Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Tom_

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Mínusz egy utas 2011.07.11 08:33:00
Andrea is pórul járt a július 9-i késés-sorozattal, Ő csak 50 kilométert szeretett volna megtenni, de ez 2 és fél óra alatt sikerült. Persze most már végleg befejezte a MÁV-val a történetet, amit személy szerint nem is csodálok, a napokban még több ilyen levél lesz itt…..
_Tom_ 2011.07.11 20:14:42
@Anti Anyag: Haha, hogy szereted a libsiket ;)
Amikor voltak ezek a Gárdás "balhék", pont azt mondtam, hogy miért nem mennek ezek az úrfiak és szerelnek fel valamiféle Honvéd tartalékosnak? Lenne rögtön katonásdi -- végülis azért szeretik az egészet, nem? Igaz, a sárban is kéne csúszni-mászni a kiképzés alatt, de cserébe lenne egyenruha meg lehetne segíteni ott ahol kell (gátak, miegymás). Ha értelmes keretek között kötnék le az energiájukat, nem lenne semmi baj, hajrá.
_Tom_ 2011.07.11 20:20:37
@Spilett: "A mezei vonaton nincs konnektor"
Ja, és a világítás is spiritusz égõkkel van megoldva ;-)
Mondjuk mindegy, mert tényleg nem a vonaton kéne a löttyöt tárolni, hanem az állomásokon (ahol általában úgyis van valami resti), aztán ha x percnél többet késett a vonat, akkor feltolni rá egy raklappal. Bár az is igaz, hogy az állomáson a kedves utas is fel tudja tölteni a "kulacsát" magának. Csak el kéne neki árulni, mennyi ideje van...
Az nem meglepetés szenki számára, hogy a hamarosan Budapesten a Pink Floyd teljes The Wall lemezét megkoncerteztető Roger Waters imádja felemelni szavát az igazságtalan világ ellen, hiszen már az említett lemez is erről szól nagyrészt. Ezért a turnéjának minden állomásán helyi…..
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
_Tom_ 2011.05.05 10:54:18
@nyistapista:
"keleten" is aszfalt a bringaút:
Helsinki belvárosa: images.travelpod.com/users/globetrotterjas/finland.1148473800.small-bike-lane-with-small-traffic-lightsx.jpg
Csak a bicikliút aszfalt, a gyalogos rész díszkõ és az autós rész kockakõ. Tényleg kényelmesebb aszfalton gurulni, mint kövön zötyögni, pedig jó széles gumival rendelkezik a bringám...
Ha meg színben akarják megkülönböztetni a két utat, az aszfalt is színezhetõ: farm5.static.flickr.com/4112/5030387285_6059dbfb1b.jpg
Helsinki/Oslo/Stockholm - Bogota/Caracas. Amíg tart!..
_Tom_ 2011.04.04 20:19:46
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
_Tom_ 2011.03.24 11:00:52
"8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot,..."

Oroszország, Észtország, Lettország, (valószínûleg Litvánia is), Lengyelország. Csak így elsõre.
És, ha a lengyelek ismerik, akkor Londonban is biztosan kapható valami hasonló (káeurópai ízeket a lengyel boltokból lehet beszerezni az angoloknál, ugye).
A wikipédia (
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BAr%C3%B3_Rudi ) még tud egy halom másik országról is, ahol van csokis (illetve "étbevonómasszás") túródesszert....

Arról nem is beszélve, hogy ez a mai TúróRudi már végletekig optimalizált "piacorientált" fajta, nyomokban hasonlít csak az "eredeti" pöttyösre.... Ennek ellenére persze, ha az ember otthon jár, mindig beugrik pár csomag rudi is a csomagba. Mélyhûtve sokáig bírja :->

