Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onlajnok

1 bejegyzést írt és 1648 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezetésképpen egy nevezetes dátumot, fordulópontot érdemes megemlíteni. A bűnözőknek nagyon is kifizetődő lett a különféle számítógépes kártevőkkel, csalásokkal, átverésekkel foglalkozni, hiszen 2005-ben az USA-ban ebből már több pénzük származott - 105 milliárd dollár - mint a…..
onlajnok 2020.06.11 15:28:06
@Sluck Ödön: jó, hagyjuk már az ilyen hülye előítéleteket. Nyilván, ha valaki ragaszkodik, hogy csak egy adott banktól hajlandó utalást fogadni, az egyből felejtős, nem csak az OTP esetében. Én most a valós zínűsíthető indokra vagyok kíváncsi. Az SMS lehet egy jó tipp, bár ugye ott sem az az egyetlen lehetőség, én sem azt használom. Más bankkal én nem vagyok kapcsolatban, ez ennyire egyedi megoldás lenne?
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
onlajnok 2020.04.28 12:46:23
@Club Sandwich: nem jó, de gyakran olcsóbb. Csak eggyel több lehetőség is, hogy valami elbaszódjon.
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
onlajnok 2020.04.21 09:36:26
@ekat: nyugodtan elküldhetsz az anyámba, legfeljebb egy jót nevetek :D.
onlajnok 2020.04.21 10:04:08
@ekat: ja, hát ez van, itt sajnos nem lehet javítani. Meg ez nem is a dimplomamunkám, amit 10x átolvasok elküldés előtt, megesik, hogy becsöppen egy-egy hiba.
onlajnok 2020.04.21 20:02:52
@funfun: nagyjából 5 percem vette el ez az egész, a poszternek a szöveg megírása tovább tartott valószínűleg, a gyógyszertárba reklamálásról nem is beszélve :D. De kösz hogy aggódsz.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
onlajnok 2020.04.17 15:05:00
@Zabalint: kozmetikumot ajándékozni annak a legtökéletesebb jele, hogy egy cseppet sem volt kedve az ajándékozónak azzal foglalkozni, hogy mit is adjon a másiknak. Jó eséllyel egy felnőtt ugyanazokat a kozmetikumokat használja, nem fog egy ajándékba kapottra váltani. Egy parfűmnél meg ez hatványozottan igaz, arról nem is beszélve, hogy azt tényleg nem használ minden ember.
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
onlajnok 2020.04.16 14:41:20
@Opportunista mikroba: nálnuk is mindig ezt csinálják, pedig mi családi házban lakunk. Megáll a kapu előtt, felhív és várja, hogy kimenjek. Általában nem szoktam felvenni, csak kinyomom, ha látom az ablakból.

