, hogy legyen.)
Igazából ez maximális önzőség, de egyszerűen arról szól, hogy nekem nem jó, ha én jól élek, a másik meg mellettem szarul, mert akkor van oka arra, hogy kiraboljon az utcán.
Ugyanígy az sem jó, ha valaki pazarolja az életét és egészségét, mert veszít a termelékenységéből és kevesebbet tud hozzá tenni a közöshöz. (Hogy ne tűnjek kommunistának, úgy is fogalmazhatnék, hogy többet kell nekem beleadni a közösbe, hogy őt karban tartsák egészségügyileg, amivel nekem kárt okoz.)
Említette valaki, hogy o.k., de így is pluszos marad a kassza, mert hogy azok, akik rongálják a testüket, korán halnak és ezért nem veszik fel a nyugdíjukat, de ez nem igaz, hiszen nagyobb az esély az 50 feletti korosztályban arra, hogy a kora mellett a betegségei miatt is hatványozottan esélytelenné váljék a munkaerőpiacon, ezáltal az utolsó 10-15 évét inaktívan töltse el - ergo tökmindegy, hogy nyugdíjas-e, vagy sem.

(A nyugdíj rendszert hagyjuk is, mert teljesen fölöslegesen nyitnánk új réteget a beszélgetésben. - Lényeg, hogy a társadalmi felelősségvállaláson alapuló nyugdíjrendszerek kora leáldozóban van, a jelenlegi demográfiai viszonyok között erőteljes bevándorlás nélkül fenntarthatatlanok.)

Egyrészt ez akkor lenne igaz, ha bármilyen egészségügyi költség viselését maximálná az állam a dohánytermékek jövedéki adójából befolyt összeg erejéig és ebből kifutva magára hagyná azokat az embereket, akik bizonyíthatóan szabad akaratukból károsították az egészségüket. (Ezt nyilvánvalóan nem lehet megtenni.)

Másrészt a dohányzás egy mém.
Az esetek 90%-ában egy 20 év alatti szokik rá és egy felnőttkorú (35-40 éves) egyed szokik le róla. Egy bizonyos életkorban lényeges - talán tudat alatt, de akár tudatosan is - választott habitus, azaz a dohányosok száma (amennyiben valamilyen a memetikai kiválasztódásra elnyomóan ható szabályzó nem lép fel) konstans marad.

A lényeg, hogy össztársadalmi szinten kénytelenek vagyunk valamit tenni, - valamilyen befolyásoló tényezőt beiktatni a rendszerbe, - hogy fokozatosan csökkenjen a dohányosok száma. Ha úgy tetszik, bevonni a természetes kiválasztódást a végletekig humánus (és ezért néha teljesen kontraproduktívan működő) rendszerekbe.

Ezért van, hogy ütik-vágják a dohányosokat. Nem személyes ügy.
RaSHaWeRaKH 2012.07.06 15:54:25
@közlekedési bűnöző: Értem én, hogy harmadszor írtad le. Elsőre is megértettem, de én nem számolom, hányszor írtam le, de továbbra is fenntartom, hogy mielőtt meghalsz, nagy valószínűség szerint ha nem éred meg a nyugdíjkorhatárt, akkor is betegeskedsz másfél évet, az általad igénybe vett egészségügyi beavatkozások költsége pedig magasan verni fogja azt az összeget, amelyet a "300%-os" sarccal tudnál összeszedni ha a jövedéki adót félretennéd.
Az előtte inaktívként - vagy beteges, ezért a munkaerőpiacon értéktelenül - eltöltött pár évedet még bele sem számítottam.
Persze van, aki arra számít és úgy gondolkodik, hogy semmi baja nem lesz 55 évesen, hanem egyik nap felkel, fitten és meló közben a fejéhez, vagy a szívéhez kap és megy a tepsibe, de nem akarok azok közé tartozni, akiknek ezzel kell nyugtatni magukat.
Bocs. Bizonyára elégedetlen típus vagyok és így soha nem fogom tudni megérteni, hogy ez így jó és jó nekem, ha ebben bízhatok, ráadásul a környezetem a hülye, ha mindezt nem fogja fel.
RaSHaWeRaKH 2012.07.06 16:05:20
@ExtremeEdition: Nem lőttél mellé.
Józsi bácsi jól tudta az összeget, csak téved abban, hogy ez mire is elég.

Aktuális adatok itt www.oefi.hu/dohanyzas_tarsadalmi_terhe_OEFI_2012.pdf

Amúgy az aktuális adat 2010-es: 360-441 mrd, azaz -81 mrd.
Elolvastam a cikkedet arról, miért baromság a most alakult Családtudományi Társaság álláspontja a házasság előtti szexuális kapcsolatokról. Meg a moziban a filmek, meg az élettársi kapcsolatok. Első blikkre Bulgakov Mester és Margaritájából Woland professzor jutott eszembe a…..
RaSHaWeRaKH 2012.03.07 11:30:31
Ha jól emlékszem, Ranschburg professzor mondta azt, hogy hosszú ideig komoly elkötelezettség kinyilvánítása nélkül együtt élni azt jelenti, hogy kölcsönösen sértegetjük egymást. "Nem vagy elég jó ló, de szamárnak nem vagy utolsó."

