Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ApukadHUN

0 bejegyzést írt és 452 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Help the aged, one time they were just like you, drinking, smoking cigs and sniffing glue” (Pulp)   A Nemzeti Erőforrás Minisztérium elképzelései szerint az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele lenne, hogy a diák hatvanórányi társadalmi célú tevékenységet…..
ApukadHUN 2010.12.16 20:27:30
@nemjogasz: Az a baj, hogy nem jó tartalmakat olvasnak.
A legérdekesebb könyvekben már nemhogy isten, de még egy szál konzervatívizmus sincsen. Vámpírosak vagy varázslósak, Muriel Barbery vagy Khaleed Hosszeini írta őket, a komolytalanab fiatalok Dimitri Verhulsttól olvasnak, a romantikusabbak Murakamitól, a modernek Akikótól. Ezek az írók pedig már nem is rejtik scifi mögé, mint Vonnegut, hogy az élet kiábrándító és ha megpróbáljuk komolyan venni magunkat, könnyen szánalmassá vál(hat)unk. Az értékeik abszolút nem a közösségiek, hanem pont egyéniségből, a kitaszítottságból, a társadalom fölött állóságból táplálkoznak. Ezzel szemben minden közösségi kényszerítés könnyen visszájára fordulhat a kötelező jelleg és az uniformáció révén.
Az ötlet szerintem nagyon jó, amennyiben arra kötelezzük a fiatalokat, hogy hasznos társadalmi munkát végezzenek, de ettől várni a közösségek kialakulsást, elég utópisztikus gondolat.
Mottó: „Hazug embert könnyebb utolérni, ha sánta. (Vagy ha áll.)” Wagner B. György   Amikor nyár végén megjelentek szép pesti köztereinken az első kampánymorzsák, köztük pedig új színfoltként szeretett szegedi viccpártunk régi-új szlogenjei, az összhatás…..
ApukadHUN 2010.09.08 11:18:27
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
  Ma délután gyors egymásutánban volt szerencsénk két YouTube-videóhoz (bár az egyik inkább audió, állóképekkel). A két felvétel metszéspontja Pécs: az elsőben a város is feltűnik a helyszínek között, míg a másodikban a pécsi időközi választásról és…..
Rendhagyó forduló ez a mostani, ugyanis az egyre élesedő versenyben habitang kolléga - aki szerint Liv Tyler jó csaj - folytatja a felzárkózást a leggyorsabb kommentelő kárára, vagyis azzal a személlyel fogja megmérkőztetni kalibrált tippjeit, aki elsőként küldte el…..
ApukadHUN 2009.05.10 18:53:07
@mexicola: de belül akarnak:)
Létrejött a talán leginkább várt BL döntő, melyen elsősorban nem is a Barcelona és a Manchester United, hanem a futball két legmeghatározóbb fejlődési irányának csúcsképviselője játszik majd. All-around atléták a labdaszerelmesek ellen. A két – bizonyos szempontból…..
ApukadHUN 2009.05.07 14:25:53
@Goyo: aranylabdás teljesítmény;)
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy év elteltével ismét egy díszsorfallal kezdődjön a világ legnagyobb érdeklődést kiváltó rangadója. A Valencia, az Atlético és az Espanyol - szerepükből kilépve – elfelejtettek felnégyelődni, így a Barcelona játékosai a bajnoki cím…..
ApukadHUN 2009.05.03 14:16:08
@Messi88: Meg hát Higuaín egy zseni:)
  Brutális különbségeket mér a Szonda Ipsos az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. Bár a közvéleménykutatásokat szokásos szkepszisemmel könyvelem el általában, most érdekesebb és tanulságosabb, hogy korcsoportokra lebontva is láthatjuk a baloldali párt bázisának…..
 Egy hitelekkel foglalkozó barátom mesélte a minap, hogy mindenféle piti figurák listákkal rohangálnak és megpróbálnak hasznot húzni abból, hogy sorra dőlnek be a hitelek. Ilyen listával én is találkoztam: a kozmetikus mutogatta nekem. Ajánlgatta, hogy vegyek hatmillióért…..
Míg világviszonylatban a politikai tisztségek csaknem egyötödét jogászok töltik be, addig a frissen megalakult Bajnai-kormány tagjai közül mindössze kettő rendelkezik jogi végzettséggel. Az újonnan kinevezett miniszterek közül a legtöbben (6-an) a közgazdászok vannak, őket a…..
ApukadHUN 2009.04.20 16:58:14
Üveggömbünk a Porto két gólján kívül mindent kiválóan jelzett, így a nem rossz felvezetést követően elégedetten várjuk a ma esti kiváló főelőadás(oka)t. Ebben a szakaszban az első mérkőzéseken nem feltétlenül várja el az ember a hármas gólátlagot, így megbecsüljük…..
ApukadHUN 2009.04.08 16:36:52
@Strigo a divatdrukker: impresszumban biztos találsz valamit
 Tegnap este Zugligeten sétálgattunk - a belvárost már igyekszünk elkerülni -, de sorsunkat nem kerülhettük el, megint Morvai Krisztinába botlottunk. És Lelky Lolába, aki hozzánk hasonlóan buzgón kamerázott, így közösen örökítettük meg az utókor számára a Bajnai Gordon…..
A hirado.hu volt a leggyorsabb, megvan a híres (hírhedt) Bajnai-ultimátum, amelyet minden MSZP-s és SZDSZ-es képviselőnek alá kell(ene) írnia:   Nem igazán látom benne azt az adócsökkentést, amitől mi, dolgozók jobban járnánk ...;..
ApukadHUN 2009.04.02 15:11:42
@gidabiga: azért GYESre alapozni a gyerekvállalást, aztán meg reklamálni, elég ciki.
A fejlett Montenegróban is a gyerek féléves koráig van állami támogatás.
Reformer-e Gyurcsány Ferenc? Kemény kérdés, érdemes rajta elgondolkozni. Mindenesetre Lovász Attila szerint igen, ő ráadásul Dzurindával és Topolanekkel állítja egy sorba a leköszönő (?) magyar miniszterelnököt: Csehországban lemondott Topolánek kormányfő, miután a…..
ApukadHUN 2009.04.01 09:29:04
AZ, hogy nem volt érdemi reform (az egészségügyben lehetett volna), különösen nagy csalódás azon okosabb népréteg számára, amelyik már a 2006-os választás előtt is tudta, hogy akárki kerül hatalomra, megszorítania kell.

