Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NemethViktor2002

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jimmy Carter, az USA 39. vezetője nekünk magyaroknak azért egy emlékezetes amerikai elnök, mert az ő elnöksége alatt szolgáltatta vissza az Egyesült Államok a Szent koronát hazánknak. Sokan nem tudják, de a volt elnök rengeteg szempontból számít különleges politikusnak. Most, élete végéhez…..
Két évtized telt el azóta, hogy Magyarország nagy várakozásokkal és optimizmussal 2004. május 1-jén az Európai Unió (EU) tagjává vált. Így hazánk is részese lett annak a ma már 27 tagállamból álló politikai és gazdasági uniónak, melyben megtestesül Magyarország Európához tartozása. Ez a közösség a…..
A választójog egyenlősége a modern demokráciák egyik legfontosabb alapelve, melyet Magyarországon az Alaptörvény 2. cikke rögzít. Tökéletes egyenlőség azonban nem létezhet, a választási rendszerek akarva-akaratlanul mindig torzítani fognak a mandátumarányokon. Például, ha egy választókerületben csak…..
A népesedés kérdése mindig is központi szerepet játszott az izraeli-palesztin konfliktus elmérgesedésében. Mióta Ben Gurion, Izrael első elnöke 1948. május 14-én kikiáltotta Izrael állam függetlenségét, az izraeli politikusok egyfolytában azon aggódnak, hogy Izrael államon belül, illetve…..
Reaktor Háború Kongóban! 2024.04.15 11:25:36
Az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjének kezdetén a kongói labdarúgó-válogatott játékosai kezükkel eltakarták a szájukat, és két ujjukat pisztolyként a halántékukhoz szorították, így tiltakozva az országukban tapasztalható erőszak miatt. A játékosok elfogadhatatlannak tartják a nemzetközi közösség…..
Március közepén tüntetések törtek ki a karibi szigetországban az alapvető élelmiszercikkek hiánya és a folyamatos áramszünetek miatt, ami a koronavírus-járvány kitörése óta egyre gyakoribb jelenség Kuba nagyvárosaiban. Közösségi médiában terjedő videókon kubaiak ezrei skandálják, hogy ,,áramot és…..
  Hónapokon át tartó politikai válságot zárt le Andrej Plenković horvát miniszterelnök bejelentése, miszerint kormánya még március 22-e előtt lemond, és a június 9-ei európai parlamenti választások előtt előrehozott parlamenti választásokat tartanak a tengerpartjáról híres szomszédunkban. Az…..
Nagy-Britannia a vasút őshazája. 1825-ben Észak-Angliában nyitott meg a Világ első menetrendszerinti gőzmozdony járata, ami Stocktont kötötte össze Darlingtonnal. Ez kulcsfontosságú szerepet játszott a közlekedés történelmében, hiszen a vonal megnyitása a második ipari forradalom és a vasút…..
Az Országgyűlés 117 igen, 35 nem szavazattal és 10 tartózkodás mellett elfogadta az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi LXI. törvényt, amelyet a kormány kezdeményezésére kivételes eljárásban tárgyaltak. Az új törvény hatályon kívül helyezi az 1997-ben elfogadott régi…..
Cikkünk első részében világossá vált, hogy milyen stratégia mentén próbálja az Egyesült Államok Kínát elrettenteni egy Tajvannal szembeni agressziótól. A stratégia azonban a Tajvan körüli Japán szigeteknél nem áll meg, az amerikai védvonal délen folytatódik. Fülöp-szigetek A szigetlánc stratégia a…..
Van egy kis vulkanikus sziget Japán déli partjainál, amelyet Mageshima-nak hívnak. A sziget lakatlan, azonban egy 2023 januárjából származó műholdfelvétel alapján építőmunkások érkeztek ide. A feladatuk az, hogy a szigeten katonai kifutópályákat és lőszertároló épületeket építsenek. A japán kormány…..
A felkelő nap országát, Japánt, elsősorban gazdag kultúrájáról, történelméről, technológiai innovációjáról, precizitásáról, az elképesztően magas várható élettartamáról és erős munkamoráljáról ismerik világszerte. Az ázsiai ország azonban most egy hatalmas és tartós kihívással kell, hogy…..
2023-ra India globális szuperhatalommá nőtte ki magát. Az ország évezredekre visszanyúló gazdag történelmével együtt a nemzetközi közösségben való előtérbe kerülése gazdasági fejlődésének, technológiai innovációjának, diplomáciai kifinomultságának és élénk kulturális örökségének köszönhető. Ez a…..
  Donald J. Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke kétségkívül az USA modernkori politikatörténetének egyik legmeghatározóbb és legmegosztóbb alakja. Amikor 2015 júniusában feleségével, Melania Trumppal lejött a saját manhattan-i felhőkarcolójának mozgólépcsőjén és bejelentette aspirációját…..