Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábos Marcell

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A földrajz kulcsfontosságú. Behatárolja, hogy mit tehet az emberiség és mit nem” – vallja Tim Marshall, angol elemző, újságíró, akinek számos sikerkönyvét (A földrajz fogságában és a Falak) követően most újabb szerzeményét olvashatjuk magyarul. A földrajz hatalma sok tekintetben az először 2015-ben…..
Biztos mindannyiunknak megvannak a saját érdekes, izgalmas vagy éppen frusztráló történetei a koronavírus-járvány alatti távoktatásról. Míg egyesek örültek annak, hogy elég az órák előtt öt perccel felkelni és akár pizsamában végigülni egy matekórát, addig másoknak nagy fejtörést okozott, hogy az…..
A vizsga 2011-ben került a mozikba, amely fordulatos kémthrillerként egy addig teljesen ismeretlen műfajt hozott be a magyar filmművészetbe. Az 1956-os forradalmat követő megtorlások idejében játszódó film fordulatos cselekménnyel és kiválóan kidolgozott karakterekkel vezeti be a nézőt a Kádár-kori…..
Az idei, 95. Oscar gála több fronton is a szokásosnál izgalmasabbnak ígérkezik. Ez nincs másképpen a legjobb film kategóriájában sem, ahol az eddig egyértelmű favoritoknak tartott A Fabelman család és A sziget szellemei mellé – a legtöbb, tizenegy jelölést begyűjtve – megérkezett a Minden,…..
A közelmúlt politikai történéseit feldolgozó filmek az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek lettek nyugaton, az Elk*rtuk révén pedig már itthon is megjelent ez a műfaj. Az október 20-án mozikba került Blokád is ide tartozik, ami a rendszerváltás utáni első komoly megmozdulás, a taxisblokád…..