A helyzet most is hasonló, csak ha hinni lehet Gordon programjának, akkor az emberek már a választáskor nagyon érezni fogják, hogy kurva szar lett nekik. A probléma most abban áll, hogy a nép mindenképpen szopóágra kerül, mert ha nem a megszorítás, akkor az ötszáz forintos Euró majd jól kibaszik velünk. Ezt nem biztos, hogy felfogják.

Erre más megoldás nincs, mint a kiadáscsökkentés, mert bármennyire is tehetséges a magyar nép (nézd meg az országát és röhögj egyet ezen az állításon) nem fog tudni kitalálni semmi világmegváltó dolgot (vagy nevezzük új dimenziónak). Ha lenne rá esély, akkor az elmúlt 20 év kapitalizmusa letett volna valami maradandót az asztalra. Akár gazdasági, akár tudományos, akár kulturális téren.

Gyurcsányék bukása azért ciki, mert nem fogták fel, hogy a reform volt az esélyük. Egy csomó választó biankó szavazatot adott a MSZP-nek vagy az SZDSZ-nek. (Viktor tényleg 14. havi nyugdíjat ígért, Mikola tényleg elmondta a sztorikat, s ez azért elijesztett pár embert) A mostani csalódás az ellenzék alkotmányos többségéhez vezethetne egy mostani választáson, viszont most nyertek egy újabb évet, amelyben bizonyíthatnak. Pedig talán jobb lett volna bedobniuk a törülközőt, mert ezek a Karsai meg Szanyi képviselők elég butának tűnnek.

