Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsis Szandi

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neked is gondot okoz a fogalmazás? Te sem szeretsz hosszú, összefüggő szövegeket írni? Esetleg próbálsz időt spórolni? Létezik egy alkalmazás, amely ezt mind megtudja oldani számodra, ráadásul nem kell attól tartanod, mint például a ChatGPT esetében, hogy magyar nyelven néha kissé értelmetlen…..
Mindenkivel előfordul, főleg az egyetemen töltött évei alatt, hogy rosszul osztja be idejét, és egyes feladatokkal megcsúszik. Most elhoztunk nektek néhány programot, amellyel hihetetlenül megkönnyítheted a suliban töltött éveidet és egy-egy SOS feladatnál bevetheted őket. De figyelem, ezen…..
Azt már szinte mindenki tudja, hogy mesterséges intelligenciával csodás dolgokat tudunk véghez vinni akár percek alatt. Generálhatunk szövegeket, slágereket írhatunk segítségével és megvalósíthatjuk elképzeléseinket kép formájában például a Dall-e segítségével, de persze ez nem minden. Biztosak…..
Az egyetemen töltött éveid vitathatatlanul a legszebb, legtartalmasabb időszakot jelenthetik az életedben. Az első pár év tapasztalatából is tudjuk, hogy a vizsgaidőszakon és zh időszakon kívül nagyon önfeledt, boldog, kiegyensúlyozott időszak, amikor azért többségében ráérsz egy-egy óra után beülni…..
Biztosan tapasztaltad már azt a problémát, hogy utazásaid során minden nevezetességet, különlegességet fel szeretnél fedezni, de egyszerűen csak telnek a napok és úgy érzed, hogy nem sikerült kihasználnod a rendelkezésedre álló időt. Ebben nagy segítségedre lehet a Trip Planner AI, amely…..
Gondolkodtál már azon, hogy a mesterséges intelligencia vajon mióta is része az életünknek? Napjaink egyik legmeghatározóbb, legfeltörekvőbb fogalma a mesterséges intelligencia. Biztosak vagyunk benne, hogy szinte mindenki hallott már róla, de nem tudjuk pontosan, hogy mi is ez és honnan is…..
A mesterséges intelligencia számos esetben aratott győzelmet embertársainkkal szemben. Elhoztuk most nektek a legmeghökkentőbb történeteket, mely során az emberek vereséget szenvedtek egyes gépek ellen. Sakk vs. AI: Történelmünk során a legelső ilyen eset 1997-ben történt, amikor is Gary Kaszparov…..
Érkezik az új generációs Ray-Ban meta okosszemüveg. Ezt az okoseszközt úgy tervezték, hogy a pillanatnak tudj élni, hogy kapcsolatban maradhass és ne legyen muszáj elővenned a telefonod és megörökíteni, megosztani a pillanatokat barátaiddal, ismerőseiddel. A kamerák és a hangtechnika sokat…..
Rengeteg álhírrel, kamuhírrel és valótlanságot állító bejegyzéssel találkozhatunk nap mint nap, de egyre több esetben már a deepfake videókkal, hanganyagokkal és bizony a mesterséges intelligencia által készített képekkel is meg kell birkóznunk. Igen, álhírek mindig is léteztek, de előállításuk még…..
A turing teszt egy híres kísérlet, amely a következőt állítja: ha egy ember öt percen át beszélgetni tud egy géppel anélkül, hogy felismerné, hogy Ő ténylegesen egy géppel beszél, akkor a számítógép átment a teszten. A teszt alapjait 1950-ben Alan Turing fektette le, és ez szolgált a mesterséges…..
Biztosan Te is hallottál már az úgynevezett okos otthonokról. Napjainkban egyre több otthon válik bizony okossá, sokszor viszont ezen berendezések külső szemmel észrevétlenül bújnak meg a lakásokban. Az okoseszközök először az okostelefonok piacra kerülésével kerültek be életünkbe, azóta…..
TE is hiszel abban, hogy az erő az általunk fenntartott kapcsolatokban rejlik? Ehhez hatékony megoldás lehet a digitális világ kiaknázása is.  De mégis, hogyan tudjuk egyesíteni a ,,való” világot és a digitális világot… MIXED REALITY: A 2023-as Meta Connecten került bemutatásra Mark Zuckerberg…..
Gyermekeink életében egyre nagyobb szerephez jutnak a különféle okoseszközök, mint a telefon, tablet vagy például a Playstation. Ám fontos abba belegondolni, hogy az internet alapvetően nem a gyermekek számára készült, a tervezése során a felnőtt felhasználók igényeit vették alapul.  Nem…..
Ellátogattunk a kétnapos XIII. Média- és internetkonferenciára a Telekom Székházba, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében. A konferencián az online világ legégetőbb, legaktuálisabb témái, problémai kerültek terítékre. A szeptember 18 és 19.én megrendezésre került médiakonferencián több…..
Valószínűleg mindenki látott már olyan filmeket, hogy egyes szereplők reggel más bőrében találják magukat, valahogy így kell elképzelni a dolgot, ám ez korántsem ennyire szórakoztató jelenség, hiszen hihetetlen veszélyeket jelenthet ránk. A modern technológia fejlődésével és az online világ…..
Szó szerint felrobbant a Tiktok és az Instagram az új őrülettől, az AI yearbook trendtől. Számos magyar és külföldi híresség, influencer is megosztotta saját oldalán a trend alapján elkészített fotóit. Magyarországon annyira még nem divat az évkönyvek minden évben való elkészítése, de Amerikában ez…..
Mindannyian egyet érthetünk abban, hogy a mesterséges intelligencia egyre jobban beágyazódik a mindennapjainkba.  De mit és értünk az alatt, hogy AI? Nem is lehetne ennél evidensebb, de kérdezzük meg a ChatGPT-t, hogy mit gondol erről: ,,A Mesterséges Intelligencia (MI) a gépek vagy számítógépek…..
Tagadhatatlan, hogy az AI-nak nagyon jó éve volt! Rendkívül lendületesen fejlődik és folyamatosan újabb és újabb problémákat leszünk képesek megoldani általa. Most betekintést nyerhettünk a Meta Connect 2023 alkalmából az elkövetkezendő fejlesztésekbe, újításokba: Mark Zuckerberg előadásából…..
Idén nem túl meglepő módon a Snapchat is beújított és rendelkezésre bocsájtotta minden felhasználója számára a ChatGPT alapú mesterséges intelligenciáját a MY AI-t. A MY AI az alkalmazáson belüli chatbot egy továbbfejlesztett változata, amely korábban csakis az előfizetők számára volt…..