Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NoRkoS

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
NoRkoS 2018.05.15 16:49:40
Én felháborodtam a cikken is, nem jó semmire csak olaj a tűzre.

Az adott helyzetben nem gondolom, hogy a gyerek lenne a hibás. A gyerekek csak mintákat utánoznak és tanulnak el. Ez a tett nem más mint a szűk és tág környezet visszatükröződése.
Nézzünk körbe, a felnőttek nem azon vannak folyamatosan, hogy kijátsszák a törvényeket, szabályokat. A teljes magyar társadalom ugyanebben nőtt fel legyen az 1 vagy 80 éves. Ha bemegyek egy falusi kocsmába azt hallgathatom, hogy Kádár alatt hogyan lopták szét a helyiek a TSZt. A teljes államgépezet is így működik jelenleg is. De a multiknál dolgozók is folyamatosan a policykat próbálják kijátszani.
Szerintem egyáltalán nem csoda, hogy a mai kamaszok így viselkednek. A felnőttek sem különbek csak tapasztaltabbak és a saját kis játszmáikat sokkal kifinomultabban játsszák.

Állatkínzást sokkal több felnőtt követ el bármiféle retorzió nélkül mint gyerek mert a törvényeink lehetővé teszik.
Miért rosszabb az ha a kamasz elszív egy spanglit mintha az apja vagy nagyapja ledönt 2 decit a hungarikum szilvából? Csak azért mert 1 millió alkoholista országában az ivás nemzeti sport a füvezés viszont ördögtől való?
Okostelefonok és internet bűvköre... Szerintem a gyerekek és fiatalok sok esetben tudatosabban kezelik ezeket a technológiákat mint az idősek akik között ugyanúgy egyre több a függő...
Gyerek szájából még nem hallottam, hogy a migránsokat megfőzné szappannak. Munkába menet a buszon nyugdíjas öregúrtól viszont már igen, remélem a vasárnapi mise után meg is gyónta!

Ahelyett, hogy mindenki vagdalózik épp ideje lenne tisztelni a másik generációkat és elindulni a társadalmi konszenzus irányába.
Ha ez sikerülne akkor remélhetőleg a gyerekek is máshogyan viselkednének.
Egyikünk sem jobb vagy rosszabb mint a másik, más korban más-más társadalmi és technikai környzetben nőttünk fel ezt fogadjuk el.

Pár hónapja egyébként egy felnőtt férfi indiában a tigrisketrecbe ugrott be de neki ideje sem volt megbánnia a tettét...