Persze az is lehet, hogy mindez taktika, hogy a Fidesznek csak 3 és fél éve legyen kormányozni, de nem hiszem, hogy az a félév számít majd, amikor egy kétharmados többséget eredményező választásnál is nagyobb az elutasítottsága Viktornak, mint a támogatottsága. A párt (amelynek Szíjjártó és Répássy a szócsöve) szellemi kapacitását ismerve igazából ugyanúgy lesznek ügyei, ugyanúgy a hatalmon maradás vezérli majd és ugyanúgy ki kell fizetnie az elmúlt 9 év hitelezőit.

Konklúzió nincsen. Ahogyan egyik barátom mondta a mi hibánk, hogy nem nézzük meg kire szavazunk. Nem mire, hanem kire. Érdemes most pártot alapítani. 2014-ben kifizetődő lehet.
ApukadHUN 2009.04.01 12:49:27
@Zz_:
Például az az informatikus aki közszférában dolgozik, az egyrészt kókler, másrészt ebből kifolyólag túl van fizetve.

Tipikus példa: Vegyük a tanárokat. Ki megy ma tanárképzőbe? Akit "csak" oda vesznek fel. Ki marad a tanári pályán? Aki nem tud elmenni elhelyezkedni máshol. Köztisztviselőknél hasonló a helyzet. Az megy oda, aki nem tud máshová.

Miután van egy csomó olyan diplomás köztisztviselőnk, akinek van ugyan a képzettsége (jogász, tanár, bölcsész, szar közgazdász), de a köztisztviselői juttatások jelentősen magasabbak, mint amit a piacon ki tudna harcolni magának, így azt mondom, hogy a mindenkori magyar átlagbértől nem nagyon térnék el. Ennyit érnek a köztisztviselők.
Az MSZP nem ismeri, de jó jelöltnek tartja Patait  A szocialista frakció nincs igazán tisztában azzal, hogy ki az a Patai Mihály, de ha az SZDSZ-nek jó, akkor ők is támogatják, csak hogy elkerüljék az előrehozott választást. (Index) Ebben az egymondatos hírben benne van a…..
ApukadHUN 2009.03.27 15:24:21
@soseleszekelső: Bokrosra van a legkisebb esély, mert nagyjából fél másodperc alatt szembe röhögné a Zuschlag féle fosokat, meg nem tűrné meg a pénznyúlást. Nála nem az a kihívás, hogy mennyit sikerül kiosztania a pártcimbiknek, és nem Karsai képviselőnek akar megfelelni, sokkal inkább szeretne 10/10-es osztályzatot a megkérdezett 50 szakértő mindegyikétől.
A hagyományos politikus a hatalomhoz ragaszkodik. Bokros annyira azért nem.
ApukadHUN 2009.03.27 15:50:24
@kamasuka: A programja alapján nehéz arra gondolni, hogy hamis ígéreteket tesz.
Az indexnél állítólag megkérdeztek sok okos piaci szereplőt, akik hitelesnek és hozzáértőnek találták. Sokkal hitelesebbnek mint bárkit, sokkal hozzáértőbbnek mint bárkit.
Adjunk igazat Karsainak?
ApukadHUN 2009.03.27 15:54:59
@Zoli28: a privatizációról van egy jó sztorim. Amikor van egy iparág, amelynek mind az ötven képviselője a profitot számolja az állami vállalat meg csődbe megy ugyanebben az iparágban, akkor ott valami nem jó.
A Postabankra gondoltam.

Aztán, amikor a reptérről kirúgnak egy csomó embert a privatizációval, akkor nem értem mi a faszomat csinált az állami vállalatnál az a sok ember, akivel többen voltak előtte.