Worlukkal nagyon sok dologban egyetértek, ami a keresztyén hozzáállás kritikáját illeti - azaz, hogy az erkölcs, vagy morális viselkedés egyedüli és megfellebbezhetetlen forrásaként tünteti fel magát.
"Igazság-monopóliumot" létrehozva, megpróbál bűntudatot és szorongást ébreszteni a "szabályok" betartására képtelen, esetleg saját és környezetük élethelyzeteiből még csekély következtetést levonni képes emberekben. - A belső út bejárása lévén tenyésző hit lassú és ritka portéka, abból nem él meg egy globális szervezet, viszont a bűntudatkeltés és az arra ajánlott orvosság tukmálása gyors táborépítést és a tábor természetes (halálozási) fogyásának gyors pótlását teszi lehetővé.

Hogy félreértés ne essék, az elvvel tökéletesen egyetértek, de a formát és az eszközöket, (vallás, egyház és pszichikai manipulációk, bűntudatterjesztés és üdvözülés-marketing) valamint a világi politikába történő belepiszkálásal történő póbálkozást helytelenítem.

Mindennek ellenére egyetértek a szerző írásában foglaltakkal, ha a keresztyén bla-blát leszedjük róla. - Szvsz nem a valláson múlik, hogy valakiben meggyökeresednek-e és termőre fordulnak-e az emberi értékek - sőt, bizonyos esetekben probléma lehet, hogy az emberi értékek képviseletének formai máza épp hogy felismerhetetlenné, vagy csak későn felismerhetővé teszi egy ember igazi minőségét a többi embertársa előtt.
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
RaSHaWeRaKH 2012.02.03 09:18:55
@kunzoo:
Kunzoonál a pont.
Az inaktív szavazók - akik állami kifizetések ígéreteivel - megvásárolhatók, - pont hogy instabillá teszik a rendszert.
Természetesen most más jellegű befolyásolásra fogékony inaktívakkal is kiegészül a választásra jogosultak köre, de ez hosszú távon lényegtelen.

A stabilitást a jövedelmi cenzus bevezetése (pl. választásra jogosult a mindenkori átlagkereset 75%-át meghaladó jövedelmű) jelentette volna.

1.) A polgárnak jól felfogott érdeke, hogy bejelentett munkája legyen.
2.) Ez növeli a közteher befizetési hajlandóságot. (Már ha csak a felső 3/5-ét az is tiszta haszon.)
3.) A nyugdíj is jövedelemnek számít, azaz hosszútávú gondolkodásra kényszeríti a munkavállalót.
4.) Nem dumál bele olyan a közpénzek "elpocsékolásába", aki életében nem tett hozzá a közöshöz semmit.
5.) Kialakul a választópolgárok fejében egy egészséges versenyre alapuló értékrend: Tanul, hogy keressen, keres (fehéren) hogy joga legyen beleszólni a saját sorsa felől rendelkező közösség működési elveinek kialakításába.

Az inaktívak bevonásán kívül nekem nem sok bajom van az új rendszerrel - kicsit bolsevik szagú, de úgy látszik, erre van igény Magyarországon.
Leesett az első hó, egyre jobban vacogunk a sál-sapka kombó alatt is, hamarosan elérkezünk az év legrövidebb napjához - rohamléptekben közelegnek az Ünnepek. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy most egy kis időre tegyük félre a tréfát és az ellentéteket. Álljunk meg egy…..
RaSHaWeRaKH 2011.12.10 12:31:41
@puffatag: Na igen.

Gyurcsány az elmúlt fél évszázad legfontosabb beszédét hagyta ránk, ami a magyar ember legjobb tükre. - Minél felháborodottabb, annál kevésbé érti a lényegi mondanivalót, vagy képes elviselni a kritikát - mert ugye Fletó lehet, hogy a beszédet a párt-oligarcháknak szánta, de igazából mindannyiunknak szólt. :)

Aki az ott megfogalmazottakat nem tudja magáénak érezni, az valószínűleg:
- Feljelenti a kerestkedőt/vállalkozót, ha alku közben az megemlíti, már csak akkor tudja olcsóbban adni a terméket, ha nem kér róla számlát/nyugtát, ha nem is jelenti fel, de inkább olyan kereskedőt/vállalkozót választ, aki bár drágább, de számlát/nyugtát ad a termékről, szolgáltatásról.
- Csak olyan jövedelme van, amely 100%-ban TB, közteher fizetéssel, adózva kerül a zsebébe,
- ha zsebbe is kapna fizetést, prémiumot, kéri a vezetőjét, hogy ebből mindenképp legyenek befizetve a közterhek.
- Egy bon-bont sem visz be a kórházba az orvosoknak, nem kér részrehajlást.
- Munkakeresés közben visszautasítja az olyan állásokat, amelyekben adózatlan jövedelm lehetőségét is felvillantják.
- Gyermeke jobb óvodai, iskolai ellátásáért nem jelentkezik be egy jobb minőségű szolgáltatást biztosító lakcímre.
- Soroljam még?

