Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duggongg

2 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy angol kifejezés, ami most remekül leírja a migráció által érintett országok manővereit: a „dick move”. Talán „paraszt húzás”-nak, még akkurátusabban „gecizés”–nek lehetne fordítani, ha muszáj lenne. Nehéz megmondani mikortól, de itt Közép-Európában…..
duggongg 2015.09.21 00:20:36
@Agysebész migráns: Te ismered azt a szot hogy "menekules"? Hogy a faszba lenne egy menelulonel utlevel es vizum amikor mondjuk lebombaztak a hazat? Kormany meg nincsen, ami maradt belole az bombaz eppen. Igy eleg nehez uj utlevelet igenyelni.
Eppen hogy az a gyanusabb szerintem akinek vannak papirjai...
duggongg 2015.09.21 05:35:05
@Molnárgörény: persze hogy van valamennyi penzuk. Mindenuket penze tettek meg a csaladjuk is segitettek oket. Kosaek kezdtek a hangulat keltest hogy smart phone-juk van a geciknek. Ugy latszik be is jott nekik. Elmagyaraznad hogy mi az osszefugges? Szerinted annak nem lehet veszelyben az elete akinek penze van? Vagy csak szimplan nem erezheti ugy hogy nincsen jovoje egy lerombolt orszagban?
Ami az utlevelet illeti, mintha ugyanezt irtam volna en is, hogy nem sokat szamit hogy van e.
       És ha leszoptunk már minden jó faszit,                 Mátyás király levelet ír,         Kinyalattunk velük minden jó puncit,                     összegyűri, kidobja,        És ha minden lánynak orgazmusa van,                visszahozza,…..
duggongg 2014.10.07 21:37:59
@Perverz Matyesz: A drogra nincsen bizonyitek (mellekszal de a Lancet-ben (talan a legtekintelyesebb orvosi lap) jelent meg egy tanulmany ahol 72 olyan esetet vizsgaltak meg verminta alapjan amikor az aldozat allitotta hogy bedrogoztak. Drogot egyik esetben sem talaltak, viszont a legtobb lany tokreszeg volt. Persze a leitatas sem sokkal jobb), a raveres pedig azt hiszem vegul nem tortent meg.
De nem is ez a lenyeg, nyilvanvaloan disznosag es valoszinuleg buncselekmeny is amit a srac csinalt. En most a nemi eroszak jogi definiciojara lennek kivancsi. Mi az ami beletartozik es mi az ami nem? Nem mindegy a srac szempontjabol, evek mulhatnak rajta. Marmint a bortonben.
duggongg 2014.10.07 22:45:31
A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélkő söpredékének tartja. Ez az álláspont sütött a Ma Reggel csütörtöki kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető…..
duggongg 2013.09.06 00:10:19
@Baluci: Lattal mar nagyvarosban fo"utvonalon parkolo autokat? Marminthogy civizilalt orszagban?
Olvasom, hogy Orbán Viktor felért a csúcsra. A brüsszeli uniós csúcstalálkozón zsebre dugta a kezét, körülnézett és elégedetten nyugtázta: a napra lehet nézni, de rá nem. Ilyen kiugró sikereket ország még  nem ért el, mint Magyarország, és tulajdonképpen nem is érti,…..
duggongg 2013.06.29 18:12:43
@zobod: "honnan ez a becsípődés, hogy aki sikeres és boldogul, azt gyűlölni és büntetni kell?" Idesorolod Gyurcsanyt es Kokat is? Sajnos Magyarorszagon a sikeresseg nem mindig ugyanazt jelenti mint a vilagnak a boldogabb felen ahol a szabalyok egyertelmubbek es be is tartatjak azokat. A magyarnak erthetoen gyanus ha sikert lat.
Ami meg a csucsot illeti, ja, feljutottunk ra. Mint Ero"ss Zsolt, szegeny...
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
duggongg 2013.05.29 17:45:33
@midnight coder: "Az iszlamista meg akkor is gyilkol, ha van mit a tejbe aprítani. Lásd Oszama Bin Laden"
George W. Bush osszehasonlithatatlanul tobb ember halalaert felelos mint Bin Laden, pedig o" nem is muszlim...
Május 3-án jelentette be a családja, hogy eltűnt Maribel Ramos, egy 36 éves, Irakot is megjárt egyetemista (a képen jobbra). Pár nappal később Maribel barátnője Emily C. nyitott a Yelp közösségi oldalon egy topikot, hátha valaki tud segíteni plusz információval a…..
duggongg 2013.05.23 17:01:40
@dr. mesterseges szinezek: Ez igaz de a pofa nyilvanvaloan nem tud jol angolul, kulonos tekintettel az ideidokre. Peldaul "she always new that i will give my life for her", helyesen "i would give".
