Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szelessav

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csökken. Az NHH gyorsjelentése szerint novemberben se változott a tendencia: egyre kisebb arányban növekszik a szélessávú elérések száma, az ADSL például márcsak 0,25 százalékkal nőtt. A nagy idők 5-6 százalékához képest ezt semmi, és a helyzetet nem menti a kábeles internet…..
Újra Pataki Dániel lett a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, és ennek apropóján összefoglalta az eredményeit és a céljait - na de hol vagyunk mi még attól, hogy a szexről is szívesebben mondjunk le, mint az internetelérésünkről? Gondolom, aki ide el-ellátogat, tisztában van…..
Monokon gondoltak egyet, és internethozzáféréssel, tévével, italautomatával - és nem utolsó sorban - fűtéssel felszerelt buszmegállókat építettek. Ebből szerintem országos programot lehetne csinálni - csak egy kis szervezőkedv kellene hozzá. A dolog önmagában is érdekes,…..
Egyre-másra jelennek meg a hírek, amelyek nyugtázzák, hogy az internet-szolgáltatók nagy része feltüntette a hatóság által kötelezővé tett garantált sávszélességet is. Most akkor nem leszünk "átverve"? Minthogy alapvetően piac-, és vállalkozóellenes országban…..
A Magyar Telekom által fejlesztett, a mai DSL-eket felváltó üvegszálas technikán alapuló új generációs hálózatot már ötezren használhatják. A vállalat nemcsak a telefondrótokat cseréli üvegszálra a tervek szerint, hanem frissíti kábeles hálózatát is, ami, ha nem is olyan…..
Amíg az USÁ-ban újra felmerült az aktív segítségnyújtás ügye, itthon is változások várhatók a szélessávú stratégiában. Obama, az internetes elnök bejelentette, hogy tenni kíván valamit az  ellen, hogy az internetet feltaláló USA csak a tizenötödik a penetrációban.…..
A szélessávú internetelérések száma továbbra is növekedik, az Unióban összességében 3 százalékkal. Még mindig az ADSL a legelterjedtebb, de megállíthatatlanul jön föl a mobil net is. Magyarország továbbra is hátvéd.   Az Unióban még mindig nagyok az országok…..
Uniós miniszteri csúcs volt a távközlésről, de a végeredmény elég híg. Tény és való: a távközlést túl sok szereplő szeretné a saját képére formálni, és túlságosan mohón.  Korábban is volt már szó Viviane Redingnek azokról a távközlési terveiről, amelyek…..
Egy új kutatás a korábbiaknál bíztatóbb képet fest a magyar internet elterjedtségéről. Az új adatok a magyar lakosság 49%-át tekintik internethasználóknak. Lehet az a bizonyos pohár majdnem félig üres helyett majdnem félig teli is - de a mennyiségi optimizmusra akkor is…..
A jelek szerint az Invitel mindent megtesz azért, hogy a kimaradókat valahogy motiválttá tegye: a legutóbb bevezetett, nem sebesség, hanem adatkorlátos csomagokat most olcsó számítógéppel is kiegészítette. A kezdőrészlet 15000 Ft, a törlesztés 4400 két éven át.  Az új…..
Úgy tűnik, a távközlésnél nincs biztosabb befektetés, még akkor se, ha egy-egy ága éppen haldoklik, mint a vezetékes telefon vagy bimbózik, mint a mobilnet. Szállingóznak a tőzsdei távközlők előző (3.) negyedéves eredményei, folyamatosan frissítem majd a listát a lényeggel.…..
Internet szolgáltatók Wifi falu 2008.11.13 13:59:00
Keveset hallani a Wifi Falu nevű kezdeményezésről, pedig példaértékű, nemcsak a digitális, hanem minden társadalmi szakadék felszámolásában. Legutóbb azért kerültek reflektorfénybe, mert elérték a 100. települést. A kezdeményezés azon az ötleten alapul, amivel nagyon…..
Senki se mehet el szó nélkül amellett, hogy gyakorlatilag 0-ra apadt a DSL-előfizetések növekedése - miközben az Unió szeretné alkotmányos joggá tenni az internetelérést. Mik lehetnek az okok? Aggasztó, hogy az NHH legutóbbi gyorsjelentése szerint egyre kisebb mértékben nő az…..
