Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szepujvilagponteu

59 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időről időre (sokak szerint folyamatosan) előkerül a kádári nosztalgia, hogy akkor mennyivel jobban éltünk, békesség volt, ingyen oktatás és egészségügy, nem voltak szegények. Ma erről gondolkodtam el egy kicsit, nem mintha én is azt mondanám: akkor jobban éltem. De tény: más volt a…..
Eljött Tóth Gabi, Ákos és a többi NER-es "zeneművész" ideje, saját rádiót kaptak! Mától a Petőfi csak magyar zenéket ad, s mivel kirúgtak egy halom munkatársat, többek között a zenei szerkesztőt, sokak számára nyilvánvaló: zenékkel tudatformáló (szerintem tudat torzító) csatornává silányítják az…..
Napokban megjelent, hogy Orbán 2034-ig tervez kormányozni, amire sokan, én is felkaptuk a fejünket, mintegy megdöbbenve ezen az önteltségen. Aztán szépen lassan az élet igazolja Orbán szavait, mert ha ez az ellenzék marad, akkor Viktor nem hogy 2034-ig, de akár 2042-ig is tervezhet - nem lesz aki…..
Ne legyünk már farizeusok, képmutatók, mondjuk ki nyíltan: ma Magyarországon DIKTAÚRA van, igaz puha, de önkényuralmi rendszer! Egypárt rendszer (hiába van több...), egyszemélyi vezetés, hiszen csak az mehet át, amire OV is rábólint, a "független" sajtó bekebelezése/elnyomása. És ehhez tegyük hozzá…..
Vona Gábor bejelentette, a Második Reformkor alapítvány/szervezet párttá alakul, mert nincs aki a politikában képviselné őket. A durcás kisgyerek visszatér... de minek?Vona Gábor annak idején egy bukott választás után, mint egy durcás óvodás, lemondott a Jobbik (az általa néppártosodás útjára lépett…..
Lázár János gyakorlatilag lenullázta a fővárosi állami beruházásokat (Cikk itt), természetesen a szokásos indokokkal (rezsicsökkentés megvédése, blablabla). Úgy gondolom azonban, hogy más az ok, illetve az okok. Karácsonyt akarják egyrészt megregulázni, mert egyre engedetlenebb a főpolgármester,…..
Mai portálhírek szerint a GKI kutatása azt mutatja, hogy az életszínvonalunk immáron gyakorlatilag csak Bulgáriával "versenyképes", mindenki más elhagyott bennünket, még Romániában is töb telik ki egy fizetésből, mint kishazánkban. Orbán, és a Fidesz nagyon elbatázta ezt az egészet, és igencsak…..
"Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját..." - emlékezzetek vissza kedves fideszhívők erre az "orbáni" szlogenre, amikor arra hurráztok, hogy 4-500 ezer maláj és még ki tudja milyen nemzetiségű vendégmunkást hoznak be, hogy többek között a környzetet tönkretevő akkugyárakat…..
R.I.P. 10 vidéki szárnyvonal - közöttük egy villamosított, és egy most felújított zárt be a mai nappal. A MÁV azzal (is) magyarázta a bezárásokat, hogy egyszerűen nincs eszköze, hogy oda járműveket biztosítson, illetve indok volt egyebek között az is: kihasználatlanok a vonatok. Pedig az EU-ban…..
Tény: sok a baleset az autópályákon, az alapjarat.hu cikke szerint az egyik elgondolás az lenne, hogy a maximális sebességeket lecsökkentsék 100/80 km/h-ra, mivel ezzel jelentősen csökkenteni lehetne a balesetek számát... De vajon EZ megoldás lenne?A számok makacs dolgok, és azok azt mutatják, hogy…..
szepujvilagponteu 2023.07.24 22:59:32
@Balogh Zsolt: Igen, természetesen a linkelt cikkben sok az igazság. DE: ha egy korszerű hálózat van, sok sávval, akkor már jogosan lehet emelni a díjat, ami egyfajta szűrő. A mostani díjemelések a vicckategóriát súrolják, mert hovatovább Komáromból Budapestre gyorsabban eljutok a 100-ason, mint az M1-en... És amit írtam egyfajta terheléscsokkentőnek: a tömegközlekedés versenyképessététele. Legyen versenyképes időben, költségben, komfortban.
A Telex híradása szerint Kocsis Máté kikérte magának az ellenzékiekkel folyt vitában, hogy ők oroszbarátok lennének, szó szerint: "Hogy veszitek ti a szátokra, hogy mi oroszbarátok lennénk?" - az intézkedések, nyilatkozatok alapján alapból hazugnak minősíthető a kijelentés - szerintem (majd várhatom…..
Megkezdődött a Posványos fesztivál! Mindenek előtt leszögezem: Nem Tusnádfürdőt, és Bálványost  minősítem ezzel, hanem a fideszes nagymagyarságmindenmagyarösszetartozikcsakazamagyarakivelünkegyetért rendezvényt igyekezek a magam módján leértékelni...(TELEX Fotó)Aki ismer, az tudja rólam, hogy a…..
A háború el fog húzódni. Egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, ha van háború, mint ha nincs háború. Arról kellett tájékoztatnom a kormányt, hogy a nyugatiak háborút akarnak - – nyilatkozta Orbán a ma reggeli szokásos igehirdetésén, azúttal nem a királyi rádióból, hanem Brüsszelből.Sok…..