Szóval ez a pont (is) semmis. ;-)
Star Wars Jedi iskola gyerekeknek 2011.03.21 15:31:00
Nem éppen hagyományos a chilei jedi iskola. A suli Quilpuéban található, nagjyából 120 kilométerre Santiagótól. A jóga és a taekwondo tanításait gyúrják egybe a tanítók, gyakorlatokon, meditációkon keresztül tanítják a gyerekeket. Hogy érdekesebb legyen nekik, az egészet…..
_Tom_ 2011.03.21 22:23:10
Megdöbbentett a Budapesti Közterület fenntartó Vállalat szóvivőjének Inforádióban tett nyilatkozata: Nem hozza nyilvánosságra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy a város melyik részén mikor tart lomtalanítást: erről célzottan az adott körzetben lakókat, illetve a…..
_Tom_ 2011.03.15 13:58:05
@-d(-_-)b-: "Jééé, itt Budapesten is pont úgy megy a lomtalanítás, mint nálunk otthon. "
Lótúrót. Például az északi rokonainkál lebasznak néhány konténert, és abba lehet dobálni a szart, meg akár kutakodni is, de szigorúan a konténeren belül (mondjuk nagyobbak, mint a otthoni szokásos építkezõs konténerek, ezekbe egy kisebb személyautó is beleférne). Aztán jön a teherautó pár nap múlva és eltûnik a trutymó, mintha nem is lett volna.
_Tom_ 2011.03.21 21:54:46
@-d(-_-)b-: na a "pont így van" meg a "csak konténer nélkül" ellentmond egymásnak. Ha van konténer, az határt szab a szar terjedésének. Nélküle az egész utcában fodrozódik a mocsok.