Internet szolgáltatók PowerDSL 2008.11.04 11:24:00
Az Externet a hónap eleje óta árulja a már korábban beharangozott VDSL alapú csomagjait, PowerDSL néven. A sávszélesség elérheti akár az 50 Mbps-ot is, a lakossági csomagok esetében 25-öt akár havi 10000 Ft-ért. DSL vagy egyszerűbben: vonalas telefon alapon messze ez a leggyorsabb…..
Készül a következő generációs internethálózat, ami állítólag az ADSL-t lesz hivatott felváltani. Mindenki aggódik, mert az új hálózat új piaci erőfölényt is jelenthet. Az NHH megkérdezte a szereplőket. Az új hálózatról nem sokat tudni, annyi bizonyos, hogy a Magyar Telekom…..
A Magyar Telekom nyilvánosságra hozott piackutatási eredményei azt mutatják, hogy a mobilnet éppen csak nem mobil. Ez mindenkinek ciki: a helyhezkötött szolgáltatóknak és mobilosoknak egyaránt.   Az Internet Hungary egyik előadásán derült ki, hogy a Magyar Telekom felmérése…..
Régi huza-vona az ún. hurokátengedés. A szabályozó, az NHH egyre olcsóbb árakra kötelezi az inkumbenseket (a valamikori állami matáv utódait), a fogyasztókat viszont nem sikerült még megnyerniük. Most újra csökkentek az árak.  Egy félévesnél is hosszabb egyeztetési…..
Eddig – legalábbis Magyarországon – az internetes csomagokat két korláttal árulták: vagy a sávszélesség vagy a letölthető adatmennyiség tekintetében kellett nehéz döntést hozniuk az előfizetőknek. Az Invitelnél ezentúl csak azt kell eldönteniük, mekkora…..
Az NHH megelégelte, hogy "kezelhetetlen" a szolgáltatóváltás folyamata, és sikerült megegyeznie a legnagyobbakkal, hogy ezentúl 11 napra rövidítik a korábbi 40, sőt esetenkét 60 napról. Így talán közelebb kerülünk az európai átlaghoz.  Márton György, a Hivatal…..
A netmegosztó vezetéknélküli Fonero hálózatnak már 1 millió tagja van. Itthon nemcsak savanyú a szőlő, de törvénytelen is. De mégiscsak egy civilkezdeményezésről van szó, szabad örülni.     A Fonero voltaképp egy olcsó (30 Eurós) wifirouter, amivel a tulajdonos…..
Újabb radikális javaslat szivárgott ki az Unió informatikai ügyekért felelős miniszterétől. Viviane Reding ezúttal az infrastruktúrafejlesztést szeretné kierőltetni. Nem sok sikerrel.     Kétségtelen tény, hogy az európai távközlés kissé megrekedt az etéren…..
 Cnsectetuer adipiscing elit. Nulla in magna sit amet ante pretium ultrices. Nam ac est in dui pretium iaculis. In pharetra. Nam orci nulla, fringilla a, congue at, gravida eu, est. Nullam sollicitudin. In rutrum tortor vel turpis. Etiam cursus rutrum mauris. Nunc non orci eget eros convallis…..
Távirat: az Externetnek jól megy: a negyedéves jelentése szerint 73 millió fölötti profitot ért el. Ebben jelentős szerepe van a korábbi beszerzéseknek (VIVAnet és TVnet), amik miatt nemcsak a bevételei, hanem az előfizetői bázisa is gyarapodott. Stop...
Világviszonylatban is újdonságnak számít az előfizetéses zeneáruház, amit most indított a UPC. Még a legsikeresebb online zenekereskedő, az Apple se tudta elindítani előfizetős zeneboltját.    A UPC minden előfizetője, akár ADSL, akár kábeles, ezentúl havonta 800…..
A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadta legújabb, júniusi adatokat feldolgozó gyorsjelentését. Bővülés, de nem túl vehemens.    Jó egy éve már, hogy feltűnően lelassult a hazai internetpenetráció növekedése. A most közzétett júniusi adatok szerint az ADSL…..