Japán pénzügyi atombomba-robbantásának megvannak az első áldozatai: A japán jegybank agresszív kötvényvásárlást indított el, hogy a gazdasági stagnálásból valahogy kivigyék az országot, ez viszont több piaci szereplő számára is problémákat okoz. Az egyik ilyen szegmens…..
Libertarian Ki itt a bérrettegő? 2013.04.07 21:38:05
A jobboldal állandó mániája, hogy a ballibeket bérrettegőzi. Mert a tüntetők folytonos vegzálása, az Ügy nélkül egészen érdektelen Klubrádió ellen folytatott harc, az Alaptörvény-ellenes törvények Alaptörvénybe írása, a hivatalok káderekkel való kibélelése, a kapitalizmus minden téren való…..
duggongg 2013.04.08 16:55:23
@willdataa: "Az alaptörvény minden módosítása alaptörvény ellenes, mert az alaptörvény korábbi szövegétől különbözik. Alaptörvényesen lehetetlen alaptörvényt módostani."
Ez szimplan nem igaz. A modositas lehet a korabbi szoveg kiegeszitese, nem kell hogy ellentetes legyen vele.
Szombat reggel még azt találgattuk vajon mit fognak lépni okosék, miután a saját alkotmánybírójuk, Stumpf István is meg találta állapítani, hogy átlépték az alkotmányosság határait. Mindenre számítottunk talán csak arra nem, hogy az egyetlen reakciója a hétvégi…..
Miközben a Fidesz állandóan a másik oldal "gyűlöletkampányáról" harsog, ma ismét kiderült: ők cselekszenek úgy, ahogy szerintük a másik oldal. Vasárnap időközi választás lesz Dunakeszi 7-es számú önkormányzati választókörzetében. A Fidesz a győzelme érdekében az…..
duggongg 2013.03.23 17:43:44
@félázsiai 2llkedő: "Játsszunk el egy kicsit a gondolattal. Mit szólnál, ha ugyanezt az ellentábor csinálja?"
En az ellentabor vagyok. Marminthogy meggyozodesem hogy Orban Viktor es bandaja hatalmas karokat okoz az orszagnak. Mindez nem valtoztat azon hogy meg mindig nem ertem, mi adott okot a rendori intezkedesre. "Valotlansagot es ragalmakat allitottak". Mit? A rendor ott helyben el tudta donteni hogy valotlansag es ragalom? Jobb helyeken ehhez birosagi itelet kell. Attol hogy valaki az egyik vagy a masik taborhoz tartozik, meg nem kellene hogy elfogult vagy megengedo legyen a sajat "tabora" visszaeleseivel szemben.
duggongg 2013.03.24 00:28:10
@Mária: Magyar szorolapot meg tenyleg nem lattam, ez igaz. Itt (Californiaban) azt szorsz amit akarsz, legfeljebb szemetelesert fognak megbuntetni...
duggongg 2013.03.24 17:32:00
@Mária: Valoszinuleg nem (nem vagyok jogasz) bar a first amendment eleg ta'g vedelmet nyujt mindenre ami felfoghato velemenynek. Nem kell hogy ihaz legyen. Az biztos hogy onmagaban a roplap terjesztes temajatol fuggetlenul allampolgari jog es nincs is szabalyozva. Ha valakinek nem tetszik ami ra van irva, gondolom probalhat eljarast inditani, de nem automatikus.
Moszkvában kikosarazták őket, a saját terveiket pedig visszadobták Brüsszelből, ahonnan már nem 5.8, hanem 6.7 milliárdos önrészt követelnek. A ciprusi kormánynak nem sok opciója maradt. Jöhet a betétszámlák kifosztása. A mókának ezzel azonban még nincs vége. A bankok elvileg…..
duggongg 2013.03.23 17:34:28
@collateral collector: Ez azert bonyolultabb. Egyreszt, ahogy mar tobben irtak, Ciprus azert megy csodbe mert rakenyszeritettek a gorog adossag nagy reszenek leirasara. Masreszt ez ugye az Unio lenne, ha jol tudom. Nemetorszagnak nem Ciprust kell megmentenie hanem az Uniot.
Harmadreszt a bankbetek megadoztatasa a Rubicon atlepesevel egyenlo. Nezd meg peldaul az amerikai elemzeseket. Mind egyetert abban hogy hihetetlen ami tortenik es belathatatlan kovetkezmenyei lesznek ha meginog az embereknek a bankbetetek biztonsagaba vetett hite. (egyebkent a manyup einstand-ja is ilyen volt, ebben megint csak igazuk van az elottem szoloknak.)
