Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gajdán Gergely

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 9-én tartják az Európai Uniós választásokat, amely itthon egy napon lesz az önkormányzati választásokkal. A közvélemény által az év legjobban várt politikai eseménye, amely már most számos vita forrását képezi, az Uniós tagállamokban, és idehaza egyaránt. Arról azonban, hogy hogyan is épül…..
Az Egyesült Államok világvezető státusza lassan egy évszázada általánosnak vett tény. Már az első világháború utáni európai újraépítés jelentős részét is amerikai bankok finanszírozták, a második világháború végeztével pedig egyértelműen az USA lett a világ nem szocialista részének vezetője. A…..
„Mire a falevelek lehullanak, győztes katonáim otthon lesznek” hangzott el a híres mondat II. Vilmos német császár szájából 1914 júliusában. Az elképzelés világos volt, a császári csapatok egy villámháború keretében legyőzik Franciaországot, és még a tél beállta előtt diadalmasan hazatérnek. A…..
Néhány hete ért véget a 2023-as szezon harmadik, és egyben utolsó háromhetes kerékpáros versenye, a spanyolországi Vuelta Espana. A versenyzők több mint 3000 km-t tettek meg a 21 szakasz alatt, amely magában foglalt 10 hegyibefutót, köztük a legendás Col du Tourmalet, valamint Altu de L’Angliru…..
Augusztusban jött ki a Netflix streaming platform legújabb sajátgyártású sorozata, A gyilkos csodaszer (angolul Painkiller) néven, amely az amerikai Sackler családhoz köthető Purdue Pharma gyógyszeripari nagyvállalat sikertermékének, az oxicodon alapú OxyContin fájdalomcsillapító térnyeréséről,…..