Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urbex Mánia

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország legmagasabb hegyvidékén, a Mátrában számos turistalátványosság, túraútvonal és pihenőhely található, de néhány régi épület, például szállodák, elhagyatott állapotba kerülhettek az idők során. Az ilyen hotelek többsége valaha népszerű turisztikai célpont volt, ahol a városi…..
FRENKIE A Bergmann-vendéglő 2024.06.12 11:59:18
Egy elhagyatott épület mindig különös hangulatot áraszt. Az idő fogságában rekedt épületek titkokat, történeteket őriznek, amelyeket szívesen felfedeznénk. Ebben a blogbejegyzésben egy ilyen elhagyatott vendéglőt járunk körbe, hogy megértsük, miért is vonzzák annyira az embereket ezek a…..
Az elhagyatott kórházak mindig is különleges vonzerőt jelentettek a városi felfedezők, fotósok és történészek számára. Ezek az épületek, amelyek egykor az élet és gyógyulás helyszínei voltak, ma az idő múlásának és az emberi történelem változásainak tanúi. Egy ilyen kórházban járva az ember szinte…..
Az elhagyatott zöldségtani kutatóintézet különleges atmoszférájú helyszín . A falak között a természet visszaveszi jogos helyét, a növények átvették az uralmat az emberi beavatkozások után. A folyosók és termek olyan történeteket őriznek, amelyeket csak a falak hallhatnak. Talán egykor virágzó…..
A hely hangulata olykor kifejezetten ijesztő, ezt teszik teljessé a közvetlenül a műtőben lévő, lazán kidobott gyógyszerek és orvosi eszközök  vagy a mikroszkóp körül heverő készítményminták. Belépve az épületbe, a folyosókon hosszú sorban álltak az elhagyatott irodák, ahol poros és elfeledett…..
Az elhagyott gyárak a múlt néma tanújaként működnek, olyan helyek titkaként, amelyek egykor az intenzív emberi tevékenység központjai voltak. Ezen elhagyott városi óriások között található egy hatalmas gyár, amely egykor élettől lüktetett, és összetéveszthetetlen nyomot hagyott a…..
A híres többszintes bunker Magyarországon, Győrben található. Ha van kalandvágyad és érdekel az urbex, akkor gyere és fedezd fel te is. Szabadon bejárható.  A bunker különlegessége, hogy nem a föld alatt van, hanem úgy épült fel, mint minden más föld feletti építmény. Vasbeton szerkezetű, falai…..
Magyarkeresztúr központjában áll elhagyatottan a Baditz-kastély, amelynek jellegzetessége az épület előtt álló kút. Baditz-kastély története A kastély a XIX. századtól a XX. század első feléig a Baditz család tulajdonában volt, akiknek a környéken több birtokuk is volt. A kastély stílusa…..
FRENKIE Elhanyagolt Zichy kastély 2023.07.27 10:46:07
A mai épület elődjét 1751 és 1757 között Zichy János építtette barokk stílusban, amely akkor egy földszintes, L alakú kúria volt – áll a históriában. A következő építkezés 1772-1773 között történt, az eredeti épületet beépítették a jobb oldali szárnyba, s az épület ekkor nyerte el U alakú…..
A helyet azóta az illetékesek kiüritették,az épület új funkciót kapott. Rengeteg állatorvosi segédeszközt hagytak itt, ez volt a műtőasztal. Aneszteziológiai készülék Anestar N – 7 Borjúminták formaldehidben Szövetminták a penészes dolgozószobában. Saját fotólaboratórium, mi…..
A világ egyik legrégebbi faszerkezetű, működő hullámvasútja. 1922-ben épült, eredeti neve Hegyivasút volt. Az Angol Park, majd a Budapesti Vidám Park legnagyobb mutatványa volt. Figyelem!!! Őrzött terület A Hullámvasút történetének kezdete egészen 1896-ig, az Ezredévi Kiállításig nyúlik…..