Regisztráció Blogot indítok
Adatok
autonet

241 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a hagyományos európai és amerikai autógyárakat, ha nem is letérdeltette, de mélyütésként érte az elektromos átállás kényszere és/vagy igénye, amelynek hatására azóta is tántorogva igyekeznek talpon maradni, a kínai gyártók és a Tesla köszönik, jól vannak, és minden jelentésükben eladásaik…..
„Már megint egy kínai autómárka, ami bekebelezné az európai piacot” – mondhatnák első blikkre azok, akik olvasták a Leapmotor nevű vállalat közelmúltban napvilágot látott exportterveit. Ebben az esetben azonban kicsit másról van szó, a hangcsoui székhelyű márka mögött ugyanis nem egy állami…..
Nyugodtan mondhatjuk, a Ford Explorer EV pályafutása eddig nem éppen zökkenőmentes: a döntően az európai piacra szánt, tisztán elektromos szabadidő-autót még tavaly tavasszal mutatta be az amerikai gyártó, amely röviddel azután meg is kezdte volna a típus forgalmazását. A tényleges debütálás azonban…..
Egyre többször halljuk – és mostanság egyre gyakrabban látjuk is –, hogy a kínai autómárkák fokozatosan ellepik Európát. Márpedig miért pont a kontinensünkön évente összesen több mint 100 ezres eladási volument produkáló pick-up szegmens volna a kivétel ez alól? Ilyen téren a sanghaji SAIC egyik…..
Aki szereti a kocsikat és szeret, pláne kicsit tud is vezetni, nem nagyon mondana nemet, ha felajánlanának neki egy Ford Mustangot, akár csak kipróbálásra. Mert vannak erősebb autók, többhengeres autók (nem sok), elegánsabbak, ritkábbak, gyorsabbak, drágábbak (sok) stb. De a Mustang olyan…..
Nemrégiben az 5-10 éves használt autók megbízhatóságát vizsgálta Amerika egyik legismertebb fogyasztói portálja, a Consumer Reports, az eredmények mellett pedig az Auto Check Center szervizhálózatnál sem szeretnénk elmenni szó nélkül. Mielőtt legújabb cikkünkben sóhajtva elmerülnénk a közhelyek…..
Szinte napra pontosan egy éve lengette be a Ford, hogy Európa jelenlegi legnépszerűbb pick-upja, a Ranger palettája rövidesen plug-in hibrid variánssal bővül. A jelek szerint a konnektoros változat érkezése most már tényleg a küszöbön áll, a most zajló hannoveri IAA Transportation eseményen ugyanis…..
A Peugeot E-3008 tavaly ősszel, az E-5008 pedig idén tavasszal mutatkozott be, a Stellantis konszern tulajdonában lévő francia vállalat mérnökei azonban máris végrehajtottak rajtuk egy jelentősnek mondható fejlesztést, ami a villanymotor mellett az akkumulátort is érintette. Ennek köszönhetően a cég…..
Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a Toyota Prius, miután a közelmúltban a hypermiling műfaj kiemelkedő alakja, Wayne Gerdes 100 kilométerenként alig több mint 2,5 literes fogyasztással szelte át az Egyesült Államokat az úttörő hibrid jármű egy gyári példányával. A Toyota napokban kiadott…..
Lélektani határ léptek át nemrég hazánkban a hibrid autók: a Datahouse által minap közölt statisztikák szerint az idei év első nyolc hónapjában értékesített, mintegy 80 ezer új jármű több mint fele (egész pontosan 51%-a) rendelkezett kiegészítő, elektromos motorral. A hagyományos technológia ezzel…..
A hidrogén-üzemanyagcellás technológia helyzete jó példa arra, hogy az autóiparban sem mindig igazolódnak be a szakértői jóslatok. Húsz, tíz, de akár még öt évvel ezelőtt is sokan biztosra vették, hogy az egyébként az elektromos „rokonaikhoz” képest is több egyedi előnnyel rendelkező kocsik mostanra…..
A Hennessey név nemcsak az alkoholos italok piacán, hanem az autók világában is kifejezetten jól cseng. A texasi székhelyű vállalat most egy újabb lélegzetelállító járművel igyekszik növelni renoméját: a Venom F5-M Roadstert egyenesen a világ legerősebb, kézi váltóval felszerelt kocsijaként mutatták…..
Autonet Terep, nem terep, terep… 2024.09.02 14:46:22
Kezdetben valának a terepjárók, melyekben a gyártó mindent a terep járásának rendelt alá. A differenciálzárak száma három, a has magasra húzva, az abroncsok bütykösek. Jó esetben csörlő, spéci emelő, homokrámpa, minimum egy pótkerék, de jobb, ha több. Ezek az autók nagyon drágák, főleg, mire…..
