Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss Greta

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A négyévente megrendezésre kerülő nyári olimpiai és paralimpiai játékok az egész világ figyelmét magukra vonják. Szinte minden ország képviselteti magát legjobb sportolói által, akik az érmekkel járó hatalmas dicsőségért több, mint 300 versenyszámban mérettetik meg magukat. Egy olimpia…..
Hiába esik valakinek nehezére a születésnapok, névnapok és évfordulók időpontjának észben tartása, február 14-ét mindenképp megéri felvésni a „mumus dátumok” listájára. A szerelmesek ünnepeként is ismert Valentin-napot megelőzően már több, mint egy hónnappal megfigyelhető, hogy a legkülönbözőbb…..
Az Európai Unió tagállamai az EU biztosította számos előny mellett különböző feladatokat is magukra vállalnak, melyek közül kiemelet jelentőségű az Európai Unió Tanácsában való elnökölés. A 27 tagállam féléves ciklusokban váltja egymást a pozícióban, ahol 2024. júliusától Magyarország kerül…..
A terrorizmus kifejezés az Al-Káida Amerikai Egyesült Államok ellen elkövetett 2001. szeptember 11-es terrortámadását követően került be a köztudatba. Az elnevezés a latin terror szóból ered, mely az ijedtséget, a rettegést és a rémületet jelentette. A francia forradalom folyamán is gyakran…..
Az ősz beköszöntével nem csak az idő kezd egyre hűvösebbé válni, hanem a nappalok is folyamatosan rövidülnek. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy már nem este 9-kor, hanem délután 5-kor sötétedik, és mire végzünk az egyetemi órákkal vagy éppen a munkával, már nincs lehetőségünk sok szabadtéri…..
Reaktor Az óceánpajzs 2023.10.09 13:46:28
A 21. században valószínűleg senki nem kérdőjelezi meg az Amerikai Egyesült Államok világhatalmi pozícióját. Az USA a világ harmadik legnagyobb területű, és szintén a világ harmadik legnépesebb országa. Az államok GDP szerinti versenyében toronymagasan vezet, és a hadseregek erőviszonyában is…..
Franciaországban 2004 márciusában elfogadásra került egy törvény, mely szigorúan szabályozza a különböző vallásokhoz köthető ruházatok állami közoktatási intézményekben való viselését. Ezen szabályzáson szigorítottak 2023. augusztus 24-én amikor Gabriel Attal francia oktatásügyi miniszter…..
 2023 augusztusában nem túlzás kijelenteni, hogy a világ szeme Budapestre szegeződött. A 420 ezer látogatót számláló Sziget fesztivál éppen véget ért, amikor a város már az Atlétika Világbajnokságra készülődött. 2023. augusztus 19. és 27. között került megrendezésre Magyarország történelmének…..
A nyár a diákok számára a szabadságot jelenti, legyen szó általános iskolásokról vagy éppen egyetemistákról. Jó az idő, sokáig van világos és eltűnik a folyamatos órák és számonkérések által minden diákra nehezedő nyomás. Ám a nyár által jelentett idilli állapot nem tart örökké, sőt a végét jelentő…..