Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öööö...izé

0 bejegyzést írt és 469 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Szolgálati közlemény 2012.10.29 11:01:00
Múlt héten elindította a KiMitTud közadatigénylő rendszert is üzemeltető Átlátszó portál a blogját, ahol picivel többet és személyesebb hangvételben írnak, mint az anyaoldalon. Az Átlátszót gondolom nem kell senkinek bemutatni, Bodoky Tamás és Mong Attila a két húzónév…..
Vastagbőr Csak NERőgépek lesznek 2012.10.02 09:01:00
Tegnap reggelre Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze, amire eddig csak árvíz- és az iszapkatasztrófa kapcsán volt példa. Most viszont természeti csapás nem sújtja hazánkat, úgyhogy csak tippelgettük a miértet. Matolcsy bejelent egy újabb csomagot? Jön a Széll Kálmán…..
Subba Eközben Londonban 2012.09.24 14:39:21
Köszi Becherpig! ..
öööö...izé 2012.09.24 15:53:27
@Sadwick: ja, vagy svédek kávézója, vagy svédé a kávézó...
ennél futja jobb szóviccre is - gondolom....
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
öööö...izé 2012.09.03 11:01:39
@venator: Teljesen egyetértek abban, hogy a világ legtermészetesebb dolga kellene, hogy legyen az, hogy az ember ott dolgozik, ahol épp akar, és valóban röhejes, hogy hogy mindenki elvi kérdést próbál ebből csinálni. Nem attól vagyok magyar, hogy taposom a szart itthon még akkor is, ha nem látszom ki belőle, és attól sem leszek kevésbé magyar, hogy normális megélhetést és körülményeket teremtek magamnak, a családomnak máshol.

Szánalmas ezt hitvitaként kezelni, egyetértek.

De azt is be kell látni, hogy "az ország átlépte a határt". Számtalan társadalmi csoport van, aki csak azt látja, hogy évről-évre rosszabbul megy a sora. Akár pénzügyileg, akár elismerésben, akár megbecsülésben, a munka becsületében. Ezek számára eljön egy pillanat, amikor a pohár (avagy tele lesz a tökük).

Szerintem ennek megfelelő szinonimája (illetve szólása) az, hogy "átlépte a határt".
öööö...izé 2012.09.03 11:15:18
@venator: persze, hogy hajlamosak vagyunk, a magyar szeret panaszkodni...sírva vígad..

A Haza és Ország olyan fogalmak, amelyek -bár magasztosak- semmi perc alatt le lehet degradálni. Hogy ki hogyan viszonyul hozzá, azt a lehetőségei és az igényszintje szabja meg, például teljesen közömbös egy éhezőnek a mi fennkölt beszélgetésünk, neki csak kaja kell, nem foglalkozik filozófiai eszmefuttatásokkal.
Vagy az Ország szó degradálása a legegyszerűbb, ha hozzáteszed a "gyűlés" szót... ;)
A nálunk is sokkal rosszabb helyzetben lévő országok polgárait meg úgy hívják máshol, hogy "menekült". Mi nem fogunk erre a státuszra jutni -remélem- a jövőben (bár azért egyesek próbálkoztak vele itt-ott...szánalmas...)

A pozitív attitűd fontos dolog, de sokszor kevés az üdvösséghez. Én könnyen beszélek: van munkám, jól keresek, van hol laknom, a gyerekeknek van ruha. Ha mindez nem lenne, valszeg egy szívlapáttal igazítanám el azt, aki azt mondja, hogy gondolkodjak pozitívan.
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
öööö...izé 2012.08.31 23:00:04
@Blogger Géza: igaz, még ennyi gerinc sincs bennünk
öööö...izé 2012.08.31 23:00:38
@öööö...izé: helyesbítek: a politikusainkban.
öööö...izé 2012.08.31 23:03:39
@Blogger Géza: kár hogy nem érted, hogy mi az a nemzeti öntudat, hazaszeretet. Ha értenéd, akkor felfognád, hogy az örmények miért reagáltak így.
Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő. A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!Minden adat csak Nézőpont kérdése!A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább…..
öööö...izé 2012.08.16 10:19:01
@Ad Dio: Hát valaki alá csak kell, hogy tartozzon a TDM.-es lányka!