Mindez meg hatvanyozottabban igaz lenne ha megmaradtak volna a kisbetetesek megadoztatasanak otletenel. Az ugyanis nyilt szerzodesszeges lett volna, ugyanis a 100ezer euro alatti beteteket allami garancia vedi bankcsod eseten is,
Ígéretemnek megfelelően ezennel szeretnék választ keresni egy korábbi posztban nyitva maradt kérdésre: vajon miért nem szexel a Balatonban a ponty? Sokak szerint azért nem, mert a Balatonba helyezett pontyállomány eleve szaporodásképtelen. Azért szaporodásképtelen – állítják…..
duggongg 2013.02.20 03:33:04
Nem tudom hogy miert annyira abszurd az a feltetelezes hogy a magyarorszagi pontyok
mar elvesztettek a kepesseguket az onmaguktol valo szaporodasra. Eleg kezenfekvo
hogy ha egy fajt mestersegesen szaporitanak generaciokon keresztul akkor megszunik a
szaporodasi kepessegre iranyulo szelekcios nyomas. Kicsit ahhoz hasonloan ahogyan a
magyar tehen sem kepes mar allatorvosi segitseg nelkul elleni, mig a ridegen tartott
amerikai marha gond nelkul. Ahogyan irtam mar korabban is, soha nem fogtam meg
nehany dekas pontyot. 40 evvel ezelott sem, amikor meg hatalmas hinarmezok voltak a
Balatonban es joval tobb nadas mint manapsag, vagyis a korulmenyek optimalisak
voltak. Hosszu ideig eltem Japanban es Amerikaban. Ebben a ket orszagban a ponty
szemethalnak szamit. Japanban csak siman nem torodnek vele, Amerikaban viszont
vannak helyek ahol tuzzel/vassal irtjak mint invasive species. Ennek ellenere
mindket helyen szo szoros ertelmeben meg az esolevezeto csatornak is tele vannak
ponttyal. Japanban, nem messze attol a helytol ahol laktunk, a rizsfold kozepen
folyt egy szennycsatorna. Szine-szaga semmi ketseget nem hagyott effelol. 30-40 cm
mely volt es hemzsegtek benne a hatalmas pontyok. Az alacsonyabb reszeken kilatszott
a hatuk a vizbol ahogy probaltak atevickelni. A pontyhorgaszat ugy nezett ki hogy az
ember lement vasarnap delutan a gyerekekkel, egy horgaszbottal meg fel kilo
kenyerrel. 2-3 percig kellett kenyer darabokat dobalni a vizbe, majd amikor mar eleg
hal odagyult akkor egy darab kenyeret a horogra tenni es olom, uszo, barmi nelkul
ugyanoda bedobni es masodpercekkel kesobb mar lehetett is farasztani a tobb kilos
pontyot. Megenni persze nem lehetett, sot ajanlatos volt alaposan kezet mosni miutan
megfogta az ember, olyan volt a viz amiben elt. Vagyis a japan ponty ilyen
korulmenyek kozott is jol erzi magat es gond nelkul szaporodik. Mi meg a segget is
kinyaljuk, mar elnezest, es az istennek se. Nekem eleg valoszinunek tunik hogy itt
megiscsak a hallal magaval van a problema. Ha raadasul ivni azert ivik a togazdasagi
hal csak utodok nem lesznek belole akkor meg rosszabb a helyzet mert kihigitja a
termeszetes vadponty populaciot, ugyanugy ahogyan a kartevo rovarok egyedszamat
lehet drasztikusan lecsokkenteni nagy mennyisegu sterilizalt egyed szabadon
engedesevel. A szaporodasra meg kepes him vadponty ugyanis togazdasagi nostennyel
fog nagy valoszinuseggel ivni es forditva de utodok egyik esetben sem lesznek.
Ugyanigy problema lehet amit a blog gazda is irt, ha az ivararany jelentosen
eltolodik. Nem tudom, hogy miert elsosorban nosteny pontyok kerulnek ki a
togazdasagokbol, de ugy latszik hogy ez a helyzet. Megintcsak, ha a kisszamu, meg
szaporodni kepes him ponty csak steril togazdasagi nostenyekkel talalkozik akikkel
ivni ugyan tud de utodok nem lesznek belole, ugyanoda jutunk, nem lesz termeszetes
ponty szaporulat a magyar vizekben.
duggongg 2013.02.21 06:10:42
@Willyfog67: Koszonom a dicseretet! Nem volt az olyan hosszu csak egy open office file-t masoltam be es valamiert megtordelte a server.
