Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sutissari

632 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Hozzávalók a brownie alaphoz:   70 g étcsoki 110 g vaj 135 g kristálycukor 2 db tojás 5 g vanília aroma 8 g kakaópor 60 g liszt 1 csipet só Hozzávalók a krémhez: 250 g mascarpone 250 g habtejszín 5 ek. méz 2 ek. pisztácia krém Hozzávalók: 2 ek. pisztácia krém 1…..
    Hozzávalók a tésztához: 375 g kenyérliszt 250 g liszt 1 csomag instant élesztő 12 g só 25 g olaj 1 kk. cukor 300 g víz Lekenéshez: felvert tojás Elkészítés:       A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük. Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha…..
    Tésztához: 500 g liszt 10 g só 50 g kristálycukor 1 citrom reszelt héja 300 g vaj 10 g élesztő 2 db tojássárgája 100 ml tej Töltelék:   300 g darált mák 130 g porcukor 60 g vaníliás cukor +szeder lekvár Tetejére:   100 g étcsoki vagy fehércsoki 20 g…..
    Tészta: 1 db tojás 100 g margarin 150 g porcukor 4 ek. tej 3 ek. méz 30 g kakaópor 1 kk. szódabikarbóna 500 g finomliszt Krém:   7 dl tej 6 ek búzadara 200 g margarin 200 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor Összeállításhoz:1 kis üveg szeder lekvár       A tésztához a…..
  Hozzávalók: 1 db citrom reszelt héja 1 db kakaós kalács 500 ml tej 2 db tojássárgája 100 g porcukor 3 kk. vanília aroma 120 g vaj 75 g darált mák 3-4 ek. alma lekvár Hozzávalók a krémhez: 150 g porcukor 2 kk. vanília aroma 1 csomag vaníliás ízű hideg pudingpor 200 g vaj 3 dl…..
    Hozzávalók: 120 g vaj 140 g kristálycukor 1 db tojás 250 g liszt 100 g étcsoki 12 g sütőpor 1 tk. szódabikarbóna 1 csipet só 2 kk. vanília aroma + 1 csomag mini oreo + 1 csomag francia drazsé     Elkészítése   Az étcsokit felvágjuk apró kockákra. Egy tálban összekeverjük…..
  Hozzávalók a brownie alaphoz: 140 g étcsoki 220 g vaj 270 g kristálycukor 4 db tojássárgája 5 g vanília aroma 16 g kakaópor 120 g liszt 1 csipet só Hozzávalók a töltelékhez: 6 db alma 2 kk. fahéj 2 kk. citromlé 195 darált dió 200 g barnacukor 1 narancs reszelt héja és…..
    Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű pitéhez:   150 g liszt 100 g vaj 50 g porcukor 1 evőkanál vaníliás cukor 1 db tojássárgája 1 csipet só     A tészta elkészítése:  A lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd utána a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját.…..
Yudane: 95 g BL80 liszt 80 ml víz   A tészta. 385 g BL80 liszt 1 cs. instant élesztő (szárított) 36 g cukor 9 g só 255 ml langyos tej az előtészta, yudane   1db tojás a kenéshez   Elkészítése Yudane előtészta készítése a forrásban lévő vízzel elkeverjük benne a…..
    Hozzávalók: 300 g liszt        100 g kristálycukor      2 tk. sütőpor               1 tk. fahéj     5 tk. só           5 tk. szódabikarbóna               3 db sárgarépa           4 db tojás      1 dl olaj           A krémhez: 250 g habtejszín          250 g mascarpone…..
  Hozzávalók: 500 g liszt 2,5 dl olaj 25 g vaj 20 g kristálycukor 2,5 dl víz 1 db tojás 25 g élesztő 20 g só  forgatáshoz: mák szezámmag   Elkészítése: A vizet, szedjük ketté. Az egyik vízbe keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. A hozzávalókat összeöntjük. Jól…..
  Tésztához: 3 db tojás 100 g cukor 1 kávéskanál sütőpor 200 g liszt 1 dl tej 1 dl étolaj Almás töltelékhez: 1 kg alma 3 evőkanál cukor 1 kávéskanál őrölt fahéj 1,5 csomag vanília ízű pudingpor 1/2 citrom leve 3 dl víz Túróhabhoz: 250 g mascapone 3 evőkanál porcukor 2 dl…..