Ne légy már ilyen értetlen! :)
öööö...izé 2012.08.16 10:21:59
@Seduxen (már NEM dr.): ROFL Új alcímet is lehetne adni ennek a posztnak és kibővíteni a tartalmat, remek javaslat! :D
öööö...izé 2012.08.16 10:43:08
@Ad Dio: persze, de már valaki megírta azóta neked a rendes választ

bocs, csak belefeledkeztem az előző gondolatmenetembe
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
Vastagbőr Megkapják az orvosok 2012.05.16 12:10:00
Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az…..
öööö...izé 2012.05.17 08:00:57
@Virág et.: ez az egész nem az elmúltkétév, nem is az elmúltnyócév, hanem az elmúlthuszonkétév hibája.

Egy biztos, a jelenlegi kormány sokkal többet tett már az egészségügy problémáinak megoldása érdekében, mint az összes korábbi, csak sajnos ezek a tettek továbbra sem pozitívak...van közöttük az is, de az eredő még mindig lefelé mutat...
öööö...izé 2012.05.17 08:20:12
@Virág et.: amit tesznek, az a napról-napra való túlélés lehetőségének megteremtése, tűzoltás

Ezek nélkül itt sem lenne az egész, persze így sincs sehol.
öööö...izé 2012.05.17 09:51:45
@molnibalage: nincs itt már dedikált felelős, csak a probléma van

én konkrltan lesz*rom, miért tart itt, ahol, engem csak az érdekelne, hogy oldják meg...illetve már az sem annyira...
Na ilyet ne lássunk soha! - legalábbis, amíg fizetünk egy szolgáltatásért. Az amerikai T-Mobile androidos felhasználóit érte az a kellemetlen meglepetés, hogy szolgáltatójuk már a lehúzható értesítési mezőben is reklámmal támadja őket. A "bug" a…..
Öt nap kemény fejtörés, gondolkodás és agytorna után SkiccPali ma megszólalt a plágium ügyről. Nem tudom kit minősít, őt magát vagy a mögötte álló stábot, hogy ez a szösszenet megnyugtató magyarázat helyett inkább a polgárjenő hivatalos mém stílusában a…..
öööö...izé 2012.01.18 14:55:14
Subba iWin 2012.01.04 14:58:00
Újabb fergeteges nyereményjáték: ha a recessziós Jézuska nem hozott volna új iPhone-t, akkor most akár nyerhetsz is a Hitemptation és a Iphone Hungary oldalán keresztül. Itt megtalálsz minden infót...
A forradalmi törvényhozás egyik legszebb vadhajtására bukkantak a Füstírtók:"A Parlament alkotmányügyi bizottsága 2011.december 30-án a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslathoz (!) egy zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be. Ennek…..
Subba Jó ebédhez szól a nóta! 2011.12.01 11:52:00
öööö...izé 2011.12.01 12:09:05
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
öööö...izé 2011.11.25 11:09:20
@Plébános: én ugyanezt éreztem a posztban az erikavikinges videó kapcsán...
öööö...izé 2011.11.25 11:10:45
@.Pierre Bezuhov.: Istenem, nem láttalak itt már vagy 3 éve! De hiányoztál! Mi van veled? :)
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Haditudósítás a frontról: - A helyzet eddig is szar volt, most még szarabb, és úgy néz ki, hogy sokkal szarabb lesz! A Wall Street Journal szerint "Magyarországon lehet a következő válság Európában" és "közel van a borulás Magyarország számára". Járai…..
öööö...izé 2011.11.11 12:08:52
@Enrico72: legyünk realisták és optimisták: nem lesz 6%-os visszaesés. Ezt összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy kedves vezetőnk és kétbalkezének gazdaságpolitikája lám, nem okozott visszaesést. Hurrá, eddig rendben is van. Sajnos ez a tény nem feledteti azt, hogy a jövő évi költségvetés nem a reális számokból indul ki (euró árfolyam, gazdasági növekedési ráta), valamint hogy a megszorításokat végre kell hajtani.

És nem, nem fogadom el semmilyen politikai erőtől, személytől, hogy a SZEMEMBE HAZUDJON ÉS HÜLYÉNEK NÉZZEN.

Mondja ki, hogy megszorítás lesz itt és itt, azt el tudom fogadni, és azt is elfogadom okként, hogy ez az elmúlt nyolc év műve. Igen, konkrétan ebbe a 2010 májusától eltelt időszakot IS beleértem.
öööö...izé 2011.11.11 12:36:00
öööö...izé 2011.11.11 12:56:28
@Himpellér: biztos?

én a vizitdíjjal általánosságban nem értek egyet, azonban mindenképp megfontolandó lenne bizonyos szolgáltatásokért pénzt kérni, ugyanis apl. TB finanszírozza a te pénzedből (is), hogy ügyeletben egy torokfájóshoz kirohangáljon az orvos (mellesleg egy kiszállás ha kiszámlázod hétközben 38, hétvégén 42ezer forint, ha nincs biztosításod).

