Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schn

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023-ra akár már néhány éven belül fordulópontként tekinthetünk vissza. Szakértők ugyanis valószínűsítik, hogy Kína tavaly elérte a karbonkibocsátási csúcsot, azaz mostantól már a tényleges dekarbonizáció útján haladhat tovább. A klímaváltozás elleni globális küzdelemben ez valóban fordulatot…..
Coachként, trénerként egyre több olyan felkérésem van, hogy akár egyénileg, akár csoportosan szeretnének mozdulni a határozottság, és magabiztosság irányába. Mi ennek a jelentősége, és egyáltalán mik az összetevői a jelenségnek? S nem utolsó sorban: hogyan tudunk fejlődni ezekben a…..
Egyre többször látni álláshirdetésekben, hogy előnyt jelent a tipográfiai ismeret. Szerencsére.  A digitális technológia soha nem látott mértékben árasztott el bennünket szövegekkel, feliratokkal, betűkkel. Vannak mindenki számára hozzáférhető eszközeink és sablonjaink, hogy egymásra zúdíthassuk a…..
„Múlt nélkül nincs jövő….” /Babits Mihály/  Bevezető gondolatok…  Nem a véletlen a fenti mottó! A Turnaround Menedzsment képzés gyökere 1974 évre mutat vissza. Ugyanis abban az évben készült el a vállalatnak az a fogalmi modellje (Kárpáti - Noszkay, 1975) amely - több évnyi elméleti és kb. 50…..
Budapesti Metropolitan Egyetem Művészet és Kreatívipari Karán 2010-óta zajlik fotográfia képzés, ma már BA és MA szakon egyaránt. A METU – ahogy képzéseiben általában – a gyakorlatorientált oktatásra helyezi a hangsúlyt, így az elmélet elsajátítása mellett a hallgatók gyakorló szakemberektől…..
Előnyök, hátrányok, ajánlások  A cikk aktualitását az adja, hogy a képzések piacán nagyon nagy a kínálat, és ezzel együtt hatalmas a szórás mind árban, mind szolgáltatások és háttértudás, szaktudás terén. Kifejezetten sok az online tréning, a snack, a betekintő, az online workshop, de itt van az…..
Az Executive MBA for IT szakirányú képzésen igyekszünk a slágertémákat is mihamarabb beemelni a curriculumba. Mivel manapság a csapból is mestersége intelligencia folyik (néha a víz helyett is), ezért ez is egy megkerülhetetlen témakör.  Ennek a szándéknak a jegyében már 2023. júniusában…..
 „A történet teljes egészében igaz, mert elejétől végig én találtam ki.” – idézi az alkotó Boris Viant, és teljes egészében igazat is kell adnunk nekik. Az itt kiállított munka igaznak tűnő fikció – olyan elképzelt valóság, amely nem csak rabul ejteni képes a nézőt, hanem hosszú időre fogva…..
MAGYAR HÁLÓZATFEJLESZTÉSI KALANDOK ANGOLÁBAN, NYUGAT-AFRIKÁBAN Új barátunk – a luandai Neto[1] Mauzóleum teremőre – büszkén, mosolyogva mutatta nekünk Todor Zsivkov – bolgár kommunista vezető – Luandában készült portréját, amikor a kiállítás képanyaga között kutatott az angolai és a magyar nép…..
A kikötők jelentik a világkereskedelem alapját, hiszen kulcsszerepet játszanak a gazdasági növekedésben. Működésük megtestesíti mindazt, amit konnektivitásnak és komplexitásnak nevezünk, de vajon a fenntarthatósági ismérveknek is eleget tesznek?   Bár a hajózás az egyik legalacsonyabb…..
Innovatív kiállítás mutatta be a közérdekű design világát.  A "Design for the Common Good" kurátori válogatásában 6 kontinens 23 országának public interest, vagyis a közérdekű design projektjeit mutatták be. A denveri Metropolitan State University és a Budapesti Metropolitan Egyetem közötti…..
Creality Az EcoFashion projekt 2023.09.21 11:03:50
Az EcoFashion projektünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a divatcikkek túlzott fogyasztásának hatásaira, és párbeszédet kezdeményezzünk a fenntarthatósági kérdésekről a divatiparban. Mivel a divat nagyon jó kommunikációs felület és csatorna a fenntarthatóság fogalmának megismertetésére…..
Az alkalmazkodás, a viselkedésünk megváltoztatása vitathatatlanul az egyik legfontosabb képességünk. Ugyanilyen fontos, hogy hatással legyünk mások viselkedésére. A Metropolitan Egyetem Viselkedéstervező Szakképzésén a viselkedésváltoztatás folyamatát és elemeit tanítjuk a gyakorlati alkalmazásra…..
