Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vicispán

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a kézügyességemet ismerve elég reménytelen ötletnek tűnik, de egy időben elég komolyan próbálkoztam repülőgép makettek összerakásával. Ez úgy 5-6 évig tarthatott, ami alatt körülbelül 30-35 műanyag csodát raktam össze - de egyszerre sose volt 10-12 darabnál többem,…..
Nemrég írtam egy négygyermekes családról, akik autót keresnek. Nos úgy néz ki, hogy megtalálták. Tisztelt hölgyeim és uraim, Horváth Úr megvette élete második autóját, ismét csak egy Volkswagent. Mert, hogy az első egy bogár volt, nem mondtam még? Meséltem milyen szigorú…..
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
vicispán 2010.09.06 11:47:36
@tiboru: ezt a dolgot nem a mormonok érték el a komancsoknál, hanem a Magyar Országos Levéltár dolgozói, akik felismerték annak a nagyszerűségét, hogy 4-500 évnyi történeti anyagot tudnak 1) a mikrofilm révén "tartóssá" tenni (ezt állományvédelemnek hívják), 2) a nagyközönség részére is hozzáférhetővé tenni (egy helyen fellelhetők a pécsi és a soproni anyakönyvek is), mindezt a mormonok pénzén (nyersanyag+gépek) úgy, hogy utána a mikrofilmező gépeket is itt hagyták nekünk. Nagyon sokan ebből kutatnak ma is, nem csak professzionális kutatók, hanem családtörténet iránt érdeklődő "amatőrök" is. bA gépeket meg másra is fel tudták utána használni.
vicispán 2010.09.06 11:55:34
@Pipas: igen, de amikor otthon le akarsz vágni egy darabot a konyhabútorból, mégis használod, holott nem a konyhádban nem igaz.
Na mindegy, elbeszélünk egymás mellett, én így próbáltam megérteni, mit ért a posztoló a tudomány képlékenysége alatt.
De nem vonom kétségbe Pithagorász bácsi tételét :)
vicispán 2010.09.06 11:59:58
@tiboru: az úgy történt, hogy valaki egy német újságban olvasta, hogy épp a németeknél fotóznak, és ezzel az újsággal bement a főnökéhez meg az ötlettel, hogy itt is jó lenne, az meg az övéhez, az meg a KB-be....nem tudom, mit szóltak volna a CIA-hoz, aki az újságot olvasta, sajnos meghalt pár éve, nem tudom megkérdezni.
Egyébként, ha jól tudom, csak 1895-ig fényképezték le az anyakönyveket, mi a fenének kellenének a CIA-nak 1959-ben már minimum 65 éves emberek adatai???
Az index neve már önmagában latin (jelentése ugye "mutató", de besúgót, "feladó"-t is jelentett, mármint aki feladta ellenségeit a hivataloknál), mi lenne, ha egyszer latinul jelenne meg a címlapja? Valahogy így. A "belföld" rovat (persze ilyen rovat az indexen nincs) címeit…..
vicispán 2010.02.15 15:43:13
@kszabo: és ez is:
Omnia cum pretio honesta videtur - minden tisztességes, ha pénzt hoz.
Kedves olvasónk, Cifu küldte ezt a cikket, amely a hidegháború kevéssé ismert frontvonalait mutatja be. A semleges Svédországnak a szovjet haditengerészet tengeralattjáróival kellett szembenéznie, amikor azok keresztül kasul cirkáltak a svéd felségvizeken. Hogy miért tették ezt, az…..
A Connecticut államban található New Havenben, az USA egyik leghíresebb egyeteme, a Yale University Ritka Könyvek és Kéziratok Könyvtárában (Rare Book and Manuscript Library) számos érdekesség áll a megfelelő engedéllyel rendelkező kutatók rendelkezésére. A rengeteg, nagy becsben…..
Üdvözöllek Erynnis,a következő üggyel kapcsolatban kérem a segítségedet:Egy mezőkövesdi Kft.-nél vagyok alkalmazott ~ 3 éve és 2 évvel ezelőttdöntöttem úgy,hogy a Miskolci Egyetemre kezdek járni a munkám mellett.A munkáltató köteles elengedni,ám azokra a napokra nem köteles…..
vicispán 2009.07.02 13:58:23
@Munkaadó: attól, hogy egyesek szerint (kik azok?) idejét múlt, még érvényes.
Szerintem meg az az idejét múlt, hogy autópályán csak 130-cal lehet menni. De attól még ez van.