Mikor háborodik fel valaki:
- Ha nem volt tiszában vele, hogy a politikusok alapvetően hazudósak. [naiv idealista hülye]
- Ha azt hiszi, hogy csak ő olyan okos ebben az országban, hogy trükközik és ezért titkolnia kell, ha a képébe vágják, hogy ügyeskedik, tiltakoznia kell. [farizeus barom]
- Ha tudja, hogy mindenki ügyeskedik, de azt hiszi, hogy az állami szektor nem teszi pontosan ugyanezt. [naiv idióta]
- Minderről tudott, csak egyszerűen nincs módja és lehetősége, hogy ügyeskedjen, ezért végre anyázhatja a többit, aki mindezt megteheti. [irigy - és/vagy tehetségtelen - majom]

Na most mivel a magyar népesség 60%-a naiv, idealista, (szívből működő) képmutató, irigy geci, elég nagy hülyeség lenne elvárni, hogy az őszödi beszéd nagy tetszést arasson. :)))
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
RaSHaWeRaKH 2011.10.21 21:04:59
OFF

Aranyos kis történet a nagyrasszon belüli származás fejformáról, alkatról történő felismerésével kapcsolatban.

Három barátommal egy VI. kerületi kocsmában iszunk a pultnál, mikor bejön egy kicsit becsípett fazon végignéz rajtunk majd vigyorogva megszólal:

- Ááá, hát én ilyet még nem láttam! Itt egy kocsmában
vedel az árja, a cigány, a zsidó, meg az arab!

Igazából egyáltalán nem éreztük sértőnek, sokkal inkább mulatságos volt ez a helyzet, ráadásul fel is keltette a kíváncsiságunk és hogy kiderítsük melyikőnket "minek" néz beszéltettük.

- Na, te magas, kopasz, szőke szemöldökű, kék szemű - mutat Kornélra - te árja vagy!

- Te girnyó, magas, fekete dróthajú, barna szemű - bök Gábor barátomra - te tuti, hogy arab vagy!

- Az a köpcös, barna hajú, kopaszodó, barna bőrű - int Anti felé - szerintem cigány.

- Na és akkor én lennék a zsidó? De miért?

- Kopasz vagy, alacsony, vékony csontú, mégis köpcös, de széles, nagy orrod van, a szemöldöködön látszik, hogy sötét lenne a hajad és laposan sunyin nézel.

- Jah. :) - Röhögtem.

- Akkor csak azért, hogy tudd: Kornél, akit árjának néztél, zsidó.
- Gábor echte magyar, legalább is dédszülőkig visszamenőleg nem tud semmilyen egyéb nemzetiségű felmenőről. Ahogyan te fogalmaznál, ő az ájra.
- A roma srácot megismerted, én viszont nem vagyok zsidó: Apai nagyszüleim székelyek, anyai nagyszüleim meg horvátországi magyarok.

Az 1/4 találati arány az elég szar - főleg, hogy csak egy romungrot sikerült eltalálnod.

ON

Isten ments, hogy itt bárkit is meg akarjak győzni arról, hogy tévedhet! :D Inkább kimegyek a partra és elkezdem kimerni egy gyűszűvel a Dunát. Többet érek vele, hasznosabb és reálisabb elfoglaltság. :D

Mindenkinek minden jót!
  Akkor még igazi ellenzék volt. Megvolt bennük az a jó értelemben vett csibészség, az összekacsintás. Az emberek megtanultak a sorok között olvasni, mindenki tudta, miről van szó. Pult alól szereztük az összes indexre tett művet, Istenem... a diMarchi Karcsiék…..
 Ez úgy gondolom mindenkinek fontos. Hajdú Péter nyomja az ipart rendesen, feleségével Katával és az Andy Vajna által vezetett zsűrivel, hogy megleljék Magyarország legszebb farosszériáját. Lementek a válogatók, a TV2 volt oly kedves, hogy cenzúra nélkül beengedett minket a…..
RaSHaWeRaKH 2011.06.10 08:47:07
Soha nem értettem, hogy egy szépségkirálynőnek miért kell bármilyen egyéb tulajdonsággal bírni a szépségén és a fizikumán, megjelenésén alapuló kisugárzásán kívül.

