Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatonaEszter

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2024 sok szempontból különleges évnek számít nem csak a világ, hanem Magyarország számára is. Idén több, mint 70 országban tartanak demokratikus választásokat a világon, köztük Amerikában, Németországban, Spanyolországban, de az Európai Unióban is például. Magyarország számára is tartogat…..
  A szudáni események történelmi kontextusa Az Észak-Kelet-Afrikában található Szudán 1956-ban vívta ki függetlenségét a brit gyarmatbirodalomtól, azonban az utána lévő évtizedekben egymást követték az összetűzések és politikai belharcok, amik gyengítették az ország gazdaságát és stabilitását. A…..
  Januárban Tajvanon elnöki és parlamenti választásokat is tartottak. Ez volt az idei év első olyan választása, amelyet fokozott nemzetközi figyelem kísért; Tajvan és Kína között különösen feszült és hideg lett a viszony január 13-án. Kína számára rendkívül fontos lett volna, hogy a tajvani Kínai…..
  Kína erősödése számos politikai és gazdasági feszültséget szül az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Különösen látványosan mutatkozik ez a Dél-kínai tengeren, amit Kína magának követel a hosszú évek óta zajló mesterséges szigetek építésével, amiken további katonai bázisokat hoz létre. A térség…..
 Veszélybe kerülhet az amerikai dollár piaci monopóliuma? A BRICS csoport lehet az, aki egy új fizetőeszköz bevezetésével letaszítaná a trónról az USA csúcsvalutáját? A BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrikai Köztársaság) vezetői augusztusban találkoztak a 15. BRICS…..
Reaktor Beton vagy Balaton? 2023.10.30 11:36:25
    Hosszú forró nyáron hűvös vízpart – ez a Balaton. Mindannyiunk kedvence a Kárpát-medence nyugati területén található viszonylag nagy kiterjedésű vízfelület, amely a tavasztól őszig tartó időszakban kedvelt hely a pihenésre, fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyóknak. A Balaton Közép-Európa…..
  Az erdőtüzek a természet körforgásának alapvető részét képezik, így előfordulásuk bizonyos szintig normális, sőt kifejezetten előnyös. Hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdők és más környezeti területek megújulhassanak, a régi, elkorhadt törzsek helyét pedig átvegyék a fiatalabb, zsenge hajtások. Az…..
Újabban megint nagyon drágán tudunk tankolni a magyar kutakon, ugyanis augusztus végére a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára is megközelíti az évi eleji  minimum 650 forintos literenkénti árakat. Jelenleg nem csak a gázolaj, hanem a benzin ára is sokkal magasabb, mint…..