Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Picard

595 bejegyzést írt és 575 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban már nem csak a teljes figuráról, de annak csomagolásáról is kiszivárgott néhány, rossz minőségű fotó, de várható volt, hogy a mai Beyond The Gates-epizód a Legacy Collection Diplodocus figurájáról fog szólni, így rögtön a szép minőségű felvételeken csodálhatjuk meg az új…..
Végre elérkezett a pillanat, bemutatásra kerül a blogomon, a hazai beszerzésű Hammond Collection Carnotaurus - alighanem az egész Mattel, sőt, az egész Jurassic-franchise eddigi legjobb akciófigurája, ami mostantól az új etalon, bár lehet, már nem sokáig... De ne szaladjunk ennyire előre,…..
Alig kezdődött el az év, és máris egy izgalmasabb figuramegjelenésről adhatok hírt: a Mattel vélhetően vietnámi gyárából kikerült az idei játékvonalra megújult Tyrannosaurus rex figuráról egy videó, amely egy vadonatúj feature-t fedett fel, ami egyszerre rendkívül menő és zavarba ejtő is...
Lord Picard 2024.02.06 18:22:36
@Éva Csicsai: Egyáltalán nem is éreztem kötekedésnek ^^

Igen, sajnos ez a Ford most olyan árkategóriában van, gondolom az elektronikus Velociraptor miatt is, ami miatt nekem se éri meg, de egyszer nincs mese, be kell szerezzem :) Sok jót hallottam már a Müller-ről, de sajnos még sosem sikerült eljutnom egybe se, érthetetlen módon, de az én környékemen sajnos egyáltalán nincs, pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő nagyváros is itt van a szomszédban (Kecskemét), és még sincs üzletük errefelé sajnos.

Hammond Collection vonalnál is tartom a csak filmes fajok gyűjtését - bár épp a Metriacanthosaurus ugye felirat formájában szerepelt filmen, de pl. a Concavenator szobor/kitömött változatban látható is volt filmben. Tetszetősek nagyon ezek a figurák, a kidolgozottságuk, a részletek bámulatosak, de sajnos muszáj határt szabnom.
Lord Picard 2024.02.08 21:59:19
@Éva Csicsai: Ohh, egy ideje nem néztem online a Müller kínálatát, de van barátom, aki rendszeresen jár, újságot is szoktam kapni tőle, azok tök jók, legalább papíron is látni a figurákat :)

Köszönöm szépen, lehet egyszer élni is fogok vele, bár most szerencsére nem nagyon van olyan figura, ami onnan kellene és máshol nem lenne. A Carnotaurus-szt várom már nagyon.
Lord Picard 2024.03.10 19:01:01
@Éva Csicsai: Hamarosan érkezik is róla a bemutatóm :3 Megérte rá várni!
Március 6-án a Mattel és a Universal bejelentette, megújítják a fennálló szerződésüket, így további évekre megoldott a Jurassic-franchise helyzete a játékiparban. Erről is írtam a tovább mögött, ahogy a jövőre érkező(?) új film eddig megismert részleteiről is. ..
A múlt heti, nem szándékos szivárgáskor többek között a Hammond Collection Therizinosaurus-szra is már pillantást vethettünk, de azóta további, hivatalos stockfotók érkeztek az idei, Epic Evolution vonal legújabb dinoszaurusz figuráiról illetve jobb minőségű képen vehető szemügyre közelebbről a…..
Lord Picard 2024.03.03 22:37:52
@Éva Csicsai: Wow, nagyon szépen összeszedett összefoglaló ^^

Nálam továbbra is él a "csak filmes" faj kitétel, de még mindig van pár faj amit nem sikerült beszerezni, de a Káoszelmélet miatt további újak fajták kerülnek erre a listára, ajajj :D

Az új T. rex-sznél én sem egészen értem, hogy hova lett az élőhely jelölés, a tavalyi nagy figurákon is rajta volt. Csak arra tudok gondolni, hogy a Ben-es szetten kívül ez az egyetlen, amely már a Káoszelmélethez kapcsolt csomagolásban jelenik meg, valószínűleg azokon nem lesz az élőhely jelölés, ahogy pl. tavaly az Epic Attack figuráknál sem volt. Az Allo-ból biztosan lesz egy sorozatos megjelenés, valószínűleg másik sculpttal is, mert azért érezhető különbség az új és a régi sculpt között, a régi sokkal pontosabb volt.
Lord Picard 2024.03.05 22:21:28
@Éva Csicsai: Hm, ebbe nagyon bele se gondoltam, de tényleg, idén több a folyóparti, mocsaras vidékről származó dinoszaurusz figura ^^

Rexy-t én sivatagi államban képzelem el, már csak a dobozképen látható hegyek és a nagyon sík szárazföld miatt (a hegyek a Grand Canyonra emlékeztetnek).

