Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weiner Viola Eszter

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A modern párkeresés világában a digitális platformok egyre inkább formálják a romantikus kapcsolatok kialakulását. A Médiamítoszok eseménysorozat legutóbbi alkalma során szakértők osztották meg véleményüket arról, hogy az online társkeresés miként változtatja meg a szerelem megtalálásának…..
Valóban szükségünk van a virtuális valóságra, vagy ez csak egy újabb technológiai hóbort? A Közgazdász Online legutóbbi podcastjában többek között arról is szó esik, hogy hogyan használható a virtuális valóság az oktatásban. ..
Elcserélnéd a tökéletesség illúzióját az önmegértésért és a nyugodtabb életért? A perfekcionizmus ugyan intenzív hajtóerőként szolgálhat céljaink elérésében, de igen gyakran meg is nehezítheti az életünket. Elhoztuk a Hadikpszicho című eseménysorozat egy korábbi témáját, a perfekcionizmust. A…..
Társkeresés az internet korában: mi rejtőzik a könnyelmű kritikák mögött? A Corvinus Közgazdász Online legelső videós podcastjának vendége Dr. Székely Levente ifjúságkutató, szociológus...
A hatásvadász címek és kifejezések gyakran megtévesztőek egy hír kapcsán, más köntösbe bújtathatnak egy-egy eseményt. A Messzelátó & Útravaló podcastjában a médiadiskurzusban is használatos háborús kifejezések hatásáról beszélgettünk Nagy-Béni Alexandrával...
A Corvinus doktorandusza, Till Anilla 72 nap alatt járta körbe Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonalát, a Magyarországon található Kékkört. Élményeit, fizikai és szellemi megpróbáltatásait Mándi Ferenc, a Corvinus egykori hallgatója, dokumentumfilmben örökítette meg, és arról is beszámolt, hogy…..
Miért nehéz jól lenni a jóléti társadalomban? A modern ember kezét már nem köti meg az őt körülvevő valóság: ahelyett, hogy alkalmazkodna hozzá, saját elképzelései és igényei szerint igyekszik formálni azt. Ezzel nem csupán a saját határait feszegeti, hanem átlépi ezeket a korlátokat, nem számolva…..
Több felmérésből is kiderül, hogy az idős élethez sok esetben társítunk negatív jelenségeket, úgy mint a betegeskedést, a kiszolgáltatottságot vagy akár magát a halált. Ennek ellenére a Baby Boomereknek nevezett generáció – mely hagyományos az 1946-1964 között születettekre vonatkozó kifejezés –…..
Karinthy Frigyes legendás törzshelye adott otthont a Hadikpszichó irodalmi sorozat első kerekasztal-beszélgetésének. A kávéház falai között egy új dimenzió várt minket, ahol az irodalom és a pszichológia találkozott egymással.  Mi az, ami megmozgatja a fantáziánkat és vágyat ébreszt bennünk? És…..
Idén Magyarországon a Corvinuson indul elsőként a Filozófia, politika, gazdaság (PPE) alapszak, melynek hallgatói és oktatói már a tényleges oktatás előtt találkoztak, hogy gördülékenyen kezdődhessen a tanév. Az eseménysorozaton a hallgatók először  nyilvános vitákon vehettek részt, másnap pedig…..
Egy új világ ajtaja nyílik meg, amikor az ember egy idegen nyelvet sajátít el. A Corvinuson töltött egyetemi évek ideális lehetőséget kínálnak arra, hogy belemerülj a nyelvek sokszínűségébe, valamint megszerezd a diplomához és a munkavégzéshez szükséges nyelvi kompetenciákat. Cikkünkben bemutatjuk…..