Az egyik közösségi platformon az alanti képet osztották meg, természetesen százával jöttek a kommentek. Pártszinezetűek, és a józan ész diktálta hozzászólások egyaránt. De tényleg, mi lett volna, ha megmarad a vizitdíj, és a kórházi napidíj?Visszaemlékezve arra a kis időre, amikor létezett a…..
Eltűnt bejelentett székhelyéről az állami százmilliókkal kistafírozott Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány adta hírül Tompos Márton anyaga alapján a 24.hu (cikk itt olvasható). De az előző székhelyén sincs, persze azért a fizetéseket utalgatják - maguknak. Lehet mégsem jönnek a kínaiak? A kormány…..
Már megszokhattuk, Miniszterelnök elvtársunk mellőzi a disztingvációt, a pozíciójához illendő kommunikációt, a normális beszédet és viselkedést. Jól mutatja ezt Hadházy képviselő felé nyújtott újabb, Pinokkió díjas alakítása. De miről is van szó?Egy a telexen ma megjelent cikk szerint…..
Rövid poszt lesz...Megszavazták a státustörvényt, megváltozik a pedagógusok jogállása.De hogyan tovább?- Élesedik a többezer felmondás: a közoktatás nehezen viselné el, ha egyáltalán elviselné valahogyan...- Sztrájkok? Tanítási szünet van, ki érzi meg? legfeljebb majd nyár végén lesz jelentősége...-…..
Az index az azonnali kérdésekkel kapcsolatos cikkét promózta ma így, de hát ebből a címből semmi nem igaz. Nem igaz, hogy Orbán válaszolt, mert mindenről beszélt, csak éppen nem válaszolta meg a feltett kérdéseket, és amúgy is guruló dollárok, ÁFA emelő baloldal, és különben is: Gyurcsány...Annyira…..
Orbán Brüsszelben tette fel a nagy kérdést: Hol a pénz? - Mármint egyrészt amit Ukrajnának adtak, másrészt, amit úgy gondol, a magyaroknak (értsd neki) kellett volna megkapni. Igen Viktor, sokan kérdezhetnénk, hol a pénz? De tőled wazze, tőled, hogy hova az anyámba tüntetted el az Euro 10…..
A telex (transtelex) híradásai szerint a román kormány az alapvető élelmiszerek területén 3 hónapos időszakra árrés korlátozást jelentett be. Hithű fideszesek most minden bizonnyal felfortyannak majd: nesze nektek, akik az árstopot szidtátok, a románok is a mi példánkat követik! Pedig áááá,…..
A telex oldalán megjelent cikk szerint elkészült, egy Nagy Márton által már aláírt munkaanyag, amely szerint az állam nagyértékű, vízparti ingatlanokat is eladna, mintegy 32,7 milliárd forintnyi bevételt várva. A kassza kiürült, ideje eladogatni a vagyontárgyakat-ingatlanokat is - vajon ki vágyik…..
Varga Judit igazságügy miniszter július 31-el lemond a posztjáról, hivatkozva arra, hogy készülnie kell a 2024-es EP választásokra, annak kampánya előkészítése (is) egész embert kíván. Eddig a hivatalos rész, alant pedig az én verzióm, ami ezzel nincs köszönőviszonyban, csakúgy, mint sok más…..
Most már ki merem mondani, lexarom a fideszes kórusokat: ez a kormány öl, butít, és nyomorba dönt - megöli a szabad gondolatokat, a hivatástudatot, butít az oktatás teljes ellehetetlenítésével, és azzal, ahogy az árakat "kezeli" (bele sem szabadna szólnia) sok sok vállalkozót igyekszik nyomoroba…..
szepujvilagponteu 2023.06.27 11:18:40
@nemecsekerno_007: Tévedés, nem TI tartjátok el az itthonhagyott "nyuggereket", azok a "Nyuggerek" sokezer milliárdot fizettek be a nyugdíjukra, és a szeretett Orbánod nem veri szét az épülő új nyugdíjrendszert, akkor eddigre már lenne eredménye a kötelező és az önkéntes nyugdíjpénztárak működésének. De Vityának akkor nagyon kellett az a 3000 milliárd, most meg visszafelé, és kifelé mutogattok. Közben az EU beletalicskázott Magyarország annyi lét, hogy már régen utolérhettük volna Ausztriát... De így iparkodhatunk, hogy a bolgárok nem utasítsanak az utolsó helyre - közben az államadósság nap mint nap csúcsokat döntöget...
szepujvilagponteu 2023.06.28 11:09:08
@Andy73: A világ minden országában élnek magyarok - igaz, azok nem szomszédos országok. DE: Szlovákok is élnek Ukrajnában, náluk mégsincs "háborús helyzet", mint ahogy van még más állammal határa... És ez téged hidegen hagy? Álprobléma ez a javából...
Szerintem meg nagyon is érdekes, hogy egy párt, annak vezetői milyen módon köpik szembe saját magukat, és a mai napig, a köpönyegforgatásaik ellenére mellettük kitartó választóikat. Legalábbis (nekem) a 24.hu-n olvasható interjúból ez tűnik ki. Menjünk csak bele, miről is beszélgettek...Talán…..
Komárom már rég elesett az akkusháborúban, hiszen az SK két üzemet is felhúzott a város határában, közvetlen a lakóövezetek szomszédságában, most lehet ilyen sorsra jut majd Ács is, és vele együtt Bábolna, Bana is. Hol van vége a kormány megalomániájának, miért érdeke a hatalomnak, hogy tönkretegye…..