Van, ahol van helye a vizitdíjnak, főleg, ha szolgáltatásról beszélünk. Márpedig szerintem az, hogy a lakásodra kimenjen valaki dolgozni, az egy szolgáltatás, és nem járandóság. Azt kellene tisztába tenni, hogy mi számít "alap"ellátásnak. Amíg ezt nem tisztázzák, nem vállalják fel, addig minden csak maszatolás.
Nekem ma sikerült belefutnom a Google panorámaképeket rögzítő autójába az Izabella-Jósika utca sarkán, egy taxiban ülve. Azt tudom, hogy a VII. kerületben, a belvárosi részeken már jártak. Minden jel szerint most a 8. kerület van terítéken.Ezek szerint a Google Maps utcanézetein…..
öööö...izé 2011.11.03 17:06:57
Vastagbőr Pintér már csak tudja 2011.05.04 10:10:00
A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő…..
Mindennek van következménye. Annak is, hogy Medinán lesz a NATO-lokátor. Fussuk át, hogy jutottunk idáig: - Első terv: Zengő. Az Orbán-kormány a 40/2002. (III. 21). Korm. rendeletben a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe utalta a beruházás ("beleértve a nemzetközi katonai…..
öööö...izé 2011.03.16 14:17:54
@Goompah: jelzem olyan területeken is, ahol folyamatosan mennek a gyakorlatok tankkal, gripennel (levegő-föld), és minden egyébbel, ami az arzenálban van: ott is vidáman éldegél az árvalányhaj és sok más védett faj...

A természetvédelem ott valósul meg leginkább, ahova ember nem jár...márpedig egy radarbázis ilyen...nem lenne sok széthajigált szemét, autók elvétve, az ott dolgozók meg nem szaggatnák hobbiból a védett növényeket...

A NATO-val kapcsolatban annyit, hogy nincs saját pénze, a tagországok adják össze, ki többet, ki kevesebbet. "A NATO ad pénzt" azt jelenti, hogy visszakapjuk :P
Elkészült a prototípus a söralátét méretű adóbevalláshoz, tegnap a parlamentben Matolcsy húzta elő a zsebéből, és akkor nézhették meg a képviselők is. Le a kalappal, Orbán megmondta, hogy ilyen lesz, és valóban ilyen lett. Tényleg söralátét méretű, 2012-ben egy ilyet…..
öööö...izé 2010.10.22 09:17:39
@Virág et.: Nem is volt másról szó, hanem arról, hogy az SZJA bevallást leegyszerűsítik.
Logikátlan is minden szart ráíratni, ugyanis a vállalkozók kivételével mindenkinek a járulékai be vannak fizetve, így az APEH pontosan tudja, hogy ki után mit fizettek és mennyit, minek akkor ezt évente egyszer még egyszer leírni....
A vörösiszap-ügy legfrissebb történései:a védőgát épül, Illés Zoltán sk. vezette fel a nemzetközi sajtót a tározó repedéseit 10 cm-ről bámulni; a MAL Zrt. vezetése bocsánatot kért, tagad valamit és másvalamit megerősít; a slaggal csapatós Bakonyit letartóztatták, Hende…..
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
öööö...izé 2010.10.05 14:41:03
Egy idézet innen, a vélemény tetszik:
mohikan.blog.hu/2010/10/05/vorosiszappakolast_bakonyi_zoltannak

"Szóval Bakonyi Úr, ha nem elég baj, hogy az Ön által igazgatott ipari létesítmény melléktermékének elszabadulása folytán hárman meghaltak, lakosokat kellett kitelepíteni otthonukból; kérem, a kedvemért demonstrálja nyilvánosan, hogy a vörösiszap veszélytelen, hemperegjen meg benne és ha végzett slaggal veressék le magáról!"
öööö...izé 2010.10.05 14:43:48
@cyberlolita400001: Semmit nem fogtok megoldani. Értelmetlen egy hozzászólás...na meg OFFTOPIC is....

mindenesetre tényleg részvét a hozzátartozóknak, ott lakóknak...
Vastagbőr Ácsi gyerekgyilkosság 2010.08.23 13:01:00
Szekuriti Blogger bloggerkollega írása: Egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két gyerekét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A két, 9 és 10 éves gyereket és anyjukat halálra késelte az elkövető, aki utána felakasztotta magát. Szeretnék írni arról a…..