Bezzeg az MPL, ő csak odaparkol szó szerint a kapuba, a kocsiból kínyúlva becsenget, ki se száll, csak a lehúzott ablakon át kiadja, amit kell, aztán távozik :D.
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
onlajnok 2020.04.06 10:44:38
@ebella: nem is véletlenül tették be gondolom, csak meg akartak spórolni egy feladási díjat.
onlajnok 2020.04.06 13:58:42
@Putyur: hát azzal a kikötéssel, hogy egy csomagot teszel bele, de igen az lehetne akkora is mint ez a kettő egyeütt. De ez két csomag volt, ráadásul az egyiken gondolom semmi cimke. Igen, vagy egybe kellett volna csomagolni, vagy 2 rekeszbe tenni.
via GIPHY Igazi klasszikus hibabejelentős kálvária Tamásé, aki egy különös, Digis időhurokba is belekerült, amikor egy bejelentése két nappal később bukkant fel a rendszerben. Épp ezért aznap már hiába telefonált, de úgy néz ki, hogy a helyzet attól sem lett volna jobb. A 72 órák újra és újra…..
onlajnok 2020.04.06 09:27:41
@Peti817172M: lehet neki a gépe is internettel megy. Egyszer csak megszakad a kapcsolat, majd a gépe leáll egy óra múlva, mert elfogyott az internet...csak hát nem vette észre és nem mentett :D :D.
Ha fizetünk egy külön szolgáltatásért, amit aztán a szolgáltató hibájából nem tudunk igénybe venni, akkor elég jogos követelésnek tűnik visszakérni a szolgáltatás árát. Na nem úgy a Wizzair-nél! Olvasónk is bebukta a 20 eurós külön helyét, amikor a Wizzair másnak is eladta azt. A légitársaság…..
onlajnok 2020.03.28 20:16:32
@azbest: "A kellemetlen meglepetés a kapunál ért, a 38A üléshez kapcsolt beszállókártyával valaki már átsétált a kapun." - én ezt úgy értem, hogy 2 embernek volt azonos helyre szóló jegye és ez is úgy (kéne), hogy menjen, mint a koncerteken: first goal wins....ennek ellenére mégis feljutott a gépre.
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
onlajnok 2020.03.25 13:32:00
@Baluci: ezek vezetett programok, nem csak úgy sétálsz. És csomó olyan helyre lehet menni, ahova földi halandó csak úgy nem is mehet be, csak egy ilyen séta keretében.
Jó tanácsok és tudnivalók a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé váló embereknek.  ..
onlajnok 2020.03.24 13:26:15
@Szelid sunmalac: ilyen az, hogy ha a blogolás annyiból áll, hogy egy angol/amerikai szerző okosságait fordítjuk magyarra, anélkül, hogy átgondolnánk, mennyi relevanciája van a leírtaknak.
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
Hát, ez az, amire senki sem gondolhatott hónapokkal ezelőtt. Ilyen drámai változás a mindennapi életünkben emberemlékezet óta nem volt. A koronavírus terjedése az élet számos területén borít fel mindent, ami idáig olyan egyszerűnek tűnt. Az oktatás is elszenvedi most az eseményeket, de hála istennek…..
onlajnok 2020.03.20 08:46:22
@KeeganBong: ja, nem tudom a posztoló hol tanít, de anyám egy kis falusi iskolában. Ott tanulói oldalon annyira hiányzik az infrastruktúra, hogy a Kréta marad az egyetlen lehetőség a kommunikációra. Az meg néha döcög, a szülők jó része életében nem lépett be, ő csak küldözgeti az anyagokat az osztályoknak, valószínű jó részük sose olvassa....
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
onlajnok 2020.03.12 11:00:06
@FDToth: mert nem fogyasztás, hanem alapterület alapján becsülnek :).
onlajnok 2020.03.12 11:03:57
@igazi hős: szerintem az Elmű-nél ez nem lehetséges, legalábbis én nem találtam meg, hogy hol lehet beállítani. Ahogy azt sem, hogy hol lehet NEM postai úton történő visszafizetést kérni.
onlajnok 2020.03.12 13:22:12
@havrilla: na jó, de ahol sose volt fogyasztás? Mi új házba költöztünk, akkor kérdezték mennyi legyen az átalány...hát mondom passz. Kérdezték mekkora az alapterület, akkor legyen annyi. Nyilván fölé lőttek, meg ezt lehet állítgatni online.

Arra viszont nem emlékszem, hogy azt kérdezték-e, hogy hogyan akarom a túlfizetést kezelni. De nem hiszem, hogy a postázást választottam volna, ha lehetett volna a beszámítást is. Online pedig nem lehet változtatni, abban biztos vagyok. De végülis mindegy, évente egyszer aktuális.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror, Az alábbi tapasztalatomat szeretném megosztani, a végkifejlet még várat magára mert még nincs lezárva az ügy. Közgazdász végzettséggel és pár év külföldi munkatapasztalat után most már négy éve…..
onlajnok 2020.03.05 10:45:42
@Fortonfurt ostobaságok ;): ha 3 évente vált bárki is, azt nem vetik a szemére, sehol. Így van, valóban tök irreleván most a fizkai munkákon elmélkedni, de ott meg aztán abszolut nem jellemző szerintem, hogy20%-os különbségek lennének azonos munkakörben dolgozók bére között.
onlajnok 2020.03.07 16:00:22
@Custertábornok: persze, elhiszem, de azért ha már valaki a 3-4. helyről jön el 1-1.5 éven belül, akkor az 5. leendő munkaadónak már igen nehéz lesz eladni, hogy mindenki hülye csak ő helikopter.
onlajnok 2020.03.08 09:11:30
@Fortonfurt ostobaságok ;): fenteb már eljutottunk oda, hogy ez jellemzően nem melós probléma. Aki a szalag mellett dolgozik, ott mindegy, legyen józan a felvételin, tudja leírni a nevét, esetleg képes legyen egy erkölcsit produkálni, aztán kész.
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
onlajnok 2020.03.03 13:30:21
@juhaszvik1: abban a közösségben, ahol az ilyen "szakik" le tudják nyűgözni a többieket a word és excel tudásukkal még van értelme, máskülönben nem tudnál elsózni azokat 10 éves, multitól kiselejtezett gépeket a kevésbé hozzáértőknek, amin már tényleg nincs értelme mást csinálni, mint internetezni vagy facebookozni (e kettő között abban a közösségben nincs semmiféle kapcsolódási pont :D).
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
onlajnok 2020.02.25 14:25:21
@Baluci: látod, arra van, hogy ha véletlenül összepiszkolod a fehérneműt próba közben, akkor rá tudod ragasztani, hogy a következő vásárló ne vegye észre :D.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre A saját tapasztalat oda vitt,  hogy írjak néhány sort a munkakeresés nehézségeiről. Ha valakinek megszűnik a munkahelye, vagy magától vált, igen furcsa helyzetbe kerülhet. Ezt már szociális ügyintézőként is…..
onlajnok 2020.02.21 08:40:16
@Plüsspárna: hát látod ez a baj igazából. A posztoló érzi, hogy valami nem jó, de már a saját gondolatait se képes úgy papírra vetni, hogy abból valami olyan kerekedjen ki, amit mások is megértenek. Meglehet, hogy azért van baj, mert ha ő, aki elvileg azért van, hogy segítsen azoknak, akik még nála is kevésbé képzettek/iskolázottak/stb., ilyen kihívásokkal küzd, akkor milyen nehézséget okozhat ez azoknak, akiknek elvileg ő kéne hogy segítsen...
Sokáig azt hittem, hogy majd’ minden apróhirdetést Érden adtak föl. Azt olvastam ugyanis az újságokban és a falragaszokon, hogy „ÉRD.:”, és utána egy mobilszám következett. Amikor magánügyből kifolyólag Érdre költöztem, egy baráti házaspár két jellemző mozzanatról világosított fel. Az egyik az volt,…..
onlajnok 2020.02.18 09:12:51
@Nancsibacsi: pedig elhiheted az mind önkormányzati pénz, a TAO ezen a 400 millión felül jött még.
Kriszta meglepődve látta, hogy hiába járt le a Fundamenta futamideje, a csoportos beszedési megbízás a szerződött 49 hónap után is pörgött tovább. A plusz két hónap után is csak azért tudta leállítani, mert utánanézett a banki utalásainak. Most attól fél, hogy mivel ez szerződésen kívüli összegnek…..
onlajnok 2020.02.14 12:53:03
@Jake Peralta: itt a valaki maga a posztoló volt, mert se a szerződést nem olvasta el, vagy ha elolvasta akkor nem úgy ADTA KI a megbízást (mert a megbízást a user adja ki, ha nem kéri, magától enm állítódik be), hogy az addig tartson, amíg a 49 hónap.
Mert ha igen, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a tűzoltóautóknak nem lesz hol megállniuk az épület mellett. Hogy miért? Hát persze, hogy a tilosban parkoló autók miatt. (Keresd a képen a tiltó táblát!)..
onlajnok 2020.02.11 18:46:51
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem ugyanarra a parkolóra gondolunk.
onlajnok 2020.02.12 14:12:21
@vernarancs: igen tudom, hogy az IBM-é, nyilván napi szinten nem lehet, mert különben nem lenne félig :D.

