Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zgabi

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
A beszélgetést hallottam és láttam azt a borzalmas együgyű megnyilvánulásokat is melyek a mérhetetlen tudatlanságból fakadóak képeződtek le, mint felháborodás. Hát itt a válasz, a Válaszban. De hát aki eme magasságokba képtelen feljutni, az ezt se érti! "Fordulat…..
Pénteken alperesként jelölték meg a Yahoo egyik magas rangú vezetőjét egy keresetben, és azzal vádolják, hogy női beosztottját szexuálisan zaklatta. Forrás: gawker.com Maria Zhang, a Yahoo egyik vezető műszaki igazgatója kulcsszerepet játszik a Yahoo mobil fejlesztésében – ez…..
A tegnap híre volt, hogy elkelt a legtekintélyesebb magyar napilap. Nem csatlakoznék azokhoz az értelmezőkhöz, akik szerint a baloldali újság hamarosan a Fidesz martaléka lesz. Sopánkodás helyett az eladók médiaszemléletére összpontosítanék.   Két német óriáscég, a…..
Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének…..
zgabi 2014.01.15 16:14:35
Biztos, hogy az új atomerőmű blokko miatt drágább lesz az energia minden fogyasztónak.
De azok megépítése nélkül lenne csak igazán drága.
Vagy nem lenne elég belőle, ami a legdrágább megoldás volna.
Ne ábrándozzon senki: a "zöld" energiák a következő 100 évben sokkal többe fognak kerülni, mint az atomenergia. Most is jóval drágábbak, csak az állami dotáció tartja életben ezeket a cégeket. Márpedig az általam befizetett adóból ne kompenzáljanak értelmetlenül működő cégeket.
Kell az atomenergia, nincs más lehetőség.
Abban is biztos vagyok, hogy az orsozok által ajánlott konstrukció a leggazdaságosabb az ország számára, még akkor is, ha ez is borzasztóan drága. Az orosz függőség már a '70-es évektől megvan gáz- és olajügyben. Most atomilag is még jobban függeni fogunk tőlük.
Mivel hazánk ásványkincsekben szegény, valakitől így is úgy is függenénk.
Nem probléma, hogy Oroszországtól fogunk továbbra is függeni, mert nekik 100 év múlva is elemi érdekük lesz eladni ásványkincseiket, ezért e téren a mi ellátásunk is biztosítva lesz.
Kár ugatni ezért Orbánra, ha most Gyurcsány lenne a kormányfő, ő is megkötötte volna ezt a szeződést.
Mert az ország javát szolgálja.
Az pedig, hogy Illés Zoltán miket beszélt, mit mond ma és mit fog mondani a jövőben, az a kutyát sem érdekli még a Fideszen belül sem. Ráhagyják, aztán úgy csinálja Orbán ahogy akarja.
Meg a többiek is. Illés szava csak azokat érinti akiknek ő parancsolgathat, de ez csak egy pár ember. Amúgy neki csitu van, pozíciója ellenére ő egy kisfiú a Fideszben.
Kis késéssel jöttem rá, hogy a Józsefvárosi pályaudvaros bejegyzést ezzel a panorámával kellett volna zárni, amit pár éve csináltam a nem kicsit puttyos Salgótarjáni utcai kerítés fölött, és ami már egy ideje ott várakozott az előre feltöltött képek közt: Szóval így…..
Pornózni még mindig nem menő Észak-Koreában. Kovi éhen halna.   Tucatnyi kollégájával együtt kivégezték Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor volt barátnőjét, Hjon Szong Vol énekest pornográf videók készítésének és terjesztésének vádjával - jelentette a Csoszon…..
A szegedi szabadtéri játékokon az István, a királyt Alföldi Róbert rendezésében adták elő. Lehet az előadást szeretni és kritizálni. Van aki szerint a színészek nem elég jó énekesek, Bródy Jánosnak pedig pont az tetszett, hogy ilyen sok színházi játékot lehetett egy…..
Bukott politikán ne változtass! A szerdai kormányülés a Révész Máriusz-féle népesedéspolitikai bizottság javaslatai közül félresöpört mindent, ami jó, és azt az egyet fogadta el, ami drága, hatástalan és igazságtalan. Így a nők esélyegyenlőségének és a bébi-boomnak…..
Megtámadott és több helyen megharapott egy 8 éves kislányt egy kutya Kínában, Shanxi tartományban. A gyereket az utcán támadta meg az állat, majd több helyen megharapta és egy autó mögé vonszolta. A kislányt egy arra járó férfi mentette meg. A gyereket kórházba szállították,…..
zgabi 2013.07.04 10:38:00
@makospacal: Igazi, felelőtlen kutyatartói stílusod van mákos tehénbendő!
Bunkó nem-e vagy-e?
Elégítsd ki az összes magyarországi kankutyát! Orálisan természetesen.
zgabi 2013.07.05 13:16:14
@makospacal: kutyafaxcopó baromarcú gyöker vagy-e?
