Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovách Donát

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ukrajnai háború kitörése óta gyakran szerepel a hírekben és a közbeszédben a kárpátaljai magyarság helyzete. Ilyen módon sajnos tényleg igaz az állítás, hogy a háború borzalma közvetlenül, Ukrajnán belül is súlyosan érinti a magyarságot. A kárpátaljai magyarok életkörülményei az elmúlt…..
A kései Kádár-korszak történelmi vizsgálata sok tekintetben izgalmas vállalkozás, ami annak közelsége és érzékenysége miatt a mai napig problémás tud lenni. Ennek ellenére szerencsére mostanra számos érdekes kutatás és írás készült a hetvenes-nyolcvanas évek világáról, melyek az átfogóbb politikai…..
Karácsony környékén sokan veszünk részt valamilyen adománygyűjtő akcióban. A megfelelő segélyszervezet vagy donor kiválasztása azonban gyakran nem egyszerű feladat. A pénzösszeg vagy ajándékcsomag átadását követően pedig a legtöbben nem is foglalkoznak adományuk utóéletével. Emiatt kerestem fel…..
Kína gazdasági felemelkedése és világpolitikai jelentőségének gyors növekedése egyértelműen napjaink legégetőbb kérdése a nemzetközi kapcsolatok vizsgálata szempontjából. Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke a modern kínai történelem egy „új korszakát” hirdette meg amelyben az ország a…..
Október eleje óta a világ szeme ismét Izraelre vetül. Az országot ért brutális rakétatámadás mindenkit sokkolt, volumenében és hatékonyságában meglepetésszerű volt. A palesztin-izraeli konfliktus újbóli felszínre kerülése azonban korántsem tekinthető váratlannak: az állandó feszültség jól érezhető a…..
Akik szeretik az ókori történelmet bizonyára egyetértenek abban, hogy fantasztikus élmény tud lenni egy-egy hellén vagy római település romjait megtekinteni. Igaz ez akkor is, ha csak néhány épület támfala vagy akár csak egy szélesebb utca kopott kövei emlékeztetnek az ókori mindennapokra. A…..
A nyugati külpolitikai híradásokban igen gyakran olvashat az ember Iránról és különösképpen arról, hogy milyen újabb gaztettet követett újra el ez a furcsa ország. És valóban, ez a jogtudósok uralmán alapuló, elvben teokratikus köztársaság egy rendkívül sajátos hatalmi berendezkedés, ami Irán 2500…..