Én nem mondtam, hogy adj fizetést az alkalmazottaidnak, ha elengeded őket, hanem az "ugyan miért engedném el őket??"-hozzáállás bosszantott fel. Mert így nagyon olyan szaga van a dolognak, hogy a munkavállaló tartsa be a szabályokat 110%-ig, de ha a munkaadóra vonatkozó szabályok kerülnek elő, akkor legyünk már egy kicsit rugalmasak....
Begördült az első belga busz Budapestre. A nyár folyamán még 31 társa követi. Éjszaka megérkezett az első használt csuklós Belgiumból, értesültünk a BKV közleményéből. A közlekedési cég képeket is küldött, ezek lentebb láthatók. A korszerű, alacsony padlós jármű…..
vicispán 2009.06.25 12:59:35
@BTA: a múltkor vki azt írta, holland termék. végülis mindegy.
vicispán 2009.06.25 13:39:15
@BTA: igen, csak tudod milyen a használtautó-vásárlás: a nemdohányzó belga segédlelkész-feleség által csak napos időben, vasárnap délután használt autóról ki szokott derülni, hogy valójában egy német láncdohányos yuppie csak autópályán és ott is sose 200 km/h alatt használt autóját vetted meg.
bár a német matrinya túl direkt a lebukáshoz :)
Emlékeznek? Éppen a hét végén volt óriási mákja Loeb-nek, nem lett semmi baja, pedig nagyot bukott. Nos, van, akinek nincs ekkora szerencséje, a bukócső nem mindenható. Carlos Pardo mexikói NASCAR-pilóta 33 éves korában elhunyt. Felesége, kislánya hiába várják haza, helyette egy…..
Magyar történelmi latinságok II. Agusztus 20-án, tíz ünnepi beszédből kilencben elhangzik, hogy István királyunk mennyire szerette az idegeneket. Mi több: hogy ő mennyire liberális bevándorláspolitikai elveket vallott. Mert hogy azt mondta a fiának az Intelmekben: becsülje meg az…..
vicispán 2009.05.25 09:13:08
@prometheus_X: a király nem egyedül kormányzott, volt mellette királyi tanács, abból is rögtön kettő, még ha nem is az Árpád-korban.

Zsigmond meg, mint király, olyan nagyon mindenek felett állt, hogy a bárók Siklós várába zárták és nélküle kormányoztak :)
És hogy ki az ország leghíresebb költője, aki e-mailben szakít? A kommentben várjuk a tippeket. A kép innen Hmm...gondoltam, megosztom veletek a szakításomat. Azt, amelyik történetesen az ország egyik leghíresebb költőjéhez köt, hogy lássátok, nem mind arany, ami fénylik.…..
vicispán 2009.04.20 09:36:10
Belsőség Rohamkocsi on air! 2009.04.06 15:21:00
Az igazat megvallva, nem fűztem vérmes reményeket a kiírt fotópályázathoz, nagyon szűk a rohamkocsi-kedvelő, nosztalgiázó réteg. Szerencsére csalódtam, hiszen érkezett kép bőven. Alább egy csokor Zele Attilától, a Y-Job és az új Sprinter klasszikus, "generációk, ha…..
67 éve (1943) kezdődött a szovjetek doni áttörése.A szovjet hadvezetés 1942 végén több támadó hadműveletet készített elő. Ezek közül a Voronyezsi Front osztrogozszk-rosszosi offenzívája a 2. magyar hadsereg megsemmisítését célozta. A szovjet támadást 1943. január 12-n az…..
vicispán 2009.01.12 15:50:05
@csabakirályfi: akinek van tehetsége, képzettsége, rátermettsége, és lehetősége az előremenetelre, gondolom, igen.
Képzett, rátermett katona meg lehet nyilas is és horribile dictu moszkovita is (azért az utóbbiakat lekapcsolták persze :)
vicispán 2009.01.12 15:53:33
@Muad\\\'Dib: és ne felejtsük el, voltak ott olasz katonák is.
Nem neked, a többieknek írom: ezt jelenti a szövetségesi rendszer. A rendszerből fakadó kötelezettségeket teljesíteni kell vagy legalábbis illik. Ha a Don partján, akkor ott. Ha Afganisztánban, akkor ott. Ha a Holdon, akkor ott. Persze ki lehet lépni a szövetségből, de előtte mérlegelni kell, mi éri meg jobban/kevésbé.
  Somi barátom fotóriporter és autóval fertőzött. Ha lát valami érdekeset, azonnal küldi a képeket, mint ahogy azt most is tette. Történt ugyanis, hogy a december 2.-án érkezett az Osztrák Központi Bankból egy eurószállítmány a Szlovák Nemzeti Bank számára. Ez volt az…..
Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a dízel Mazda6 kombival, az importőr elképesztően zseniális péerese nem esett a torkunknak. Hanem adott egy kicsit még jobban felszerelt, 450 ezer forinttal drágább kocsit még…..
Bemegy az egyed a Dácsija szalonba, tudják, ez az az olcsó autó, amit mostanában újra kapni. Gyanús neki a román származás, ezért a lelki nyugalma érdekében csinosít. Nem látják? Akkor itt van közelebbről. Szép piros az autó, jópofa a LUMPI felirat, de azért…..