Ma nyitnak a Nemzeti Trafikok. Ünnepeljük ezt a jeles napot egy levéllel és egy képpel. De előtte egy kis hírösszefoglaló az elmúlt néhány napból: 1, Kocsmát nem lehet nyitni iskola 200 méteres körzetében, de dohányboltot igenErről a tiltásról véletlenül elfeledkezett a…..
Ez sem vicc. ByeAlex tette ki nemrég a Facebookra. ..
zgabi 2013.06.27 15:50:25
@bandigyerek: Miért utálná Márta Alexet az, aki azt mondja a " Kedvesem" című számáról, hogy eurovíziós helyezés ide vagy oda az egy nagy kalap xart sem ér. A számot én is rühelltem de a csávóval semmi bajom. Az sem zavart, hogy ő képviselte hazánkat a dalfesztiválon, mert a NÉP akarta így, hiszen a zemberek nyerették meg vele a hazai válogatóversenyt a szavazataikkal. Jut eszembe: a zemberek voksaival nyerhetett több mint 2/3-dal a Fidesz is 2010-ben. S aki ezek után párhuzamot vél felfedezni a Fidesz és Márta Alex között az téved. Nem ők, hanem a NÉP a hülye! De a népet leváltani nem lehet. Ezért lesz jövőre is Fidesz győzelem, s alighanem ismét több mint 2 / 3-dos.
Naiv ügyfél megrészegült, hogy szó nélkül cserélték gyermeke egy hónap alatt kilyukadt sportcipőjét a Hervis Árkádban. További termékeket vásároltak volna, ha nem lép közbe a biztonsági őr, hogy felgyorsítsa a folyamatot: Egy a fiamnak 12.000.- Ft-ért vásárolt…..
Škultéty-Skultéty biztosan nem értené, miért vitáznak ma a magyar és a szlovák nacionalisták, akik egymással gyakran teljesen ellentmondó és egymást kizáró nyelvet beszélnek.  Igazi gyöngyszem a Škultéty sztori, különösen szórakoztató a magyar narratíva…..
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
zgabi 2013.06.14 13:26:54
Jó a cikk, Örményország és Magyarország politikai elitjének összehasonlítása is helytállónak tűnik. Egy dolog azért biztosan nem igaz a leírtak közül: egy 2,9 milliós ország nem tud kiállítani és külföldön állomásoztatni 600.000 katonát. Ekkora hadserege a 80 milliós Törökországnak van, mely ezzel a létszámmal a második legnagyobb a NATO-ban. Örményország biztosan nem állomásoztat a Hegyi-Karabah-ban 600.000 katonát, mert nincs és soha nem is volt ekkora serege. Azt ugyan nem értem, hogy az azeriek miért nem foglalták még vissza az említett térséget, de abban én is biztos vagyok, hamarosan megteszik, s a vesztes háború szét fogja zilálni a feudális alapokon működő örmény kasztrendszert és komoly változások lesznek ott. Na ez az ami viszont nálunk nem lesz. A magyar falusi szavazó Orbánban az ügyeskedő felcsúti "parasztgyereket" látja, a maga fiának érzi, s csinálhat bármit a Viktor, ez a réteg mindig rá fog szavazni. S ez a réteg adja az ország szavazópolgárainak felét. Még néhány plusz szavazat innen-onnan s már meg is van a Fidesz többség. Így lesz ez jövőre is, s alighanem utána is még jó sokáig. Sőt, továbbmegyek. Ha 2018-ban vagy 2022-ben a Fidesz esetleg vesztésre állna, bevezetik majd az elnöki rendszerű hatalomgyakorlást ( prezidenciális rendszer) majd az éppen aktuális elnök lemond és megválasztják helyette 5 évre Orbánt elnöknek. Nagyjából 65 éves koráig uralkodni fog a felcsúti nagyvezír ebben a hazában. És a következő 15 évben körülbelül 1,5 millió fiatal magyar ember fogja elhagyni ezt a hazát s megy külföldre a már kivándorolt 500.000 után, a jobb megélhetés reményében. Az idősebb generációknak ( köztük nekem is) pedig le kell számolniuk minden illúziójukkal. Itt a közeljövőben semmiféle változás nem lesz, ha mégis, akkor csak rosszabb lesz a helyzet. Gondolok itt elsősorban a nyugdíjak elértéktelenítésére s az egészségügy mielőbbi fizetőssé tételére.Úgy gondolom, a negyvenen felüli korosztály ( ha csak nem tudott eddig meggazdagodni) jól teszi ha 65 éves koráig dolgozik, aztán a nyugdíjba vonulás másnapján elmegy a "büdös barlangba", mint tette azt Sántha Ferenc " Sokan voltunk" c. novellájának nagyapója. Ha így lesz, ha nem, az a kérdés biztosan jogos:
" 100 év múlva, ki tud majd itt magyarul"( idézet Cseh Tamástól)? Mert ha még néhányan beszélik is a nyelvet, ők már csak törpe minoritás lesznek abban a jövőbeni országban, melyet már nem is Magyarországnak fognak hívni. Mohács és Trianon után eljő Emir Kusturica leghíresebb filmjének kora, mely filmnek a következő a címe: " Cigányok ideje".