A "szépségkirálynő" olyan, mint egy design termék. Jól néz ki és ettől még nyugodtan lehet használhatatlan és mindenféle szempontból alkalmatlan.

Egy csokor virágon sem kérem számon, hogy miért nem dalol. Nem azért van az asztalomon. Illatozhat esetleg, de az is csak egy extra.

A műveltségre következtetni abból, hogy van-e (vagy ki) valakinek "kedvenc" költője? Ez vicc? Miért nem a termodinamika II. főtétele a műveltség fokmérője? :D Nem akarom azt sugallni, hogy hiszek abban, hogy ezek a lányok médiageci helyett agysebésznek készülnek, csak komolytalannak tartom a "felmérő" kérdést.

Ami viszont jó kiszólás volt a Hajdú részéről:

"- Szeretnék híres műsorvezető lenni.
- Az fontos, hogy híres, nem csak műsorvezető, jó műsorvezető lenni?
- Inkább sikeres... Szeretnék jó lenni ebben a szakmában."

Kiviláglik egy manapság teljesen általános és az átlagos emberekre jellemző értékrend: a kitűnni vágyás. Nem a boldogságot, de még csak nem is az elégedettséget, hanem a sikert és a hírnevet keresik. Nem más ez, mint buta páváskodás.

"- Kedvenc zenei előadód?
- Mondjam azt, hogy Hajdú Péter?"

:D Helló, kedves Gróf Evelin! A "Kit kell leszopnom, hogy esélyem is legyen?" kérdést taktikai hiba kamerák előtt feltenni.
Azért ez már nem az Adys - menthető, ki-, meg- vagy félremagyarázható - kategória.

"-...Mire használnád a népszerűséget?
- Megpróbálnám bebizonyítani, hogy a modell lányok nem csak szépek, de okosak is."

Ezt azért szerényebben is elő lehetett volna adni. Eddig azt sikerült bebizonyítani, hogy büszke vagy a külsődre és hogy okosnak gondolod magad. - Ez egyébként szintén egy tucat-hozzáállás a mai világban.
    Collapse Into Now néven megjelenés alatt áll az R.E.M. új lemeze. A nyolcvanas-kilencvenes évek alternatív rockjának veteránjai hosszú szenvedés után három éve igen húzós és erős lemezt tettek le az asztalra Accelerate néven (dicsértük is őket akkor), a Collapse…..
RaSHaWeRaKH 2011.03.01 18:12:05
@egy nik a sok közül: Hjam... Vitathatatlan, hogy az "átlag" és a tömeg számára ennyinek tűnhetett.
RaSHaWeRaKH 2011.03.01 20:14:04
@egy nik a sok közül:

Az a három, simán van hat is.
A többi megállapításod illetve érvelésed kb. ugyanennyire van közel az objektív valósághoz.

A véleményed kinyilvánításáért pedig - még ha csak modorosság - akkor se kérj bocsánatot.

Az átlagosságom megítélésével kapcsolatosan eszköztelen vagy. Én sem bocsátkozom messzemenő következtetésekbe a jellemeddel kapcsolatban, hogy egy arrogáns kinyilatkoztatásra tett egy mondatos válaszom ezt hozta ki belőled. Mindenkinek lehetnek rossz napjai.
Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában.  Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
RaSHaWeRaKH 2011.02.14 12:18:14
@Yoss:
Én is így látom. A mostani harmadik pillér felszámolása több szempontból is hiba volt. - Az általad inaktívaknak számított nyugdíjasok státusza továbbra sem fog változni.

@midnight coder: A manyupok működése azért jelentett többletkiadást a ktgvetésnek, mert az államnak nagyon jól jött, hogy volt egy fix felvásárlója az államkötvényeinek, amikor épp lóvéra volt szükség. ;)
Azt elfelejtette, hogy ezzel kamatfizetési kötelezettsége is jár.
Persze lehet azt is mondani, hogy azért volt kötelező a befizetések jó részét államkötvényben tartatni, hogy az esetleges kedvezőtlen piaci folyamatok miatti veszteség ne legyen teljes a pénztártagra nézve.
Lényeg, hogy most az állam jól kibumlizta, hogy se kamatot ne kelljen fizetni a kötvények után, se magát a kötvények névértékét ne kelljen számon tartani, mint a te manyup-i vagyonodat. - O.k. - Akinek ez jó, hát hagyja.

