Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldfülű negyven felett

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég messziről indítom a sztorit, valahol másfél évvel ezelőtt Szöulban az utolsó napunkon eldöntöttük, ide még visszatérünk. Hogy nyomatékosítsuk az elhatározást, kiverekedtük magunkat a városból Incheon szélére, ahonnan a Szöul-Puszan bringaút kezdődik és mellette a hivatal, ahol meg lehet…..
Egy spontán jött utazás volt március közepére Milánóba, de azért kb. 1-1,5 hónappal elötte le kellett szervezni, márcsak hogy repülőjegy és szállás is jusson. Az előzménye a dolognak, hogy az egyetlen kedvenc keresztanyumék a nagy vizen túlra szakadtak pár évtizede, s találkozni velük nem sok…..
Bár még a hétvégén is délelőtt köd volt jócskán, ami sejteti, hogy a hőmérséklet sem a legideálisabb motorozni, azért a naptárban már március is a tavaszhoz tartozik. Szerencsére a múlt héten volt időm és lehetőségem ezzel a hobbimmal foglalkozni elég sok időt. Kezdtem is csütörtökön a kávédaráló…..
Végre egy kis motoros téma így a holtszezon végén. Ugyan a centim már kb. október óta vágom képzeletben (még majdnem 2,5 hét van) míg felvehetem a rendszámot a mákdarálóra, már nehezen bírok magammal, pláne, hogy az elmúlt hetekben motorozásra bőven alkalmas idő volt 15 fok felett is. Most hétvégén…..
Utolsó reggel, Szirakúza. Itt már sok látnivaló nem maradt, konkrétan semmi, viszont elindultunk a reptér irányába. Útközben néztük, mit lehetne még útba ejteni, kis kitérővel akár. Az első ilyen egy part volt, de mikor odaértünk csak hatalmas kerítést találtunk, meg láncot lakattal. Aztán a google…..
Ma Szirakúza volt napirenden egész nap. Abban maradtunk, az autó marad a helyén, mert nehéz volt jó helyen parkolót találni, megyünk gyalog, hiszen időnk van. Megpróbáltuk letudni a legészakibb látnivalókat, aztán haladtunk délnek, hogy ebédre Ortigia szigetén ehessünk egy pizzát. Első pont egy nem…..
Mára nem sok konkrét program volt tervezve, azon kívűl, hogy átautózunk Szirakúzába. Szépen gondtalanul, ahogy szabadság alatt illik, lassan megreggeliztünk és összepakoltunk, közben vettem észre egy óriási képet az ágyunk felett a Töröklépcsőről. Hm, mondom mintha itt még nem lettünk volna,…..
Castellammare del Golfoból a gyors reggeli után a parton végighaladva egy ötven km-re észak-nyugatra Tonnara di Scopelloba mentünk, ami egy kicsi, de annál szebb öböl. Legalábis a google-n, odaérve egy pár képet lőttünk, aztán igazából ki is durrant a lufi, jobbnak láttuk időt nem is pazarolni sokat…..
Ma első napirendi pontként a Castello di Cefalut látogattuk meg, ami tegnap kimaradt, mert ünnep lévén zárva voltak. Hát ez van, számolhattunk volna vele, de nem tettük. Nyitásra odaértünk, de kb. 5-10 perccel később kezdhettünk el jegyet venni, majd elindulni felfele olyan 5-6 másik ember…..
Második napunkat Taorminában kezdtük egy ütős napfelkelte után, mert előző nap a Castelmolaba már nem jutott időnk felmenni.  Napfelkelte az erkélyünkről Gallodoroban Ahogy összekészülődtünk, röpke 40 perc hegyi szerpentínezés után fel is értünk a parkolóba, onnan egy kellemes 10 perces sétával…..
December és egyben az év utolsó előtti napja. Végre. Elég volt az egész éves negatív kalandokból, munkahelyi szivatásokból, stb. Már októberben elkezdtük intézni a repjegyeket és a low budget nevében döntöttünk Szicília mellett. Aztán apránként a terv is kialakult, a szállások, autóbérlés is. Közben…..
Hát ez a nap is eljött. Az év talán tényleg legutolsó napsütéses, meleg napja, amin el tudok menni még egy hosszabb körre. A péntek délután, kora este volt ez, mert mára (szombatra) családi program volt tervezve, így ez a röpke másfél óra jutott évzárás címszó alatt. Jó, hogy van a navinak tartója a…..