Azt nem tudom biztosan, hogy a Bukott birodalomban látott, elszállított fiatal Allosaurus példány milyen nemű volt, hivatalosan tudtommal csak a hím T. rex (Buck) Az elveszett világból és az Indoraptor voltak hímneműek, de ez már ott bukik, hogy a Battle at Big Rock kisfilmben láthattunk felnőtt hímet és nőstényt együtt is. De elég valószínű, hogy már a Stegosaurus-szok sem egyneműek voltak Az elveszett világban. De az biztos, hogy nagy szerepet kap most az Allosaurus is, legalább akkorára számítok, mint Toro esetében.
Izgalmas hírrel kezdődik a hét: az éjjel a Universal Pictures által kezelt hivatalos Jurassic World Facebook oldalon tették közzé az alábbi logót és bemutató dátumot. *FRISSITÉS A BEJEGYZÉS VÉGÉN!" Ezzel pedig a stúdió is megerősítette a hetek óta keringő pletykát, valóban új Jurassic-film van…..
Lord Picard 2024.02.06 18:16:14
@Réj Párlör: Ohh, igen, a Jurassic World milyen jó volt! Valószínűleg a 14 évnyi várakozás miatt is, most pedig ha tartják ezt a premierdátumot, akkor 10 év alatt 4 mozifilmet kapunk (és ott van a Krétakori tábor is), lehet kicsit sok a jóból. Egyelőre én a rendezői személye ill. az eddigi munkássága miatt aggódok.
Lord Picard 2024.02.17 20:40:11
@Majer Tamás: Szia! Megpróbáltam körülnézni pár oldalon, pl. a SorozatBaráton, de sajnos ott sincs fent :( De remélhetőleg talán valakinek az olvasók közül megvan és felveszi veled a kapcsolatot :3 Remélem sikerül megszerezni.
Lord Picard 2024.03.01 19:06:19
@Kibernetika: Igen, én is biztos voltam, hogy lesz folytatás, ez az utolsó, életképes franchise a Universal Studio-nál (a Halálos iramban véget ér, és már ott se teljesített jól a legutóbbi rész), ráadásul páratlan, filmenkénti 1 milliárd dolláros átlaga van a hat filmnek, ilyet egyetlen franchise sem tud felmutatni.

Én se igazán értem ezt az általános utálatot a Világuralom iránt, én nagyon élvezem, és nem valószínű, hogy még egyszer láthatjuk a régi triót ezekben a szerepekben, pláne nem együtt. Maga az alapkoncepció, a sáskákkal, pedig tetszik vagy sem, épp a leg-Crichton-ibb húzás, ő a műveiben mindig is ezt boncolgatta, hogy meddig képesek a rossz emberek, gonosz cégek elmenni a tudomány adta lehetőséggekkel. Nem csak a Jurassic-könyvekben, a legtöbb regényében. Azt még megértem, ha valakinek nem tetszik a Giganotosaurus design, de nagyon jobb sztorit nem hiszem, hogy lehetett volna írni. Persze, sosem tudjuk meg, mi lett volna Trevorrow eredeti szkriptjében, hiszen a koronavírus miatt végül nem igazán tudtak más helyszíneken forgatni, behatárolta a lehetőségeiket a vírushelyzet miatti utazási tilalmak. Meglátjuk, ezúttal Koepp mit talált ki.
Váratlanul, a mai napon megérkezett a Beyond The Gates figurabemutató adás idei első része, amely a '93 Classic Collection legújabb tagját mutatja be, de egyúttal az is kiderült, miben lesz más ez az új Beyond-sorozat, mint elődje...
A Mattel Hammond Collection sorozata már számos, igazán nagyszerű figurával szolgált a rajongóknak, ennek révén a Jurassic Park immáron összes szereplője is műanyagba lett öntve, ahogyan a dinoszauruszok is, a Velociraptortól a hatalmas Brachiosaurus-szig. Szerencsére a gyártó figyelme nem csak az…..
Lord Picard 2024.02.26 11:40:17
@Éva Csicsai: Várhatóan a mai napon készül róluk cikk ^^ Vártam is egy kicsit, hátha még újabb példányok kerülnek elő. Igen, gyönyörű figura, kár hogy ennyire kiszámíthatatlan a hazai megjelenés, kész csoda, hogy a Carnotaurusszal nem lesz gond, remélem a HC Therizinosaurusszal sem
Már tavaly lehetett arról pletykákat olvasni - és azért sejteni is - de immáron bizonyos, folytatódik az 1993-ban kiadott Kenner-féle Jurassic Park figurák előtt tisztelgő figurasorozat, a 93 Classic Collection! A tovább mögött nem csak ezen játékvonal első szettjéről kerül le a lepel, de a néhány…..
Lord Picard 2024.02.21 11:02:28
@PikeB: Igen, biztosan ezért is döntöttek ők is egy ilyen vonal mellett. Valami újdonsággal fenn kell tartani az érdeklődést, főleg ha jövőre jön az új film, ahhoz megint sok mindent ki lehet adni.
Alig pár napja adtam hírt arról, hogy idén folytatódik a 93 Classic Collection, és senkit nem érhet meglepetésként, de folytatódik a prémium Hammond Collection játékvonal is, és ha a Carnotaurus figurával magasra tette a lécet, a következő példánnyal lazán túl is szárnyalhatja azt a Mattel.…..
Szeptember 24-én volt 30 éve, hogy hazánkban is bemutatásra került a Jurassic Park a mozikban. Ennek apropójából nem csak a hazai bemutatóról írtam pár érdekességet, de bemutatom, itthon milyen sajtója volt és milyen termékek jelentek meg Steven Spielberg filmje kapcsán...
Lord Picard 2024.02.06 18:18:17
@Réj Párlör: Sajnos egyelőre nincs lehetőségem szkennelni, pedig jó lenne a Griff-et és még más újságokat így megörökíteni, de majd próbálkozok :)