Más...
Családi választójog egy vicc... Eddig volt egy bizonyos réteg, amely tagjai egyfolytában választási csalásokról, meg kékcédulásoktól rettegtek. Nem tudom, hogy ezek után hogyan képzelik könnyen - és olcsó adminisztrációval - követhetőnek, hogy válások esetén kinek utalja a bíró a szavazati jogokat. Hogyan oldják fel azokat az ellentmondásokat, hogy - bár állítólag nincs kétféle szavazati jog - ezzel a lépéssel azonnal háromféle képződik. (Az egyiket az alkotmány szavatolja, másikat a jelenlegi választási tv. és kellene egy olyan típus is, amely nem biztosít válaszHATÓságot a szavazati joggal rendelkezőnek.)
Nyitott kérdés az eltérő állampolgárságú szülők gyermekeinek szavazati jogának számítása, mint ahogyan az sem körvonalazott, hogy az állam határon túl is ad-e a polgárainak gyermekeinek szavazati jogot.

Yossal továbbra is egyetértve nem látom garantáltnak, hogy a kisebb népszaporulatú, tanultabb, világos mérlegelésre, felelősségteljes és hosszú távú eredményeket produkáló gondolkodásra alkalmas kisebbség érdekeit szolgálja ez az intézkedés a - már nevében is ezt jelentő - mint értéket, egyedül a népszaporulatát felmutatni képes - proletariátussal szemben.
Az alacsonyabb rétegek érdekvédelmét független szervezetekkel, intézményekkel lehet megoldani, és nem a szavazati jog kiterjesztésével.
A szavazati jog kiterjesztése egyértelműen könnyebbé teszi a mélyszegénységben élők szavazatainak megvásárlását, illetve egyéb, nem anyagi, hanem érzelmi alapú, rosszhiszemű szavazatszerzésre irányuló motiválását, manipulálását.

Szavazati jogot szerintem is adózási cenzus alapján kellene adni:
- min. 18 évét betöltött (akár belföldi, akár külföldön élő) állampolgár aki
- legalább a mindenkori minimálbér adóját befizette a szavazást megelőző egy évben, vagy
- munkanélküli esetén: aki az utóbbi négy évben az évenkénti minimálbér adójának legkevesebb 60%-át befizette
- és NINCS az állammal szemben köztartozása!!!

Ilyen alapon azt hiszem, a legkisebb kétség sem fér hozzá, hogy az államhatáron kívül rekedt, önmagukat a magyar nemzet részeinek valló emberek kaphatnának-e állampolgárságot. - Természetesen. ;)
RaSHaWeRaKH 2011.02.14 12:18:53
@Yoss:
Én is így látom. A mostani harmadik pillér felszámolása több szempontból is hiba volt. - Az általad inaktívaknak számított nyugdíjasok státusza továbbra sem fog változni.

@midnight coder: A manyupok működése azért jelentett többletkiadást a ktgvetésnek, mert az államnak nagyon jól jött, hogy volt egy fix felvásárlója az államkötvényeinek, amikor épp lóvéra volt szükség. ;)
Azt elfelejtette, hogy ezzel kamatfizetési kötelezettsége is jár.
Persze lehet azt is mondani, hogy azért volt kötelező a befizetések jó részét államkötvényben tartatni, hogy az esetleges kedvezőtlen piaci folyamatok miatti veszteség ne legyen teljes a pénztártagra nézve.
Lényeg, hogy most az állam jól kibumlizta, hogy se kamatot ne kelljen fizetni a kötvények után, se magát a kötvények névértékét ne kelljen számon tartani, mint a te manyup-i vagyonodat. - O.k. - Akinek ez jó, hát hagyja.

Más...
Családi választójog egy vicc... Eddig volt egy bizonyos réteg, amely tagjai egyfolytában választási csalásokról, meg kékcédulásoktól rettegtek. Nem tudom, hogy ezek után hogyan képzelik könnyen - és olcsó adminisztrációval - követhetőnek, hogy válások esetén kinek utalja a bíró a szavazati jogokat. Hogyan oldják fel azokat az ellentmondásokat, hogy - bár állítólag nincs kétféle szavazati jog - ezzel a lépéssel azonnal háromféle képződik. (Az egyiket az alkotmány szavatolja, másikat a jelenlegi választási tv. és kellene egy olyan típus is, amely nem biztosít válaszHATÓságot a szavazati joggal rendelkezőnek.)
Nyitott kérdés az eltérő állampolgárságú szülők gyermekeinek szavazati jogának számítása, mint ahogyan az sem körvonalazott, hogy az állam határon túl is ad-e a polgárainak gyermekeinek szavazati jogot.

Yossal továbbra is egyetértve nem látom garantáltnak, hogy a kisebb népszaporulatú, tanultabb, világos mérlegelésre, felelősségteljes és hosszú távú eredményeket produkáló gondolkodásra alkalmas kisebbség érdekeit szolgálja ez az intézkedés a - már nevében is ezt jelentő - mint értéket, egyedül a népszaporulatát felmutatni képes - proletariátussal szemben.
Az alacsonyabb rétegek érdekvédelmét független szervezetekkel, intézményekkel lehet megoldani, és nem a szavazati jog kiterjesztésével.
A szavazati jog kiterjesztése egyértelműen könnyebbé teszi a mélyszegénységben élők szavazatainak megvásárlását, illetve egyéb, nem anyagi, hanem érzelmi alapú, rosszhiszemű szavazatszerzésre irányuló motiválását, manipulálását.

