Regisztráció Blogot indítok
Adatok
narancsgep

44 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az infrafűtés általában biztonságosnak tekinthető Ez a technológia infravörös sugarakat használ fűtésre, amelyek teljesen biztonságosak és nagyon hasonlóak a napsugarakhoz. Az infra panel elektromos árammal működik, ami a legbiztonságosabb fűtési módszerek egyikének számít. Az infrapanelek…..
„8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás” tartja az ismert sláger. A kérdés, hogy hogyan tudjuk a munkán kívüli szabadidőnket eltölteni úgy, hogy azzal kedvezzünk az egészségünknek. Mert el lehet tölteni az időnket a TV előtt ülve, miközben nassolgatunk, csak ezzel nem biztos, hogy jól járunk…..
Rejtett fali infrasugárzókkal fűtött nappali szoba ART DECO stílusban - látványterv: Budapest Életmód Expo, 2024 Infrafűtés az otthonunkban Az infrapanel-fűtés egészségügyi kockázatairól szóló információk alapján úgy tűnik, hogy az infravörös fűtésnek nincsenek jelentős negatív hatásai az…..
Energiatakarékos eszközök, hőszigetelő szerkezetek Építsünk optimálisan takarékos és hatékony télikertet? Hát persze! Tegyünk napelemet a tetőre? Hát persze! Mindenképpen figyelembe kell vennünk a fenntarthatósági szempontokat, ha a megrendelő egyik célja a ház energiafelhasználásának…..
A fogyasztói társadalom ellentmondásai Az elmúlt évtizedekben a fogyasztói társadalom robbanásszerű növekedése, amely túlfogyasztást generál, számos kihívást vetett fel a fenntarthatóság szempontjából. Mint tudjuk, a fogyasztói társadalom olyan gazdasági rendszert jelent, amelynek középpontjában a…..
Nyilvánvalóan ma már nem tudjuk az életünkből teljes mértékben kizárni a gyógyszerek használatát, mivel a statisztikák szerint az emberek közel fele szed valamilyen gyógyszert napi szinten. TUDTA? Az 1930-as évekig az orvosságok közel 90%-a növényi alapanyagokból készült! A gyógyfüvek egyik…..
Üvegverandák, fedett előterek, beépített teraszok... A télikertépítés Budapesten egyre népszerűbb, mivel ez egy kiváló módja a lakótér kibővítésének és a természet közelsége megteremtésének. A télikertek számos különböző formában és méretben rendelhetők meg a gyártóktól így biztosan megtalálhatja az…..
A légzés alapvető fontosságú, mivel ez felel a szövetek oxigénnel való ellátásáért és a szövetekben termelődő széndioxid eltávolításáért egyaránt. Vagyis ahhoz, hogy az anyagcsere folyamataink megfelelően működjenek oxigén felvételére és szén-dioxid leadására van szükségünk. Ennek a gázcserének a…..
Gyomorhurutról akkor beszélünk, ha a gyomornyálkahártyában vérbőség keletkezik, megduzzad, nő a redőzöttsége, az izomzat görcsösen húzódik össze. A heveny gyomorhurut általában teljesen váratlanul jelentkezik és rosszulléttel indul. Minden ilyenkor elfogyasztott étel és ital hányást, égető…..
Aggodalomra adhat okot, ha minden ok nélkül veszítünk a testsúlyunkból és hirtelen elkezdünk lefogyni. Különböző okok állhatnak mögötte. Milyen okai lehetnek a fogyásnak? a gyomor, a máj, a bél vagy a hasnyálmirigy megbetegszik és ezért táplálékhasznosítási zavar áll a háttérben a rosszindulatú…..
Budapest - mint Magyarország fővárosa - híres kulturális örökségéről, gyönyörű épületeiről és a Duna lenyűgöző panorámájáról. A városban élni vagy dolgozni egy valóságos álom lehetne számodra, ha az üveg és beton túlsúlya és a szennyezett levegő nem rontana a látványon és közérzeteden. Sokat segít…..
Egyre többet olvashatni arról, hogy a kézzel való írás elsőbbsége visszatérhet a billentyűzéssel szemben. Legalábbis az oktatásban, ahonnan előbb-utóbb kitilthatják az iskolások okostelefonjait és más digitális eszközeiket. Beszélhetünk-e a kézírás reneszánszáról? A kézírás reneszánszáról beszélni…..
