Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pék István

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blade Runner a kultikus jellege ellenére a blog szerzője számára filmként kevésbé volt érdekes, ugyanakkor a nagyszerű képi világ, és a zenei aláfestés emlékezetessé, hatásossá tesz benne számos jelenetet. Különösen érdekes, hogy a remake film sountrack-je is megéri a misét, a Vitalij Zavadszky…..
Egy újabb lírai  hangvételű szerzemény, amely főként az Anakin vesztét okozó szerelem "lángoló kezdetéről" szól. Furcsa megfigyelni, hogy a Star Wars saga filmjeinek cselekményét milyen erővel befolyásolják az egyébként gyakran űroperettként emlegetett alkotásokban a klasszikus drámai…..
A Harry Potter Window to the past című trackjét és a filmek zenéjét 2001-2004 között John Williams szerezte, az 1932-es születésű zeneszerző felelt a Harry Potter és a Azkabani fogoly, a ~Titkok kamrája és a ~Bölcsek köve filmek komponálásáért. A Window to the past téma melankólikus hangulatú, Harry…..
Filmzene blog A blog célja 2023.10.07 17:15:12
Blogunk célja, hogy olyan bejegyzéseket hozzunk létre, amelyek rövid, hasznos információkkal szolgálnak egy-egy személyes ízlésünk szerint kiemelkedő minőségű, illetve művészi értékű filmzene, esetleg az ezekhez kapcsolódó filmes zeneszerző kapcsán. A modern filmvilág a klasszikus zenei elemek…..
Fő téma: Hans Zimmer&James Newton Howard - Batman - The Dark Knight Original Motion Picture Soundtrack - A Dark Knight theme imdb link: https://www.imdb.com/title/tt0468569/?ref_=ttsnd_ov_i     Hans Zimmer német származású, kétszeres Oscar díjas és négyszeres Emmy-díjas…..