Szavazati jogot szerintem is adózási cenzus alapján kellene adni:
- min. 18 évét betöltött (akár belföldi, akár külföldön élő) állampolgár aki
- legalább a mindenkori minimálbér adóját befizette a szavazást megelőző egy évben, vagy
- munkanélküli esetén: aki az utóbbi négy évben az évenkénti minimálbér adójának legkevesebb 60%-át befizette
- és NINCS az állammal szemben köztartozása!!!

Ilyen alapon azt hiszem, a legkisebb kétség sem fér hozzá, hogy az államhatáron kívül rekedt, önmagukat a magyar nemzet részeinek valló emberek kaphatnának-e állampolgárságot. - Természetesen. ;)
A cigánysággal foglalkozó irodalom egyik legritkábban felbukkanó darabja Győrffy Endre 1885-ben napvilágot látott magyar-cigány szótára. A szerző a 154 oldalas kis kötet címlapján önmagát „magánzó, Pakson” címmel illeti, és ennél sokkal többet egyelőre nem is…..
RaSHaWeRaKH 2011.02.12 10:13:47
@GONOSZ: Ezek szerint a beás az a nyelv, amit valaha Vlad Tepes is beszélt? Ez kemény.
Az egész kormányzati nyugdíj-ámokfutás egyik legnagyobb rejtélye maga az ámokfutás.  A magyar és külföldi sajtó napok óta azt elemzi, miért váltott egy hónap alatt menet közben legalább háromszor koncepciót a kormány a 14 hónapos ideiglenes kölcsönvételtől az…..
RaSHaWeRaKH 2010.12.02 17:55:19
@Pajtás: 75%-a. Törvényi kötelezettség alapján. Igazából ez soha nem volt manyup kézben, hiszen az állam kötvényeket adott belőle.

@hippopotamus: Rosszul tudod. A törvény kötelezi a mnyp-ket, hogy a maradék összeget a BUX papírjai között kell befektetnie. ;)

A post nem rossz.
Nekem is lenne egy teóriám:
Mivel az előző kormány az állampapírokban lévő összeget eltapsolta, az első mnyp-kbe lépő, most nyugdíjba vonulók azon igényét, hogy esetleg egy összegben szeretnének hozzájutni a felhalmozott vagyonhoz (erre még ugyan nem volt törvényi szabályozás, de a mnyp rendszerek általában a világ minden részén így működnek) ki kellene fizetni a lejárt államkötvények kamataival növelt névértékét.
Valószínűleg erre zéró pénz van az államkasszában, illetve ha van is, a költségvetési hiánycél tartását teljes mértékben lehetetlenné teszi.
Az állam inkább ráteszi a kezét a teljes felhalmozott megtakarításra, hogy kényelmesebben térhessen el a mnyp-knél szokásos kifizetési metódusoktól, az egyösszegű kifizetési kötelezettség helyett kizárólag járadék, nyugdíj formájában havonta fizethessen, így nem dönti be azonnal az államkasszát a nem csekély mértékű államkötvény azonnali kifizetése.

Ezzel eléri azt, hogy
a.) a maradék 25 százaléknyi magyar értéktőzsdén szereplő cégek részvényeivel állami tulajdonrészeket szerezzen, ezzel hatásosan (nem csak szabályozó, hanem tulajdonosi eszközökkel) beavatkozhasson a piaci folyamatokba, és/vagy
b.) ne kelljen kifizetni az államkötvények kamatait, illetve a továbbiakban az államkötvények kamatkötelezettségei ne terheljék a ktgvetést. (Ez speciel az előző és a mostani kormány és számos közgazdász - szerint is felvállalt indok.)

Az ktgvetés így túl sok plusszhoz nem fog jutni - mint látható, az eddig befolyt összegek túlnyomó része eddig is állami kézben volt.
A magyar értéktőzsdén szereplő cégek részvényeit eladni meg totális öngyilkosság lenne.

Akármi is van a háttérben - a piac stratégiai szereplőinek befolyásolására alkalmas tulajdonrészek megszerzése, vagy a részleges fizetésképtelenség - de valami nagyon, nagyon nyomós oknak kell lennie, hogy egy ennyire ellenszenves és a jobboldali politikai eszközrendszerrel teljes mértékben ellentétes intézkedést felvállaljanak és ilyen rohamtempóban, ennyire előkészítetlenül, a kivetett hálóból történő menekülést (mnyp-knél maradást) irreálisan nehézzé teszik.