A bérelt felszíni parkolók pedig már hamarabb megszűntek mielőtt elköltöztünk. Egy ideig még parkolhattunk a Kopaszi-gáton, mikor már folytak az építkezések, de ugye az a lehetőség csak az ITSH-soknak volt.
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
Egy már lezongorázott ügy, amiben a panaszosok kérelmét elutasította a békéltető testület, mégis érdemes foglalkozni vele. Levélírónk 2019 júliusi horvátországi nyaralása nem sikerült túl jól: az erdőtűz miatti korlátozásnak köszönhetően nem volt víz a szállodában, ami a szerződés szerint vis…..
onlajnok 2020.02.06 15:06:30
@GatyaPityu: bármennyire is szerencsétlen a posztoló élete és érezte rosszul magát az úton, vagy szerzett rossz élményeket, attól még nem lesz igaza.
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
onlajnok 2020.02.05 16:30:26
@Zabalint: ok, nem értem miért próbáltok most itt győzködni, egyrészt sehol nem írtam, hogy nincs más lehetőség, másrészt nem én vagyok a posztoló. Annyit írtam, hogy bizonyos felhasználási területeken jó választás. Nyilván nem véletlenül használják sok helyen, pro felhasználók. Egy workstation meg pl nem hordozható, míg egy MacBook az...

@Opportunista mikroba: persze, ezzel egyetértek, csak hát mindenkinek volt egy első gépe. Gondolom a posztolónak ez a MacBook.
onlajnok 2020.02.05 18:01:17
@Zabalint: ok, biztos így van. Szerintem ezt itt fejezzük be, mert tökfelesleges és értelmetlen ez a vita.
onlajnok 2020.02.05 19:31:15
@nagyonköcsögduda: egyrészt sehol nem írtam, hogy csak azzal lehetne, másrészt az hogy a Mac-et "egy win10-es géppel" állítod szembe, is azt mutatja, hogy igazából nem vagy képben a dologgal.

Lehet mással is, de a macbook pro-ban levő erős hardver (ami lehet egy PC-ben is) és a rajta futó, a hardverre optimalizált szoftverrel (na ez már sokkal nehezebb ügy PC-n), bizonyos igen számításigényes feladatokat, amiket fentebb is írtam, igenis hatékonyabban lehet végezni. És itt ne arra gondolj, amit te vagy én, mint mezei felhasználók végzünk, hanem amit profi felhasználók, animátorok, filmesek, stb. Mindamellett, hogy egy Macbook hordozható is pl.

Bár nekem is vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy a poszter ilyesmi munkát végezne, de hát ki tudja, miért ne végezhetne.