Igen, ahogy virtuális lapozgattam egyes újságokat, masszívan visszaköszönt a gyerekkor, néha még az is eszembe jutott, hogy ezt vagy azt a cikket még olvastam is 30-25 éve :D
Az elmúlt években sajnos már megszokottá vált, hogy a hazai rajongóknak egyes, gyűjtői figurát vagy játékszettet külföldről kellett beszerezni, nem kevés időt és extra költséget vállalva. A Mattel elmúlt hat évének kétségkívül, valószínűleg a legtökéletesebb figurája lett a Hammond…..
A 2023-as év igen erős volt a rajongók számára, a Legacy Collection játékvonalon a Mattel már eddig is szépen teljesített a Jurassic-filmek ikonikus járműveinek kiadásával, tavaly pedig az utolsó(?) Jurassic Park-os jármű is a polcokra kerülhetett. A 10-es számú Jeep-ről és a további részletekről a…..
Lord Picard 2024.01.29 19:08:20
@Réj Párlör: Igen, én is nagyon elégedett vagyok, tavalyi évről az egyik legfontosabb célpontom is volt - a raptor hagy kívánni valót maga után, de nem is ő volt a lényeg. És végre, nem kell külföldről vadászni rá.
Lord Picard 2024.01.29 20:28:57
@Éva Csicsai: És tényleg, köszönöm! Csípőből írtam Delta-t, de eszemben is volt közben, hogy majd keresek azért képet a doboz hátuljáról, biztosan ő van-e benne :D Javítom is ^^
Lord Picard 2024.01.31 19:35:18
@PikeB: Igen, öt évet kellett várni, mire végre itthon is elérhető lett egy Ellie figura. De egész jó lett és külön jó az esőkabát, Ellie esetében pl. nem is érzem szükségét, hogy beszerezzem a Hammond Collection változatot.
Váratlan dolog történt nemrég: Anglia után ugyanis nálunk jelent meg először a Kenner klasszikus, 1993-as figurái előtt tisztelgő új figuragyűjtemény mind a négy tagja, megelőzve ezzel többek között az amerikai piacot! Első alkalommal mi mást is mutathatnák be elsőkézből, mint a klasszikus "Red Rex"…..
Lord Picard 2024.01.29 19:09:22
@Réj Párlör: Az elég jó ár érte, szerintem érdemes megvenni - gyönyörűen visszaidézi a klasszikus Kenner-változatot, és nekem nagyon tetszik, hogy tényleg egyben van az egész figura, nincsen széttagolva.
Izgalmas hírrel kezdődik a hét: Hollywood legjelentősebb szórakoztatóipari szaklapja, a Variety adott róla először hírt, - amit azóta már a The Hollywood Reporter is megerősített - a Universal-nál már gőzerővel folyik egy új Jurassic World-film fejlesztése, a forgatókönyvet pedig az a David Koepp…..
Lord Picard 2024.01.24 19:30:43
@Éva Csicsai: Alapvetően én is furcsállom ezt a 2025-ös dátumot, túl korainak tartom, ha csak nem a háttérben már régóta zajlik a fejlesztés - azért a kellékeket, jelmezeket, helyszíneket is hónapok, mire összerakják, de az elmúlt két Jurassic World-filmet is februárban kezdték és a következő év nyarán már mentek is moziba (azaz csak mentek volna, ugye a Világuralomnál közbeszólt a járvány), de a Jurassic World-öt is 2014 nyarán forgatták.