És mi köze az önkormányzatotoknak ehhez? A házközösség szervezi az egészet...
_Tom_ 2011.03.21 21:57:21
@_Tom_: (márhogy tudom én, hogy Magyaroszágon az önkormányzat szervezi, csak a kérdésedre válaszolva említeném meg, hogy ez nem is feltétlenül kellene, hogy önkormányzati feladat legyen -- mint ahogy itt nem is az.)
A thaiföldi heavy metal életről elég hézagosan írtam eddig, aminek az oka, hogy nem túl sok ilyen helyszín van Bangkokban. Most sem a zenéről lesz szó, hanem egy kis balhéról. Eléggé Darwin-díjas ötletnek tűnik kiállni a metálos tömeg elé közvetlen koncert előtt bejelenteni,…..
Gyakran előfordulhat, hogy – főleg nyugat-európai városokból – számunkra hihetetlen, ferihegyi indulással soha el nem érhető árakkal találkozunk. Ha az említett város Bécs, akkor szinte mindenkinek adja magát az ötlet: buszozzunk ki, és még a plusz utazás…..
_Tom_ 2011.01.24 17:02:25
Skandináviába (BUD-rõl) ajánlott a www.norwegian.com , egész baráti jegyeket is ki lehet fogni náluk. Repülnek közvetlenül Stockholmba, Koppenhágába, Oslóba
(pl. BUD-ARN-BUD 76EUR, a hülyének is :) De utaztam már velük HEL-OSL-HEL-t is valami 30EUR-ért.)
_Tom_ 2011.01.25 20:58:46
@KennyOMG: mondom "ki lehet fogni" ;)
(A 76EUR különben nem "nagyon akciós", most is elérhetõ, ha az ember egy kicsit körbekattogtatja a dátumokat. De ha éppen drága, akkor is bõven 200EUR alatt van, ami azért nem olyan qrva drága. Malévvel, Finnairrel meg egyéb nemzetiekkel tényleg nem nagyon elõnyös az észak, pláne, hogy a SAS már nem ismeri Pestet...)
És nem elfelejteni, hogy ezek direkt BUD-Skandináv járatok, mindenféle átszállás (és a vele járó várakozás) nélkül.
Viszont fapad. De a jobb fajtájából, nem a Ryanair féle "skót" banda.
A Volánbusz, mint szolgáltató, hatóságként próbál fellépni a saját maga alkotott, követhetetlen szabályok alapján. Mi az a különleges indok, hogy  az egyik fajta bérlethez bérletigazolvány szükséges, míg a másikhoz nem?Sziasztok!Jogi tanácsot szeretnék kérni az alábbi…..
_Tom_ 2011.01.18 20:53:20
@Tamaravera: "Egy 50 km-es járat esetében nagyon nem mindegy a viszonylat."
Mert mért nem? Az nem ugyanannyiba kerül bárhol?
De hamegmár, miért nem lehet ráírni arra a nyüves "kézi" bérletre a (bármilyen) igazolvány szám mellé, hogy honnan-hová érvényes?
_Tom_ 2011.01.18 22:30:57
@asdf: ez oké, de akkor miért nem írják rá arra a papírfecnire, miért kell hozzá egy másik papírfecni amin rajta van a viszonylat?
Nahát, néha pont úgy működik az amerikai igazságszolgáltatás, ahogy kell neki, és ahogy azt a józan paraszti ész diktálja (nem akkor, amikor 675 év büntetést szabnak ki valami többszörös gyilkosra). Az egyik amerikai bíróság ugyanis semmisnek nevezte az amerikai NMHH, az FCC…..
_Tom_ 2011.01.17 20:30:29
satwcomic.com/anything-but-that
(The most obvious joke here is of course the American media’s fear of nudity while not really caring about violence.)
Egy repülőjegy értékének növelésére ugyanaz a két módunk lehet, mint bármi más szolgáltatás esetében: vagy az árát küzdjük valahogy lejjebb, vagy a számunkra nyújtott értékét növeljük valami módon. Mivel az első lehetőségre sokkal kevesebb terünk van, kezdjük talán a…..
Belsőség Az enyém a leghosszabb 2010.12.08 08:11:00
  ..
_Tom_ 2010.12.08 14:37:24
Wow ;)
Létezik hosszú Trabant is, egy esküvõn találkoztam vele:
blog.cstom.hu/?p=345
Ez mondjuk csak fele olyan hosszú, de legalább papírból hajtogatták ;)
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
Ki az az őrült, aki olyan munkahelyet választana magának, ahol öt évre visszamenőleg visszavehetik a fizetését? Legfeljebb az, aki sehová nem kell, vagy aki egyébként is a Párt eltartottja. (Fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu) Amint arról az Index tegnap beszámolt, ha hétfőn…..
_Tom_ 2010.11.12 18:48:23
@Igazi: Talán nem kellett volna fasságokat ígérni...
@zoldx: Hát, a _lehetõsége_ benne van a törvényben (mit törvényben, Alkotmányban!). Az, hogy most azt mondják, az nem garancia semmire... Holnap valaki ballábbal kell föl, és visszavonják a fizetést is. Nincs mit hõbörögni, rá fog bökni az Alkotmányra, hogy de hát ott van feketén fehéren, hogy ezt így lehet.
Sose voltam igazi Sting-rajongó, de hát nem lehet minden koncertre csápoló fanatikusokat küldeni. A Police-t annak idején többé-kevésbé szerettem – különös tekintettel a Ghost In The Machine lemezre; felteszem, nem sokan tartják épp ezt jobbnak a többinél –, azt a…..
Lady Gaga @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.11.07. Szikrázó mellek, férfiszerelem és még MTV-díjátadás is volt Lady Gaga Budapesten adott kétórás koncertjén, amivel bebizonyította, hogy miért ő a popkultúra jelenleg egyik legfontosabb jelensége. Az is jó, hogy Lady Gaga…..
_Tom_ 2010.11.08 10:33:36
Az elmúlt hetekben a Sting.hu erősen rágyúrt a budapesti Sting koncertre. Kritikák, videók, bemutatók jelentek meg oldalainkon. Itt egy kis ajánló azokból a cikkekből, amelyeket feltétlen el kell olvasnia minden koncertlátogatónak.(A kép november 3-án, a torino-i koncerten…..
Világért sem szeretnék cinikus lenni, de egyszerre volt bizarr és rémisztő néhány napja a híradókban, az a thai asszony, aki majd 300 kilósra hízott és három éve ezért el sem tudta hagyni az apartmanját. Az átlagos olcsó thai apartmanok 1 szobásak, nincs semmi extra bennünk, a…..
_Tom_ 2010.08.28 13:49:21
@Bangkok Charlie: Az 'MS'-bõl nem derül ki, hogy asszony vagy kisasszony, csak az, hogy nõ. Pont ez a lényege ;)
MRS és MISS az amikre te gondolsz.
Szövegírói munka - [–] diák [diák-] és otthoni munka! Ha kellemes stílusban, érdekesen, élvezhetően és izgalmasan tudsz fogalmazni. Ha olyan ember vagy, aki imád írni és [írni, és] írásaidat az emberek úgy érzed, hogy élvezettel olvasnák, akkor itt a…..
_Tom_ 2010.08.27 14:05:12
Különös csoportosulást látni mostanában naponta a Suvarnabhumi reptéren Bangkokban. Több tucatnyi thai, egyforma egyendzsekiben – hátul nagy hímzett cégnév -, nyakukban megy egy nagyobbacska nejlontasakban papírok. Mint egy óvodás csoport az uzsonnás csomagokkal. Nem azok,…..
_Tom_ 2010.07.24 11:16:15
@Bangkok Charlie: De hát pont ezt mondom én is ;)
Ami a thaioknak még tökéletes ellátás, az már pölö a lengyeleknek szinten aluli. Az oroszok tudnának még igénytelenek lenni, de nagyon megbízhatatlanok.

