Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beke Balázs Gábor

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az államalapítás óta eltelt 1024 év során Magyarország államformája számos alkalommal változott meg, melyet az ország nevének változása is jól tükröz. Hazánk évszázadokon keresztül Magyar Királyságként volt ismert, de hivatkoztak rá Magyar Köztársaságként, vagy egyszerűen Magyarországként is. Az…..
2024 őszén esedékes az Egyesült Államokban a következő elnökválasztás, melyet egy politikai vitákból és előválasztási kampányokból álló izgalmas időszak előz meg. A jövő évi választás potenciális főszereplői körül már az utóbbi hetekben számos rendkívüli esemény történt, de az igazán túlfűtött…..
Reaktor Magyarország és az euró 2024.03.11 10:59:36
Az euró bevezetése gyakran tárgyalt téma a közéletben, hiszen mellette és ellene is számos érvet tudunk felsorakoztatni. Sokan határozottan állást foglalnak a kérdésben, annak ellenére, hogy a bevezetés kritériumait és a bevezetéssel járó lehetséges következményeket csak kevesen ismerik. Az Európai…..
A magyar borfogyasztás nagyjából 50 éve mutat csökkenő tendenciát, annak ellenére, hogy az alkoholfogyasztás nem mérséklődött számottevően. A 1970-es években a bor számított a legkedveltebb alkoholos italnak, azonban napjainkban a legtöbben inkább a sört választják. Mi vezethetett a hazai borok…..
 A mesterséges intelligencia gyakori téma napjainkban, hiszen életünk számos területén találkozhatunk vele. Az orvoslásban, oktatásban és közlekedésben már évek óta jelen vannak olyan technológiák, melyek a mesterséges intelligenciához kötődnek, így nem okozhat meglepetést, hogy a mezőgazdasági…..
Reaktor Egy Övezet, Egy Út 2023.11.02 13:20:15
A 2013-ban Hszi Csin-ping által meghirdetett Belt and Road Initiative (BRI) egy átfogó gazdaság- és geopolitikai, infrastrukturális és kulturális program, melynek célja, hogy a világgazdaság struktúraváltásával helyezze Kínát a formálódó új világrend középpontjába. A Kínai Kommunista Párt szerint…..
A nyár óta szinte folyamatosan téma a médiában Tajvan, azon belül is az a Tajvani-szoros felett átrepülő több tucat kínai vadászgép, amely rendszeresen megközelítette Tajvan szigetét. Az akció sokak szerint csak erőfitogtatás és a januárban esedékes tajvani választások befolyásolásának kísérlete, de…..
A magyar közigazgatási rendszer alapját képező 19 vármegye nevét már az általános iskola alsó tagozatában megtanulják a diákok. A 8-10 éves korosztály számára azonban komplikált lehet a kettő vagy akár három tagból álló vármegyenevek memorizálása és az sem világos minden esetben, miért van szükség…..