Viszont igen, hiába imádom a T. rex-szeket, különösen Rexy-t, most már túl kell rajta menni és a Velociraptorokon is, annyi mindent mutathatnának még.

Ugye a hírek arról szóltak, hogy egyelőre Jurassic World-cím alatt fut a projekt, de ha valóban egy új korszakot, egy új trilógiát akarnak indítani, akkor alighanem új Jurassic-utótagot fognak végül választani. A Jurassic Saga, Jurassic Universe, Jurassic Chronicles az elsők amik eszembe jutottak.
Sajnos az elmúlt időszakban számos kiváló színészt,  színésznőt vesztettünk el, és ma érkezett a szomorú hír, hogy 70 éves korában elhunyt Jakab Csaba magyar színművész...
A Jurassic Park ikonikus járművei, mint a Ford Explorer vagy a Jeep Wrangler (és azok variánsai) után végre a franchise egy másik emlékezetes járgányából készített a Mattel egy filmhű, szépen kidolgozott játékautót - erre a Mercedes ML320 modellre vártak a rajongók régóta!..
Idehaza is szépen érkeznek az idei, Dino Trackers játékvonal figurái, de lassan már a második hullám figuráiról is érkeznek az első stockfotók, többek között három új Hammond Collection figuráról, miközben minden előjel nélkül egy nagyon várt szett egy európai boltban bukkantak fel. Részletek a…..
Lord Picard 2023.12.27 18:28:30
@Éva Csicsai: Valóban, az Irritator a filmek és animációs sorozat tekintetében nem szerepelt ugyan, de egy korai weboldalon szerepelt a fajok között, de filmes fajnak semmiképp se számít, mindazonáltal, főleg a Hammond Collection figura belőle tényleg nagyon szép. Egyetértek a Baryonyx kapcsán is, én nagyon szerettem őket mind a filmekben, mind a Krétakori táborban, még, ha tényleg nem is pontos maga az ábrázolás, azért így is elég jól néznek ki.
Az elmúlt napokban sok magyar rajongóhoz, így hozzám is megérkezett a Mattel legújabb nagy dobása, a Jurassic Park egyik legutolsó szereplőjének az akciófigurája, egy nagyon ötletes és limitált kiadásban. A tovább mögött ezt a kiadást mutatom be...
Az éjjel megrendezésre kerülő Game Awards 2023 alatt debütált egy új FPS játék, a Jurassic Park: Survival előzetese, amely egy nagyon izgalmas játékot sejtet... Lássuk is a csodás előzetest: Kezdjük egy kicsit messzebbről: a rajongóknak egészen mélyre kell ásnia, de nem először olvashatjuk a…..
Már néhány játékfiguráról, és a Legacy Collection vonalról is ismeretesek részletek a jövő évi Epic Evolution alcímet viselő játékvonalról, a napokban pedig újabb fajokról érkeztek hírek, de sajnos termékfotó egyelőre még nem. Részletek a tovább mögött...
Tavaly a La-La Land Records egy új, 2 CD-s filmzene albummal lepte meg a Jurassic Park és filmzene rajongókat. John Williams csodálatos szerzeményei már 1993 óta meghatározzák a Jurassic-franchise zenei világát, viszont az 1997-es Az elveszett világ: Jurassic Park esetében egy merészebbet húzott. Az…..
Az ide évben bizonyosan, de lehet összességében is utoljára került adásba a Beyond The Gates novemberi epizódja, amely egy, Az elveszett világhoz kapcsolódó Legacy Collection járműszettel örvendeztette meg a rajongókat. Részletek a megszokott módon, a tovább mögött.....
A Netflix a héten tartja a Geeked Show 2023 eseményét, amikor is napokon keresztül a streaming platform következő sorozataiból, filmjeiből és tartalmairól adnak ízelítőt a nézőknek, rajongóknak. Ugyan napokkal ezelőtt egy hiba folytán az alábbi teaser előzetes idő előtt kikerült egy nagyon rövid…..