Autonet Titkos reneszánsz? 2024.09.02 14:39:41
Bár a divat, a korszellem vagy hívjuk bárminek, lassan 20 éve elsöpörte az egyterűek királyságát, a vásárlóerő és ezzel együtt a kínálat mégis mintha fokozatosan visszatalálna a kategóriához. Erről a talán csak látszólag kikopóban lévő szegmensről szól az Automeister szervizhálózat aktuális…..
Valószínűleg még hosszú éveknek kell eltelniük, mire az autós társadalom legnagyobb része a Smart márkanevet hallva nem a ’90-es években megismert, kissé „bumfordi”, szupermini városi járművekre asszociál majd. Az öt éve a Mercedes-Benz és a Geely közös tulajdonában álló brand mindenesetre most tesz…..
Már nem újdonság, hogy az utóbbi időben egyre több kínai gyártó veszi célba az európai piacot, méghozzá jelentős részben az errefelé egyre keresettebb villanyjárművekkel. Az egyik legfrissebb próbálkozás a Dongfeng óriásvállalat nevéhez fűződik, amely a minap bejelentette, hogy a Nammi Box nevű,…..
Az ember azt hinné, hogy ha egy gyártó előrukkol egy több mint 1900 lóerős hiperautóval, akkor azzal legalább egy kis ideig megelégszik, és a „teljesítményhajszolás” helyett más irányban keresi a fejlődés útját. A horvát Rimac vállalatnál azonban nem így gondolkodtak, a nagyjából két éve bemutatott…..
Milyen kocsit dobjon manapság piacra egy gyártó, ha biztos kasszasikerre hajt? Nagyon úgy fest, hogy erre a kérdésre a válasz egyre többek szerint: egy kompakt, elektromos szabadidő-autót! Így tett nemrégiben a Kia is, amely a már többször is bevált E-GMP platformra építve, némi módosítással,…..
Az elektromos autók tömeges elterjedésének egyik gátja (persze a borsosabb áruk, a korlátozott hatótáv és a foghíjas töltőinfrastruktúra mellett), hogy az ilyen járművek újratöltése jóval tovább tart, mint egy benzines vagy dízeles kocsi megtankolása. Ebben hozhat jelentős előrelépést a kínai Zeekr…..
Nem kapkodták el az európai országok a 2024-es esztendő első felére vonatkozó gépkocsieladási statisztikáik összesítését, de a napokban azért megérkeztek az adatok. Ezek alapján a kontinens legtöbb példányban eladott új járműve idén január és június közt a Dacia Sandero (képünkön) volt. Nyugodtan…..
Dél-Spanyolországban kapták lencsevégre a Lamborghini napokon belül hivatalosan is debütáló új modelljét, a Temerariót (jelentése olaszul: „Vakmerő”). A nemzetközi sajtóban villámgyorsan elterjedő fotókon az autó természetesen az ilyenkor szokásos álcázófóliát viselte, de azért néhány újdonságot így…..
Nemrégiben jött ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács 2023-as évre vonatkozó elemzése a közúti halálozásokról. Ha valaki csak erre kíváncsi, egyrészt részletesen tanulmányozhatja az eredeti dokumentumot (angol nyelven) ezen a weboldalon, másrészt előrebocsátjuk a tényt: Norvégia nyerte az…..
A minap hivatalosan bejelentették, melyik új modelleknek van esélyük megnyerni idén a rangos, éppen 60 évvel ezelőtt alapított Európai Év Autója díjat. A mostani listán még nem kevesebb mint 41 jármű szerepel, és bár a felhozatal meglehetősen színes, a névsor azért összességében hűen leképezi…..
Sokak rémálma, amikor nyáron be kell szállni a hosszú órák óta a tűző napon parkoló autóba, a fullasztó érzésen pedig a különböző légkondicionáló berendezések bekapcsolása is csak némi „késéssel” enyhít. Ezek után nem csoda, hogy az autógyártók is igyekeznek megoldást találni a járművek belső…..
Nem olyan régóta van jelen az utakon a Lexus LBX, ami konkrétan egy „Yaris Cross Jimmy Choo cipőcskében”. Biztos sikeres lesz, hiszen SUV, minőségi és mégsem „csak” egy Toyota, hanem Lexus, ugye. A Toyota néven árult verzió ára 9 és 15 millió között van, míg a Lexus változatot 12,5 és 15,5 között…..