Amikor egyik ügyfelem a lakatosműhelyben a gép mellett dolgozó fiatal munkástól ezt a mondatot hallotta, azonnal támogatást kért. „Most főnök vagyok? Utasítok? Ellenőrzök? Fegyelmezek? Hogyan legyek vezető? Hogyan legyek elég jó vezető? Hogyan legyek jobb vezető?” – záporoztak a kérdései, hangja…..
Businesslab A visszajelzés ereje 2023.08.31 12:40:38
„Legelsősorban figyelemre van szükség. A hosszan tartó figyelem, az ítélkezés nélküli jelenlét szeretetteljes kedvességgé válik magunk, vagy a másik irányában. Mindannyian a figyelem hiányától szenvedünk.” (Feldmár András)  Mint minden munkavállalóval, minden bizonnyal Önnel is előfordult már, hogy…..
Minden üzletember, cégvezető azt állítja, hogy bizalom nélkül nincs üzlet, ám mégis mindenki szerződéssel biztosítja be magát. Az üzleti életben a szerződés megerősíti, megszilárdítja a bizalmat, vagyis biztonságot ad. A következő írás ugyan a coachingra vonatkozik, de gyakorlatilag bármely üzleti…..
Erősen változó világban élünk. Pénzügyi válság, élelmezési válság, gazdasági válság, egészségügyi válság, energiaválság…   Kényszerűen alkalmazkodunk, változunk magunk is, hogy a megváltozott körülmények között önmagunk maradhassunk. Az elmúlt években az életet és egészséget veszélyeztető helyzetek…..
Az ambiguitás és az ambiguitástolerancia  Minden bizonnyal sokan felkapták a fejüket a címet olvasva. "Már megint mi ez az új őrület?” Megnyugtatok mindenkit, hogy az ambiguitásban nincs semmi újdonság. Mint emberi készség, képesség mindig is létezett, ám most a vezetőképzésben nagyobb hangsúlyt…..
Hallgatóink a Lean szolgáltatásfejlesztő posztgraduális képzésen is sokszor megjegyzik, de másoktól is hallottuk már, hogy leanezni csak egy bizonyos cégméret fölött van értelme. Ráadásul az ebben való hitet erősíti a nagyon sok multi saját elnevezésű lean rendszere. Mercedes-Benz Produktion System,…..
A fogyasztás csökkenése a 3. negyedévre minden jel szerint eléri a hazai autókereskedéseket is. Ugyan a jelenlegi várható visszaesésnek reálgazdasági okai is vannak, az iparág várható problémái és strukturális válsága már évek óta látszódik. A Baker Street’s ügyvezetőjeként és vezető tanácsadójaként…..
Két okból is foglalkozunk ezzel a témával. Egyrészt a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatóinak és hallgatóinak egyaránt fontos, hogy az intézmény falai között zajló oktatás ne csak hasznos, hatékony, de élményt nyújtó is legyen, másrészt a Lean szolgáltatásfejlesztő posztgraduális képzés…..
2023. június 27-én jelentős előrelépést sikerült elérni a hitelintézetek prudenciális szabályait meghatározó EU jogszabályok előkészítésének folyamatában. Ezen a napon az Európai Parlament és az Európai Tanács képviselői ugyanis előzetes megállapodásra jutottak a tőkekövetelmény-irányelv (CRD6) és a…..
Businesslab Mi lesz veled, világ? 2023.06.16 07:19:00
Még fel sem ocsúdott a világ a chatbottá alakított nagy nyelvi modell (LLM) ChatGPT tavaly november végi debütálása után, márciusban már a GPT-4 és a Google Bard került a középpontba, miközben tömegek ismerkedtek meg olyan, már korábban létező generatív mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások…..
Nem kétséges, hogy napjainkban a természetet tisztelő építés nagyobb hangsúlyt kap, mint valaha. Az építéssel összefüggő tevekénységek felelősek a legnagyobb arányban a magas széndioxid-kibocsátásban. Az építőanyagok előállítása, a szállítás, beépítés mind súlyosan környezetkárosító lehet. Ugyanígy…..
Businesslab TourismLevelUp 2023.06.08 09:00:00
Alkotó diákjaink befektetőt keresnek a TourismLevelUp nevű applikációhoz, ami egy olyan turisztikai és oktatási közösségi hálózat létrehozására kidolgozott mobilalkalmazás, amely segíti a diákokat a turisztikai képzések, a gyakorlati lehetőségek és munkalehetőségek megtalálásában.   A Budapesti…..