Nem látok bele - amit írtam, csak egy felvetés.
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
RaSHaWeRaKH 2010.11.24 20:13:51
@King Size Lobster: Szerintem teljesen reális a félelmed. :) Lásd @csirkeGL: beírását, aki szentül meg van győződve arról, hogy ebből a ktgvetési tételből kizárólag nyugdíjcélú kifizetésekre költenek.
Részemről ennek az ígéretnek is annyi hitelt adok, mint bármelyik eddigi kormányénak. (Kutyaütő az összes.)
Ha a pokol befagy, készséggel elhiszem.
RaSHaWeRaKH 2010.11.24 21:41:02
Holnapra vártuk, de már ma megkaptuk. Ha cinizmusból és pofátlanságból lehetne olimpiát rendezni, Matolcsy úr és főnöke egyéniben és csapatban is aranyérmesek lennének. A Hivatalos Jobbkéz mai bejelentése értelmében mindenki maradhat a magánnyugdíj-pénztárakban, csak éppen…..
RaSHaWeRaKH 2010.11.24 21:01:25
@lirian:
Hasonló rendezvény lesz holnap:
"Békés Demonstráció Az Alkotmányért a Kossuth téren." 2010.12.25. 20:00-23:00
www.facebook.com/event.php?eid=131425533580203&index=1
Subba Kezdő domina megosztaná 2010.11.03 11:43:00
Miért van az az érzésem, hogy a hirdetést valaki olyan adta fel, aki érzései szerint maga is így élt a hölggyel?..
RaSHaWeRaKH 2010.11.03 18:54:28
Google - Alapfok. Nézzétek már meg a csaj e-mail címét. ;)
www.google.hu/search?rlz=1C1AVSX_enHU399HU399&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%22timea1103%40freemail.hu%22

Aztán persze lehet, hogy fake, de bosszúnak egy kicsit gyermeteg megoldásnak tartom és nem is életszerű, hogy valaki fél éven keresztül ilyen marhaságokkal szórakoztatja az ex-nőjét.
Nemétől függetlenül: Egy jó pszichológus mindenképp jót tenne neki.
RaSHaWeRaKH 2010.11.03 22:51:36
@minyimaaa: Erre céloztam én is. ;) Igazából az lepne meg jobban, ha fake lenne.
A hirdetésein keresztül elnagyoltan, de mégis nyilvánvalóan kivillannak a hölgy igényei, ami akár @komment_komment: bejegyzését is igazolhatja. Lehet, hogy csak ez az utolsó hirdetés fake, de a többi tök valós.
 Szia, Tibi,itt egy szösszenet a konditeremből.Minden jótAndrás  Arcok a konditeremből A Befizetett PubiHúsz év körüli nyápic srác, tizenhatnak látszik, lányos arc, unott mosoly. Csak személyi edző társaságában látni, apuci befizette, hogy kicsit…..
RaSHaWeRaKH 2010.10.17 14:25:29
@d.z.: Én is nagyjából ebbe az eddig nem említett kasztba tartozom/-tam.

@Syolos: Ha van otthon hely, akkor elég jó gépet/-ket lehet otthon is tartani a konditermi díjak befizetése helyett és követheted numerikusan is a teljesítménynövekedésed.
Szőcs úr, a kultúráért felelős államtitkár szerintem a kormány leggyengébb láncszeme, fogalmunk sincs, hogy mit csinál, de össze-vissza beszél mindenféle hülyeséget (giccsadó, pornóadó, finnugor-elmélet és a genetika stb). Egy szép nagy portré az államtitkár úrról itt.…..
Kutyaügyi válasz a hvg-n: klikkErre a bejegyzésre jött: klikk Holnap viszek öt ajánlószelvényt (nem kopogtatócédulát, nem kopicetlit, pláne nem KC-t) a kétfarkúaknak. Tegyetek így Ti is!A motivációm pedig változatlan: ma nincs olyan "komoly" párt, amelyikre úgy…..
 Azt hiszem, ezt a dalt mindenki ismeri. Gyerekkorunkban megtanultuk, hogy ilyen egy család. Apa mosdik (megjött végre a melóból, ráfér a pihenés) Anya főz (dolgozott Ő is, de a háztartást akkor sem ússza meg) Együtt lenni jó. (legalább így este, meg hétvégén talán,…..
RaSHaWeRaKH 2010.08.23 22:37:44
@Gergő77: Igen. A "leszaporodás" mint fenyegető tényező már most is elég jól látszik a nyugati társadalmak elöregedését bevándorlással ellensúlyozni próbáló megoldások szülte világnézeti ütközések kapcsán.
Tény, hogy a történelem során nem lenne különleges eset, hogy egy szerkezetileg - a mi nézőpontunkból - fejlettebb társadalmat egy erőszakosabb, a nagy mértékű veszteségeket jobban tűrő (embertelenebb?) esetleg katonailag fejlettebb szerveződés lenyom.