zgabi 2013.06.14 13:43:41
@Bogyó 2: Nem akartalak megbántani, és senkit sem aki falun él, de az az igazság, hogy kisebb közösségben jobban szem előtt vannak az emberek, jobban meg lehet félemlíteni őket, hogy szavazzanak a Fideszre. Amúgy jogos az a kérdés is: ha nem a Fideszre, akkor ugyan kire? Mert nincs kire. Viszont az meg bizonyos, hogy a magyar választási rendszer felépítése miatt, az, aki pl. 2010-ben nem ment el szavazni, az 68 %--ban a Fideszre szavazott. S ez a szisztéma nem változik érdemben jövőre sem. 2014-ben a Fidesznek kifejezetten előnyös lesz ha kevesen mennek el szavazni, mert a narancsos klientúra biztosan elmegy és a megfelelő helyre fogja tenni az X-et. Ezért hát ne maradjon otthon senki! Próbáljuk meg, hátha sikerül jövőre leváltani Orbánékat! Ha valamikor, hát jövőre nagyon igaz lesz: Most, vagy soha"! Mert ha nem sikerül jövőre, akkor Orbánt a miniszterelnöki székből fogják vinni a Kerepesi úti temetőbe, de az még jó sokára lesz.
Tisztelt munkahelyi terror!    Berta vagyok,aki szintén postán dolgozik,s ahogy elnéztem a honlapjukat,már több kollégám is írt oda,hogy mi a helyzet a postáson,így gondolom,hogy nem ismeretlen önök számára sem az én problémám! Én is lassan 15 éve vagyok a postánál,s…..
zgabi 2013.06.14 13:34:10
@Gilinggalang: De nem ennyit vonnak el, hanem ugyanannyit mint a többiek, azaz 100-150 %-ot. Ebből kap a postás aki a biztosítást megkötötte, tehát aki ténylegesen dolgozott) 15 %-ot, a többit pedig MLM szisztéma szerint szétosztják a ranglétrán felette ( és egyúttal egymás fölött is) állók között.
Bár rohamosan fogy az idő, továbbra sincs megegyezés ellenzéki oldalon. Az ugyan tény, hogy hosszú idő után legalább abban sikerült megállapodni, hogy 2014-ben minden választókerületben egy közös jelöltet indítanak majd, de fontos részletek még mindig tisztázatlanok. Ezek…..
zgabi 2013.06.13 15:03:56
@iiibphun: Na ha hit kérdése, akkor még rosszabb a helyzet. Éppen a napokban mondattak szentmisét Orbánért ötvenedik születésnapja alkalmából. Ráadásul -ha jól tudom- Mesterházy egy hihetetlen nagy hívő ( mint ahogyan Orbán is az, emlékezzünk a rendszerváltozáskori papimádatára:))), Bajnairól meg a bíróságok kivételével szinte mindenki azt mondja, hogy ludas a libás ügyben, bár én ezt nem hiszem, én úgy gondolom, ő ludatlan. De mint tudjuk, "sok lúd Orbán győz", pláne ha ő kifizetteti velünk az árukat.
Ez egy indulatposzt, igen. Jön haza középiskolás gyerekem kiakadva, hogy a BKV ellenőrök — rendőri kísérettel — kifizettettek vele 6000 forintot. Ennyi volt nála. Az indok az volt, hogy bérletátadással megpróbált másvalakit átjuttatni a metró bejáraton. A valóság ezzel…..
zgabi 2013.06.12 09:23:02
@agi02: Én meg gyalogoljak velük? Érvényes bérlettel a zsebemben? Na azt már nem! Nem normális dolog, hogy a gyerekeknek is felnőttjeggyel kell utazniuk. Nem az. Oldja meg a BKV!
zgabi 2013.06.12 09:29:19
@pannonfunk: Nem így van! 150-ért megvenném a jegyet a gyereknek! A tömbjegyes ötleted FÉLIG jó, de FÉLIG nyitott kapukat döngetsz. Ha a gyerekekkel utazom mindig van nálam egy tömbjegy, és ha jő az ellenőr, lyukasztok is lelkesen. De csak akkor. Ha 150 Ft-ba kerülne egy gyerekjegy, 150-ért lyukasztanék mindig. A mai magyar társadalom meg olyan, amilyen, hidd el, lesz ez még rosszabb is, pláne 100 év múlva, amikorra azok lesznek többségben ebben az országban, akik soha nem vesznek se bérletet se jegyet. Mert Kolompár Winnetou még soha nem lyukasztott a BKV-n.
zgabi 2013.06.13 14:52:26
@pannonfunk: Látod-látod, te is ráébredtél arra, mi is a való világ. Remélem komolyan is gondolod amit írtál, s nem a cinizmus böffent ki belőled.