Közben linkeltem egy cikket, abban azért elég szép képet festettek a melóról, de tavaly olvastam egy másikat, ott tényleg "10 ember a gyékényen" stílusban nyomták.
Elég sűrű időszak ez fotózás szempontból, augusztusban van a repülőnap, ebben a hónapban a leglátványosabb a csillaghullás, idén még zivatarok is voltak bőven, most van a Sziget és nyakunkon az augusztus 20-i ünnepség és tüzijáték. Ezek mind-mind nagyképes témák - ezért…..
Nehéz eldönteni, hogy ki miatt, de a Ferihegyről EU-ba repülők mindenképp szívni fognak. Nagyjából 6-12 hétig. Szinte világít a homlokunkon a bélyeg: "unclear". Roppant megalázó. A hírek szerint a magyarok hibáztak: "A hét végén tájékoztatta a Budapest Airport…..
_Tom_ 2010.07.28 12:59:04
@Rékuc: "TSA átvizsgálás után pedánsan visszapakolja a bőröndöt"
Erre csak egy ismerõsömet tudnám idézni:
"Az meg OK hogy a dallasi repteren kinyitottak a borondomet hogy atvizsgaljak miutan becsekkoltam, az is OK hogy levagtak a kislakatomat rola....de hogy a tusfurdore nem raktak vissza rendesen a kupakot es az egesz borondom olyan belul...na az nagyon nem OK!!! grrrr...... %^$@&#@%^#"
_Tom_ 2010.07.28 13:55:13
@billy reed: "és az erre adott reakciók is feleslegesek."

Így van.
Gyorsvonatra fel lehet szállni átvilágítás nélkül. Tengerjáró hajóra (azokra a 10-20 emeletes monstrumokra) fel lehet szállni átvilágítás nélkül. A metróra is fel lehet szállni cavity check nélkül. Az összes fajtából volt már "probléma" (vonat: pl. spanyoloknál, hajó: pl. M/S Estonia, metró: London, Moszkva, Tokió), és az áldozatok száma összemérhetõ egy repülõszerencsétlenséggel.
Mégis csak a reptereken szopatják a népet, tökéletesen feleslegesen.
_Tom_ 2010.07.28 14:01:31
@Droli: "de Ferihegyen tapasztaltam a legnagyobb lazaságot"
Hát, én Norvégiából Tromso-bõl Osloi átszálással (vagyis kétszer is megnézték) kézipoggyászban hazahoztam egy 2,5decis kólát. Úgy látszik az nem folyadék a röntgen szerint ;-)
Az amerikaiaknak van egy csodálatos kifejezésük erre: „fat finger”. Ezt magyarra „vastag ujjként” lehetne lefordítani, és akkor használják, amikor valami numerikus adat nagyon megcsúszik. Millió helyett milliárd, elnézik a tizedesvesszőt, lemarad, vagy éppen…..
_Tom_ 2010.05.20 11:03:03
Nem közvetlenül a posthoz, de érdekes :)
www.boingboing.net/2010/05/18/when-flying-was-clas.html
Ami érdekes benne, az a link az 1939-es újság cikkére.

Akkor 158USD volt a nagyjából mai flat-bed businessclassnak megfelelõ jegy (az mai áron 2414USD).
A bevezetésekor párdolláros kerozinpótdíj amolyan „szükséges rossz” szerepét töltötte be a 2000-es évek első felében, egyensúlyozandó a kilengő olajárakat, mára azonban a társaságok döntő többségénél a jegyek árának jellemzően harmadát-felét (vagy akár…..