@mindenlébe: Valóban... Az emlős állatoknál kevés kivétellel a hím egyed a domináns. A hiénáknál pont nem, de ott olyan tesztoszteron szintje van a nőstényeknek is, mint a hímeknek - jellemzően a külső nemi jegyekről alig lehet megállapítani, hogy nősténnyel, vagy hímmel van-e dolgunk. Na azért itt még nem tartunk. :D
...De való igaz, hogy az ember, mint rejtett ovulációjú emlőst, biológiailag abszolút nem nőstény dominancia irányába vitte a természetes szelekció.

Érdekes problémákat vet fel a postban vázolt helyzet. - A kifejtést azért tartom egyoldalúnak, mert feltételezi a "család" mint szociális és társadalmi egység konzerválódását, miközben ez egyáltalán nem törvényszerű és ehelyett elég sok más lehetőség is elképzelhető.
RaSHaWeRaKH 2010.08.23 23:09:29
Szerintem OFF

leszek, mert a potenciális fejlődési (vagy inkább változási) irányok etológiai alapokon foghatóak fel legkönnyebben - természetesen az ember (még ha racionális volta vitatható is) nem csak ösztönei alapján meghatározott viselkedésre képes, viszont a racionális megoldási lehetőségek számossága olyan nagy, hogy a választás épp ezért lehet esetleges és lehet nagy szerepe benne az irracionálisnak, az ösztönöknek, vagy csak szimplán a neveltetésnek - azaz a genetikai és memetikai programozottságnak.

Szerintem kommentnek hoszzú lenne, ezért csak pár példa:

A babysitter nem emberi találmány: Számtalan esetben használja a természet olyan esetekben, ahol szűkösek az erőforrások és egyszerűen NEM SZAPORODHAT MINDEN egyed. Nagy családban élők esetében nem különlegesség, hogy van egy termékeny pár, a testvérek pedig gondozzák az utódokat.

Ugyanígy alapeset, hogy a hímek nem tartoznak családba, hanem vándorolnak, nagy mennyiségű utódot hagyva maguk után, amennyiben az adott területen a többi egyed között dominánsnak számítanak.

Általában az önálló életre képess egyed előállásához szükséges hosszú nevelési idő az, ami abba az irányba szelektál egy fajt, hogy kifejlődjenek olyan szociális képességek, hogy létrejöjjön a család intézménye.

Az erőforrások bősége, a társadalom specializáltságának magas foka mind ezen formáció ellen hat. (vö. "A kapitalizmus a világ legjobb fogamzásgátlója.")

ON.

Bocs a hosszért. - Egyébként egyet értek azzal, hogy teljesen normális a
@Szabolts: által megírt munkamegosztás.
Amint azt már korábban megírtuk, Delhusa Gjonnal indítja az őszt az RTL. Csütörtök óta adják ezt a megrázó kisfilmet, amiben Rambó keresi szerelmét, "aki társa lehet egy életen át". Ha a filmtől még nem sült ki az agyad, akkor olvasd el ezt a sajtóközleményt:…..
Cemeteryman azt mondja, hogy a DVD-lejátszójához fénymásolt garanciajegyet kapott a kecskeméti kis Tescóban. Akkor nem is gondolt bele, hogy ezt, ha a készülék elromolna, nem fogja elfogadni a szervíz. Nem is fogadta el, és Cemeterymannek csak heves vita árán sikerült szereznie egy…..
RaSHaWeRaKH 2010.05.13 02:02:43
@Biro_Peti: De bizony ám!

Ha a számla megvan és a termék a vásárlás dátuma és a vállalt garancia idő alapján megfelel a garanciális feltételeknek, a szerviz köteles megjavítani a terméket.

EGYÉBKÉNT az LG, a műszaki cikk forgalmazó helyeknek - a dobozra ragasztott kis tasakban lévő gari mellé - leporelló formában százasával dobálja a sorszámozott eredeti garleveleket.

POÉN, hogy a fénymásolása simán elképzelhető, (és megengedhető) mert hiába a sorszámozás, a gari sorszáma és a termék azonosítója nem központilag egymáshoz rendelt érték.
A garancialevél lényege csak annyi lenne, hogy a szerviznek legyen egy "sajtpapírja", amire az első szervizeseménynél felrögzíti a készülék gyártási számát és rögzíteni tudja az addigi javítások tényét, jellegét amivel természetesen hosszabbodhat a garanciaidő.

Fent említett Tesco műszaki osztályának vezetője és a szerviz is a tudása alapján nyugodtan leülhet egy egyessel, ahelyett, hogy szerencsétlen vevőt futtatják maguk között ide-oda.