Az állami tulajdon = pazarlás, lopás, korrupció, csókosok beültetése (Torgyán Trixi légügyi dinasztia képviselő)
Gyurcsány Ferenc lemondana a miniszterelnökségről. Ehhez a következő két hétben az Országgyűlésnek új miniszterelnököt kell találni. Mit jelent ez? Új MSZP-SZDSZ koalíciót? MSZP-MDF kormányt? Esetleg MSZP-MDF-SZDSZ? És ki lehet az új kormányfő? Az biztos, hogy izgalmas…..
Az idei szezon másról sem szól, mint a Barcelona győzelmi sorozatairól. Nincs olyan kiosztható cím, amelyet ne ítéltek volna már előre a katalán csapatnak, edzőjének vagy valamely játékosának. Ehhez képes immáron három forduló óta akadozik a gépezet, és senki nem tudja, mi…..
 Kijött az első, februárban készült közvéleménykutatás. A Századvég és a Forsense mérése szerint mélyebben vagyunk, mint valaha: még sosem gondolták ennyien, hogy rosszul mennek az ország dolgai. A rossz közérzet megmutatkozik a kormány és a kormánypárt népszerűségén…..
ApukadHUN 2009.02.24 16:29:45
@bmezei: teljesen egyetértek!
Mindenért a Gyurcsány felelős. A vizitdíjat is velünk akarták megfizettetni, miközben ők helikopterrel utaztak. Támogassák a lakás és autóhiteleket a nehéz időben! Ne az emberekkel fizettessék meg a válságot! Én is tudom, hogy az üregi nyulak nem fizetnek adót, de már a népszavazás után megmondta a MINISZTERELNÖK ÚR, hogy nem az embereknek kellene fizetniük az orvosi ellátásért.
ApukadHUN 2009.02.24 16:40:22
@bmezei: Azért utálják a MINISZTERELNÖK URAT, mert ő mindenek fölött áll és érinthetetlen. Az Ő szájából hiteles a korrupció elleni hadjárat, Ő szorgalmazta, hogy az utca helyett a parlamentben politizáljanak, Ő a konzervatív értékek hiteles képviselője, az Ő pártján belül csak az olyan magasan képzett és intelligens emberek jutnak szerephez mint a Percné, a Szíjgyártó és az a vörös Répási.
Az MSZP fél a MINISZTERELNÖK ÚRtól, mert a falvakban élő értelmiség (hegedűtanárok, újságírók, sebészek, ügyvédek, brókerek, bírók) ereje őt támogatja.
ApukadHUN 2009.02.24 16:55:31
@kamasuka: "Mellesleg, közutálattal is lehet lassan 8 éve kormányozni. "

Azért egy komcsitól más az elvárás, mint a nemzet legbölcsebb emberétől. Ráadásul azok a buta komcsik néha elküldik a vállalhatatlan embert.
Összecsap a futballtörténelem két legnagyobb ádámcsutkája Interbe’, a Lyon sokkal kevésbé esélytelen (a.k.a. esélyesebb), mint azt sokan gondolják, a Roma most biztosan nem EGY-HÉTre megy Londonba, és élő ember nincs, aki meg tudja tippelni, mi lesz az Atléti és a Porto…..
ApukadHUN 2009.02.24 16:43:34
@Calogero: az ilyeneket nem kell, mert megjelenik sok ember ott és elkezd szaggatni a stream:)
Az első tavaszi forduló már régen nem azt jelenti, amit régen. 2009-ben nem beszélhetünk téli felkészülésről, a csapatok nem  újra belevágnak a küzdelmekbe, hanem "csak" folytatják, amit pár napja abbahagytak. Ha jobban is koncentrálnak, az mindössze azért van,…..
ApukadHUN 2009.01.28 23:30:35
@sundin:
ha egy szóval kell jellemeznem a huszadik fordulót: eutanázia
Megkezdődött a Bundesliga, mi meg csak kapkodtuk a fejünk. Már az első fordulóban élre állt a Hoffenheim, a Bayern hülyére verette magát, csak hogy hitelesebb legyen, mint Törrök Szultán, a nagyok adták-vették a taslikat és ritkán maradtak négy-öt gól alatt. Kár lenne tagadni,…..