Azt mondod hogy a tapanyagdus viz kedvezett a pontyok szaporodasanak. Akkor egy masik pelda. Kolorado folyo a Hover dam alatt. Jeghideg, kristalytiszta viz, 5-6m melyen latszanak a kovek az aljan. Teljesen oligotroph viz, pont az ellentete a rizsfoldi csatornanak. Csak az a kozos hogy ott is volt egy halom ponty. Jo, nem annyi mint a rizsfoldon, de azert eppen eleg. Lehetett szigonyozni oket (ott szabad). Vagyis van ket teljesen ellentetes eletter, a pontyok megis mindkettoben gond nelkul szaporodnak. Csak a Balatonban (meg a tobbi termeszetes magyar vizben) nem. Meg mindig nem vagyok meggyozve hogy ezert a korulmenyek hibaztathatok es nem maga a hal.
duggongg 2013.02.22 19:56:14
@Willyfog67: Elismerem hogy logikusan hangzik amit mondasz. Akkor ugy modositanam hogy a togazdasagi ponty optimalisabb korulmenyeket igenyel a szaporodashoz mint a vadponty. Ugyanakkor viszont csokkenti is a vadponty populaciot, akkor is ha az osszeivas kockazata nem is all fennt, mert vegulis ugyanazt az okologiai niche-t foglaljak el.
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
duggongg 2013.02.09 17:15:22
@_Molly: "A dolognak az a "szépsége", hogy mivel tanúként idézték be, ezért a törvény szerint nem hazudhat. (A vádlott ugyebár megteheti, de a tanú nem.)"
Viszont nem is lehet felhasznalni ellene azt amit ilyenkor mond, nem? Legalabbis jogallamokban ez igy van. Magyarorszagon mi a helyzet? Jogaszok?
Publius Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18 09:40:21
Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori…..
Tudjuk, ki voltál. Tudjuk, ki vagy. Tudjuk, hogy ki nem leszel. Ne beszélj méltóságról...
duggongg 2012.12.23 15:39:31
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Kövér nem komcsi, ez hülyeség. Milyen alapon az?" Könyörgöm, az egész fidesz az. Hát mikor voltak ekkora államosítások Rákosi óta???
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
duggongg 2012.12.20 00:52:36
@ntracer: "ráadásul úgy, hogy pont őket talán nem is érinti az egész tervezet."
Ez nem pont azt jelenti hogy nem önérdektől vezéreltetve cselekszenek?? Soha nem értettem ezt az érvet. Ha valaki olyasmiért harcol ami őt személyesen nem érinti az pont annak a bizonyítéka hogy nem a saját érdekét nezi hanem a közjót (bármilyen röhejesen is hangzik ez a szó ma Magyarországon).
Mostanában megszaporodtak az írországi posztok, a mai is onnan, egészen pontosan Shannonból érkezett és amennyire meg tudom ítélni, egész reális képet fest. Vagy ha nem, majd ti megcáfoltok. „Ugyan született már néhány írás Írországról, de mivel friss tapasztalataimat…..
duggongg 2012.12.13 17:42:52
@A csótány is ember: Felreertitek ezt a bo"rszin dolgot. Eppen ellenkezoleg, ezt az affirmative action miatt kerdezik, ha jol tudom minden angolszasz orszagban (Amerikaban biztos). A kisebbsegek bizonyos elonyoket elveznek (legalabbis elmeletben).
Újabb nemzeti konzultáció a határon - most éppen a hajléktalanok témájában és a megyei jogú városokban. És miért? Legfőbb taláros testületünk nemrégi döntése miatt, röviden: Orbán Viktor szerint "ésszerűtlen az Alkotmánybíróság döntése, amely kimondta, hogy lehet…..
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
duggongg 2012.11.23 16:40:46
Még véletlenül sem Magyarországról szól a mai poszt (...), hanem Thaiföldről, ahol a rendőrök esőben nem szívesen mozdulnak ki az őrsről, ellenben jogosítványt szerezni finoman szólva sem túl bonyolult, de legalább vicces. Erről és sok más érdekességről is szól Cooper mai…..
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
Megfosztja mind a hét Tour de France-győzelmétől Lance Armstrongot az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA). Mi van??? ”A szervezet helyi idő szerint csütörtök éjjel bejelentette, hogy a kerékpárost örökre eltiltja a versenyzéstől, mert a sportoló úgy döntött, hogy nem…..