A beépített terasz téliesítése: szigetelés, fűtés egy olyan folyamat, amelynek során a terasz külső felületét és a belső terét olyan módon alakítják át, hogy az télen is használható legyen. A téliesítésnek többféle módja létezik, attól függően, hogy milyen igények merültek fel az építtetők…..
Saját tervezésű háztáji biokertészet létesítése akár egy teraszra épített télikertben is lehetséges. Ám eközben számos szempontot figyelembe kell venni. Teraszfedés és beüvegezés közben gondoljunk arra, hogy a biokertészet olyan kertművelési módszer, amely a természetes ökológiai folyamatokat veszi…..
Az internetezés mint szabadidős tevékenység Ma már a világháló korlátlan lehetőséget kínál a felhasználóknak nemcsak arra, hogy távmunkát végezzenek vagy tanuljanak, hanem arra is, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak, tartalmasan töltsék el a szabadidejüket. Az internetezésnek számos előnye van a…..
Ha Home Office munkaállomásod részére nagy teljesítményű új laptopot vásárolsz, ne válj meg régi készülékedtől. Ez megoldás arra nézve, hogy értékes gépedet csak munkára használd és így megkímélhesd azoktól a terhelésektől, amelyeket a régi notebookod még jól elbír. Ha mégsem, érdemes szervizben…..
Hét tipp arra, hogy miért olyan népszerű ital a gin-tonik? Frissítő íz. A gin-tonic frissítő és könnyű ízű ital, amely kiváló választás a meleg időjárásban vagy egy hosszú nap után. A jéggel kevert gin jellegzetes íze és az enyhén kesernyés tonicvíz együttesen kiválóan…..
Miért előnyös a használt laptop otthoni munkára? Digitális korunkban a laptopok elengedhetetlen eszközök lettek, mindennapi életünk szerves részévé váltak. Az interneten való böngészéstől a munkavégzésig és a szórakozásig számos feladatot hajtunk végre rajtuk, általuk. Az új készülékeket azonnal…..
Beépített terasz betörés elleni védelme A betörés sajnos gyakori bűncselekmény, amelynek bárki elszenvedője lehet. Különösen pusztító lehet, ha a saját otthonunkban ellen történik. A modern otthonokban egyre népszerűbb beépített teraszok, verandák különösen ki vannak téve a betörőknek. Azonban…..
Kánikula és uborkaszezon ellenére is kiemelt figyelmet kapott nemrégiben Szabó Tibor Benjámin írása, amely a magyar kultúrpolitika jelenlegi helyzetét és jövőbeli kilátásait elemzi. A cikk szerint a kultúrpolitika Demeter Szilárd-korszaka a végéhez közeledik, és utána valami még vadabb, sötétebb…..
Gombakrémleves pirított csiperkével Kitartóan esik az augusztusi eső. Csak ez hiányzik még a másnapossághoz. Ahogy barátunk mondaná: az embernek ilyenkor nemcsak az élettől megy el a kedve, hanem attól is, hogy reggel kidugja az orrát a paplan alól. Majd bölcsen hozzátenné: De enni ilyenkor is…..
Hordozható télikert: fém + polikarbonát A mobil télikertek olyan könnyűszerkezetes hordozható pavilonok, amelyeket egyszerűen fel lehet állítani és le lehet bontani, elemei könnyen szállíthatók és a konstrukció egésze is mozgatható akár összerakott állapotban is. Általában alumínium vagy acél…..
A császárgomba dicsérete, leírása Fogyassz ínyencségeket. Ilyen a császárgomba (Amanita caesarea). Szépségét, színeit, kellemes illatát, mindenekfölött pedig pompás ízét már az ókori Rómában dicsőítő versekben magasztalták. Európa, Ázsia és Észak-Afrika bizonyos területein is előfordul. Ám tudni…..
A Google első helyére kerüléshez ezt kell tenned: Alkoss releváns és magas minőségű tartalmat. Ez a legfontosabb dolog, amit megtehetsz, hogy a weboldalad jól szerepeljen a Google keresőben. Győződj meg róla, hogy a tartalmad releváns a kulcsszavaidra nézve és megfelel a keresők által használt…..
Utánanéztünk az új és használt laptop modellek árának A 10 legnépszerűbb laptopmárka 2023-ban Alighogy befutottak az első félév eladási adatai, a Computer Trade magazin - szakemberek véleményére és a trendeket elemző AI-rendszer adataira is támaszkodva - kihirdette a 2023-as év TOP10…..