    Hozzávalók: 5 ek. méz 400 g natúr joghurt 500 g szeder Elkészítése: Szedret botmixerrel összetörjük és leszűrjük. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Hűtőbe tesszük a keveréket min 6 órára. Fagyi gépbe öntjük a krémet, a géppel kikeverjük, majd kiszedjük egy tálba. Pár…..
  lemon curd-höz:   3 citrom reszelt héja 3db citrom leve 150 g kristálycukor 3 db tojás 150 g vaj A lemon curd elkészítése:   A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot. Vízgőz felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik. A…..
    A tésztához: 10 db tojásfehérje 300 g cukor 200 g darált mák 60 g édes kekszmorzsa 1 mk. reszelt citromhéj 150 g hámozott, reszelt alma (jonatán vagy idared) A krémhez: 6 dl tej 70 g kukoricakeményítő 3 db tojássárgája 130 g cukor 1/2 vaníliarúd kikapart belseje 2,5 dl…..
    Hozzávalók: 100 g tejcsoki 2 ek. pisztácia krém 1 ek. tahini 1 marék ostya 20 g vaj 100 g fehér csoki Elkészítés: Kevés vajon megpirítjuk az ostyát. Hozzáadjuk a pisztácia krémet, a tahinit és a pirított ostyát. Enyhén folyós állagot kell kapnunk. Félre tesszük a…..
    Hozzávalók: 300 g babapiskóta 250 g mascarpone 3 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 1 csomag főzésnélküli vaníliás pudingpor 80 g porcukor 1 csomag expressz zselatin   A rétegek közé: szeder lekvár szeder szemek     Elkészítése:   Óvatosan elkeverjük a tejszínt és…..
  Hozzávalók:   350 g darált keksz 100 g vaj 80 g kristálycukor 3 evőkanál kakaópor 2 db tojás 10 evőkanál tej 150 g kókuszreszelék Krém: 150 g vaj 150 g cukor 4 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor Máz: 150 g étcsoki 1,5 dl habtejszín   Elkészítése: Az alap…..
      Hozzávalók:   300 g babapiskóta 250 g mascarpone 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 100 g porcukor 1 csomag expressz zselatin     A rétegek közé:   ribizli lekvár ribizli   Elkészítése: Óvatosan elkeverjük a mascarponét és a habbá vert tejszínt. A krémhez…..
  Hozzávalók:   300 g babapiskóta 1,5 kg alma 1 db citrom leve 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 2 csomag vaníliás pudingpor 4,5 dl víz 3 tk. fahéj 200 g kristálycukor tortaforma: sütőkeret   Elkészítése:   A lereszelt almát 2,25 dl vízben puhára pároljuk, a cukorral, a…..
  Hozzávalók:   300 g babapiskóta 250 g mascarpone 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 75 g porcukor   A tetejére: cukrozatlan kakaópor málna lekvár málnaszemek kókuszreszelék   Elkészítése:   Óvatosan elkeverjük a mascarponét és a habbá vert tejszínt. A…..
    Hozzávalók:   120 g vaj 140 g kristálycukor 1 db tojás 250 g liszt 12 g sütőpor 1 tk. szódabikarbóna 1 csipet só 2 kk. vanília aroma 30 g kakaópor 1 csomag kinder csoki     Elkészítése   Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. A vajat…..
  Hozzávalók: 5 db tojás 140 g vaj 115 g kristálycukor 140 g étcsoki 85 g darált mandula 55 g liszt + szőlőlekvár és fehér csoki A bevonathoz: 200 g étcsokoládé   Elkészítése:   A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük. egy tálban. A vajat a cukorral…..
  Hozzávalók a tésztához: 4 db tojásfehérje 70 g liszt 60 g kristálycukor 3 ek. kókuszreszelék ½ csomag sütőpor Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.   Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket.…..
  Hozzávalók: 500 g kockatészta 5 ek. só           1 fej káposzta olaj 1 fej vöröshagyma 1 csipet só 1 csipet bors 2 ek. cukor Elkészítése: A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük. Miután kifőztük a tésztát leszűrjük és egy kis olíva olajjal…..