Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zotan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
Zotan 2012.01.24 01:24:14
@ftxpmj: @Steve_Jobs:
Nem tudom miért kell az egyetemistákat szidni...A ti adótokból ingyen élnek? Ti miből tanultatok annak idején? Gondolom ti sem saját pénzből fizettetek mindent...Ti is épp ugyanúgy tiltakoznátok, ha a ti szabadságotokat sértenék meg. Látszik hogy nem voltatok sosem egyetemisták, vagy nem volt egyetemista gyereketek. Bármennyire is annak tűnik, az egyetemistáknak sem könnyű. Sok ismerősöm az egyetem mellett dolgozik, hogy tudja fizetni az ellátást, az albérletet. Csak arról tudtok beszélni, hogy az egyetemisták cserbenhagyják az országot. Ti is épp úgy kimennétek, külföldre dolgozni, ha ezzel jobb megélhetést biztosíthatnátok a családotoknak, csak épp nincs meg hozzá a lehetőségetek, vagy a kellő tudás.Ha az országban a munkahelyek, megfelelő számban lennének, a megfelelő szintű fizetést és munkakörülményeket tudnának biztosítani, akkor az egyetemisták se mennének ki külföldre.
Sajnos nem lehet előre megjósolni, diploma előtt 4-5 évvel, hogy milyen állások lesznek majd az országban, így pedig elég nehéz szakot választani...
De még ha olyat is sikerül találnia az embernek, amivel talán állást is talál itt M.o.-n, akkor is nagy valószínűséggel az embert addig dolgoztatják, míg bele nem rokkan...Mindezt miért? Az agyonadózott fizetésért? A kevés nyugdíjért? Már ha egyáltalán lesz még nyugdíj mire a mostani egyetemisták elérik a korhatárt, ha egyáltalán elérik...
Nem azokat kellene szivatni, akik szeretnének majd egyszer dolgozni, hanem azokat, akik sosem dolgoztak, és nem is akarnak, mert az állam ellátja őket a TI adótokból, és jóval több ilyen van mint egyetemista....
Zotan 2012.01.24 01:49:29
@ftxpmj: Ezt elfogadom, hogy talán vissza tudja fizetni, igen. De akkor hol itt az ingyenes oktatás?
Én az oktatási törvényt úgy ismerem, hogy a képzési idő 2x-esét kell belföldön ledolgozni, de ha te külföldre mész dolgozni, fizetsz.Nem 20 éven belül, azonnal.
Az sem épp előnyös az egyetemistáknak, hogy nem lehet visszakerülni költségtérítésesről, államilag támogatottra. Sokan mondanák, hogy "így majd jobban tanulnak", szerintem viszont így csak az újgazdagék gyereke végzi el az orvosi egyetemet 2-essel fizetősön, közben lehet hogy egy szegényebb ,aki lehet, hogy jóval okosabb, nem kap lehetőséget. Te kinek a keze alá feküdnél egy műtétnél?
A minap Ivan Reitman azt mondta, hogy Arnold Schwarzenegger nem tér vissza Hollywoodba, hanem inkább a politika karrierjére koncentrál. A TheArnoldFans oldal azonban úgy tudja, hogy az egykori akciósztár azon gondolkodik, hogy az asztalán lévő három forgatókönyv közül melyiket…..