Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Albert Balog

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kísérleteim folytatása, az előző kísérleti blogomban (4. rész) leírt következtetésemből kiindulva. Következtetésem a cikkből: 3. Ki kell találnom, hogyan lehet "közvetlen feedet" csinálni a GDEMU adataiból, hogy a VA2 alaplapján keresztül lejátszhassam, megkerülve a VA2…..
Sok kutatás és emberekkel való beszélgetés után sok mindenre rájöttem. Ezek az alábbi megjegyzések voltak a leghasznosabbak. Lényegében "feltérképezetlen területre" lépek, és meg kell kockáztatnom ezt a projektet. Ezt kell tennem: 1. Távolítsa el a három mikrovezérlő chipet, amelyek…..
Oké, ez egy nagyon fontos felfedezés volt. Félig igazam volt, félig tévedtem. És azoknak is, akik a "mikrokontrollerről" meséltek, félig igazuk van, félig tévednek. Az igazság valahol középen van. Maguk a lemezmeghajtók univerzálisak a VA1 és VA2 között, és lényegében pontosan ugyanaz a meghajtó.…..
Sérülékenységeket találtam a VA2-ben, le tudtam játszani az égetett GD-ROM-okat és GDI-képeket még a 2000. november végétől és utána javított MIL-CD BIOS-szal is. Aztán rájöttem az összes slotra és arra, hogyan működnek. A VA2 játékadatok belépési pontja egy 16 tűs FPC csatlakozó, míg a VA1 egy 50…..
Az elméletemmel úgy döntöttem, hogy még jobban megvizsgálom az alaplapot. Az ellenőrzés során észrevettem, hogy a VA1 és a VA2 lemezmeghajtói közel azonosak. Mindkettő neve „CJ900U”, a VA1 „E0525A”, a VA2 pedig „E0915A” felirattal. A szétszerelésem során nincs különbség köztük. Az alábbi képen…..
Újabb felfedezést tettem a VA2 BIOS-ommal (v1.022). Az emulátorokban végzett további vizsgálat és kísérletezés után valóban tud játszani GDI-játékokkal, de nem képes CDI-játékokkal játszani, akárhogy is próbálkozom. Fent látható a "Kiss Psycho Circus" lemezem feltört példánya, amely GDI formátumban…..
VIZSGÁLATAIM ÉS KÍSÉRLETEIM:  Az utóbbi időben különféle BIOS-okat bontottam ki a Dreamcast VA2 gépeimről. Megerősíthetem, hogy a VA2 BIOS (v1.022) NEM tud lejátszani írott lemezes játékokat vagy MIL-CD-t. Ez egy VA2-től származik, ami az én tulajdonomban van, és 2000 December felirattal van…..
A VA2 és a VA1 is pontosan ugyanazt a konzolhéjat használja. A képeken látható, hogy mindkettőnek pontosan ugyanaz az elrendezése és a csavarok elhelyezése. Az acél védőpajzs azonban teljesen más. A VA2 acélján nincs csatlakozó a GD-ROM meghajtó számára. Sárgával karikáztam be a különbségeket. Ha…..
Introduction: I am bad at modding and patching Quake-style 3D games, and with Kiss Psycho Circus (KPC) being one of my favorites in the genre, there have been a handful of glitches that I've experienced in the game playing it on & off for decades. Most of them I discovered either on my first…..
Ez a PSone (SCPH-10x) gyártási dátumára és gyártási országára vonatkozó információ. Néhány korai tétel 2000-ből készülhet Japánban vagy Kínában, amikor a 2001-től és az azt követő tételek szinte mindig Kínában készültek. 2004 negyedik negyedévében (dátumkód = "4D") készült az utolsó tétel az…..
Ezek mind a PS1 konzolok különböző modelljei (PlayStation vagy PSX) lehetséges gyártási országai. További képekkel frissítek a jövőben, ha nem leszek lusta, hehe...
Ez az összes lehetséges dátum a PS1 (PlayStation vagy PSX) konzolok különböző modelljére, mivel valaki tucatnyi ilyen gépet gyűjtött össze, és több százat látott életem során. További képekkel frissítek a jövőben, ha nem leszek lusta, hehe...
Ez egy lista a Youtube-on nem található AJPW és NOAH gyűjteményem, valamint a ritka WWF "Russo era" műsorainak nyomon követésére. SkyPerfect!TV és Samurai TV nem szereti a Youtube-ot és más hasonló oldalakat (ez az NJPW viselkedéséhez hasonlítható). Igyekszem nyomon követni a gyűjteményemet. s =…..
Albert Balog 2023.07.06 20:38:49