A munkába járáson kívül nem igazán megyek így a szezon végén motorral sehova, múlt pénteket kivéve. Akkor elugrottam még a viszonylag meleg időben a motoros boltba Traunba, mert csak izgatja a fantáziám, hogy kihúzzak egy usb csatlakozóban végződő kábelt a navinak. Igazából ilyen téren úgy érzem…..
Ahogy a cím írja, a mai kihívás a Grossglockner meghódítása volt, ami részben sikerült is, de elégedett voltam a nappal, a motorral, magammal. Múlt szombatra terveztem első körben, hogy még ebben a szezonban meglegyen, de eltoltam egy héttel. Mindenképpen szombatra akartam rakni, ki tudja mennyire…..
Úgy tűnik a heti írásos összefoglalónak van most szezonja. Ahogy a hajnali tíz fokoknak és munkába menni motoron már kevésbé kellemes. Kétszer már enyhe ködbe is belefutottam, ami inkább azért volt kellemetlen, mert a plexin lecsapódott a pára és azért nem láttam sok dolgot. Pár cuccot rendeltem…..
Egy hét alatt volt pár alakulás motorozás téren szerencsére. Talán az egyik legjobb, hogy felkerült a régi telefon új tartója, amit navinak tudok használni és jelenleg tesztelés alatt ál. Az SP Connect motoros tartójára esett a választásom. Kicsit sokallottam a hetven eurót érte, plusz a huszata…..
A mai kör több szempontból is különleges volt. Egyrészt mert egy rövid welsi kiruccanás (ami kb. egy óra volt) után indultam az eddigi leghosszabb utamra egyben, ami 175km lett. De a lényeg a második, az apropó. Otthon mindenféle mondva csinált okokra hivatkozva, szakértők és másik fél bevonása…..
Ahogy a címben is utaltam, jó egy hónaja írtam meg a legutolsó bejegyzést, de azért közben volt jó pár száz km és kaland is bőven. Apropó kaland. Még úgy vettem meg a kis tyúkot, hogy a pillanatnyi sebességjelzője teljesen random 0-t mutatott, az ABS-lámpával együtt. A hónapokig tartó nyomozás végre…..
A cím egyből két témát is érint. Az egyik, ami talán rövidebb lélegzetvételű, hogy a július 9-ei (szülinapos) bejegyzésemet blog.hu csapata méltónak találta, hogy kirakja a főoldalra és azóta 230+ nézettséget tett meg, ez a nagy szám (a normál poszjaim 10-20 körüliek) nélkülük nem jöhetett vona…..
A kerékpár szó szoros értelmében elég kis korom óta az életem része, de itt a két darab kerékkel rendelkezős járműre gondolok. Mivel motorozni ebben a szezonban kezdtem el, így az előző állítás a biciklire irányul. Ahogy így visszaszámolok, közel harminc éve (a leírástól is libabőrös leszek)…..
Mint a cím is sejteti, az elmúlt másfél hétben nem sok kedvem volt motorozni. Sem. Kicsit neheztelek is rá, de ez egy másik történet. Tegnap délután elmentem azért egy közepes karikára, még mindig felfedező módban. Rengeteg út van a környéken keresztbe kasul, nem árt tudni a nagy részét fejben :)…..
... az eső. Pár hete még ezzel szívtam a vérét ismerősnek és engem is utolért az igazi eső. Eddig kis záporkák el-elkaptak, nagy "kár" nem történt. Na de tegnap reggel, autó nélkül az esőben dolgozni menni két opcióm volt. Vagy a bringa ami 50-55 perc, vagy a motor ami 20 perc. Nyilván ez utóbbi…..
Hurrá, itt a szombat! Nyár is van. Ja, meg eső és vagy 15 fok. Még jó, hogy az legalább pluszban és nem minuszban. Nem kimondottan motorozás volt a program mára, de így minden kinti elfoglaltság is nagyjából ki lett lőve. Így ami fontos volt, le kellett ugranom a faluba boltba, meg egy kanyarral a…..
Mivel ma is motorral kellett mennem "sajnos" dolgozni, így hazafele megint kerülővel jöttem. Első megálló a Spar volt, mert tankolnom kellett magamba, meg kivettem némi készpénzt is, de a 32 fokban a szikrázó napsütésben kellett is a hidratálás. Egészen igazi motorosnak nézek ki a képen, pedig az…..
Ahogy a cím is sejteti, az első hét kezdeti fellángolása után elég nagy szünetet hagytam az írásban. Na nem mintha nem gyűltek volna a közös km-ek, csak valahogy a múzsa került Szóval a hétköznapi kalandozás annyiban merült ki, hogy párszor elmentem munkába, meg kisebb kerülővel haza. Közben…..